evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 18, 2025, 09:32:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Online sports betting News at Jackpot Bet Online
[Паническо разстройство]
Howardhocky
Днес в 01:42:22

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298919 пъти)
love.extaz_
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #930 -: Септември 07, 2012, 09:58:34 »

Здравейте!! Аз съм ученичка на 13 год. и адски много се тревожа за баща си. Ами той има страхова невроза и сега ще ви разкажа поради каква причина. Когато и той е бил на около 13-14 години са дали грешна диагноза за майка му (баба ми) и тя е такава, че са я изкарали, че страда от рак. Той се е изплашил много и оттогава насам не иска да влиза в каквито и да е магазини или други домове. Само в нашия апартамент, който е на 4-я етаж се чувства жив, отпуснат и спокоен. Но също така на беседката на вилата ни покривчето й е ламаринено и когато клонът от ябълковото ни дърво издращи на покрива на беседката и той целия настръхва. Дори и да се дращи само с нокти по кола или някой друг метал пак настръхва целия. Много се тревожа за него. Моля ви страшно много да ми помогнете да се оправи. Моля да ми кажете начини. ПП: отпишете психолога преминали сме вече през него и не помага! БЛАГОДАРЯ ВИ!!
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #931 -: Септември 08, 2012, 10:52:02 »

.extaz,здравей! Разбирам тревогата ти за твоя баща.Много е мъчително да виждаш как близък и обичан човек страда и не можеш да му помогнеш.
Каква е точната диагноза на татко ти? Имам познат, който също не понася някой да дращи с нокти или пък да си чопли ноктите. Той има натраплива невроза. Изпитва страх от докосването на мазни неща и такива, който залепват по пръстите му.
Не обича да пие лекарства и не обича да споделя. Така че при него няма  положително развитие на нещата.
Но за да се излекува човек трябва да има първо и най-важно - правилно поставена диагноза.
Активен
Hakera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #932 -: Септември 08, 2012, 01:46:17 »

Здравейте аз имам един малко странен проблем постоянно си мисля че ще си глътна езика получавам едни такива странни пристъпи.Ако някои има същия проблем нека сподели.Благодаря предварително.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #933 -: Септември 09, 2012, 10:19:50 »

Здравейте аз имам един малко странен проблем постоянно си мисля че ще си глътна езика получавам едни такива странни пристъпи.Ако някои има същия проблем нека сподели.Благодаря предварително.
Ако наистина  ти се е случвало да си гълташ езика, ще ти трябва малко време докато отзвучи неприятния спомен, ако обаче само си представяш, че можеш да си глътнеш езика, това може да е реакция на някаква несигурност, която изпитваш в живота. Взимал ли си лекарства? Имаше период, когато аз се страхувах да не би да спра да дишам и за това да спра да мисля по този начин, ми помогна много Деанксит-а.
Активен
Hakera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #934 -: Септември 09, 2012, 10:51:05 »

Не не съм си го гълтал просто мисълта за това ме мъчи постоянно само това ми е в главата и когато съм на места с много хора почва да ми става лошо мисля си че точно в този момент ще го глътна ще припадна езика ми се стяга някакси,а когато съм си вкъщи по не мисля за това по ми е спокойно.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #935 -: Септември 09, 2012, 11:08:36 »

Гълтането на езика с какво го свързваш? С това, че когат си пред много хора ще спреш да говориш и по този начин ще се изложиш? Ако е в този смисъл това е част от социалната фобия, страх да не се изложиш пред другите. Преди време и аз имах силна социална фобия, но започнах да мисля така, е добре  като се изложа пред тези хора, какво от това, никой не е съвършен и на всеки му се е случвало да допуска грешки. Започнах да си разрешавам да допускам грешки и пристъпите на тревожност и страх станаха по-малко и по-леки.
Активен
Hakera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #936 -: Септември 09, 2012, 11:15:59 »

Да с това го свързвам но има и нещо друго ето сега съм на работа в един офис сам покрай мен няма никой и чувството че ще си глътна езика ми е постоянно в главата страх ме е че ако го глътна няма да има кой да ми помогне и ше си умра без никой да забележи.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #937 -: Септември 09, 2012, 11:28:25 »

Да не би да вършиш някаква важна работа в момента, която те прави несигурен? Тази натраплива мисъл,че може нещо да се случи с езика ти, не си ли опитвал да я овладееш с лекарство?
Активен
Hakera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #938 -: Септември 09, 2012, 11:37:51 »

Работата ми си е спокойна просто факта че съм сам и че няма да има кой да ми омогне ме притеснява.Изписаха ми едни хомеопатични пия от 2 месеца но кой знае какъв резултат още няма.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #939 -: Септември 09, 2012, 11:43:12 »

Хомеопатията трудно лекува нашите състояния, отиди на лекар и поискай антидепресант с подходящ транквилант и ще те успокои. Натрапливите мисли ще изчезнат. Натрапливите мисли, че нещо лошо може да ни се случи трудно се лекуват хомеопатично.
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #940 -: Септември 09, 2012, 09:30:29 »

отиди на лекар и поискай антидепресант с подходящ транквилант и ще те успокои.
Има и други начини, не е задължително да тъпче химии, с които само ще замаже проблема.
Активен

"Illegitimi non carborundum"
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #941 -: Септември 10, 2012, 09:39:42 »

Не всички хора могат да се справят с тревожността си чрез психотерапия и не трябва да страдат избягвайки лекарствата. Все едно на някой диабетик да му кажеш да се  справя без инсулин.
Лекарствата помагат да човек да осъзнае къде се намира и дори психотерапията е по-успешна чрез лекарствата.
Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #942 -: Септември 10, 2012, 10:57:41 »

Не всички хора могат да се справят с тревожността си чрез психотерапия и не трябва да страдат избягвайки лекарствата. Все едно на някой диабетик да му кажеш да се  справя без инсулин.
Лекарствата помагат да човек да осъзнае къде се намира и дори психотерапията е по-успешна чрез лекарствата.

Лекарствата наистина са добър вариант ако оставим настрана възможните странични ефекти. Но не мисля че правят терапията по-успешна. Единствения им принос за терапията е че ако човекът страда от агорафобия например и не може да излзиза чрез тях да достига до кабинета на терапевта. Или благодарение на тях да остане на работа, за да може да се издържа и да си плаща и евентуалната терапия.
Но лекарствата са си лекарства, терапията си е терапия. Двете помагат по напълно различен механизъм и затова няма как лекарствата да подпомагат самия терапевтичен процес.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #943 -: Септември 10, 2012, 07:12:41 »

Лекарствата помагат да човек да осъзнае къде се намира
В никакъв случай не мога да се съглася с това, което си написал. Мисля, че нито едно лекарство не може да те накара да осъзнаеш каквото и да е.
Но пък всеки има право на мнение и сам решава как да се справи с проблемите си  Wink
На Хакера мога да му кажа да продължава да чете...има предостатъчно информация и тук, а и като цяло в нета. Ще дойде момент, когато ще разбере кое е най-добре за него.  Целувам ви всички, че от няколко дни изпитвам силна нужда да раздавам любоФФФФФФФ 
Активен

"Illegitimi non carborundum"
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #944 -: Септември 10, 2012, 08:26:07 »

Понякога терапия е невъзможно да се осъществи, тъй като симптомите може да са толкова изострени, че човек да е изцяло фиксиран върху тях. В този случай не би могъл да работи терапевтично за да трупа някакви ползи от самата терапия и единственият въпрос пред него ще е, как да премахне симптома. В подобни случаи лекарствата са наложителни, за да може човек после да работи терапевтично и да търси връзки със симтомите и причините, които ги създават. Някъде се изговори че ПР е навик. Това е глупост. ПР е създадено психично равновесие за нещо, а това че ограничава и кара човек да страда, е като "странично действие" на създаденото равновесие.
« Последна редакция: Септември 10, 2012, 08:28:51 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА