evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 22, 2025, 04:43:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298741 пъти)
Mari
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #45 -: Февруари 09, 2010, 12:08:25 »

Привет от мен.Единственото което правя е да си пиша в дневника,да чета позитивни книги,а снощи за първи път се опитах да медитирам-беше ми зле и бях много напрегната,даже тялото ми беше сковано,и се получи.Стана ми едно такова леко ,отпуснато,но беше много за кратко.Днес мисля да си пусна медитираща музика и да видя какво ще стане.Мара не се притеснявай,и аз гледам един турски сериал,който ме отпуска и вечер чакам с нетърпение да започне.Приятен и позитивен ден на всички.
« Последна редакция: Февруари 09, 2010, 12:10:07 от Mari » Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #46 -: Февруари 09, 2010, 12:15:10 »

Преобразуване на отрицателните, негативни емоции в позитивни.Техники от ЙОГА
« -: Юли 18, 2009, 03:33:17 »   

Легнете удобно по гръб, отпуснете мускулите. затворете очи, отпуснете се, съсредоточете мисълта си върху нежелана емоция. По вpeмe на вдишването мислено повтаряйте: "Аз съзнателно усвоявам силата на тази емоция". По време на задържане на дишането мислено повтаряйте: "Силата на това чувство ми е подчинена." Едновременно 3 пъти издуйте и при6ерете корема си. По време на издишването с тънка струя през устата: 2-3 пъти мислено повторете: "Аз могa да управлявам свойте емоции." Упражнението повторете 3 пъти на ден поред.
След това от изправен стоеж с разтворени крака правете пълно хармонично дишане като бавно повдигате ръцете нагоре. Оставайки в това положение, не дишайте 3-4 с (свийте пръстите в юмрук). Бързо се наклонете напред (с изпънати крака), отпуснете ръцете надолу, разхлабете мускулите си. Издишайте, като произнасяте  "ха". Изправяте се, вдишвайте и вдигнете ръцете нагоре. Издишвайте през носа, като приберете ръцете. Повторете 3-4 пъти.
Ефективността на упражнението се дължи на рефлекторната взаимозависимост между емоциите и процесите на дишане. В това упражнение при бавното пълно хармонично дишане се разтварят всички алвеоли на белите дробове и нервните импулси от тях се насочват към мозъка. Тава е въз6уждане със защитен xapaктep, а мислено повтаряте изречения при вдишването играят ролята на динамичен психически дразнител, насочен към осъзнаване силата на нежеланата емоция, която трябва да се преобразува в положителна енергия и по такъв начин да се неутрализира.
Какво значение има прибирането и издуването на корема? При тези движения диафрагмата масажира слънчевия сплит, а това оказва успокоително действие, подобрява венозния оток от коремната област и подобрява кръвоснабдяването на сърцето. На този фон фразата, която повтаряте мислено, укрепва волята и увереността в успеха.
Трябва да се отбележи, че целият комплекс от въздействия е основан не на принципа на борба с отрицателната емоция или потискане, а на принципа на трансформиране на отрицателната емоция в положителна. Ефективността на принципа се базира на това, че се използува силата на онази страст, която е завладяла човека, която той не може да потуши волево. 

ТОВА МОЖЕ ДА ВИ Е ОТ ПОЛЗА!АЗ ОЩЕ НЕ СЪМ ГО ИЗПОЛЗВАЛА!ПРАВА Е РАДОСТИНА ,ЧЕ ОЩЕ САМО ЧЕТА.
Активен
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #47 -: Февруари 11, 2010, 01:51:36 »

Здравей Радостина Smiley Би ли ни казала за какъв период от време успя да постигнеш този успех над ПР? Колко време ти бе нужно, за да се излекуваш?

за 2 години и половина интензивна работа над себе си. Започнах да работя веднага щом се появиха, защото вече бях чела подобна литература и знаех с какво се боря. Но както съм писала и в статията си, имах потиснат 20 годишен страх от смъртта. Трябваше му доста време докато се освободи от мен. Но в крайна сметка се освободи и той и паниките и всичките ми страхове. Сега не ме е страх от нищо, защото ЗНАМ, че в света няма нищо страшно Smiley И това е възможно за всички ни! При някои става по-бавно, защото по-дълго време са трупали и потискали отрицателни емоции и страхове. При други обаче става много по-бързо. Не става само при тези, които не работят по себе си, не прилагат или го правят хаотично. Трябва всеки ден, всеки ден, всеки ден. Докато се изчисти всичко. Кураж!  Smiley
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #48 -: Февруари 11, 2010, 02:00:19 »

Здравейте, на всички. Аз започнах да правя крачка по крача, различни техники,които Радостина описва, тя ми даде кураж. Търся нещата, които наистина са за мен и ме карат да се чувствам добре. Не никак лесно, но знаете ли от известно време забелязвам промяна в себе си и смятам, че е положителна. Дори сега след като любимия ме заряза, защото не издържа около мен в това състоние и е доста трудно, все още намирам сили в себе си да погледна на нещата от хубавата им страна. Ето какво правя аз, първо записах се народни танци, това ме кара да излизам от вкъщи, колкото и да ми е трудно, защото аз развих и страх от излизане. Правя упражнения и се опитвам да медитирам всеки ден и да прочиствам главата си от страхове , лоши мисли и напрежение. Другото, което ме подкрепя е , че се завърнах към работата. Предстои ми защита на магистратура с писане и знаете ли откакто се амбицирах, че ПР не е по-силно от мен а обратното, ми дойде музата за писане. Сякаш нещо се отприщи в мен.Затова и аз ще кажа, че трябва да имаме нещо, което да ни отвлича вниманието. Чета много позитивна литература, опитвам се да заобичам себе си на пук на всичко мрачно и страховито. И едно от твърдите решения, които взех е, че ще се справя без хапчета, колкото и да е трудно. Вече няколко дни не пия нищо освен Омега 3 масни киселини, които подпомагат в такива състояния. Е, нервничка съм все още , но най-важното е да се опитваме да повярваме в света около нас, че той е все още е онова красиво и необикновено място,а не онази заплаха, която ни грози непрекъснато. Дано не ви звучат тягостно тези неща, а обратното. Почнах да пея , когато ми е много трудно. Има само едно нещо, на което се учудвам на себе си, а то е, че се пристрастих към един турски сериал , направо да не повярваш, но някак ми дава един час липса на тягостни мисли и ето ащо продължавам да го гледам. Още много неща мога да пиша , но наистина важно е всеки да намери това, което е за него и го кара да се чувства добре. Пишете тефтери, изследвайте себе си , вие наистина сте най важните в този момент. Дано да съм била полезна с нещо. И другото е вода, поне по един литър и половина на ден.  Аз още пуша доста цигари и пия кафе, но смятам че и това с времето ще се промени, ако можете да не пушите направо ще е прекрасно. Другото, което правя е пиша си програма вечерта за деня  и се опитвам да я следвам, дори и някой път да има точки, като: Събуждане и три минути хубави мисли.Знам, че звучи малко смешно, но пък наистина помага. Кураж на всички, повярвайте в себе си и отворете нова страница. Страхът, е нещо,което ние сами създаваме и сами можем да преодолеем, тогава, когато наистина спрем да го храним с мислите си, а точно обратното наистина трябва да се опитаме да се сприятелим с него , за да видим какво има да ни казва, да ни научи. Хаиде, че стана много дълъг пост, напоследък влизам по-рядко тук, но днес ми дойде музата да попиша.
Вярвам силно, че всичко се променя, вярвам в чудеса, ще се справим Smiley

Mara, много, много се радвам за теб!!! (hug)  Smiley
Скоро ще разбереш, че в света не се случва нищо страшно. Всичко следва някаква логика, просто в момента ни е непонятна. Трябва да имаме доверие на света, че е хармоничен и си знае работата. И колкото повече работим по себе си, толкова повече разбираме това с всяка клетка на тялото си.  Smiley

Продължавай да правиш и гледаш всичко, което ти харесва. Ти си най-важната сега! А който не е достоен да те подкрепи, сам се оттегля и е за добро. Защото ти ще привлечеш нови приятели, откривайки истинската си същност.

И не забравяй да се отбиваш тук, дори и когато се чустваш добре, за да ни го споделиш - така ще обнадеждиш много хора, които са още в началото и се чудят дали изобщо това работи или са врели некипели  Grin Защото всеки човек, когато започне да работи и въпреки това се сблъска отново със страха, е  на път да се откаже, защото си мисли, че не действа. Но въпросът е всеки път да се "преборва" (по-скоро думата е неутрализира или сприялява) страха, докато той спре да се появява. И той ще спре. Ето ти ни даваш чудесен пример! Поздравления!

А за нервността - продължавй да медиритираш - върши чудеса с нервната система! Smiley
Активен

Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: Февруари 11, 2010, 02:08:19 »

Привет от мен.Единственото което правя е да си пиша в дневника,да чета позитивни книги,а снощи за първи път се опитах да медитирам-беше ми зле и бях много напрегната,даже тялото ми беше сковано,и се получи.Стана ми едно такова леко ,отпуснато,но беше много за кратко.Днес мисля да си пусна медитираща музика и да видя какво ще стане.Мара не се притеснявай,и аз гледам един турски сериал,който ме отпуска и вечер чакам с нетърпение да започне.Приятен и позитивен ден на всички.

Mari, когато тялото ти е сковано, чудесна техника за отпускане е следната:
лягаш, затваряш очи, 10 пъти вдишваш дълбоко и издишваш и после започваш мислено да си представяш всяка част на тялото и първо я стягаш, колкото се може повече (мислено само, не с движение), а после я отпускаш. Така минаваш цялото тяло - започваш от пръстите на десния крак, ходилото, глезена, прасеца, коляното, бедрото отвън, бедрото отвътре, бедрото отляво и дясно, минаваш на другия крак, после нагоре - слабини, дясна долна част, дясна средна, гърда, дясна лява и така нагоре, после ръце, после мускули на лицето и край.

А за разкош, след като си се отпуснала максимално, можеш да започнеш да изпълваш с любов (отново мислено, но можеш да пресъздадеш и чувството) всеки орган в тялото ти, като концентрираш вниманието си там - полова и пикочна система, черен дроб (вдясно под ребрата), далак (вляво под ребрата), жлъчка (до него), бъбреци (отзад долу), бял дроб (отзад горе), сърце (знеш къде е Smiley), очи (много важен орган), мозък. Накрая си представяш как мускулите, нервната ти система, ставите ти, кръвоносната ти система работят прекрасно и им благодариш.

Гарантирам, че ще се почувстваш невероятно лека и спокойна.  Smiley
Активен

Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: Февруари 11, 2010, 02:11:12 »

забравих да кажа - когато стягаш всяка част от тялото си, стягаш по няколко пъти - 5-6-10 пъти на едно място. и го правиш с любов!!! не се напъваш  Grin обичай всяко местенце в теб Smiley
Активен

Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Февруари 11, 2010, 02:51:56 »

И друго много важно нещо, мили момичета (и момчета:)) - ПРОШКАТА

Докато таите обида към някой, че не ви е помогнал, че не е направил нещо спрямо вас, което сте очаквали да направи, не е реагирал по начина, по който бихте искали да реагира, ще генерирате негативна енергия, с която се храни страха. Може да не я забелязвате и да си мислите, че така се чувствате защитени, но това изобщо не е така. И резултатът във времето може да е болест за вас (защото болестта започва на енергийно ниво, формира се блокаж, спира се свободния поток на жизнената енергия, което в последствие се изразява на емоционално ниво - като страх, лошо настроение, завист, гняв и пр., а след това може да се преобразува на физическо - всички симптоми на нервна почва и доста болести).

Как да простим:

1. Трябва да разберете, че всеки човек, независимо дали е наш родител, приятел, близък или враг, си живее в собствения си филм. Държи се спрямо вас така, както са го научили неговите родители, неговия опит и неговите мисли. Вие нямате нищо общо с това! Вие може да сте прекрасни, но той да има проблем с вас, защото има проблем със себе си. Всеки прави най-доброто, на което е способен. Той повече не може за момента. Единственият начин да сте в хармония с другите е като се грижите за себе си, като промените себе си. Другите не можем да променим.

2. Ако се сърдим на някой, ако сме обидени, ако не можем да простим, си е за нас!!! Другият човек си живее своя живот и наказвайки него, всъщност наказваме себе си. Защото на нас се отразяват неприятните чувства. На него може въобще да не му дреме.

3. Всеки човек, който смятаме за лош, се държи по този начин, защото на свой ред той не може да обича себе си, не са го обичали достатъчно като дете, не са го възпитали правилно, нещастен е, не му е добре със себе си - има купища причини. Не се знае дали вие, ако бяхте живели като него, дали нямаше да станете същия човек. Това, което виждате с очите си в него, не е същото, което той преживява в душата си. Човекът, който през деня си е сложил най-самодоволната и дразнеща маска на света, може да сънува кошмари през нощта и да се чувства безкрайно самотен. Бъдете сигурни, че човек, който се държи лошо с другите, се държи лошо и със себе си. Той сам си го връща. Състрадавайте на такъв човек, защото все още не е открил, че каквото дава на другите, това дава и на себе си. "Прости им, Господи, те не знаят какво правят" - но не го казвайте високомерно и с нотка на "Той, Бог ще ги накаже", а със състрадание. Разберете този човек.

4. Когато вие очаквате някой да се държи по определен начин, това си е вашето очакване. Той може и да не подозира, че вие имате нужда от това. Или пък да няма силите да ви го даде, защото се бори със собствените си страхове и проблеми. Не очаквайте! Никой не ви е длъжен. Вие сте тези, които сте длъжни да се грижите за себе си.

5. Всеки човек в сърцевината си е добър. Никой не се ражда лош. Обстоятелствата го правят такъв. Но той винаги може да се върне към добрата си природа, защото всеки иска да е щастлив, да е в мир със себе си, да има приятели. Затова - само с любов към другите, не с насилие, принуда, обида или стремеж да ги промените. Всеки си е за себе си.

6. И един изпробван метод да не се сърдиш на някой - приеми го като дете. Представи си, че той е дете и не знае какво прави. Как да му се сърдиш? Дръж се с него като с голям човек, но в главата си дръж успокоителната мисъл, че той е като дете. Не се дръж високомерно и снизходително! Само с любов към едно дете Smiley

ПРОШКАТА  е едно от най-големите освобожения на блокирана енергия във вас! Когато прощавате, се грижите за себе си.
Активен

mara
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 53

Профил
« Отговор #52 -: Февруари 11, 2010, 07:05:38 »

Здравейте, колко си права Радостина, за прошката. Аз също се опитвам да мисля за това тези дни. Много е трудно , когато си наранен да простиш, но това е искуството на живота според мен. Мисля си също, че най-важно е да умеем да прощаваме и на себе си. Пожелавам го на всеки, и нека сега когато идва Прошка да си помисли върху това и да се опитаме да простим наистина. Вчера гледах филма на Луиз Хей "Излекувай живота си", тя също говори именно за това, че стъпките са в това да заобичаме себе си, да успеем да простим и да мислим позитивно. Има го в замунда, ако някой иска да го гледа. Приятна вечер от мен Smiley
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #53 -: Февруари 12, 2010, 10:35:30 »

Здравей,Радостина! Много интересни неща споделяш. Техниките за които пишеш звучат много убедително. Но все пак откъде да започнем? Теб какво те накара да си повярваш, с кое се справи най-напред? Ако се повтаря въпроса ми, моля те да ме извиниш, но искам да си изясня за себе си откъде да направя първите стъпки.
Активен
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #54 -: Февруари 12, 2010, 03:26:51 »

Здравей,Радостина! Много интересни неща споделяш. Техниките за които пишеш звучат много убедително. Но все пак откъде да започнем? Теб какво те накара да си повярваш, с кое се справи най-напред? Ако се повтаря въпроса ми, моля те да ме извиниш, но искам да си изясня за себе си откъде да направя първите стъпки.

хелоу Grin delicacy, не ме притесняваш изобщо, а и на този въпрос не съм отговаряла, а пък е много, много важен Wink
мен ме накара да започна голямото ми страдание. правих всичко, в което вярвах и в един момент изчерпих запасите си. бях на същата позиция и нищо не ми действаше. трябваше да променя вярванията си, за да разширя диапазона на действие. тогава изключих критичния ум и започнах да правя и нещата, в които се съмнявах, и тези, в които не се чувствах комфортно. просто трябваше да правя нещо, не можех да стоя в тази позиция и да страдам. доверих се на живота, затворих очи и скочих Smiley. и тогава нещо се отключи.. сякаш отворих нова врата към себе си.

моят съвет е - недей да се опитваш да повярваш с ума. следвай сърцето си.

аз правех нещата по степен на важност. усещах кое е важно по това какво в момента ме кара да страдам най-много. едно по едно. когато си си разработил система и си поизчел малко литература, отговорите си идват сами и ти казват какво да правиш, когато си в трудна ситуация. не взимай по няколко урока наведнъж. старай се да правиш само това, което изисква ситуацията.

примерно, влизаш в колата и се изнервяш на задръстването, хоп, светва ти сигнална лампичка: "Изнервям се. " питаш се: "Какво мога да направя, за да си върна спокойствието?" и се сещаш, примерно: "Защо не използвам момента да се отпусна и да се потопя в звуците на релаксираща музика по радиото" или "Защо не се опитам да потърся вътрешното си същество, което винаги е спокойно. Знам, че има такова място в мен." или "Ето сега имам възможност да преживея пълноценно момента ТУК и СЕГА, да присъствам напълно, да чуя всички звуци, да усетя всички аромати, да почувствам плътността на всичко около мен, да чуя моето сърце и пр." иии... Shocked напрежението се изпарява и получаваш подарък - справил си се с една ситуация, виждаш, че можеш сама да преодолееш напрежението, потупай се по рамото и се възнагради с чаша горещ шоколад примерно  Grin

после пристигаш най-накрая на работата, а там те чака човека, на който не можеш да простиш, не можеш да го понасяш... и започваш пак да се изнервяш. пак ти светва сигналната лампичка. пак си задаваш въпроса: "Какво мога да направя сега. Как да преодолея негативната емоция?". отговорът ще ти дойде сам. опитай да го погледнеш с други очи - какво преживява този човек, сигурно и той има майка и приятели, които го ценят такъв, какъвто е, защо?, потърси доброто в него, благослови го, че е такъв, какъвто е и ти помага да се развиваш. и ето започваш да усещаш как непоносимостта ти към него намалява. справил си се с още нещо! невероятно. поздрави се. вече имаш цели два грандиозни успеха, пробив в мисленето ти. началото на новото ти светоусещане Smiley

после се прибираш и имаш проблеми със страха примерно (може да е съвсем друго, може да не е в тази последователност, разбира се). тогава се заемаш с него - правиш дихателните практики и другите методи, които си си изработила.

всеки път, когато нещо е на път да те изкара от равновесие, да наруши спокойствието или радостта ти, спри и се замисли как можеш да върнеш старото си състояние. и го направи.

и вечерта, когато си легнеш, си припомни всичко, с което си се справила. поздрави се за успеха и така... Smiley стъпка по стъпка. не се натоварвай. едно по едно. резултатът е невероятен.
Активен

Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Февруари 12, 2010, 03:29:38 »

Здравейте, колко си права Радостина, за прошката. Аз също се опитвам да мисля за това тези дни. Много е трудно , когато си наранен да простиш, но това е искуството на живота според мен. Мисля си също, че най-важно е да умеем да прощаваме и на себе си. Пожелавам го на всеки, и нека сега когато идва Прошка да си помисли върху това и да се опитаме да простим наистина. Вчера гледах филма на Луиз Хей "Излекувай живота си", тя също говори именно за това, че стъпките са в това да заобичаме себе си, да успеем да простим и да мислим позитивно. Има го в замунда, ако някой иска да го гледа. Приятна вечер от мен Smiley

Mara, съгласна съм с теб. Да простиш на себе си означава да се приемеш такъв, какъвто си - с всичките си слабости и качества, които смяташ за недостатъци. Няма недостатъци на този свят. Всяко качество ти служи за една ситуация, а за друга е неприемливо. Ние правим най-доброто, на което сме способни в дадена ситуация. Не трябва да се самообвиняваме. Не сме могли другояче да постъпим, постъпили сме така според тогавашните си разбирания.  Cheesy
Активен

Mary
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #56 -: Февруари 15, 2010, 10:45:20 »

Здравейте, имам нужда от помощ и незнам към кого да се обърна
Съпругът ми има паническо разстройство от 4 години, мина през всички видове изследвания и му установиха диагноза. После той се затвори в провинцията, като три години не пътуваше до София и се виждахме само в събота и неделя. От миналата година изведнъж реши, че трябва да си дойде при семейството и го направи сам. Тогава си мислех, че проблемите са свършили, но не беше така. Сега всяка сутрин като се събужда му става лошо /треперене, потене, сърцебиене, стягане в гърдите, буца в гърлото и т.н./, докато не изпие две-три чаши алкохол  и не се успокой. Тъй като аз съм единствения човек, с когото той може да си поговори, зная всичките му страхове и виждам всичките му атаки, естествено това повлия и на мен. Сега и аз се притеснявам какво ще стане, когато той се събуди .... Мисля да го заведа на терапевт, но честно казано не вярвам, че ще попаднем на точния човек. Искам да попитам има ли някакви хомеопатични лекарства?
Активен
rums
Jr. Member
**

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

Профил
« Отговор #57 -: Февруари 15, 2010, 12:41:37 »

много добър психолог и психотерапевт в София е Емилия Симеонова, има кабинет на Фритьоф Нансен с/у НДК
Активен
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Февруари 15, 2010, 01:51:50 »

Mary, хубаво е да си поговориш със съпруга си и да му кажеш, че след като алкохолът го кара да не се страхува и кара симптомите му да изчезват, всеки интелигентен човек би разбрал, че страховете са вътре в него и алкохолът успокоява нервната му система. Т.е. той може да се справи и без алкохол. Той знае ли, че нищо отвън не го заплашва? Че всичко е вътре в него? Тук писахме достатъчно за начините да се справиш сам. Но понякога трябва да ти писне дълбоко в теб от целия този ужас, за да се вземеш в ръце и да започнеш да действаш, да поемеш цялата отговорност за всичко, което се случва в живота ти. Това, което ти можеш да направиш, е да изровиш негови снимки от периода, когато е бил добре, бил е щастлив, трезвен и е изглеждал супер. Окачи му ги някъде около него, да ги гледа и да си спомни, че е бил силен и че може да се справи. Припомни му успехите в живота, когато се е справял сам. Той е забравил, че МОЖЕ. Бъди търпелива. Бъди до него, но не се притеснявай за него. Той трябва да вижда, че твоят свят не е страшен, че е възможно да съществува свят, който не е страшен. Дай му пример. Бъди щастлива. Ти му помагаш така, дори и да те обвини някой път, че не ти пука за него. Това не е така. Точно защото ти пука, най-хубавото, което можеш да направиш е да му бъдеш пример.

А за хомеопатията - сигурна съм, че помага.

Кураж!
Активен

ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #59 -: Февруари 15, 2010, 02:55:30 »

Здравей, Mary! Поздравявам те за това, че търсиш начин да помогнеш на съпруга си, вместо да си събереш багажа, както правят много други... Аз съм с дъгогодишно ПР и през годините на лутане опитах и лечение с хомеопатия. Бях изчела доста и то все хубави неща и бях сигурна, че ако има лекарство за ПР, то то ще е хомеопатично. За съжаление не постигнах резултатите, които очаквах т.е. лечението ми се оказа неуспешно. Цяла година посещавах редовно хомеопата си и изпълнявах стриктно всичко, което ми казваше. Спазвах всякакви забрани, препоръки и напътствия. За жалост не почувствах абсолютно никакво поне малко подобрение, да не говорим за цялостно излекуване. Отказах се и бях обвинена, че не съм проявила достатъчно търпение...А аз мисля, че вече дори проявах глупост, продължавайки една година да тъпча на едно място...Направих го само, защото силно вярвах, че ще ми помогне и търпях всички негативи, но напразно... Пиша ти всичко това, не за да те разубедя да опитате с хомеопатия, а само за да споделя моя личен опит с нея. Това, че при мен не се получи, не означава, че и при мъжа ти ще е така - при всеки е различно. Основното обаче при ПР е друго - борбата с него е предимно в ръцете на засегнатия. Всичко останало са помощни средства, които разбира се, не са за подценяване, но сами по себе си не решават проблема. Така че, той е този, който трябва да положи усилия  и то не малки ,за да разреши проблема си. Желая успех и на двама ви!
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА