evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 12:57:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298069 пъти)
spider
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #765 -: Юли 05, 2011, 09:42:15 »

От личен опит- колкото по-дълго отлагаш премахването на даден проблем, толкова по-дълго е неговото отстраняване. Истината за лечението на ПР е само една-и тя е, ЧЕ ТРЯБВА ДА ОТИДЕТЕ ПРИ ПСИХЯТЪР. Не да се консултирате с един психолог, който без да ви вижда и от трите изречения, които му пишете да очаквата да ви помогне. Той не е магйосник. Има си методика на лечение и за нея са похарчени милярди в изследвания докато се направи. Не форума ще ви излекува, а професионалистите.

Надявам се, че не съм обидил никой, ако е така съжелявам!
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #766 -: Юли 06, 2011, 02:12:18 »

spider, теб кой професионалист те излекува? Колко излекувани от психиатър познаваш? Какво значи да си излекуван? Кога разбираш, че лечението е приключило?
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
lemana
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #767 -: Юли 06, 2011, 03:02:37 »

Spider, не мисля, че хората които влизат тук си мислят, че форума ще ги излекува. Това просто е място, където всички си споделяме, защото можем да се разберем най-добре. А относно психиатъра, да може да ти помогне, но ако не си помогнеш и ти сам , при който и психиатър да отидеш, няма да се излекуваш.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #768 -: Юли 06, 2011, 03:08:34 »

много точни въпроси си задала скорпи....аз лично непознавам нито един излекувал се само от психиатър а и не мисля че като отидеш и те наблъскат с хапчета това е лечение.на нас ни трябва помощ от психотерапевт,но най много ни трябва помощ от самите нас...докато сами неосъзнаем този СТРАХ нито хапчета нито терапия ще ни помогне.знам че е банално вече -все едно и също си говорим а като трябва да го направим е много трудно.и при мене е така-ежедневно се боря с па, но смея да твърдя че вече съм една идея по-добре...успявам да се владея поне-пак имам главоболие прескачане на сърцето замайване но не изпадам в паника защото знам че ще мине и колкото по спокоина съм толкова по бързо ще си отиде.....
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #769 -: Юли 06, 2011, 03:59:20 »

Не съм се изразил много правилно. Идеята е, че помощта идва от самите нас, но ни трябва насока. Първо- хапчета се дават за да може да се успокоиш с цел като отидеш на терапия да не говориш само как да се оттървеш от паническите атаки като ги преживяваш (как по-бързо да преминат), а да търсиш проблемите които ги създават. За това добрите лекари като предпишат успокоителни и антидепресанти ти казват, че терапията трябва да започне след около месец. Един вид да промениш фокуса от по-безболезнено изживяване на ПА, към проблема/ите, които са довели до ПР. След това терапията те насочва към тяхното търсене и надживяване. Ако това не се направи ПР може да рецидевира, затова ТРЯБВА терапията да се води до край. Кога е краят-при всеки различно. Макар и по-добре аз също не съм се оттървал от ПР и все още се боря и няма да спра  независимо какво ми коства! Когато намериш източника на проблема може да отидеш на EMDR, с цел адаптивно преработване на спомените, както някъде беше казала Скорпи, важно е как възприемаме проблемите, а не самото събитие като такова. Проблемите в миналото са тълкование на събитията, а не самите събития.

Дано съм успял да се изразя по-правилно.

P.S. Не искам да убидя никой, това е моята гледна точка за правилното бораба с ПР.
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #770 -: Юли 06, 2011, 04:00:53 »

Забравих да добавя нещо. Паническото разстройство не се лекува, защото не е болест и не сме болни. Това е състояние. Затова ни наричат клиенти, а не пациенти.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #771 -: Юли 06, 2011, 11:59:31 »

spider, противоречиш си. Психиатрите са лекари, поставят диагнози и изписват лекарства. Това им е работата. Като си зле, ти увеличават дозата или сменят препарата, като си добре, ти го намаляват и до там. Психотерапевтът си работи с неговите методи и средства, при колкото да отидеш, все е различно. И докато единият ще те убеждава, че не е болест, а състояние и ще те нарича "клиент", то за другия си част от учебника по психиатрия (в който в раздел "Тревожни разстройства" е записано "Паническо разстройство", вкл. Код на заболяването - е, него вече не го помня Grin) В старите учебници се нарича "Страхова невроза", а невролозите го наричат "Нервно-вегетативна дистония".
Ох, имам чувството, че в един и същи кръг се въртим непрестанно, пак отначало почваме да обясняваме кое какво е... малко е абсурдно ако не си болен, да пиеш лекарства, не мислиш ли? Това не е упрек към теб в никакъв случай, абсурдът е създаден от други хора ясно с какви цели... но резултатът го обираме ние като потърпевши. Разберете, че пак се качаме на въртележката... за мен в България няма адекватно отношение към проблема ПР и това е положението. Така че ние сме изправени пред 2 избора. Единият е да изберем пътя на самолечението, който е широко изявен и в тази, и в други теми с най-различни стандартни и нестандартни методики, а другият - да минаваме по общия ред, включващ тъпкане с лекарства, които замъгляват съзнанието, забавят всички реакции и процеси в организма изкуствено, и да си чоплим в раните с надеждата да вземат да зараснат.
А, да, и съвсем логично, ако ни минат симптомите, благодарение на някой чудодеен препарат, питай ме кога точно ще продължим с "лечението" с психотерапия нататък - повече от убедена съм, че в най-големия си процент хората ще заживеят живота, който са пропуснали и ще почнат да наваксват и изобщо, ама изобщо кракът им няма да стъпи на терапия, до следващия рецидив при спиране на лекарствата (което обикновено става, като решат, че са "излекувани").... Чисто и просто взимаме мерки, когато сме зле и то много зле. И то не само по отношение на ПР, а и на здравословни проблеми от всякакво друго естество. Това също е типично нашенска нагласа.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:01:49 от skorpi » Активен

epasha
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #772 -: Юли 21, 2011, 09:44:00 »

Монте е казал една много вярна мисъл. Хората страдат не от това което се случва, а от отношението  си към случващото се.
Активен
keisi
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #773 -: Юли 22, 2011, 08:29:11 »

здравейте не сам писала от много време сигурно 1 година.Аз бях много зле нямах сили да излизам от вкъщи и така нататак да  не се повтрям,сега сам на депрексор които от 2 месеца го намалих и вече водя  нормален живот ако така може да се каже.Неможе без медикаменти да се справиш аз поне неможах и ако не ги бях започнала щях да се влоша много повече,иска се и психична нагласа разбирасе.надявам се че и без хапчета щте се оправям някои ден.УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #774 -: Октомври 08, 2011, 09:05:06 »

Аз бях много зле нямах сили да излизам от вкъщи и така нататак да  не се повтрям,сега сам на депрексор които от 2 месеца го намалих и вече водя  нормален живот ако така може да се каже.Не може без медикаменти да се справиш аз поне неможах и ако не ги бях започнала щях да се влоша много повече,иска се и психична нагласа разбирасе.надявам се че и без хапчета щте се оправям някои ден.УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Хайде приятели, има ли някой, който да пише и в тази тема ?
Аз също спечелих битката и тази година!!
Ще си даваме кураж един на други, дано всеки успее да постигне ПОБЕДА!! Smiley
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #775 -: Октомври 08, 2011, 06:59:22 »

Давай съвет,ти как спечели битката с лекарства,терапия или нещо друго.
Активен
I'm not crazy. I'm just a little unwell:)
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил
« Отговор #776 -: Октомври 08, 2011, 07:08:27 »

Здравей , Радостина !
Мога ли по някакъв  начин да се свържа с  теб ?
Активен
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #777 -: Октомври 08, 2011, 07:51:43 »

да, разбира се, пиши ми на лично съобщение и ще ти дам мейла си  Kiss
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #778 -: Октомври 09, 2011, 08:56:39 »

Давай съвет,ти как спечели битката с лекарства,терапия или нещо друго.
И с двете, Веси!
Лекарствата са 1т. Венлафаксин дневно и 1/4 Тритико вечер. + психотерапия.Всичко това трая 2 месеца, като 1-вия месец пиех и ривотрил, но го спрях, тъй като е необходим, само до като започне да действува АД.
След 1 месец ще спра лекарствата напълно и ПР ще е зад гърба ми.

Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #779 -: Октомври 09, 2011, 11:33:27 »

Цитат
След 1 месец ще спра лекарствата напълно и ПР ще е зад гърба ми.

Дано да е така, ама нека стане и тогава пак ще се похвалиш. Wink
Активен

Страници: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА