evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 27, 2025, 08:14:28 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298783 пъти)
Радостина М
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #810 -: Януари 25, 2012, 11:16:11 »

Г-н Тодоров, за втори път ме наричате индиректно "сектантка" - моля, да не ме свързвате с неща, за които нямате доказателства и представа. Не е етично, нито професионално. Също така, настоящата тема, ако сте забелязали, е мое дело и ще ви помоля, ако не ви харесва, да не я посещавате. Ако ме познавахте лично (дори и задочно) бихте били на съвсем различно становище. Надявам се да не лепите така квалификации и на пациентите си, и да ги лекувате по този начин, в следвствие на поставената от вас диагноза! 
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #811 -: Януари 25, 2012, 11:20:12 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 02:56:25 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #812 -: Януари 25, 2012, 11:24:57 »

-
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 11:23:52 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #813 -: Януари 25, 2012, 11:52:36 »

Много се чудих дали да изказвам мнение, въпреки че чета какво пишете. Наясно съм и защо се получава така, но нито ми се обяснява, нито ще ме разберете. Просто някои хора са готови, други - не са. Факт е обаче, че напоследък умишлено или не се наблюдават наистина известна динамика по отношение на вярвания, представи за света, за болестите, за методите за лечение и т. н. Вероятно така ще бъде и занапред, но ние не можем сега да го предвидим, за да кажем кой прав и кой крив. Така или иначе ще видим, стига да сме живи и здрави. А как да го постигнем - ами Господ е дал свободната воля да избираме. Ако някой избере даден път и той го кара да се чувства добре, защо това да е лошо? За него явно не е. Не е нужно да скачаме като ужилени всеки път, щом някой ни предложи нещо различно от познатото ни до момента. Може пък да ни допадне повече, кой знае? Ако всички хора разсъждаваха, отричайки всичко непознато и действайки само в собствените си рамки и граници, не би било направено нито едно откритие, просто светът нямаше да е такъв, какъвто го познаваме. А той се мени постоянно. И ако Радостина е обявена за сектантка в този форум, то това е най-малкото, при положение, че няма човек, който да е променил с нещо света и да не е бил порицан, отхвърлен или обявен за луд
Така че, човек има свободната воля да избере какво да чете, какво да възприема, как да работи със себе си,  похвален е дори стремежът да го прави, вместо да стои и да бездейства.
И не на последно място, психологията се изучава не само в българските университети и ако един български терапевт има правото да напише книга, защо някой, който е учил психология в чужбина, да не може?
Ако трябва да избирам между това да съм в секта и да имам ПР, познайте кое ще избера
Последното беше шега, разбира се.
Просто искам да кажа, че всеки трябва да получи свободата да избира за себе си кое е добро и кое лошо, а обикновено то се усеща интуитивно.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 11:59:25 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #814 -: Януари 26, 2012, 12:05:12 »

Всеки има мнение и всяко мнение може да бъде подлагано на критика. Но критикувайте мнението, а не човека.

И още нещо - когато човек каже нещо, то вече не е под неговата власт, а под "властта" на тези, които го интерпретират. Така, че когато някой каже нещо, за другия не е важно какво е имал предвид първият с казаното, а начинът, по който той го разбира.

Аз така, просто да вметна  Wink
Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #815 -: Януари 26, 2012, 12:15:44 »

Всяко едно твърдение, че отвъд нашия реален свят има, или предстои да има някакъв друг,  променен, който видиш ли ще ви реши проблемите е сектантски похват.
Всеки един излекуван от ПР знае, поне хората с които аз съм работил, че няма книга която да му помогне освен тази, която той сам напише за себе си. И всеки знае че тази книга се пише много трудно и за жалост не може да послужи на никой друг освен на автора. В смисъла на това, че не може да послужи за рецепта. Иначе може да е полезна като чужд, подчертавам чужд опит за справяне с тази проблематика.
Второ важно условие е че различни личности страдат от ПР. Дали авторката има идея, какво значи това? Че едни хора страдат от ПР защото не могат да споделят емоциите си, а други страдат от това, че ги споделят. Диаметрално различни проблематики. И е неетично да се обещава някакъв ефект, защото ПР не е болест, а тъпо психиатрично наименование според МКБ-10. А МКБ-10  е написан според новите, американски стандарти в психиатрията, които се движат по симптомите, а не по причините за ПР, което в известен смисъл е практично, защото лекарствата за всичко са еднакви.
Рецепта няма, няма чудо, няма и път който ако се извърви видиш ли ще си ОК. Всичко това е утопия и то такава, че да отдалечи хората които имат поне още малко мотивация да положат усилия за промяна.
Визуализацията е бягство в представите и фантазиите. DG, разкажете какво ви помогна. Говорете с факти. Кога, какво и колко време правихте, какъв живот живеехте тогава и какъв сега? Аз съм принципно много отворен за нови "пробиви", но отдавна съм разбрал че няма такива. И няма как да има, но ми е интересно, така както на хората които неимоверно се надяват да се появи нещо което да им каже - това е пътя, истината и живота. Но тъй като съм работил и с промити сектански мозъци, дори на деца, малко съм недоверчив. Споделете. Каква е рецептата, ама конкретно, та всички да я пробват. В няколко реда. Както е казал Айнщайн " ако не можеш да обясниш на едно 6-годишно дете теорията си, значи нищо не знаеш за собствената си теория".
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #816 -: Януари 26, 2012, 12:26:37 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 02:55:55 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #817 -: Януари 26, 2012, 12:34:09 »

"Г-н Тодоров, за втори път ме наричате индиректно "сектантка" - моля, да не ме свързвате с неща, за които нямате доказателства и представа. Не е етично, нито професионално. Също така, настоящата тема, ако сте забелязали, е мое дело и ще ви помоля, ако не ви харесва, да не я посещавате. Ако ме познавахте лично (дори и задочно) бихте били на съвсем различно становище. Надявам се да не лепите така квалификации и на пациентите си, и да ги лекувате по този начин, в следвствие на поставената от вас диагноза! "

Г-жо М., аз не ви наричам индиректно сектантка, както и директно. Аз казвам че тези методи са сектански. Покрай една истина да се прокара и една неистина. Съвсем етично и професионално /ако говорим за професии като психолог и психотерапевт/ е да се критикува някоя идеология. Дори изказванията на професионалисти трябва да позволяват критика. Запознайте се с етичните професионални норми.  Настощият форум, както и темите в него са за всички и няма запазена марка дори ако темата се казва г-н Тодоров, защото всяка тема е за дискусия и не е място където да има авторитарност.

"Ако ме познавахте лично (дори и задочно) бихте били на съвсем различно становище."

Не рабирам какво искате да кажете. Опасявам се че това от моя страна няма как да стане. Ако имате нужда може да стане от ваша страна.

"Надявам се да не лепите така квалификации и на пациентите си, и да ги лекувате по този начин, в следвствие на поставената от вас диагноза! "

Аз обикновено разлепям етикетите, които психиатрите в своята несигурност лепят. Всичко останало е малко по инерция признавам - сектантски методи - недоверие. Ама такъв ми е опита. Аз много деца съм отървал от секти. А вие?
Активен

t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #818 -: Януари 26, 2012, 12:35:50 »

" ...след като не съм сигурна дали в един момент по някакъв начин няма да изляза от анонимност. Обикновено, дори и при пълна анонимност, винаги си правя сметка какво пиша. "

И ми казвате че сте се отървала от вашите натрапливи мисли? След като ми отговаряте с тях?
Та вие ми описахте с два абзаца пълната си плетеница Smiley Какво се промени попитах аз?
Коя е Елена?
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 12:38:05 от t.todorov » Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #819 -: Януари 26, 2012, 12:37:21 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 09:23:35 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #820 -: Януари 26, 2012, 12:43:30 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 09:23:15 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #821 -: Януари 26, 2012, 12:51:16 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 09:23:01 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #822 -: Януари 26, 2012, 12:51:24 »

"Тоест, този човек по всяко време може да провери какви бръмбари имам в главата си, а не искам да го тревожа излишно. "

Да, аз ви вярвам. И затова ви трябват много, много визуализации. Но, ако решите да спрете да се криете, както и ако решите да станете наясно, че не сте престъпник, когато споделяте как се чувствате, когато решите, че да доверите за вашите интимни неща на някой, да кажем специалист, не е престъпление и няма да бъдете наказана, когато си зададете въпроса, дали сте важна толкова колкото и другите около вас, на които придавате определена важност, и че не трябва да ходите на "пръсти"  покрай тях, може би ще започнете вашата психотерапия. Иначе дори аз мога да ви предложа визуализации, които да ви отдалечат от вас самата по-ефективно. Аз ги използвам за загрявка на хората, с които работя.

"И интересно е, че преди известно време писах за ТЕС, техника, чрез която поне елементарни болежки можеш да излекуваш, има линкове, в които са обяснени точките, с които се работи, тоест не се изисква да си купиш книгата, за да го практикуваш и въпреки всичко никой, ама съвсем никой не написа впечатление за тази техника. Което означава, че никой не си е направил труда поне да изпробва дали ще му помогне това. "

Ако трябва да сме сериозни няма такова нещо като ТЕС. Разбирате ли че турците имат една много точна дума за такива глупости - кьорфишек, или фишек за слепия. Забравете тези глупости. Аз мисля че дори Скорпи от форума беше по едно време впечатлена от ТЕС. Ми тя прави тогава разни неща. Просто питайте.
Имаше и хипнози, както и една врачка имаше която се споменава тук. Има различни фантазии за лечение. Това е нормално. Нормално е по същият начин по който някой да се появи и да каже че това са заблуди. Вестоносеца винаги е черен, но това е положението. Понякога хората са в ситуация да не могат да преценят кое е адекватно и кое не. Точно по тази причина аз съм се изтипосъл тук с името си и  практиката си и опитвам главно да предпазя т разни неща, а не да насоча. Защото се оказва че ние имаме нужда от предпазване а не от насочване. Това е тъжен факт, но вие нямате идея колко грешни пари са хвърлени от хора за хипнози, дишания и визуализации, които подчертавам няма как да имат някакъв сериозен ефект.
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 01:35:20 от t.todorov » Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #823 -: Януари 26, 2012, 08:24:25 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:32:42 от track » Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #824 -: Януари 26, 2012, 09:04:12 »

Г-жо/це Радостина М. или Елена Шахънска, вие изберете как ви наричам, имам няколко въпроса към вас, без оглед на провелата се до тук дискусия.
Те възникнаха в мен, от гледната ми точка на евентуален читател на вашата книга, запознал се с публикуваните откъси от нея. И така...

"Изградила съм ефикасна система за справяне"
На кого/колко човека е помогнала вашата система за справяне? Тя прилагана ли е вече или това предстой? Ако не е, то от къде сте сигурна, че е ефикасна?

"Но може би поради любовта ми към изследването на
човешката природа и тази на вселената, тя прерасна в нещо много повече от
справяне просто със страха."

Моля, пояснете ми къде човешката природа и тази на вселената намират допирни точки? До тук разбираме, че интересите ви са всеобхватни, но интересно, какво изследване на вселената сте направила по точно и какво общо има това с ПР?

"Превърна се в наръчник по осъзнаване на самата действителност"
Коя действителност? Доста самоуверено мнение, относно способността ви да интерпретирате...

"Докато я пишех, често ме обземаше толкова силно
вдъхновение и чувство на свързаност с всичко, че текстът сам се изливаше от
мен така ясен, кратък, дълбок, но лесен за възприемане, както не бих могла
умишлено да го създам."

На мен ми звучи, сякаш някой (отгоре?), чрез вас, дава на горките страдащи хора, безценно познание? Ако не е така, как е? И как се пише, неумишлено книга?

"Често ми се случваше да препрочитам с удивление
неща, които самата аз съм написала и те да ми помагат в моята собствена лична
практика."

Това ме мога да си го обясня никак, обяснете ми го вие.

Аз спрях да чета до тук...
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 09:07:12 от Alice » Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
Страници: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА