evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 16, 2025, 01:00:03 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 8
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 8

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 297357 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #915 -: Април 04, 2012, 11:21:49 »

За разногласията има друга тема.  Tongue Май?
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #916 -: Април 12, 2012, 09:50:02 »

Ще споделя едно упражнение , което смятам че може да бъде от полза за всеки проблем, свързан с безпокойство. Когато усетите че започвате да се тревожите и се появяват някои симптоми свързани с това, може да пробвате да поемете контрол над емоционалния си статус. Започнете да си припомняте усмивки на близки, приятели и познати. Виждайте ги в съзнанието си, изберете усмивки които са били насочени лично към вас. След като си спомните такава усмивка , която ви въздейства по-силно - вижте каква емоция изразява усмивката на този човек. В момента в който усетите каква е емоцията - вдишайте дълбоко въздух - представяйки си че вдишвате емоцията която изразява той с усмивката си. Това ми е помагало в някои ситуации, в които имам възможността да се концентрирам и да го направя. В ситуация в която ми се е ходило много по-малка нужда ( на емоционална основа) , след това упражнение нивото е падало до 0-1. Също така нормално е да се наблюдават други странични положителни ефекти  Grin - това са моментно подобряване на слуха, зрението и обонянието. Не правете това упражнение на гладен стомах - защото изглежда че то изразходва доста енергия.
Надявам се това да помогне на някого Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Радостина М
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #917 -: Юли 02, 2012, 09:45:57 »

Страхът може да ни направи свободни: http://www.evropea.com/medicina/panichesko-razstroistvo/696-strahat-ni-pravi-svobodni.html
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
kera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #918 -: Юли 02, 2012, 10:17:57 »

Привет на всички!

Аз съм съвсем нова тук, но реших да пиша, за да чуя мнения на хора, които може би са минали през ужаса, през който преминавам аз. Моят проблем се нарича хипохондрия. Вече не мога да контролирам страха си от болести и дните и нощите са пълни само с ужас от предстояща гибел и плач. Знам, че ми е нужна помощ, но също толкова се страхувам от антидепресантите. Съжалявам, ако звуча като капризна глезла.

Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #919 -: Юли 02, 2012, 10:30:49 »

Здравей, чета форума от много време, но и аз отскоро почнах да пиша. На мен не ми звучиш като капризна глезла, а просто като човек, който се нуждае от помощ. Антидепресантите не са единственият начин за справяне с проблема ти. Чети във форума има много информация, която би ти помогнала, както и хора които вече се минали по този път. Успех ти желая   
Активен

"Illegitimi non carborundum"
kera
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« Отговор #920 -: Юли 02, 2012, 10:39:11 »

Благодаря за добрите думи Smiley Ще продължа да чета, макар че ми се иска някой да ми даде чудодейна рецепта и тази гадост да престане. Знам, че не е възможно, но поне мога да си помечтая Smiley Аз по принцип съм упорит човек, но този път съм изтощена.
Активен
Milichka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #921 -: Юли 03, 2012, 01:50:04 »

-
« Последна редакция: Ноември 03, 2013, 12:36:44 от Milichka » Активен
Milichka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #922 -: Юли 03, 2012, 02:28:12 »

Няма да забравя как на един Биг брадър едно момиче припадна и си глътна езика. В началото не се уплаших, знаех много добре какво ще си внуша сега, но понеже знаех, че знаех Smiley, си мислех, че няма да му се дам. Обаче явно само знание, не е достатъчно, нужна е и работа  Cheesy - като си легнах, ела да видиш какво става - усещам как езикът ми се подува и ще го гълтам, хаха  Grin И получавам физически усещания, без майтап. И ходя до огледалото, плезя се, наблюдавам езика си - подува ли се, не се ли Huh? Естествено, че не се подува. Лягам, обаче пак го усещам как се подува и се задушавам. Започвам да чувствам как потъвам навътре в мен като във вакуум - усещам, че пристъпът идва с бърза скорост, остава само да му се поддам. Но аз му се съпротивлявам, държа го, докато се уверя има ли смисъл да го пускам. Хайде пак същото упражнение - огледалото, плезене - не се подувам, но за всеки случай, да пусна пристъп, за да се успокоя?!?!?!?! Точно така излиза, че действаме. И паническият пристъп беше налице. Уплаших се много. Вече наистина умирах (във въображението си), въпреки че езикът, завалията изобщо нищо му нямаше Grin Облякох се за по малко от секунда, викнах такси и бегом посред нощ при нашите - поне да умра в ръцете им (пиша на майтап, обаче го вярвах напълно сериозно това). В таксито също си мислех, че се задушавам (защото чувството за контрол и съпротива го подсилваше - как така ще умра в такси?!) и като пристигнах при родителите си, вече нямаше нужда нищо да контролирам, съпротивата изчезна, отпуснахе се  и всичко ми мина, заспах като къпана.

Чета и чета тази тема и стигнах до този пост - аз също започнах да си внушавам същото заради точно това момиче. Grin Леле, държи ме и до днес, но сега знам, че наистина е само едно голямо внушение !
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #923 -: Юли 07, 2012, 04:32:49 »

Последно време симптомите започнаха да се променят. Преди беше високия пулс, който за секунди стигаше над 150 и след това се нормализираше( това успявах да го контролирам). Последно време започнах да усещам по различни симптоми като чувство за задушаване, стягане или по точно нещо като тежест в лявата част от гърлото до корема и като се сетя, че там е сърцето направо изпадам в паника. За да потискам тези страхове преди да изляза се подкрепям с малко алкохол и ме притеснява това, че мога да стана алкохолик. Моето ПР е следствия от самотата през всички тези години и сигурно някаква кардиофобия ( постоянно си мисля за сърцето, по 200 пъти си меря пулс, който един месец е около 100 и това ме притеснява и ме изнервя повече дали от жегите не знам, рядко слиза до 80, а понякога е 110. ) Бях на кардиолог, направих си кръвна картина, хормон на щитовидна жлеза и няма нищо, но се притеснявам от къде може да е този по висок пулс, дори когато лежа е около 90-100. И когато пийна алкохол си казвам излекувах се, мода да ходя, където си искам, но на моменти отново получавам това гадно чувство, че сякаш ще се задуша. Когато усетя, че наближава паниката винаги пийвам алкохол, дори сутринта когато съм сам в къщи пийвам по някоя глътка. Осъзнавам къде е проблема и че, не трябва да мисля за тези неща, но на моменти сякаш тялото ти казва друго.
Активен
april_sheep
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 76

221942121
Профил
« Отговор #924 -: Юли 08, 2012, 12:07:15 »

И когато пийна алкохол си казвам излекувах се, мода да ходя, където си искам
Избий си горната мисъл от главата и проумей, че алкохолът нищо не лекува...е освен махмурлук Wink
Сериозно, не си докарвай още един проблем на главата!
Активен

"Illegitimi non carborundum"
rainbow_
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #925 -: Август 08, 2012, 08:16:34 »

Здравейте,
   Бих искала да споделя своя опит със страха. Докато пиша тези редове вече всичко е зад мен. Това преживяване беше много трудно за мен, но то беше едно изключително пътуване към мен самата. Всяка трудност, всяко изпитание ни се дава за да научим нещо. Дава ни се за да разберем, че не сме на правилния път. Че не живеем правилно за нас самите. От страха и страховата невроза аз научих много. Научих, че не вярвам достатъчно в себе си, че не се обичам и приемам напълно такава каквато съм. Може да ви се струват далечни тези неща и ненужни, но искам да ви кажа, че няма по-ценно нещо от вас самите на този свят. Това, че сте тук и живеете този живот е нещо изключително. Вие сте уникални. И докато не започнете да се отнасяте с уважение и любов към себе си, нещо все няма да е наред.
   Мисля че не е нужно да споделям с подробности, какво преживях последните 7 месеца. Всеки който се е сблъсквал със страха във пълната му степен познава ужаса и безпомощността, в която той те вкарва. Омагьосания кръг, в който влизаш и от който ти се струва че няма изход. В края на това преживяване аз се страхувах от самия страх.
   Искам да споделя със вас нещата които ми помогнаха и всичко което опитах.
Тук само ще ги изредя само, без да описвам подробностите. Ако някой има въпроси с удоволствие ще му отговоря. Искам пак да подчертая, че това е моя личен опит и всеки носи отговорността за действията си.
   Основното което ме крепеше през цялото това време и ми помагаше бяха моите молитви. Молех се постоянно. По няколко пъти на ден. Благодарях и продължавам да благодаря всеки ден за всичко което имам. Благодарях че съм жива и здрава, въпреки трудностите през които преминавах.
В началото на това изживяване при мен попаднаха две книги. Започвам списъка със тях.
- Диана Мечкова – “Книги от Светлината”
- Психотерапия – ходих няколко пъти и спрях
- НЛП – закупих си книга и се опитах да прилагам тази техника
- Бахови капки – опитах се сама да преценя от кои смеси имам нужда, но препоръчвам да се консултирате със специалист
- Апетонин + акупресура за страхова невроза – прочетох го във книга и започнах да прилагам сама
- Леене на коршум
- Витамин Б комплекс + здравословно хранене + йога
- Антидепресанти – пих ги един месец и ги спрях по схема
- Билки – Невролаксин и Жълт кантарион
- Минералотерапия – планински кристал + пирит + вода йонизирана с клиноптилолит
( книга Минералотерапия Митев )
-  Книги - “Човекът господар на мислите и чувствата си” Орисън Марден ; “Освободи се от страха” Сюзън Джефърс
- ТЕС – тази техника е много хубава. Запознавайки се с нея осъзнах че всичкко е на енергийна основа. Всяка негативна емоция е прекъсване на енергийната система в човешкото тяло.
Майка ми беше присъствала на семинар, от който беше останала очарована. Каза ми че иска да ме заведе при човек който в момента бил във Варна, но попринцип живеел в София. Когато я помолих да ми обясни, тя просто каза “Довери ми се”. Каза ми че бил нещо като енерготерапевт. И аз и се доверих. Казва се Петър Няголов. Искам да изкажа огромната си благодарност към този човек. Това коета преживях не може да се опише със думи. В последствие се запознах и със Милуш Кадиев. Тези хора ми помогнаха да бъда отново свободна. Да бъда в хармония със себе си  и света и дълбоко да приема всичко което ми се случва. Благодаря ви.
Това е email-a ми, с удоволствие ще отговоря ако някой има въпроси към мен g_kehaiova@abv.bg

Пожелавам ви много любов и светлина.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #926 -: Август 08, 2012, 11:46:44 »

Хората в този форум са на малко по-високо интелектуално ниво, отколкото ги смятате. Бизнеса е някъде по другите форуми. Успех на целия ви екип.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
rainbow_
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #927 -: Август 09, 2012, 07:12:22 »

Здравейте,
   Бих искала да споделя своя опит със страха. Докато пиша тези редове вече всичко е зад мен. Това преживяване беше много трудно за мен, но то беше едно изключително пътуване към мен самата. Всяка трудност, всяко изпитание ни се дава за да научим нещо. Дава ни се за да разберем, че не сме на правилния път. Че не живеем правилно за нас самите. От страха и страховата невроза аз научих много. Научих, че не вярвам достатъчно в себе си, че не се обичам и приемам напълно такава каквато съм. Може да ви се струват далечни тези неща и ненужни, но искам да ви кажа, че няма по-ценно нещо от вас самите на този свят. Това, че сте тук и живеете този живот е нещо изключително. Вие сте уникални. И докато не започнете да се отнасяте с уважение и любов към себе си, нещо все няма да е наред.
   Мисля че не е нужно да споделям с подробности, какво преживях последните 7 месеца. Всеки който се е сблъсквал със страха във пълната му степен познава ужаса и безпомощността, в която той те вкарва. Омагьосания кръг, в който влизаш и от който ти се струва че няма изход. В края на това преживяване аз се страхувах от самия страх.
   Искам да споделя със вас нещата които ми помогнаха и всичко което опитах.
Тук само ще ги изредя само, без да описвам подробностите. Ако някой има въпроси с удоволствие ще му отговоря. Искам пак да подчертая, че това е моя личен опит и всеки носи отговорността за действията си.
   Основното което ме крепеше през цялото това време и ми помагаше бяха моите молитви. Молех се постоянно. По няколко пъти на ден. Благодарях и продължавам да благодаря всеки ден за всичко което имам. Благодарях че съм жива и здрава, въпреки трудностите през които преминавах.
В началото на това изживяване при мен попаднаха две книги. Започвам списъка със тях.
- Диана Мечкова – “Книги от Светлината”
- Психотерапия – ходих няколко пъти и спрях
- НЛП – закупих си книга и се опитах да прилагам тази техника
- Бахови капки – опитах се сама да преценя от кои смеси имам нужда, но препоръчвам да се консултирате със специалист
- Апетонин + акупресура за страхова невроза – прочетох го във книга и започнах да прилагам сама
- Леене на коршум
- Витамин Б комплекс + здравословно хранене + йога
- Антидепресанти – пих ги един месец и ги спрях по схема
- Билки – Невролаксин и Жълт кантарион
- Минералотерапия – планински кристал + пирит + вода йонизирана с клиноптилолит
( книга Минералотерапия Митев )
-  Книги - “Човекът господар на мислите и чувствата си” Орисън Марден ; “Освободи се от страха” Сюзън Джефърс
- ТЕС – тази техника е много хубава. Запознавайки се с нея осъзнах че всичкко е на енергийна основа. Всяка негативна емоция е прекъсване на енергийната система в човешкото тяло.
Майка ми беше присъствала на семинар, от който беше останала очарована. Каза ми че иска да ме заведе при човек който в момента бил във Варна, но попринцип живеел в София. Когато я помолих да ми обясни, тя просто каза “Довери ми се”. Каза ми че бил нещо като енерготерапевт. Искам да изкажа огромната си благодарност към този човек. Това коета преживях не може да се опише със думи. Тези хора ми помогнаха да бъда отново свободна. Да бъда в хармония със себе си  и света и дълбоко да приема всичко което ми се случва. Благодаря ви.
Това е email-a ми, с удоволствие ще отговоря ако някой има въпроси към мен g_kehaiova@abv.bg

Пожелавам ви много любов и светлина.
Активен
rainbow_
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #928 -: Август 09, 2012, 07:17:15 »

За първи път пиша във форум t.todorov.  Поправих грешката си. Не съм имала за цел да рекламирам някого, просто споделям своя опит. Защото само човек който е изживял ужаса на страха,  знае за какво става въпрос. Благодаря ви!
Активен
rainbow_
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #929 -: Август 09, 2012, 07:22:12 »

Незнам как да информирам модераторите и предния ми пост да бъде изтрит. Нова съм тук и ви моля да ми помогнете за тази грешка t.todorov. Благодаря!
Активен
Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА