evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 27, 2025, 09:53:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 70
  Изпечатай  
Автор Тема: ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО  (Прочетена 298799 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #795 -: Януари 16, 2012, 08:43:58 »

Имам 6 по психиатрия, ама очевидно не ми е помогнало много
Като бях на практика в лудницата, си бях психически здрава или поне така си мислех tease1
Там обаче не помня да имаше някой с ПР, те нали такива не ги хоспитализират, както и да е. Радвам се, че вече си тук. 
Тука сме едно голямо шантаво семейство... Адамс
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #796 -: Януари 16, 2012, 09:17:59 »

Smiley
« Последна редакция: Януари 29, 2012, 07:32:49 от track » Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #797 -: Януари 17, 2012, 07:32:05 »

За много години!Не съм ви изоставил, Миме , просто в края на годината си давам равносметката, забравям за всичко ежедневно и си давам воля на мечтите
Но тази година започна с летящ старт, трябва да се справяме, няма друг начин Grin
Зная Скорпи, че си отличничка в "нашата" наука. Е, ако държах и аз изпит, щях да имам около "4" .
Пожелавам ви усмихнат и приветлив, макар и студен януарски ден!!
Честито на всички Антоновци! Нека им помага св. Антоний!
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #798 -: Януари 17, 2012, 09:29:59 »

благодаря отново на всички.психиатър ми ги е изписал.всичко започна на 22 ноември.имах лека настинка 2 дена бях пил парацетамоли и една вечер си направих гореща вана с морска сол + парна баня.легнах си събудих се 2 часа по късно с сърцебиене задух и стегнат гръден кош паника че умирам и не мога да си поема въздух.веднага бърза помощ кардиограма нормална кръвно 150/110 един диазепам и се оправих.от тогава почна всичко редовно на бърза помощ страх от заспиване паника сърцебиене треперене на краиници и всички симптоми дереализация на моменти и деперсонализация.след всички възможни прегледи на щитовидна жлеза сърце бял дроб кръв и урина се установи че съм здрав всичко е един голям страх.най-накрая личната лекарка ме прати на психиатър.преди месец.говорим за панически атаки.тои ми изписа сутрин един деанксит на обяд половин рексетин и три пъти на ден по половин ривотрил.така обаче аз пих десет дена само деанксит понеже ме уплашиха че ривотрила е много силен и се привиква към него.в един момент реших че съм се оправил бях си взел отпуска и си бях отишъл в къщи друг град не където работя.като се върнах тук всичко се завъртя отначало беше ме страх да заспя получих пак пристъп.пак на психиатъра и от два дена пия сутрин деанксит и на обяд половин рексити и четвъртинка ривотрил.обаче леко ми се вие свят възможно ли дда е от хапчетата.утре ще ходя да ми леят и восък за уплаха обиколих и всички където леят куршум искам да се спася но явно трябва да мине време.поздрави на всички
Активен
Alice
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

Weirdo ;)

Профил
« Отговор #799 -: Януари 17, 2012, 12:17:54 »

три пъти на ден по половин ривотрил

Не съм психиатър, нито лекар, но това не е ли много!?!

утре ще ходя да ми леят и восък за уплаха обиколих и всички където леят куршум искам да се спася но явно трябва да мине време.

Отиди, ако това ще те успокой, но колкото и време да мине, и колкото и медикаменти да изпиеш, нещата няма да се оправят от само себе си...
Може би силната тревожност и страдание, ще бъдат облекчени от "лекарствата", но това, което наистина би ти помогнало е психотерапията.
Това е моя съвет - да си намериш психотерапевт. Защото другите "лечения", като чели, носят само моментно, временно облекчение. А това, от което всички, в действителност се нуждаем, е промяна.
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 12:21:55 от Medea » Активен

Сред жълтите дюни цъфти невиждана пясъчна лилия... Отдавна я търсеше ти, отново те питам: Откри ли я ?
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #800 -: Януари 17, 2012, 12:32:24 »

Smiley
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 08:57:01 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #801 -: Януари 17, 2012, 01:30:55 »

ами ривотрила го пия от три дена по една четвърт тоест хапчето делено на четири парченца не знам дали правилно се изразявам и половин рексетин.на обяд само и това е.не знам обаче колко време ще ги пия така.леко ми се вие свят обаче.дали е от тях но като че ли съм по-спокоен.само днес сутринта за малко си помислих че си губя разсъдъка но беше само за малко да не е без нищо деня.и то стана понеже се уплаших че не мога да се съсредоточа за едни документи.а то явно ми се е доспало от хапчетата и затова не се съсредоточавам ама нали това си е нашата любима паника
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #802 -: Януари 17, 2012, 01:33:41 »

Скорпито мърмори наред, особено на "новобранците", за да не влязат в отбора на зависимите и да пускат теми: Как да спра Ривотрила после... лекарите в това отношение са малко... безотговорни. Те гледат за момента да закрепят, не ти казват какво следва после, но когато дойде моментът да се спират лекарствата, се оказва, че не е баш така, както са ти го представили в началото. Ривотрилът има заместители - най-известният е Стрезам. Аз лично го спрях без проблем. Все пак щом се касае за лекарства, не може и не бива без контрол - не приемай нищо, което ти се казва тук, за чиста монета. Мисли със собствената си глава и се довери на лекаря. Smiley
В началото лекарствата имат странични действия, нормално е да си замаян и да ти се спи.
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #803 -: Януари 17, 2012, 04:24:28 »

отново ви благодаря горещо на всички.колко време пихте ревотрил така като гледам мисля че психиатъра ми ще гледа да го пия 15 дена така и после може би само на рексетин ще видим.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #804 -: Януари 23, 2012, 02:55:41 »

-
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 11:25:25 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ligla84
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #805 -: Януари 25, 2012, 01:55:40 »

Здравейте, пиша до Радостина и всички "колеги" с ПР. Имам ПР от 10 години, като в началото получавах епизодични ПА. Дълго време никой не разбираше. какво става с мен, а JP-то каза, че не съм луда за да ме праща на психиатър. Но случайно се запознах с човек, който има ПР и той ме заведе на психолог. Вече 4 години провеждам терапия и все още получавам ПА. Разнищих живота си, промених се много, промених възгледите си, а все още ме преследват ПА с целия набор от симптоми. Веднъж казах на доктора си: "Аз май вече не ви съдействам" , а той ми отговори: "Вие не съдействате на себе си". Помогнете да съставя план за самопомощ и какво да включва той. Нека да дам повече от себе си. Бях в Ада и се завърнах от него, не искам да попадам отново там.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #806 -: Януари 25, 2012, 10:14:50 »

-
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 02:57:03 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Радостина М
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 134

Профил
« Отговор #807 -: Януари 25, 2012, 11:07:06 »

Здравейте, Ligla84, DG и всички сладурчета тук 

Както вече сте разбрали, на път съм да публикувам новата си книга: "Раят зад страха". В нея съм сглобила цялостна система за работа със себе си и страха. Доста повече неща за правене има, DG, от тези, които изброяваш, но оттам се започва 

Това, което трябва да се стане ясно е, че ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО СЕ ЛЕКУВА. И то напълно! Стига да имаш силно вътрешно желание, което да те избутва напред, да не ти дава мира, докато не се справиш. Който търси, намира. Ако имаш ясен въпрос, ти се дава ясен отговор. Ето така, крачка по крачка, питайки се кой си и защо ти се случва всичко това, държейки в себе си твърдото намерение да се справиш и искайки да знаеш какво да направиш, коя е следващата стъпка, бавно, но сигурно си проправяш път и излизаш. Защото нещо в теб знае пътя.. Но то не е в плетеницата от мисли и думи, а е в сърцето ти - то е усещане. Да се научиш отново да слушаш сърцето си и да го следваш..

И тогава.. откриваш съвсем различна реалност. Откриваш, че светът е бил, е и винаги ще бъде прекрасно място, създадено, за да те радва и да се развиваш. Че страховете са само погрешно впрегната енергия, дължаща се на неразбиране и твърде много мисловна шумотевица. Че проблемите всъщност са възможности, които те мързи да реализираш. А негативното - маркер за това, че е нужно да направиш усилие.. точно сега

Всичко сме разбрали погрешно (и дори не си даваме сметка за това). А оттам и тотално сбъркания ни душевен пейзаж. Светът се намира на прага на ново разбиране за света. Навлизаме в златна епоха. Но точно преди това е необходимо да се изчистим от всичко старо. Старите системи се разпадат и си отиват, защото старият начин на мислене е стигнал до края си - виждаме навсякъде резултатите му. Идва новото..

Книгата ми се опитва да даде насоки как се проправя пътеката, как се излиза от старите схеми и модели на мислене. Тя променя начина, по който осъзнаваме действителността, а това променя всичко

С много усмивки и благопожелания,
Елена Шахънска (тук позната като Радостина М) 
писател, водещ, създател и гл.редактор на първото списание за личностно развитие в България - SELF-HELP
http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
Активен

Раят зад страха - http://raiatzadstraha.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #808 -: Януари 25, 2012, 11:08:10 »

"Помогнете да съставя план за самопомощ и какво да включва той."

Носрат Песешкиан: "Психотерапия на ежедневието".

В тази книга в детайли се разглежда, как всеки един да си направи собствения "план" за промяна. Книгата не е от популярната психология, а от научната, т.е. има сериозна стойност и ще е в помощ на всеки, който е решил че сам иска да опознае и промени себе си.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #809 -: Януари 25, 2012, 11:11:10 »

"Светът се намира на прага на ново разбиране за света. Навлизаме в златна епоха. Но точно преди това е необходимо да се изчистим от всичко старо. Старите системи се разпадат и си отиват, защото старият начин на мислене е стигнал до края си - виждаме навсякъде резултатите му. Идва новото.."

Ей това е много опасно. Това отричане се случва при граничните личности и тази идеология по-подхожда на секта.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 70
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА