evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 19, 2025, 09:32:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 6
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 6

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298719 пъти)
мишо
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 28

Профил
« Отговор #870 -: Февруари 23, 2012, 02:38:50 »

здравей
Данаил
да ти кажа че пристигнах макар и с много мъка и напрежение то не бе задух то не бе изтръпване на ръцете и стягане в главата ми проста но след като минах 70 80 км като че ли се отпуснах и то без ривотрил не го пипнах магар че беше на таблото пред очите ми
но сега ще видим в неделя как ще е
колкото до шоколада аз знам че той е един от добрите стимуланти на серотонин в мозака и че е хубаво да се яде като и банани
и то не от един източник знам че е така
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #871 -: Февруари 23, 2012, 02:54:32 »

а кото се сетя че преди да имам ПР всеки месец съм ходил до Германия отивам с автобус и се прибирам с кола която незнам що за стока е уж добра на външен вид и на кратка пробра ама знае ли човек с каква барака тръгва на 2000км и проблеми съм имал и пак съм тръгвал как тогава не ми е била така сумата му и път съм минал каде ли не съм ходил
имаше момент миналата година през ден до София постояно Търново Варна без проблем и си виках леле как съм бил преди известно верме несмеех от града да излеза а сега се оправих и се кефих ама много
дори преди два месеца ходих до Благоев град сумата му и път е от града в който живея прибрах се по нощите няма проблем но какво ми стана тук отново на последък направо се побърквам едва стигам на работа с колата която е извън града на някакви си 15 км ето и днес нищо и никакви 120 ама през повечето време си викам а остават още малко до този град хайде като мина ще стисна зъби и ще стигна до другия и така до момента в който ме отпусна
надявам се и вярвам е в един момент ще се оправят нещата така като се оправиха и преди и този път ще слушам доктора и нищо на своя глава
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #872 -: Февруари 23, 2012, 03:23:05 »

браво.аз бях убеден че всичко ще е наред и е така.две победи без ривотрил и сам.което не е малко знам какво струва да преодолееш страха и да караш.а за шоколада лекарката ми каза че провокира също и че от него ми става така.аз също знам че е добре като си нервен да се яде шоколад ама явно за п.а.ми деиства наобратно.
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #873 -: Февруари 23, 2012, 06:31:32 »

да е живот и здраве да видим как ще е в неделя навръщане
незнам още сега ми е гадно
такава задух и недостик на въздух мемъчи вие ми се свят и ми е шеметно на главата
а как ме ръчка под рамото и плешката от лявата страна незнам дали е енерция и остатъчна тревожност от днешния за мен доста напрегнат ден боже как го казах напрегнат затова че съм минал 120км всеедно са били 1200 ужас
дали нещо друго и пак мисълта за инфаркт не спира да ме тревожи при тези симптоми
ама стискам и търпя гледам детето да не ме усети и да се разтревожи
или може би защото в момента бившата ми тъща е тук и това провокира ПР  Grin
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #874 -: Февруари 23, 2012, 06:36:02 »

--
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 08:54:08 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #875 -: Февруари 23, 2012, 06:53:14 »

ами как да ти обясня
ами имам симптомите почти постояно и ме тревожи това че са симтоми на нещо страшно по точно инфаркт
постояно мисля и се страхувам от това нещо стана ми като фобия макар че навсякъде пише че страдащите от ПР ИМАТ ЧУВСТВОТО ЧЕ ПОЛОЧАВАТ ТОЧНО ТОВА
имам моменти в които съм спокоен и не се тревожа но съзнанието ми продължава да мисли за най лошото но тогава съм спокоен има моенти когато имам болки в гърдите и пак това не ме тревожи но започне ли задух и шеметност в главата и стягане в тила изтръпване на крайниците се почва ужаса независимо къде съм и с кого съм
например снощи бях с едни приятели в едно заведение при условие че единият е анастезиолог един от най добрите в болницата която е уневерситетска а другия е доста добър високопланински спасител пак ме хвана както го казвам аз шапатацията но стисках зъби но си пролича тревожноста ми от това че почнаха симптомите иначе когато затихнат се чувствам спокоен но както ти казах вече винаги мисля затова че ще дойдат пак и може да не е ПР а нещо лошо макар че преди години пак бях така оправих се и сега го знам но като ме натисне и трудно почвам а мисля за друго освен затова че на мен не ми е добре и къде най добре и бързо ще намеря помощ абе трудно мога да ти го обясня но горе долу е така
колкото до кучето имам и винаги съм имал куче
в момента имам хъски на 10 месеца
преди него дакел и далматинец които се застъпаха
а преди когато бях малък имахме добермани 2
в момента съм влюбен в една порода
казва се КАНЕ КОРСО
но на този етап ще се въздаржа до имам още едно куче пък и не е много евтино
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #876 -: Февруари 23, 2012, 08:13:42 »

незнам дали е нормално след като съм бил под напрежение целия ден и пътуването с притеснението и паниката
в момента да ме боли главата да ми е шеметно и да ми е високо кръвното 150/90
някой имал ли е такъв проблем с кръвното
Активен
wenddy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #877 -: Февруари 23, 2012, 08:52:48 »

за кръвното не, аз все съм с много ниско , но за шеметното и замайването да,,, най-лесно ми се провокира и при умора и пътуане и недоспивне и при някакъв стрес, който съм имала през деня...
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #878 -: Февруари 23, 2012, 09:18:28 »

м да има такива моменти в които хората са с ниско кръвно и доли да им се качи малко почти не се усеща
ама при мен явно не  е така сега прочетох че е нормално да се повиши при тревожност от ПР
при теб колко време продължава това замайване шемет и имаш ли напрежение и болки в главата защото при мен вече е почти от обяд може би към 12 /13ч ме започна след като пристигнах от пътуване в което ме друсаше много яко отвреме на време а през другото имах адски голяма напрежение
но най гадното е че сега вечерта се засили още повече
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #879 -: Февруари 24, 2012, 09:00:21 »

първия път като получих пристъп на задушаване стягане в гърдите сърцебиене и задух и паника да не получа нещо в бърза помощ кръвното беше 150/90 пулс 110.биха ми един диазепам и се оправих.кардиограмата беше супер.след седмица през ноща си помислих да не ми се случи същото и го провокирах и пак в бърза помощ.и така открих прелестите на п.а..така че всичко  идва от мозъка мисля аз.но си мисля и нещо друго не е ли възможно да имаме лека хипертония и оттам да тръгва п.а.тоест да се пият хапчета за високо кръвно първоначално.но трябва кардиолог.аз ходих при 4 и всички е нормално ама защо пак така става.
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #880 -: Февруари 24, 2012, 10:28:00 »

оооо аз ходех при 5 различни кардиолози
миналата година на 19 април ми правеха велотест с ехокардиография ЕКГ и нищо всичко си ок
а забравих първото ходене на кардиолог беше преди 6 години и тогава пак обстойно ме прегледаха с ехограф и пак велотест
така от там в друга частна клиника пак ЕКГ ихокардиография пак нищо
от там при един възрастен доктор кардиолог който го водят за много добър и за голям капацитет в кардиологията отивам в часния му кабинет ЕКГ слушане със слушалки усмивка и пак нищо имал съм леееееека хипертония която явно се дължала на стреса изписа ми конкорд по половинка на ден колкото по дълго по добре после пак в една часна спец. клиника по кардиология пак нищо не ми откриха при това че отидох тогава с болки в гърдите и напрежение
слад което се обадих на един приятел неврохирург на който жена му работи в кардиологичното отделение хайде и там ЕКГ преглед и пак нищо
а де неговорим колко ЕКГ-та са ми правени в бърза помощ поне 20 и всеки път нищо
но пръдължава това пусто кръвно да ме мъчи да ти кажа честно аз не го и меря много често но снощи ми беше гадно и имах достъп до апарат та затова
тази сутрин например беше 135/85 не е тревожно не е чак толкова високо в рамките на нормалното е то и 150/90 не е фатално но когато го усещаш е гадно има хора които цял живот са с доста по завишени норми и си нямат проблем но те са свикнали и не го усещат а
а забравих да ти кажа че когато получих първата паническа през 2005 в бърза помощ ми премериха кръвното ако не се лъжа в момента беше някъде около 170/120 мисля че беше така аз още си пазя тогавашната диагноза от там някъде в къщи уж пия по половин конкорд бета блокер на ден ту го почвам ту го спирам сега го пия рудовно ама явно при по високо напрежение пак скача пусто му и кръвно иначе пулсът ми е нармален между 70 до 90 в редски случеи дори на 3 януари ходих на преход в планината и нямаше проблем с пулса който в най натоварените етапи беше 110 ама как ме тръшна тогава кризичка олееееее беше като по учебник коляма веселия беше добре че имах ривотрил в мен че лееееко ме поотпусна
но ето че и в момента без никаква причина закусвам и си чета вестника получавам задух и стягане във врата а болките в гърдите та са си перманентни
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #881 -: Февруари 24, 2012, 03:33:54 »

днес разбрах че се очертава да бъда сам три дена.страх ме е още от сега.даите някакви съвети.на работа ходите ли.аз бях един месец болнични и така изкарах гадните кризи на легло с хора около мен.сега почнах работа пак и си мислех че сред хора ще мине по бързо ама се усещам че стоя на бюрото и се питам абе тука ли съм или не демек маи леека дереализация.и така.а на моменти все едно потъвам или изчезвам някъде плюс леко гадене и виене на свят.добре ама какво да правя трите вечери като остана сам.леле от сега ме е страх ама ако отида да спя в приятели си мисля че никога няма да мога да остана сам през живота си.как да се справя някои минал ли е с успех през товз
Активен
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #882 -: Февруари 24, 2012, 03:45:11 »

м да гадно е разбирам те и се чудя какъв съвет да ти дам
не се притеснявай от това че ще си търсиш компания и че никога няма да можеш да останеш сам
това ще мине след време обещавам ти и аз съм бил така и то на два пъти първият път когато започна всичко след като се оправих на собствена глава спрях лекарствата и затова се почна пак но посе пак се оправих и дори имах проблеми покрай развод и тн през това време дори си бях взел квартира и си ми беше адски добре сам
тъй че ще видиш че този страх да си сам ще отмине не се притеснявай сигуран съм н това
колкото за тези вечери ами покани някой да дойде у вас първата вечер после ти отиди при друг и така
не се притеснявай да си търсиш компания така ще ти е полеко
ами нямали някоя девойка която да ти прави компания в тези самотни вечери много помага знам го от опит
ако искаш мога да ти оставя скайпа си и ако си сам довечера и те притеснява нещо да пишеш
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #883 -: Февруари 24, 2012, 06:03:50 »

-
« Последна редакция: Януари 16, 2013, 11:18:05 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
мишо
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #884 -: Февруари 25, 2012, 10:45:47 »

е Данаиле как мина първата нощ сам
имаше ли проблеми
какво почувства
Активен
Страници: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА