evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:48:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 194879 пъти)
ddiddi
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #900 -: Февруари 07, 2011, 03:49:37 »

Здравейте! Не съм сигурна дали точно тук се пише, но бих желала да Ви разкажа за моята борба с паническото разстройство. Първият път ми се появи през 2004 г. след заболяване от вирусна пневмония. След нея останаха тежките последствия на постоянен страх, сърцебиене, странност, тресене на тялото, неможене да излизам на вън, чувството, че умирам и всичките Ви познати състояния. С народна медицина се оправих за 6 месеца. След това отново се чувствх добре, продължих образованието си и всичко беше наред. Докато през 2008 г. есента всичко не се повтори, този път след боледуване от екзема. Пак се сринах- треперене на тялото, страх, че умирам, сърцебиене, чувсто, че полудявам, липса на всякакво желание да излизам на вън и да се срещам с приятели, а и не можех да го правя, нещо ми пречеше. Този път ми трябваха 9 месеца, за да отшумят тези симптоми и те наистина отминаха в по-голямата си част, но се ПОЯВИ ЕДНА ПОСТОЯННА ПРЕЧКА В ДИШАНЕТО. Не че получавам затруднения в дишането по време на криза, а пречката е постояяна, макар, че вече нямам другите изброени симптоми. Така съм вече 1,5 година и ВИ МОЛЯ кажете как се справихте. Благодаря Ви!
Активен
ana19754
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #901 -: Февруари 28, 2011, 04:20:53 »

Здравейте ! Днес се чуствам за сега добре.Цял ден съм си в къщи и какви ли не мисли ми минаха през главата , поревах си - не мина.Но сега трябва да се преборя с едно излизане-трябва да пребера съкровището си от детската.Трудничко ми е - а кога ще направя по голяма стъпка незнам,по далечно растояние.Вчера не можах да отидадо магазина -често ме се случва там да ме грабне горещата вълна и да ме се завие свят и сега ми е кофти, страх ме е дори до магазина да отида.Вечер си поспивам но през деня все една тревога ме е обхванала.Сега съм на нови хапчета-неолексан и грандаксин.Така се надявам да ми помогнат поне малко със този световъртеж и тази замаянаст.Ако някой ги е пил нека да ми сподели какво мисли за което благодаря предварително.От лекаря невролог диагнозката ми е опънати нерви и все пак като крайно заключение - вегетативна дистония.Моля ви дайте подкрепа че наистина не е лесно.
Активен
Cristo
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

Victory

Профил
« Отговор #902 -: Март 01, 2011, 06:36:11 »

Не са ти подходящи хапчетата, Ана.Тези симптоми ги преодолях с Лароксин SR и ривотрил - по схема. Сега нямам замайване и световъртеж.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

Профил
« Отговор #903 -: Март 01, 2011, 01:58:09 »

здравей ана,тлично разбирам как се чувстваш и наистина ти съчувствам.знам какво да те е страх да отидеш до магазина или да излезеш навън ,но това ти самата трябва да го преодолееш.досега си видяла че не си припадала нито нещо лошо ти се е случвало просто сама трябва да решиш и да излезеш.да вярно замаяно ти е вие ти се свят и имаш чувстово че ще се строполиш всеки момент но преодолеи това-върви по бавно гледай напред и надолу и си повтаряй че си добре че нищо няма да се случи  ,че просот ще си напазаруваш и ще се прибереш невредима.като го направиш един два три пъти и вече на следващия няма да ти е така....опитай
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #904 -: Март 01, 2011, 02:07:59 »

Цитат
върви по бавно гледай напред и надолу и си повтаряй че си добре че нищо няма да се случи  ,че просот ще си напазаруваш и ще се прибереш невредима.като го направиш един два три пъти и вече на следващия няма да ти е така....опитай

Така ако ставаше, никой нямаше да има агорафобия, като ти призлее, ше си повтаряш нещо, ама друг път Grin Така те тресе, че не знаеш изобщо къде си, името си, какво ти се случва и си направо в Ада, аз в такива моменти не мога да говоря, не виждам, чувам отдалече, но е нереално... и тялото така се облива от какви ли не усещания, че грам не можеш да контролираш което и да е от тях, не и докато не премине и само... след което си толкова изтощен, че с последни сили успяваш да се добереш до вкъщи... Колкото и да се самоуспокояваш, къде ти... атаката си е атака. Само, който не го е изпитал на гърба си, може да вярва, че със самонавиване ще се получи нещо...
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #905 -: Март 01, 2011, 05:24:11 »

Ани, грандаксина, мисля че не е за нашето състояние. Аз съм го пила и не се чувствах добре от него . Замайването ми се повлия добре от  ривотрил и лексотан.
Активен
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #906 -: Март 01, 2011, 10:40:44 »

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! Ясно е какво желаем всички тук...еее да ви се сбъдне в най-скоро време Grin   Относно световъртежа на мен ми бяха изписали медрин и от него се чувствах добре Cool
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #907 -: Март 02, 2011, 08:45:41 »

Много е относително,защото на мен медрина не ми действаше.
Активен
диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #908 -: Март 02, 2011, 01:19:12 »

.. Колкото и да се самоуспокояваш, къде ти... атаката си е атака. Само, който не го е изпитал на гърба си, може да вярва, че със самонавиване ще се получи нещо...
[/quote]
скорпи,уважам твоето мнение и публикации и искам да ти кажа че всичко това съм го изпитала и продължавам да го изпитвам всеки ден отивайки и прибирайки се от работа.пробвала съм с много хапчета и подобрението е моментно и после пак всичко се повтаря.от половин година се опитвам сама да се справям с това положение-да гадно е,тежко е но полека лека успявам.пак продължава да ми е замаянои от време на време ми се вие свят но съм си наложила сама да го преодолея-просто като настъпи момента не трябва да се изпада в паника,защото всичко идва от там.съчувствам на всички които са в нашето положение но искам да им вдъхна оптимизъм и да има кажа да не разчитат само на хапчетата ами и сами малко да си помогнат.
Активен
ana19754
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил Ел. поща
« Отговор #909 -: Март 02, 2011, 06:20:02 »

Благодаля на всички. Те зи лекарства които ми казвате никой до сега не ми ги е исписвал, не съм ги пила.Ще пия тези които са ми предписали още малко и ако не ми помогнат поне малко
ще отивам пак на невролог.А за това за самоуспокоението ако знаете какви усилия полагам и най - вече когато съм с детето
ама и тогава не винаги ми се получава. Когато тръгна на работа също- слушалките на ушите и голям кураж ама уви някой път едва сякаш се добирам до там.Не смея още да  излизам на далече . От мен приятна вечер и пак ще пиша
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #910 -: Март 02, 2011, 09:16:56 »

Цитат
просто като настъпи момента не трябва да се изпада в паника,защото всичко идва от там.

Че не трябва, не трябва, ама ти като си кажеш: "Не трябва да изпадам в паника" ли предотвратяваш панически пристъп? Smiley
Знаеш, че е абсурдно да си въздействаш по този начин... иначе съм съгласна, че трябва да се опитваме. Аз никога не съм разчитала на хапчета. И също съм се стараела да звуча оптимистично, макар никак да не ми е било до оптимизъм Smiley
Активен

диана
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #911 -: Март 02, 2011, 10:31:38 »

Че не трябва, не трябва, ама ти като си кажеш: "Не трябва да изпадам в паника" ли предотвратяваш панически пристъп? Smiley
Знаеш, че е абсурдно да си въздействаш по този начин... иначе съм съгласна, че трябва да се опитваме. Аз никога не съм разчитала на хапчета. И също съм се стараела да звуча оптимистично, макар никак да не ми е било до оптимизъм Smiley

не аз не си казвам-нетрябва да изпадам в паника,а просто си казвам-нищо ми няма.това е един момент който скоро ще премине.аз съм добре,всичките тези пъти до сега не съм припаднала нито умряла.е да вярно трудно ми е много едва се държа на краката си,дори съседите около мен не виждам като вървя,но вътрешно си знам че ще премине така както е дошло.и ако успеете да си повтаряте това още в самото начало като усетите атаката и се опитате да се държите спокойно,голяма е вероятността много бързо да се разминете с това ужасно състояние или просто да го прекъснете в зародиш...
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #912 -: Март 02, 2011, 10:42:44 »

Цитат
или просто да го прекъснете в зародиш...

Ако успееш да го направиш, е супер, обаче поне при мен пикът е за секунди и ако го изтърва, ме разтриса с пълна сила и няма спасение. Освен да чакам да премине... Това, което ти правиш, според мен, е като се появи паниката, да се опитваш да не я подсилваш с още адреналин и сигурно така я намаляваш като сила. Но то научиш ли се да го контролираш това, проблемът ти е решен...
Активен

raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #913 -: Март 05, 2011, 05:38:55 »

Здравейте!
Преди около година писах в една от подтемите,а сега не мога да я намеря.Както и да е,помня СКОРПИ  и ДЕЛИКАСИ оттам.
Четох,че едно от момичетата предприема качване на лифт!Едно добро изпитание за нашия проблем!Аз за да докажа на себе си,че мога да се боря предприех тримесечно пребиваване  в чужбина с екстра-пътуване със самолет без придружител-справих се,получих по една лека атака преди чекирането на багажа и на изхода,и това беше,взех си валидола и продължих!Докато бях в чуждата страна за три месеца усетих 4 или 5 пъти някакви симптоми,които дори и не мога да нарека атаки.Н е посмях напълно да спра Ципралекса,но не го и вземах всеки ден.Върнах се в българия и отидох да се консултирам с психиатъра си,тя ме посъветва да мина на неолексан,тъй като след разговора прецени,че съм почти излекувана...и така два месеца издържах без антидепресанта и без панически атаки...докато изведнъж ме връхлетя през нощта със свирене в ушите,не можех да стана,защото залитах настрани,едва стигнах до другата стая да си взема валидола...много се уплаших,а бях забравила почти напълно какво е да ти се струва,че умираш...през деня вдигнах кръвно на работа...и след няколко дни поднових ципралекса.Сега се чувствам добре,но не вярвам,че ще успея да преодолея проблема завинаги.
УСПЕХ  в борбата,момичета и момчета!
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #914 -: Март 06, 2011, 11:14:07 »

raspberry230, здравей!
Ти си направила доста сериозни крачки в преодоляването на ПР. Затова не трябва да се очайваш от неразположението, което временно си претърпяла. До пълното затихване на симптомите може от време на време да се появяват усещания, които не сме успели да разгадем, не трябва да се плашим от тях. Те не означават, че човек се разболява отново, а че е останал неизяснен симптом, който предизвиква страх. Възможно е да си се изплашила от силното свистене в ушите и оттам да е започнала ПА. Ние всички сме много чувствителни за здравето си и всяка промяна в тялото ни преживяваме много драматично и със страх, вслушваме се в тялото и във всичко, което става с него. Трябва да се научим, че нашият организъм може от верме на време да има някакви неразположение, които невинаги означават нещо лошо. Трябва да се научим да живеем така, иначе през целият ни живот ще бъдем на нокти, в очакване на какво ли не.Пътуването със самолет е голям успех, аз също бих искала да се пробвам в подобни условия. Колкото по-силни дразнители преживяваме, толкова по-голяма гаранция има ,че ще успяваме да се справим във всякакви ситуации в бъдеще.
Активен
Страници: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА