evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 11:06:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 196366 пъти)
nikita111
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #180 -: Февруари 27, 2010, 02:18:50 »

Знам че  е така,но и сама не мога да се справя,вече се отчайвам.Мислех,че за всяко нещо си има решение,но явно не е така Sad
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #181 -: Февруари 27, 2010, 02:30:44 »

Не искам да приемаш моят пост като критика или обида, но няма нещо такова като "опитах"
Знам, че при нас нещата не стават бързо, но не се отчайвай и не казвай, че всичко си опитала. Ако наистина го искаш силно ще стане. Играй си със мисленето и начина ти на разсъждение. Не се предавай докато не намериш начина. Всеки намира лек за себе си. Не се отчайвай дори да имаш кофти дни. Аз също имам кофти дни и идвам тук с надежда, но не се предавам и не казвам, че съм загубила.
Не се предавай Kiss
« Последна редакция: Февруари 27, 2010, 02:35:56 от dolcetopolina » Активен
nikita111
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил Ел. поща
« Отговор #182 -: Февруари 27, 2010, 03:24:13 »

Благодаря ти за подкрепата dolcetopolina.Права си.
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #183 -: Февруари 27, 2010, 07:20:08 »

Дано и да има полза от думите ми  Roll Eyes
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #184 -: Февруари 28, 2010, 08:49:06 »

Здравейте, все по-рядко започнах да влизам в този сайт, но въпреки това се опитвам да следя полемиката. Вече не си спомням какво точно съм писала в предишните си постове, така че може и да се повторя.....Бях с ПР близо 20 години, ...имаше и периоди на подобрение разбира се, но общо взето  - тревожна, страхлива, самонаблюдаваща....и всичко което ви е познато.Пила съм и антидепресанти, и каквото там ми предпишат....почти без ефект.Опитах се сама да си помогна, започнах да търся подходяща литература, да се ровя в сайтове за ПР, да съпоставям собствените си оплаквания с тези на другите.....и разбрах , че симптомите и чуствата са едни и същи, облечени в различни субективни мисли.Знаех пътя, който ме беше довел до това състояние, но не можех да намеря обратният път.Имах нужда от помощ, някой който да ми помогне и да се върна към нормалния живот. Запознах се с д-р Първанов. Писахме си няколко пъти и той прецени че ще работи с мен.Бях едно голямо предизвикателство с моето 20-годишно ПР.Условието беше да не пия никакви медикаменти, съзнанието да не е замъглено от антидепресанти или транквиланти.Долу -горе схемата на лечение се изразяваше в това да науча организма си да реагира по нов начин на страховете и тревожните мисли.Доктора постоянно ми изпращаше материали за четене, с които погледнах на света по нов начин....и постепенно нещата се успокоиха.Различното при мен беше, че аз не се страхувах от физическите симптоми, защото за 20 години ги бях приела като нещо нормално вече,(но не и в началото, когато си мислех, че умирам)  лошото беше че бях изпаднала в ужасно противоречие със себе си, и не се понасях..............
И така.... за сетен път казвам, че лекарствата не са разрешение за проблема.Мислите са тези, които предизвикват паниката и страха, а те са си наши, в нашите глави и само ние можем да ги управляваме - никой друг.Има начин, повярвайте ми, сигрна съм, че не искате да живеете в този ад........ Smiley

Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #185 -: Февруари 28, 2010, 11:53:44 »

Ети ме и мен!!
Сега да разкажа за коаксил който ми предписаха и започнах да пия на 19 февруари.
Определено тревожността ми изчезна. Станах по-спокойна, почти ми изчезнаха черните мисли, гледам повече да се усмихвам и да се радвам на живота.
Но.....

И преди да започна да пия коаксила си имах замайване което е адски гадно.
Прави ми впечатление че всяка вечер към 6 часа се започва, онази вечер бях навън с кучо, и като ме замая главата едвам се прибрах.
Но тази сутрин е ужасно. Отново излязох с кучо, тръгнах към полянката и......страхотно замайване придружено с размазан поглед, виждах хората, но сякаш много далеч от мен, краката не ме държат, прималяване и ...едвам се прибрах. Ето вече 1 час откакто съм се прибрала и не отминава.

При Вас как е, имате ли нещо подобно? Как се оправяте с това замайване??

Сега като се замислих, явно това замайване не е от ПР.
Сигулно имам и нещо неврологично, та утре ще съм не лекар да видим за какво
става въпрос!
Весела и спокойна неделя на всички.  Smiley
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #186 -: Февруари 28, 2010, 12:42:46 »

Здравейте, все по-рядко започнах да влизам в този сайт, но въпреки това се опитвам да следя полемиката. Вече не си спомням какво точно съм писала в предишните си постове, така че може и да се повторя.....Бях с ПР близо 20 години, ...имаше и периоди на подобрение разбира се, но общо взето  - тревожна, страхлива, самонаблюдаваща....и всичко което ви е познато.Пила съм и антидепресанти, и каквото там ми предпишат....почти без ефект.Опитах се сама да си помогна, започнах да търся подходяща литература, да се ровя в сайтове за ПР, да съпоставям собствените си оплаквания с тези на другите.....и разбрах , че симптомите и чуствата са едни и същи, облечени в различни субективни мисли.Знаех пътя, който ме беше довел до това състояние, но не можех да намеря обратният път.Имах нужда от помощ, някой който да ми помогне и да се върна към нормалния живот. Запознах се с д-р Първанов. Писахме си няколко пъти и той прецени че ще работи с мен.Бях едно голямо предизвикателство с моето 20-годишно ПР.Условието беше да не пия никакви медикаменти, съзнанието да не е замъглено от антидепресанти или транквиланти.Долу -горе схемата на лечение се изразяваше в това да науча организма си да реагира по нов начин на страховете и тревожните мисли.Доктора постоянно ми изпращаше материали за четене, с които погледнах на света по нов начин....и постепенно нещата се успокоиха.Различното при мен беше, че аз не се страхувах от физическите симптоми, защото за 20 години ги бях приела като нещо нормално вече,(но не и в началото, когато си мислех, че умирам)  лошото беше че бях изпаднала в ужасно противоречие със себе си, и не се понасях..............
И така.... за сетен път казвам, че лекарствата не са разрешение за проблема.Мислите са тези, които предизвикват паниката и страха, а те са си наши, в нашите глави и само ние можем да ги управляваме - никой друг.Има начин, повярвайте ми, сигрна съм, че не искате да живеете в този ад........ Smiley

Рооро, искам да кажа, че твоите постове са много полезни. Те доста ми помогнаха в самоосъзнаването. Вдъхнаха ми увереност, че съм сопсобен да се справя сам. Имах много силна социална фобия и сега я имам но вече не е така силна, освен това ПА намаляха значително. Абе, усещам се че мога да управлявам себе си. Затова бих казал и на Никита111, че социалната фобия се лекува предимно  с много търпение и самоосъзнаване, разбира се и лекарствата са важни, но повечето неща с в нашите ръце. Затова аз съм благодарен на  poopoq,  радостина, на всички приятели от форума, които споделят опит, те ми помогнаха много повече от вески друг лекар. Благодаря ви!
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #187 -: Февруари 28, 2010, 12:49:08 »

Mecanka,това може да е страничен ефект на коаксила.Радвам се ,че на теб ти е помогнал.Аз днес нямам от ужасните кризи,но ми е едно подтиснато и нищо не ми се прави-което въобще не е в мой стил.Може да съм се изтощила от кризите който правих напоследък.Искам да лежа,да си чета и да заспя,а същевременно се дразня ,че съм такава отпусната и мързелувам.Викам си по добре така отколкото с кризите.Пишете как се чувствате!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #188 -: Февруари 28, 2010, 01:14:38 »

Здравей Димчо, много се радвам на твоя напредък, ще видиш че в един момент ще забравиш  и за ПА. В началото, колкото и смишно да звучи, чуствах че нещо ми липсва, че съм се променила....и по-късно осъзнах, че не съм имала скоро ПА.Сега вече цяла година от както нямам и се чуствам много добре.Не, че нямам стресови и екстремни ситуации..............но не си позволявам да изпадам в онова състояние.Колкото до лекарствата, аз съм на различно мнение, те се предписват за да овладеят симптоматиката, служат за  патерица на  човека, но от тук нататък всичко изцяло зависи от него.Разберете, няма кой да влезе в главата ви и да премахне страховете или лошите мисли..........
Още един път моите поздравления, Димчо за успехите, които си постигнал.....
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #189 -: Февруари 28, 2010, 01:48:17 »

Да, аз също се промених, но не съм както преди. Имах доста голямо затишие от 8 години. Искам пак да дойде  Cry
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #190 -: Февруари 28, 2010, 02:02:14 »

Да, аз също се промених, но не съм както преди. Имах доста голямо затишие от 8 години. Искам пак да дойде  Cry

Разбира се че ще дойде, защо не си повярваш поне малко, щом един път си се справила, ще се справиш пак............ Wink
Активен

ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #191 -: Март 01, 2010, 10:04:05 »

Честита Баба Марта на всички съфорумци! От все сърце ви пожелавам да сте много здрави и усмихнати и да посрещнете настъпващата пролет заредени само с положителни мисли и с вяра, че доброто предстои! Поздрави от мен и успешна седмица!
Активен
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #192 -: Март 01, 2010, 10:48:59 »

Честита Баба Марта и от мен на всички съфорумци! Здрави, весели и щастливи! Желая само положителни емоции и сбъдване на съкровените ви желания!
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #193 -: Март 01, 2010, 04:46:40 »

Честита Баба Марта, мили приятели. Бъдете винаги усмихнати и много здраве, и късмет.
Аз имам един въпрос....и ще си го задам дори да се повтарям.
Искам да ми кажете как да се справя когато започна да усещам ПА симптомите, защото това ме тормози най-много. Днеска тук е пролет, но аз по едно време започнах да усещам ПА Cry Cry Cry
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #194 -: Март 01, 2010, 06:56:21 »

Честита Баба МАрта на всички! dolcetopolina, като се появи някакъв симптом си кажи, това е само симптом, и той не е нищо друго освен проява на много адреналин, а не на някаква болест и няма да ми навреди, затова няма да се страхувам от него.
Аз така си казвам и понякога се успокоявам, дано и при теб помогне.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА