evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 12:40:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298067 пъти)
dnil
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #675 -: Октомври 05, 2010, 12:26:29 »

Скорпи, нямам думи колко добре си го казала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съжалявам, обаче, че твоя пост както и доста други ще останат просто ей така.....
Моля ви, нека никой не ми се обижда, но това е самата истина.
Колко пъти писах и описвах как съм се излекувала, много пъти съм писала и на ЛС, и на имейли и после същите тези хора пишат по другите теми, как не вярват, че по този начин могат да се справят и търсят други изходи. А защо като имат няколко примера, че хората са се излекували по ТОЗИ начин. Не мога да го разбера. Може би пътят им се струва дълъг, не знам... (Не визирам само reni1506, която знам, че прави всичко възможно:)
Съжалявам ако съм засегнала някой!
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #676 -: Октомври 05, 2010, 12:37:07 »

Вчера дори и терапевта -Т. Тодоров не повярва ,че е възможно излекуване по този начин. Макар,че му дадох доста примери със себе си. Който иска да вярва който иска не,важното е ,че ние сме добре! ;)Други приемат ,че щом П си е отишло значи не сме били от тежките случаи. Но ние си знаем какво ни е струвало Smiley.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #677 -: Октомври 05, 2010, 01:05:22 »

Цитат
Скорпи, нямам думи колко добре си го казала!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съжалявам, обаче, че твоя пост както и доста други ще останат просто ей така.....

1 да го е разбрал, имало е смисъл да го напиша. Човек има свободна воля и сам решава какво да прави, никой насила не може да осъществи промяната. Не случайно написах, че трябва да е осъзната.  Wink

И още нещо, което смятам за много важно: ПР не се "произвежда" за един ден, то се трупа незабележимо с времето - при всяка потисната емоция, всяка забрана, която сме си наложили, всяка вина, която сме изпитали и се е загнездила в нас, всяка агресия, която не сме могли да освободим по здравословен начин. Капка по капка става море. Недоволството ни, страховете ни, негативните ни мисли, неправилното възприема на живота, перфекционизмът, прекаленото презорване на организма физически и психически, неправилният начин на живот (недостатъчно сън, нездравословна храна, лоша атмосфера у дома, липса на движение, липса на достатъчно адекватна почивка, радостни преживявания, релаксация)... тази сивота постепенно се натрупва и избухва, за да ни покаже, че повече така не може. Та в този смисъл не можем да заявяваме желанието си да се "оправим", таейки в същото време злоба, ненавист, завист, агресия, негативизъм (към държавата, към света, към хората... към всичко). Не можем да мразим света и да очакваме той да ни обича, разбирате ли? Не може да искаме да сме добре, когато имаме такива чувства в себе си. Наблюдавам от доста време хората тук, видях кой в какво вярва, в какво не вярва, от какво недоволства... общото между всички е едно открито недоволство от живота, слагам себе си в това число, защото и аз преминах през такъв етап. Но се спрях навреме, надявам се. За да се случи цялостната личностна промяна, е необходимо много повече от справянето с някакви симптоми. Да промениш нагласата си към настоящето, бъдещето, но и миналото си (точно там, където си създал въпросният механизъм, довел до ПР!) означава да го направиш неефективен. Отстрани погледнато е по-лесно, най-трудно е за себе си да успееш, но не и невъзможно. Ето аз виждам как моите симптоми "клекват" и започват полека да се предават... защото тръгнах по обратния път. Не този на черногледството, а на позитивните преживявания, нагласи и пр. Независимо от обстоятелствата, които си остават сложни, няма как, не живеем в изолатор, че да нямаме проблеми. Има ги, това, което се е променило, е моето отношение към тях.  Wink
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 01:20:55 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #678 -: Октомври 05, 2010, 02:14:08 »

Аз за себе си смятам че имам голям напредък.Не смея да кажа,че съм излекувана,защото все още се замислям,ако трябва да ида на определени места.По какво съдя,че имам напредък?Ами например това лято отидох спокойно на море,без да получа нито една ПА.Успях да усетя удоволствието от това да лежа на плажа.За другата год. замисляме почивка в чужбина и това не ме стряска толкова.Сега например се върнах от разходка по центъра,където има празник и беше тъпкано с хора-чувствам се добре,а не като преди смазана от треперене и нерви.И най-важното според мен е ,че вече започнах АЗ да каня приятелки на кафе,а не те да ме канят ,аз аз да отказвам!!!
Най-голям ефект имаше това,че спрях да чакам така мечтаното излекуване.Другото беше,че спрях да търся спасителни варианти за бягство от застрашаващи ситуации-реших че каквото и да ми става,ще стоя и ще търпя.И знаете ли какво-не се налага да търпя нищо-поражда се мисъл на страх,но тя не прераства в симптоми.Не знам дали е временно и ПА са зад гърба ми,но за в момента съм добре.
Сега се уча да живея днес и сега.Много време изгубих в страхове и планове за бъдещето.Осъзнах,че няма смисъл от това,но ми е трудно да се оттърва от тази тревожност.
В момента чета "Монахът,който продаде своето ферари".Опитвам се да запомня доста от нещата и да ги прилагам.
Всеки ден или вечер като си лягам,си давам 10 мин.,в които се опитвам да не мисля за нищо,дишам дълбоко и отпускам цялото си тяло.
Започнах да мечтая,ама много и за всевъзможни реални и нереални неща.Харесва ми да съм в еуфория от положителни емоции.
Боря се с нервността си- трудно е,но се надявам да успея.
Наистина нещата са много комплексни и трябва работа по всичко!
Това е от мен.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #679 -: Октомври 05, 2010, 04:17:53 »

Браво Рени,поздравявам те! И аз изгубих много време но си заслужаваше.
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #680 -: Октомври 05, 2010, 05:10:46 »

Reni с теб се гордея много Kiss
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #681 -: Октомври 08, 2010, 06:23:53 »

--
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:30:36 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #682 -: Октомври 09, 2010, 03:54:13 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:30:47 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #683 -: Октомври 09, 2010, 04:29:30 »

Цитат
По някаква причина ви е зле, трябва да вземете нещо, за да се излекувате, а вас ви е страх,че ще умрете и смятате че симптомите са за умирачка? 

Ами на мене като ми е зле по някаква причина, взимам нещо, за да се почувствам по-добре, в зависимост от оплакванията и обикновено нищо не си мисля, най-малко за умирачка, чакам да ми мине и се занимавам с това, което ме разсейва или правя нещо приятно. Скоро с тези очи си имах сериозни проблеми, парене, щипане и страшно главоболие, което продължи почти седмица без прекъсване и повлияване от каквото и да било... търпях, търпях и мина. А да имаш симптоми на разболяване преди да се разболееш е толкова нормално, колкото и да дишаш Wink
Активен

straxlivka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #684 -: Октомври 10, 2010, 08:39:22 »

Здравейте,
  Искам само да споделя че скоро една приятелка ме заведе при неин познат психиатър, този беше първият лекар, който наистина разбра какво ми е , ходила съм при доста психиатри и явно всички се опитваха да лекуват симптомите ми, а не заболяването. Изписа ми 2 вида хапчета, едните ги пия 3 пъти на ден, а другите само вечер. Оказа се че проблема не е само психологически, а и от биохимични процеси, които протичали в мозъка и предизвинквали депресия, страхови неврози, социофобия и ПА. След като се прибрах проверих в гугъл и се оказа че всичко което ми е казал е точно така. Пия хапчетата от седмица и половина и се чуствам малко по добре, все още имам ПА но сякаш са по нарядко. За пръв път имам надежда да се оправя! Каза ми също че ще е необходима и психотерапия, тази седмица започвам ! Каза ми също че и ако ПР не се лекува, уврежда след време мозъчната кора и ставало нелечимо с медикаменти.
  Както и да е , пиша основно заради ДАНИ29 мисля че се казваше потребителката. Дани, ти също си от Варна, ако имаш желание мога да ти дам координатите на психиатъра. Надявам се че си по добре
Пиши ми на лични ако искаш
Успех на всички
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #685 -: Октомври 10, 2010, 09:23:18 »

Дай повече инфо точно за биохимичните процеси!

"Каза ми също че и ако ПР не се лекува, уврежда след време мозъчната кора и ставало нелечимо с медикаменти."

Има хора които имат непоносимост към медикаменти вкл. и АД, аз съм една от тях! И какво прави пси в такъв случай? Какво лечение ще предприеме?
Активен
straxlivka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #686 -: Октомври 10, 2010, 09:36:44 »

Дай повече инфо точно за биохимичните процеси!

"Каза ми също че и ако ПР не се лекува, уврежда след време мозъчната кора и ставало нелечимо с медикаменти."

Има хора които имат непоносимост към медикаменти вкл. и АД, аз съм една от тях! И какво прави пси в такъв случай? Какво лечение ще предприеме?

Виж, не съм лекар и само мога да повторя това което той  ми каза > ниски нива на серотонин.... и още нещо което не помня , тези вещества били важни за нервните клетки.... наистина е най добре лекар да ти го обясни, аз нямам нужните познания, просто споделям. Направи ми впечатление че още когато започнах да обяснявам какво ми е той ми продължаваше изреченията , т.е. той знаеше всички симптоми преди още да му ги кажа. Лично аз се чуствам малко по добре с тези лекарства. А какво значи непонисимост къме медикаменти, как разбра че имаш такава? Човек има непоносимост към определени хим. вещества, а не към всички! Ако просто повръщаш хапчетата, това не е болка за умиране , предполагам че могат и по друг начин да се приемат , като инжекции или знам ли.... Ако помагат, това е малка цена да се плати, повярвай ми.

Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #687 -: Октомври 10, 2010, 10:24:18 »

Strahlivke, на теб това първият психиатър ли ти е? Мн ми е интересно кой е този от Варна... да не говорим, че да си вдигнеш серотонина има един милион начини, далеч по-приятни и безвредни от тъпкането с лекарства... които трайно хронифицират състоянието, да не говорим после как се спират.
Колкото до серотонина, ниските му нива са от значение най-вече при депресиите, но не и при ПР, където водещият проблем е с ВИСОКИТЕ НИВА на АДРЕНАЛИН. Можеш да провериш и това. Wink
Активен

Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #688 -: Октомври 10, 2010, 10:45:02 »

Явно и е първия.То просто няма лекар който да не ти каже ,че имаш недостиг на серотонин,а от това едва ли се уврежда мозъчната кора! Не, благодаря нямам нужда от лекар.Виж,мила не ме учудва ,че пси ти продължава изреченията...знаеш ли на ден колко пациента с ПР има?Симптомите са едни и същи Wink.Не повръщам .Не си ли чувала за непоносимост към медикаменти? Huh?
Активен
straxlivka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #689 -: Октомври 14, 2010, 09:24:30 »

Strahlivke, на теб това първият психиатър ли ти е? Мн ми е интересно кой е този от Варна... да не говорим, че да си вдигнеш серотонина има един милион начини, далеч по-приятни и безвредни от тъпкането с лекарства... които трайно хронифицират състоянието, да не говорим после как се спират.
Колкото до серотонина, ниските му нива са от значение най-вече при депресиите, но не и при ПР, където водещият проблем е с ВИСОКИТЕ НИВА на АДРЕНАЛИН. Можеш да провериш и това. Wink
Знаете ли какво? Мисля че вие двете сте толкова самотни и злобни че това да се заяждате с другите ви носи удоволствие . Ниските нива на серотонин правят връзките между нервните клетки нестабилни и това причинява страхови неврози, да, както и високите нива на адреналин , и това знам. и между другото твърдението че дадена болест не трябва да се лекува с медикаменти е много глупаво.Опитах се да споделя нещо хубаво с хора които имат същия проблем и може би също имат нужда от помощ, но явно вие двете сте доволни да живеете така, може би просто самата идея за положитена промяна ви плаши, просто защото ви е хубаво и сте свикнали само да мрънкате и нищо да не правите за  себе си.... Е, приятно ви злобеене......... Аз се оправям а вие си злобейте на воля....
Активен
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА