evropea.com - форум за паническо разстройство
Септември 28, 2023, 07:39:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 8
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 8

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 185160 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #810 -: Ноември 09, 2010, 12:07:41 »

Аз също бях така и смело мога да кажа, че депресията я преборих. Но не беше нито бързо, нито лесно, нито само с едно нещо. Не беше обаче и с лекарства, така че може и без  Wink При това моята депресия беше с постоянната мисъл всичко да приключи по-бързо и на всяка втора минута се чудех как да стане. Постепенно намерих ценни неща, заради които си струва да се живее, преосмислих някои работи, открих по-голям смисъл отвъд земния ни живот и така, вече от няколко месеци през ума не ми минава мисълта за края. Напротив, вече много ми се живее. Правят ми се освен нещата, които преди обичах, и нови, непознати. Върнах си желанието за живот и не съм сигурна кое точно помогна, защото аз мн неща правих, при това насила - нали не исках да подействат Grin
Мога много да изреждам, но за мен основното е в надхвърлянето на представите за земния живот - когато започнеш да виждаш по-далеч от егоистичния си нос, нещата си идват на мястото Wink

А, да, помни също, че колкото и да ти се струва, че е безнадеждно и безсмислено всичко, състоянието е временно - когато си вътре в него, няма да вярваш, че е така, но като излезеш, ще разбереш, че си е струвало чакането. Да не вземеш да правиш глупости, затова ти го казвам. Търпение, работа и ще стане. Нищо - нито хубавото, нито лошото не е за постоянно.  Wink
В началото започваш, макар и насила, да правиш неща, които преди са ти носели удоволствие и се наблъскваш с позитивни емоции - избягваш дразнителите (страшни филми, новини, убийства), хора, които те напрягат или депресират и почваш да се грижиш за себе си, като че ли си най-важният човек на тоя свят (пък за себе си то си си!) - това означава хубава храна, достатъчно сън, природа, красиви гледки, релаксираща музика, грижа за тялото и духа, ама всеки ден, нон стоп и в един момент излизаш от кръга на безсмислието и усещаш радостта. Ще ти се отворят пак сетивата, обаче няма да е веднага и от един път. Много помага да си имаш някаква цел. Аз имах най-различни, повечето си ги реализирах вече, може да са съвсем прости, стига да ти дават смисъл. Виж ми постовете назад и ще видиш, че имаше време, в което целта ми беше да заспя вечерта и да се събудя на сутринта и да изкарам просто още един жива, вместо ни жива, ни умряла. И сега ти казвам: Трудно ми е, ама много ми е трудно, но ми се живее. Диша ми се, излиза ми се, нищо че ме е страх. Като не мога да отида на театър, сънувам, че съм ходила. Обаче знам, че някой ден ще отида. Хващам се за каквото имам, не за което нямам. Тръгнеш ли да страдаш по изгубеното, отиваш и ти там... в яката депресия. Махаш лошите мисли. Появят ли се - гониш ги с музика, с хубави мисли, ще ги заместваш с други неща и те ще се откажат в един момент. Имам спадове. Обаче вече са за кратко. После пак съм ухилена, сякаш не е било Cheesy Смисъл има и то голям, а това, че не го виждаме, си е наш проблем. Ще го видиш по-късно. Има една песен, която сега се върти по радиата и стана хит - Wonderful life на Hurts - сега като зацикля в депресии, си я пускам толкова пъти, колкото ми е нужно, за да се осъзная и да спра със самосъжалението. Пък и вече си имам на разположение достатъчно хора около мен, които ме връщат в правия път като взема да кривна, част от които са на нашия хал и са наясно. Не стой, а действай, ако искаш да стане по-бързо. Аз мн време загубих, четях, мислих и нищо не предприемах, циклих си. А животът си тече... и е прекрасен. И ужасен. Но все пак прекрасен Wink
Последно ще ти кажа и че най-мн ми помогнаха и ми помагат не тия дето сядат да реват заедно с мен, а които ми шляпват един шамар (образно казано, де) и ме карат да се усетя къде съм нагазила, за да се върна, докато е време. Така че не търси съчувствие, то ще те връща назад. Напротив - обгради се от хора, които ще те мобилизират за промяна. Това е от мен.
« Последна редакция: Ноември 09, 2010, 03:56:27 от skorpi » Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #811 -: Ноември 09, 2010, 04:05:54 »

Ако сте отчаяни или смятате, че на вас ви е най-зле и най-трудно, препоръчвам да гледате това: http://www.youtube.com/watch?v=dJik8kAlS9w
То е по-силно от всякакви думи. Подобни клипчета има много с този човек в youtube. Аз не бих го забравила и често мисля за него, като ми е тежко. Гледайте го! И кажете после, че няма смисъл или че нещата се случват просто така, без причина...
Активен

simeon
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

Профил
« Отговор #812 -: Ноември 28, 2010, 05:32:52 »

но аз не намирам сили защото по цял ден имам преска4ане сьрцебиене което не ми дава мира и не мога да сам палноценен пак и не мога да спра да се панирам от тези си симптоми  Lips Sealed Lips Sealed помогнете с савет вие разбирате пове4е от мен Wink  Cry
Активен
Христо Ботев
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 38

Живота е гаден.......

Профил Ел. поща
« Отговор #813 -: Ноември 29, 2010, 10:52:48 »

Здравейте.
Някой случайда да е запознат с  ХОМЕОПАТИЯТА,ако може да сподели.
Благодаря предварително! Smiley
Активен

В България роден съм!
В България живея!
Тук оставам и решил съм да успея!!!
didi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 144

Профил
« Отговор #814 -: Декември 02, 2010, 10:56:36 »

Здравейте сладури Grin  Изчезнах от хоризонта за доста дълго време.... ::)някъде от юни ,сега от седмица отново съм тук,но досега само като читател.Мисля,че изчетох каквото съм пропуснала и съм  готова да се включа .Доста е нараснала компанията Grin   множим се като пилци Grin Grin не мислите ли? Защо ли толкова бързо/да не кажа главоломно/нараства броят на хора като нас Huh?......Колкото до мен аз съм добре/скромнича/....повече от добре,но все още съм на ципралекс Roll Eyes и незнам докога.....Здраве и успех в борбата на всички,които ме помнят,тези които не и всички новодошли Grin Kiss
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #815 -: Декември 09, 2010, 11:13:57 »

Здравейте, имам едно въпросче :
от вчера започна да ме боли адски врата, когато го движа. Четох какви ли не ужасни неща, но погледа ми се спря на най-вжното : Болка може да бъде причинена от стрес, паника и нерви.
Имате ли такава болка??? ... искам само да отбележа, че се чувствам добре, но изживявам период на нерви и напрежение!!!
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 11:15:35 от dolcetopolina » Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #816 -: Декември 09, 2010, 11:38:17 »

При стрес ставните връзки реагират и се затягат, така че от това можеш да усещаш напрежение във врата. Ако под "страшни неща" имаш предвид менингит, вратната ригидност не е единственият симптом на болестта. Най-вероятно си се схванала. Аз имам шипове на врата и изгладена шийна лордоза, като от време на време като ми се активира проблема, при определено положение на врата ми се притиска артерия, от което ми причернява. Сега като си го знам, не ме тревожи толкова. Това се вижда на рентгенова снимка на шийни прешлени. Аз обаче си я направих след преглед. Ако досега не си имала такива проблеми, може да е нещо временно. Споко Wink
Активен

dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #817 -: Декември 09, 2010, 02:23:23 »

Да, такива неща чедох и леко ми се изправи косата. Намазах се с Вултарен и малко ме отпусна.
Благодаря ти много!!!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #818 -: Декември 09, 2010, 02:26:36 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:43:19 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #819 -: Декември 09, 2010, 02:54:20 »

Цитат
Да, такива неща чедох и леко ми се изправи косата. Намазах се с Вултарен и малко ме отпусна.
Благодаря ти много!!!

Благодарна съм, че ме научиха на едно нещо: Един симптом не прави диагнозата!!
Няколко симптома образуват синдром, а няколко синдрома - заболяване. Така че пътят до менингита е по-дълъг, отколкото си мислиш Wink
Също, ако зад гърба ти духа климатик или спиш на такъв, нищо че духа топло, схващанията са ти в кърпа вързани. Аз не знам тук дали може да се препоръчват мазила или е реклама, но на мен ми е помагало: Невробекс 3 по 2 (3-най-мн 5 дни, защото витамин В се предозира) - това е комплекс от витамини от групата В, плюс мазане сутрин и вечер с Ревулзан или Перскиндол (последното е по-силно, но и по-скъпо). За 2-3 дни оплакванията отшумяват. Освен това врата не бива да се държи в едно положение дълго - движенията наляво-надясно, нагоре, надолу и в бавен кръг в двете посоки помагат - може да чуеш да изпука.

DG, за пръв път чувам да се изписва деанксит за бъбречна криза, но явно това лекарство е много широкоспектърно Cheesy Grin Няма безвредни хапчета, но на хаховците така им казват, за да не се шашкат допълнително. Явно напрежението ти идва в повече, възползвай се от дадената ти почивка и оздравявай Wink
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #820 -: Декември 09, 2010, 03:26:56 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 04:41:21 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #821 -: Декември 09, 2010, 05:44:47 »

Благодарна съм, че ме научиха на едно нещо: Един симптом не прави диагнозата!!
Няколко симптома образуват синдром, а няколко синдрома - заболяване. Така че пътят до менингита е по-дълъг, отколкото си мислиш Wink

Оф, дяволски си права, но това не мога да си го набия сама в главата. Онзи ден набивах това на една приятелка с подобни оплаквания, но днеска на мен не мога Cry Cry Cry Cry
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #822 -: Декември 09, 2010, 06:49:12 »

Цитат
Оф, дяволски си права, но това не мога да си го набия сама в главата. Онзи ден набивах това на една приятелка с подобни оплаквания, но днеска на мен не мога

То винаги е така. А аз за какво съм Grin
Активен

Student_21
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #823 -: Декември 09, 2010, 11:47:47 »

Аз съм пил деанксит (всъщност това е единственото лекарство, което съм приемал и то само за период от 2 месеца). Той въздейства най-вече върху настроението, а не толкова върху симптомите на неврозата. Не ми е махал нито световъртежа, нито другите оплаквания. Просто се чувствах по-бодър, весел и трудно се отчайвах и депресирах за нещо. Леко намалява и тревожността, но общо-взето е слаб медикамент.
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #824 -: Декември 10, 2010, 11:47:04 »

И аз съм пила Деанксит. Подейства ми добре, имах прилив на добро настроение и оптимизъм, а даже смятам че ме направи и по-дейна.
Активен
Страници: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА