evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 11, 2024, 03:54:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 195287 пъти)
Student_21
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #795 -: Октомври 29, 2010, 12:07:12 »

Случвало ми се е, но обикновено е за много кратко. Отначало се плашех, но сега почти не му отдавам значение и бързо преминава.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #796 -: Ноември 02, 2010, 08:40:24 »

Аз пък установих, че и в сънищата си имам агорафобия - примерно сънувам, че ме канят на концерт и знам, че не мога да ида и почвам да чертая познатите стратегии как ще стане - откъде да мина, сигурни места, как да избягам от тълпата, скривалища... аааааааа! Големи схеми, голямо нещо... явно подсъзнанието ми знае, че имам такъв проблем. А като дават някой припаднал на телевизията, съм първа да го зяпам Grin
За което отнасям солидна доза подигравки... привлича ме като с магнит и се впечатлявам като някое лапе. Всичко си го пречупвам през това, сякаш е най-важното нещо на света... нищо не мога да направя, без мисълта, че ей сега веднага нещо ще вземе да стане и трябва да съм готова, си ме преследва. Наистина почнах да си ходя с това усещане въпреки всичко и то по-спокойна, в повечето случаи без якото треперене и нарастващ ужас, но се чувствам като парамедик на смяна, или като войник на бойното поле. Вечно готова за сражения! Само да ме пипнат - подскачам. А от една мисъл буквално за секунди мога да си извикам физическо усещане в тялото (и за приятните се отнася, де, нали и нещо хубаво все трябва да има Cheesy) Понеже мозъкът ми не е потиснат с лекарства, си щрака нон стоп. Много разсъждения падат! Така ли сте и вие? За вас не знам, но аз почти никога не забравям за фобията, независимо какво правя, с много малки изключения. Независимо дали съм обградена от "нормални" или такива като нас (да не казвам какви, че пак ще се засегнете Cheesy) Кажете ми, сред лудите аз ли съм най-лудата, бре?! Е, казах го в крайна сметка Grin
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 08:45:32 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #797 -: Ноември 02, 2010, 10:52:54 »

Аз пък установих, че и в сънищата си имам агорафобия - примерно сънувам, че ме канят на концерт и знам, че не мога да ида и почвам да чертая познатите стратегии как ще стане - откъде да мина, сигурни места, как да избягам от тълпата, скривалища... аааааааа! Големи схеми, голямо нещо... явно подсъзнанието ми знае, че имам такъв проблем. А като дават някой припаднал на телевизията, съм първа да го зяпам Grin
За което отнасям солидна доза подигравки... привлича ме като с магнит и се впечатлявам като някое лапе. Всичко си го пречупвам през това, сякаш е най-важното нещо на света... нищо не мога да направя, без мисълта, че ей сега веднага нещо ще вземе да стане и трябва да съм готова, си ме преследва. Наистина почнах да си ходя с това усещане въпреки всичко и то по-спокойна, в повечето случаи без якото треперене и нарастващ ужас, но се чувствам като парамедик на смяна, или като войник на бойното поле. Вечно готова за сражения! Само да ме пипнат - подскачам. А от една мисъл буквално за секунди мога да си извикам физическо усещане в тялото (и за приятните се отнася, де, нали и нещо хубаво все трябва да има Cheesy) Понеже мозъкът ми не е потиснат с лекарства, си щрака нон стоп. Много разсъждения падат! Така ли сте и вие? За вас не знам, но аз почти никога не забравям за фобията, независимо какво правя, с много малки изключения. Независимо дали съм обградена от "нормални" или такива като нас (да не казвам какви, че пак ще се засегнете Cheesy) Кажете ми, сред лудите аз ли съм най-лудата, бре?! Е, казах го в крайна сметка Grin
вземи се успокой малко и стига си се взимала толкова насеризно:)))) само глупости ли си мислиш по цял ден:)
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #798 -: Ноември 02, 2010, 11:04:33 »

toni, що не дойдеш на мойто място да видиш колко е лесно  Wink
Да си глупчо! Бъгната съм, бе! Опитвам рефреш, рестарт, ама си трябва цялостна преинсталация...
Активен

Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #799 -: Ноември 03, 2010, 09:04:48 »

За първи път ще се съглася с Тони. Много на място ти го каза! И няма за какво да се сърдиш. Wink

Скорпи,ти си много наясно с нещата относно ПР,фобии, и др.Помагаш на  на всички тук ,но явно на теб няма кой да помогне.От опит знам,че е най трудно  да помогнеш сам на себе си в това състояние...но не е невъзможно.Много пъти съм писала ,че два пъти се преборих с агорафобията като първия път ми отне 2 г. но важното е,че се получи. Няма невъзможни неща и ти го знаеш както и всички тук. С повече воля и инат ще успееш да се преинсталираш Wink сигурна съм в това.
Активен
Христо Ботев
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 38

Живота е гаден.......

Профил Ел. поща
« Отговор #800 -: Ноември 03, 2010, 09:37:42 »

вземи се успокой малко и стига си се взимала толкова насеризно:)))) само глупости ли си мислиш по цял ден:)
[/quote]

Тава си е заболяване.И аз по цял ден си мисля зa глупости и все си мисля как ще изляза на вън и там ще стане най гадното нещо,благодарение на гадната тълпа хора и много то трафик......

ПАК СИ ЗАБРАВИХ МИСЛЪТА,КВО ЛИ СЕ СЛУЧВА С МОЗЪКА МИ............................ Grin
Активен

В България роден съм!
В България живея!
Тук оставам и решил съм да успея!!!
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #801 -: Ноември 03, 2010, 10:14:57 »

Абе нещо напоследък едно казвам, то друго се разбира. Не беше това идеята на написаното. Исках да разкажа какво се случва в главата ми и да видя дали е само при мен, или и при другите е така. А да ме убеждавате, че не трябва да ми се случва е равносилно на това да седнем да убеждаваме един шизофреник да не получава халюцинации и да не му се привиждат нереални неща - ами той си ги вижда и за него са реални, защото мисленето му е пречупено през тази изкривена реалност и нито го иска, нито го цели, но това е положението. Може ПР да не е шизофрения, но в моя случай е натрапливост, а тя, както знаем, нито е желана, нито контролируема.  Undecided
Понякога искам да получа амнезия, за да забравя, че съм имала такъв страх Grin
Активен

Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #802 -: Ноември 03, 2010, 10:48:59 »

Само ти знаеш какво ти е в главата! Ще ти се случва разбира се,нали знаеш ,че това което си мислим се случва Wink.Не говоря само за ПР и фобиите.Шизофренията е едно,а агорафобията е друго.Едното се преодолява другото не.
Активен
Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #803 -: Ноември 03, 2010, 11:19:38 »

Mari, ще ни разкажеш ли как точно преодоля агорафобията и ПР? За всички тук ще е от огромна полза, а и нали затова сме тук - за да си помагаме. Със сигурност ще вдъхнеш надежда на всички и макар че е строго индивидуално, може да дадеш някой ценен съвет който да проработи и при нас.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #804 -: Ноември 03, 2010, 12:06:00 »

Аз съм писала в други теми,универсална рецепта няма. При всеки е различно. Тони отново се оказа прав,че с инат съм победила ПР,и е вярно. Заложих на ината и на волята си. Лошо ми е страх ме е ,но излизам,не можех да се примиря ,че ПР ще контролира живота ми.Така се справих и с кризите ,а също така и спрях ривотрила. А забравих да кажа ,че и търпението и постоянството е много важно. Защото няма да стане от раз.Ще ти отнеме доста време да убедиш себе си ,че можеш да се справиш.
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #805 -: Ноември 03, 2010, 12:52:46 »

Добре, Мари, знаеш, че това го правя и аз постоянно. Ето днеска ходих, пазарувах... аз искам да кажа, че от известно време почти не ми става лошо - в смисъл не се чувствам непоносимо зле навън, а или както вкъщи, че понякога даже и по-добре. Когато ми е ОК, направо съм супер щастлива, вдишвам дълбоко въздуха, попивам ароматите, радвам се на дърветата, на природата... дори на широката улица, по която вървя. Изпитвам такова блаженство, каквото никога от една 10-минутна разходка без симптоми. Това е такава награда! Думи нямам... в други случаи още от вратата се чудя дали изобщо ще стигна до долу. Различно е. Но усилия полагам. Ако не полагах, нямаше да съм си показала носа навън изобщо нито веднъж, просто щях да си стоя между четирите стени, но с времето се приучих да се подлъгвам - например щом съм на гости, значи съм си в нас. Щом има пейка навън, мога да седна или дори да легна на нея. Ако в магазина има стол или пробна, винаги мога да ги използвам за спасение. И така увеличих броя на местата, на които мога да отида. Използвам също така всяка възможност за пътуване. Слава богу, че в кола съм си като вкъщи. Винаги съм обичала пътуванията... като цяло искам да кажа, че като за агорафобик направо съм в завидно добро положение благодарение единствено на собствената си воля, защото нищо не пия, така че на този етап вече нещата вече са не толкова мн на физическо ниво, колкото на ниво мисли. Но тези мисли си ги знам само аз, така че излизайки аз съм напълно нормален човек и никой нищо не знае, освен на когото сама реша да кажа... Какво искам да се промени? Да изчезне тази бойна готовност, натрапливост и очакване, че нещо ще се случи... ето това мисля, че е финалът. Но щом другото се промени, значи и това може. Нали?
Активен

simeon
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

Профил
« Отговор #806 -: Ноември 08, 2010, 11:09:15 »

Здравейте малко помощ ллл по цял ден още  с самото ставане сам негативен , уморен и с напредването на деня това се усилва .... чуствам че нищо няма смисал в живота ми и психически не издържам сякаш от ден на ден се повече затавам ...мн сам зле моля помогнете вие разбирате повече от мен  Lips Sealed Undecided ломогнете незнам вече ко да правя  Cry
Активен
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #807 -: Ноември 09, 2010, 12:33:44 »

Това ми прилича на депресия...От колко време си така?За съжаление,аз не мога да ти дам точни съвети.По принцип,ако е от скоро,може би е нещо времено и с малко повече положителни емоции ще го преодолееш.Но ако е по сериозно...може би ти трябва консултация със специалист.
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #808 -: Ноември 09, 2010, 10:45:16 »

Здравейте малко помощ ллл по цял ден още  с самото ставане сам негативен , уморен и с напредването на деня това се усилва .... чуствам че нищо няма смисал в живота ми и психически не издържам сякаш от ден на ден се повече затавам ...мн сам зле моля помогнете вие разбирате повече от мен  Lips Sealed Undecided ломогнете незнам вече ко да правя  Cry

Спокойно, аз бях така преди 9 месеца, дори по-зле. Потърси помощ от психиатър или психолог...или просто с някой който ще те изслуша и ще ти даде съвет. Не си мисли, че е края на нищо, защото не е така. Отпусни мислите да идват и отминават, но не се задълбочавай. Дори да ти е тежко мисли за хубави неща...не може да нямаш нищо хубаво за което да си спомниш. Задълбочавай се в нещо, което ти отвява мислите в друга посока. Твори, пиши, работи, разхождай се...не се предавай. След като много тук успяхме да се преборим значи и ти можеш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #809 -: Ноември 09, 2010, 11:04:39 »

" ... ломогнете незнам вече ко да правя"

Ами разкажи какво си правил до сега за да си помогнеш, до къде си стигнал и в какво "удари" на камък.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА