evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 09, 2024, 01:13:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 295908 пъти)
eli
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

Профил Ел. поща
« Отговор #300 -: Май 15, 2010, 01:41:55 »

Zdr Ema.Spored teb kakav e na4ina 4ovek da se izlekuva?Prava si,4e staroto ime e strahova nevroza.Imam poznati,koito sa se opravili samo s validol isega si vodqt palnocenen jivot.Govorila sam mnogo pati s tqh po tozi vapros i dvamata kazvat edno i sa6o.Izliza6 i varvi6 sam,stoi6 sam,izliza6 po zavedeniq i t.n. i si kazva6"mainata mu,kakvoto stava da stava,ako 6e pripadam da pripadam,ako 6e otka4am da otka4am,ako 6e umiram da umiram."I taka postepenno svikva6 i zapo4va da ne ti puka i nakraq spira6 da se strahuva6 i vsi4ko si stava normalno.Ediniqt mi poznat na 54 god otide na po4ivka v London s kola za15 dena i si prekara super,ve4e ne mu puka.I priqtelkata mi e sa6ata i postoqnno mi povtarq,4e ne mi trqbvat hap4eta,a da si dam sila na volqta i razuma,4e vsi4ko e v glavata mi.I li4no na men mi se struva,4e navremeto,kogato q ima6e t.nar strahova nevroza ne6ata ot6umqvaha po-barzo,a sega sqka6 li4no za men govorq,prekaleno mnogo se zadalbo4avam i taka nqma da ima krai.Mai naistina trqbva da si kaja mainata mu,da stava kakvoto 6e,a pak da vidim.
« Последна редакция: Май 15, 2010, 01:43:35 от eli » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #301 -: Май 15, 2010, 07:52:41 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:22:05 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #302 -: Май 15, 2010, 10:28:39 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:22:17 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #303 -: Май 16, 2010, 03:51:09 »

""""Забравих да посоча,че със сигурност има още начини за преодоляването на ПР,психотерапията със сигурност е един от тях,но трябва да улучиш психолог или психиатър, който приема всеки отделен пациент като индивидуалност, а не като поредния щурак, на който трябва да изпише задължително хапчета ...""""

За това говоря и аз  Wink
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #304 -: Май 16, 2010, 04:24:08 »

Вижте какво - лично аз прекарах прекалено много време като вас в разсъждения и много по-малко в действия. Може би това са етапи, през които се преминава в оздравителния процес, но все пак не си оставайте само с разсъжденията - най-малкото защото така няма да можете да се убедите прави ли сте или не. Който и метод да хванете, каквото и да правите, просто го правете. Не го говорете само. С това не искам да кажа, че никой не се опитва да се измъкне. Просто ние с ПР сме прекалено склонни да се вглъбяваме в подробностите и усещанията около проблема си, вместо да търсим най-краткия и безболезнен път към разрешаването му. И не си мислете, че ви гледам отгоре, като ви го казвам това - аз се давя в същия гьол като вашия. Просто се активизирах повече и нещата тръгнаха нанякъде. За предпочитане е пред тюхкането. Все пак изборът е ваш. Очаквам на някого да не му е приятно да прочете това, също както на мене ми беше неприятно като ми го казваха - това се нарича "вътрешна съпротива" - всички я имаме, точно затова си влачим и проблемите със себе си. Иначе не би ги имало. Това е една битка, в която вие сте единственият победител.
Ако все още сте раздразнени от изказването ми, направете си труда да ми видите предишните мнения и да направите сравнение.  Wink Стискам ви палци на всички и напълно ви разбирам.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #305 -: Май 16, 2010, 08:38:38 »

Скорпи, прекаленото мислене, самонаблюдение и анализиране по-често задълбочава нещата (според мен). За мен " най-краткия и безболезнен път" , но полезен път, беше да се обърна към специалист. Достатъчно време загубих в самонаблюдение, четене на книги, стоене пред огледалото и говорене на положителни неща и куп други неща, все без ефект. Сега като виждам, че са нужни 2 или 3 години-се радвам, че не продължих  да се самозаблуждавам, че правя нещо.
    Днес, при липса на паника и тревоги,  същата литература, която четях тогава, разбирам по друг начин, сега тя ми помага наистина да гледам на света  и отношенията ми с хората по друг начин.

Наистина е променен тона ти. Желая ти успех! Smiley
« Последна редакция: Май 16, 2010, 08:41:37 от Ema » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #306 -: Май 16, 2010, 08:50:51 »

БРаво, Ема, че си намерила своя път и че не си се предала на отчаянието. Времето го остави, то е индивидуално за всеки, както и ефективността на прилаганите методи.  
Казваш, че вече нямаш паника и тревоги - това ме навежда на 2 въпроса: 1 С какво се "излекува" - в кавички, защото не е болест, а състояние и 2 Какво правиш "излекувана" във форума за ПР? Питам те не за друго, а защото освен ако не си станала самата ти специалист по въпроса, не виждам причина да те вълнува. Аз лично нямам търпение да се отърва, за да забравя откъде се влизаше тука  Roll Eyes
Смятам най-предателски да изчезна Grin
Активен

Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #307 -: Май 19, 2010, 09:52:25 »

Три пъти сядам да ти отговоря и чак сега успях.
   На въпрос 1- обърнах се към специалист. Той ме научи  как да се справя.
   Въпрос 2 – много добър въпрос!  Cool Като се замисля...не е необходимост,  а е по-скоро от съпричастност. За съжаление все повече млади хора, почти деца, имат ПР. Преди този форум имаше друг такъв. Казваше се „книга за гости на европея’ Там четях наред, но нямаше теми. Тук влизам рядко, писала съм 1-2 пъти и чета повече темите на справили се с паниката. Радвам се, че има такива хора.   Може би и сега нямаше да се включа, но не мога да се съглася, че като си преодолял паниката, си лечител. Shocked С това шега не бива. Необходима е компетентна намеса, а не само личен опит.  ПР не е кръжок по интереси. Ако не подходиш както трябва - ще те влачи цял живот.Това е.
   А на теб ти пожелавам, щом искаш, скоро забравиш как се влиза тук! Wink
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #308 -: Май 19, 2010, 11:07:54 »

Мерси, радвам се, че си ми разбрала правилно въпроса, както и че си се оправила. Под специалист какво имаш точно предвид - то специалисти по проблема бол, но как точно те "оправи" той и за колко време. Питам не само заради себе си, а и заради всички останали, които искат да оставят спомена за ПР и неприятните преживявания, свързани с него, зад гърба си. Това, което аз успях да направя след няколко месеца затвор, бе да изляза от него, ВЪПРЕКИ ПР и заедно с него - просто ги го водя на разходка и го чакам дали ще се появи да ми прави компания Grin Понякога се появява др път не, но винаги напомня за себе си в една или друга степен. И макар че около мен специалисти колкото искаш, смея да твърдя, че решението да го направя си беше лично мое. И само аз си знам какво ми коства всеки ден. Хабя всичката си енергия в симптоми и се чувствам като след изтощителни тренировки във фитнеса... обаче поне тръгнах нанякъде. Желая го на всички! И оправите ли се - марш от форума Grin
Тогава ще е окончателно и завинаги.  Wink А който има нужда от помощта ви, ще ви намери.
Активен

ilks
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 20

Профил Ел. поща
« Отговор #309 -: Май 20, 2010, 11:31:58 »

ЗДРАВЕЙТЕ, аз съм нов тука ...досега четох доста от публикацийте ви ..и ме притесни това че всички се ...жени Shocked, няма ли мъже с такава болест Huh? само аз ли съм така??? .... / може би не му е тука мястото да ви питам но Huh?? Sad
Активен

..не знам вече и аз какво да кажа???
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #310 -: Май 20, 2010, 11:56:04 »

Има и мъже не се притеснявай Smiley
Активен
kupo24
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #311 -: Май 20, 2010, 12:19:08 »

Здравейте на всички.От няколко седмици следя всички публикации, но така и не можех да се регистрирам.Сега когато най-накрая успях искам да попитам някого да ми препоръча литература.Стискам палци на всички.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #312 -: Май 20, 2010, 12:20:40 »

Каква литература искаш?Аз имам много свалени книги!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #313 -: Май 21, 2010, 09:48:01 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:21:42 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #314 -: Май 21, 2010, 11:29:17 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:21:14 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА