evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 01:06:11 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298070 пъти)
delicacy
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #645 -: Юли 30, 2010, 11:20:39 »

Искам само да добавя, че в застрашаващата ситуация си помислих, че това са последните ми секунди от живота и тогава последва разтърсване на мозъка /така го определям, може да се каже и вид пронизване, сепване, преминаване на ток/, същата мисъл премина  през главата ми/ че няма да се справя/, когато  избухна първата ПА и тогава също усетих подобно стряскане в мозъка и вече познатите ви други симтоми - силно сърцебиене, задушаване, желание да избягам- не можех да избягам защото бях в превозно средство.
Между двете събития - реалната заплаха, която преживях и първата ПА - бяха минали месеци и в първите  моменти не можех да посоча като причина  за ПА, преживяната заплаха. Сега вече съм абсолютно убедена, че
имат връзка, защото симптомите са еднакви при реалната заплаха, която преживях и при ПА, които развих впоследствие.
Сега се чувствам добре, не се боя вече от симптомите, защото знам причината за тях и от доста време нямам ПА. Радостина ми помогна, къде да търся причините.
Активен
marriy81
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил
« Отговор #646 -: Август 08, 2010, 01:44:57 »

delicacy права си, помислих и аз наистина самият факт, че ще се откажа от ученето ме плашеше много, защото смятах че нашите ще се откажат от мен и това ме плашеше страшно много.
Активен
magita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #647 -: Август 08, 2010, 05:37:02 »

Здравейте на всички във този форум.Нова съм тук и ви пиша със зов за помощ.От няколко години се лекувам безуспешно от ПА може би вече са 6.Наскоро с големи трудности родих второто си дете.Вече буболинка е на 48 дена да ми е жива и здрава.Атаките пак се върнаха с пална сила стигна се до там,че не мога да оставам сама с детето си от страх по жреме на криза да не му направа нешо.Не мога да излизам сама наван,страх ме е да не полудея докато съм навън и да се изложа пред хората.Станаха засима от мъжа си,ако него го нама получавам страшни кризи.Тои само тялом е смен въобще не ме подкрея кара ме да се чувствам виновна за състоянито си,още повече че спрях да кърмя детето.Не спирам да плача по цял ден.Знам че трабва да се взема в ръце,но как..Huh???Дори ривотрила не ми помага.Луда ли съм вече според вас?Ще мога ли да гледам детето си занапред?Моля ви пишете ми
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #648 -: Август 08, 2010, 11:03:38 »

Не си луда със сигурност!!!Както казват-Лудите не питат дали са луди  Grin.Ще отгледаш детето си със сигурност,но в момента всичко ти изглежда доста сложно.За 6 год. би трябвало да си минала доста видове лечения.Психотерапията не помага ли.
За сравнение да ти кажа,аз имам 2 деца и в моменти като твоите -на пълно отчаяние-съм си мислела,че те наистина биха били по-добре без мен.В началото съпругът ми въобще не ме разбираше,но след една страшна криза,в която ревях като бебе и не спирах да му обяснявам колко зле се чувствам,явно се стресна и от тогава нещата са по-добре.
Аз съм с ПР от 2 год.Имам значително подобрение(въпреки че краят ми се вижда далеч).Не ме питай от какво се подобрявам,защото и аз незнам.Опитвам много неща и съм сигурна,че в крайна сметка, дават някакъв резултат.Както казват-магическо хапче няма.Лечението е съвкупност от много неща.
Ако има нещо-питай,тук сме за това.
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #649 -: Август 09, 2010, 12:17:08 »

magita, може би преживяваш следродилна депресия затова симптомите са ти толкова силни. След месец- два ще намалеят. Не полудяваш, просто усещаш нещата много силно, заради промяна в нивата на хормоните. Всичко ще дойде на мястото си, сега е трудно, но ще отмине.Прочети повече за следродилната депресия.
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #650 -: Август 09, 2010, 12:58:52 »

magita, здравей,
Аз бях в абсолютно същото положение, само, че с първото си дете. Получих ПА веднага след раждането и така развих ПР докато разбера какво се случва с мен и защо. 6 месеца се лутах без да направя нищо и нещата станаха много зле. 1.6 година по-късно мога да кажа, че напълно съм се излекувала. Аз отидох на психиатър, който ми изписа ципралекс. В мига в който лекарството започна да ми действа и се освестих, започнах да чета книги за позитивното мислене и т.н и сама си допомогнах. Мога много да разказвам, но моят личен извод е да не се отлага с прием на антидепресант особено след като гледаш бебче и едновременно с това посещение при психоаналитик. (в моя случай аз сама си бях такъв, тъй като не бях попаднала на подходящия за мен и той ме отчая от лечението). Ако имаш въпроси пиши.
Желая ти много кураж! И да знаеш, че има начин!!!!!!!!!!!!!!!
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
magita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #651 -: Август 09, 2010, 03:21:16 »

Благодаря на всички за съветите и подкрепата.Имам нужда от нея,тъй като в къщи не я получавам.Вече си записах час и за психиатър и за терапевт.Искам да попитам някои "събратя "във форума дали е възможно под въздеиствието на паниката да загубя разсъдака си и да навредя на детето си или пак да хукна да бягам като обезумяла по улиците.Защото когато получавам присъм едно от желанията ми е да бягам.
ВЕСЕЛ ДЕН ОТ МЕН Smiley
Активен
mishle
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #652 -: Август 09, 2010, 03:31:49 »

Благодаря на всички за съветите и подкрепата.Имам нужда от нея,тъй като в къщи не я получавам.Вече си записах час и за психиатър и за терапевт.Искам да попитам някои "събратя "във форума дали е възможно под въздеиствието на паниката да загубя разсъдака си и да навредя на детето си или пак да хукна да бягам като обезумяла по улиците.Защото когато получавам присъм едно от желанията ми е да бягам.
ВЕСЕЛ ДЕН ОТ МЕН Smiley

Няма да навредиш на детето си спокойно!Аз също имах такива мисли, че ще навредя на родителите си или на племенничето ми, което гледах, но се сдържах, няма да полудееш или изгубиш разсъдъка си.. Просто се опитвай да се разсееш, когато ти дойдат някакви мисли в главата, аз така правих.
Успех мила. Smiley Ще се справиш!
Активен
magita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #653 -: Август 09, 2010, 04:08:17 »

бЛАГОДАРЯ mIISHLE      ,СТАНА МИ ПО ЛЕКО НА ИЗТОРМОЗЕНАТА ДУША. Smiley
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #654 -: Август 09, 2010, 05:07:38 »

Magita, в никакъв случай не можеш да полудееш или да загубиш разсъдъка си. Това ще ти го обяснят и психиатъра и психотерапевта. Просто е невъзможно.
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
straxlivka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

Профил
« Отговор #655 -: Август 09, 2010, 07:55:58 »

Здравейте,
Прочетох това, което е написала Радостина , радвам се ако се е излекувала, но всичко това ми звучи много клиширано " настрой се позитивно", " радвай се на малките неща" ...... ит.н и т.н....... Хора, аз живея в такъв ад , че никакви медитации и позитивни настройки не могат да ми помогнат. Освен паническо разстройство страдам и от социофобия .... Като четох , че Радостина се е справяла с вскичко с което се захване и е имала успех в кариерата си, ми иде да крещя..... не знам какво ще си помислите за мен и честно не ми пука, но я мразя заради това.... Искам да плача и да крещя, да крещя на всички хора, които са щастливи..... Мразя ги заради това..... На 23 съм, а съм толкова зле ., че понякога мисе иска да ме няма..... не разбрах кога и как от красиво самоуверено и общително момиче се превърнах в жалко страхливо същество, ковто не смее да гледа хората в очите. Искам само да систоя в къщи, защото там се чуствам в безопастност. Искам да чета ои да гледам филми, нищо друго.... Не искам да излизам, не искам да се срещам с хора,  не искам да ходя на работа защото цялата изстивам и тряперя като лист..... Не искам хората да ме гледат........ Нищо не искам! Искам само да се оправя, искам този ад да изчезне, сякаш никога не е било..... Мисля че никога няма да се оправя, нищо от нещата които е описала Радостина няма да ми помогне.... Писна ми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #656 -: Август 09, 2010, 09:01:14 »

Привет,Magita.Искам да те успокоя,че и аз бях в същото положение при раждането на детето.Съветвам те да посетиш психиатър и евентоално да започнеш да взимаш някакви медикаменти,само така ще се изправиш на крака,за да гледаш бебчо.Това не е никаква следродилна депресия,а просто симтомите на ПР. са се върнали с пълна сила.Започнах лекарства,когато то беше на месец и половина,не можех да го извеждам на разходка с количката навън дори.От АД. се посъвзех.Не се плаши има оправяне,просто задължително посети лекар.
Активен
magita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #657 -: Август 09, 2010, 10:44:35 »

Привет  на всички Smiley Vesi2003 и аз не мога да си разхождам бебчето сама единствено с мъжа ми.Въпреки,че той не ме подкрепя с него се чувствам най-спокоина.Станала съм напълно зависима от него.Дайте ми някакъв съвет,как да се одвободя от тази зависимост и да пусна човека на свобода,защото усещам че се задушава покраи мен.
В сряда съм на психиятър да видим там какво ще ми кажат.Усмивчици на всички вас Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #658 -: Август 09, 2010, 11:01:01 »

Цитат
.Искам да попитам някои "събратя "във форума дали е възможно под въздеиствието на паниката да загубя разсъдака си и да навредя на детето си или пак да хукна да бягам като обезумяла по улиците.Защото когато получавам присъм едно от желанията ми е да бягам.

Желанието за бягство се дължи на високите нива на адреналин по време на ПА. Равнява се на голяма кана силно кафе, изпита наведнъж - тогава не те свърта... Колкото до натрапливите мисли - те са просто израз на тревожността. Не се плаши от тези мисли и те по-рядко ще те навестяват. Следващият път като се появи, си припомни това, че те се появяват, заради опасенията ти дали ще си достатъчно добра майка и че всъщност са израз на загрижеността ти към детето... Понякога се страхуваме да не нараним най-близките си и затова става така. А че си ги мислиш тези неща - това си е част от Пр, но тези опасения не се сбъдват, остават във въображението ни.  Wink
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
magita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #659 -: Август 09, 2010, 11:10:48 »

Scorpi,благодаря ти наистина се чувствам по добре прочитайки съветите ви.Благодарна съм,че ви има Smiley
Активен
Страници: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА