evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 21, 2026, 12:52:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 23
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 23

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Chessboard Clinics aimed at Retirees and Staying Alert & Engaged
[Паническо разстройство]
Jasondendy
Януари 15, 2026, 10:15:43

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 65
  Изпечатай  
Автор Тема: КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2?  (Прочетена 240936 пъти)
dolcetopolina
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 386

Профил
« Отговор #240 -: Март 11, 2010, 10:37:50 »

Охх, от вчера се чувствам зле и дискомфортно. Болката в лявата част на гърдите и ръката не престава, и сърцето ми е леко учестено. Мислите също не престават. Днеска четох една статия за инфаркта и точно нещата описват моето състояние. Не знам какво да правя вече  Cry Cry Cry
Опитавам се да се успокоя като си казвам, че от вчера до сега ако беше сериозно да си е проличало...инфаркта идва за секунди и това е...не идва за два или три дена.
Днеска също съм леко притеснена, защото мъжа ми е на вечеря и ще се върне късно...пък заради моите глупости не мога да го спирам човека...какво ще кажете за моите симптоми  Cry Cry
трвожност, лека болка в лявата част на гърдите към ръката, леко учестен пулс, усещам и едно като прималяване в тази област на гърдите, и малко виене на свят???
Активен
sara tavares
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #241 -: Март 11, 2010, 12:06:46 »

dolcetopolina,няма нищо за което да се притесняваш!!!! Аз доста често получавам такава болка с гърдите, както и схващане на лявото рамо! Ти сама разбираш,че ако е нещо сериозно досега да си разбрала.....Спри,моля те да четеш симптомите на инфакт, защото такива като нас са способни да предизвикат всички тях за секунди!!! С четенето е дошло и още по-силното ти притеснение, и така си подхранваш самичка атаките!!! Нали каза,че караш колело, а вчера кара ли? Пробвай с малко спорт и сама ще се убедиш,че нямаш проблеми със сърцето!!!
 Прегръщам те и чакам да пишеш!!!
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #242 -: Март 11, 2010, 12:37:47 »

Всеки ден карам колело и гиричките не ги оставям. Чудя се защо ги имаме тези болежки без да ги искаме. Винаги съм мислила, че пъво идва ПА и после болките  Cry Cry Cry
Пулса ми се забави, но от време да време откачам Tongue
Активен
sara tavares
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #243 -: Март 11, 2010, 02:46:09 »

Нормално,аз си откачам,ей така без нищо  Cheesy леко нещо да ме заболи,насочвам цялото си внимание към болежките и такива диагнози съм способна да си лепна, че доктор да бях, нямаше така да си ги нагласям - и все въртя, суча и все на инфаркт го обръщам  Grin и като ми писне да си обръщам толкова внимание,всичко ми минава и даже си се смея после ...
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #244 -: Март 11, 2010, 02:48:12 »

Хахаха, ох как се смея. Аз такива диагнози слагам, че дори не знам дали има такива болести.
Хем е смешно хем е леко плачевно...да, и на мен като ми омръзне спирам...мине не мине и пак почна...искам топлина и весело настроение Cry
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #245 -: Март 12, 2010, 10:22:43 »

Ето вече трети ден си карам с леко ПА и не му обръщам внимание. Но искам да ви попитам за един нов симптом. Когато излизам навънка и се прибирам усещам как все едно ръцете ми са изтръпнали и не мога да вдигна нищо, сякаш са като от гума. Усещам се сякаш съм копала и съм супер уморена. Едно такова безтегловно...какво ще кажете, дори краката си така усещам не само ръцете и леко виене на свят?
Активен
ечи
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #246 -: Март 12, 2010, 03:09:46 »

Mисля,че говориш за отмаляване dolcetopolina.Аз в началото си мислех,че е леко изтръпване и това ме плашеше много.Всъщност това беше първия ми симптом и ако можех да върна времето назад,не бих му се плашела толкова/силния страх продължи около една седмица/и всъщност от там тръгна всичко.Силен  страх по дълго време и ето ме сега.Сега най вече ме тормози това вътрешно треперене притеснение,напрежение или каквото е там..и недостига на въздух.Късмет
Активен
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #247 -: Март 12, 2010, 04:21:43 »

Здравейте и от мен!!
И от тия "хапчета" ефект няма. Вместо да ми се оправи световъртежа и замайването, аз се влоших още повече. Онзи ден уж нищо ми нямаше, отидох на пазар, и навръщане.......Омекнаха ми краката, страшно силно сърцебиене, причерняване, прилошаване и на секунда от припадък. Добре, че имаше до кофите за боклук едни клошари та те ми помогнаха да седна до кофите.Помогнаха ми да се прибера вкъщи, меря кръвно 110/90. Естествено се уплаших да излизам навън сама, на другия ден се пробвах пак, беше ме страх, но все пак успях. Но това замайване и световъртеж, което е придружено с причерняване и прималяване сега не ми позволява дори вкъщи да съм спокойна.Ако не ми е замаяно, съм спокойна, на замаели ме, ела да видите какъв ад настава вкъщи. Треперене от страх, стягане в гърдите, задух. Е това поне го знам, че е от страх, но как подяволите да оправя този световъртеж.

Днес пак бяхна доктор, отново на невролог, ама друг.
Е сега тази женичка, каза, че всичко ми е от лекарствата и сама на себе си се учудва как близо 3 месеца не са ми намерили адекватно лечение.
Смени ми и антидепресанта, каза, че е прекалено силен за мен..от утре ще съм на сероксат. Каза, че няма да стане чудо за три дни, но.....

Та така се чувствам аз тези дни. Толкова ми е зле, че дори не ми се сяда пред компютъра.
А и искам да Ви попитам нещо друго.

От около 20 дни започнах да си чувам сърцето как ми бие/сякаш в ушите/ в ритъм, спокойно, но е адски неприятно,  и за секунда го усещам сякаш прескача.После отнова започва в ритъм. Е сега това пък какво е?

При положение, че преди пак 20 дни горе.долу си правих вело тест, и кардиолога каза че ми няма нищо.

Хора, полудявам вече.  Cry

Активен
Videlina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« Отговор #248 -: Март 12, 2010, 04:36:06 »

днес се чувствам така както преди 26 години за съжаление :'(с всичките гадости на ПР въпреки,че съм на лекарства Cry Cry Cry пожелавам на всички да се оправят и да не се мъчат като мен толкова дълго време!!!!!!!!УСПЕХ
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #249 -: Март 12, 2010, 04:47:24 »

Здравейте момичета!
mecanka, адреналинът е виновник за замайването, момиче. Не му се плаши, колкото повече се плашиш, толкова повече се засилва изливането на адреналина в тялото и замайването се засилва и ти създава усещането, че ще пирпаднеш. Това няма да се случи!
Запомни  mecanka, лекарите не знаят какво ни се случва на нас и затова опитват с различни антидеперсанти, да ни успокоят, да ни намалят това изливане на адреналин. Но, много трудно може да се намери вълшебното хапче. Притупването на сърцето също се случва на тази основа, няма страшно. В началото на моето ПР аз все се слушвах в сърцето си и колкото повече го правех, то толкова по-често притупваше. Изтръпването на карйниците е на същата база. Мозъкът ни подготвя за бягство и автоматично излива голямо количество адреналин като се изплашим от нещо /каквото и да е/ и това изливане се чувства като замайване , изтръпване, болки в сърдечната област, трудно преглъщане, замъгляване на погледа, невъзможност да се стои на едно място, треперене, изпотяване, и т.н. симптоми, които вие ги знаете прекрасно.
Какъв е изходът? Единствен, както Радостина споделя - да се оставим в ръцете на страха и симптомите, защото нищо страшно няма да се случи, само  ние ще се по-безстрашни от симптома. Да опитаме, кой е с мен , предлагам първия симптом който да предизвикаме да е замайването, да му се оставим и да видим какво ще стане, кой е с мен?
Активен
sara tavares
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #250 -: Март 12, 2010, 04:58:30 »

АЗ!!!Оставям ги всичките да минат през мен,пък каквото ще да става Grin
Активен
mecanka
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Профил
« Отговор #251 -: Март 12, 2010, 06:04:23 »

И аз се включвам в това.
Аз така или иначе сама се боря с това замайване. Оставям го да мине, като си полегна или гледам ТВ, но ако ме хване навън...... Roll Eyes тогава вече незнам.
 Undecided  Undecided  Undecided
« Последна редакция: Март 12, 2010, 06:09:02 от mecanka » Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #252 -: Март 12, 2010, 07:19:47 »

Здравейте,и аз съм зле.Всички симптоми на ПР са на лице...изтръпване,стягане в гърдите,прилошаване,топли и студени вълни,караката ми са като оловни... и това е всяка сутрин ,че и през деня ..ох писна ми бе хора! Cry Защо се върна това чудовише след толкова години?И какво му се плаша толкова?Не ми се ходи на лекар вече!Последно като ходих...както винаги всичко е от нерви,и пак хапчета.Направо нямам сили да се стегна. Cry Cry :'(Вчера много се ядосах  сама на себе си,викам писна ми да става каквото ще и след малко всичките симптоми изчезнаха.Аз това си го знам от преди,че като спре да ме е страх и всичко си идва на място...но сега защо не мога да изляза от тая дупка??? Huh? Ако има някой който не е на работа да си разменим скайп-а,че поне да си пишем! И аз като mecanka направо полудявам вече!
Активен
ечи
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #253 -: Март 12, 2010, 07:28:50 »

Не полудявай момиче.Скайпа ми е Jimmybulgaro1
Активен
dolcetopolina
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #254 -: Март 12, 2010, 08:15:07 »

Хора, спокойно...трети ден съм в ужасно състояние и гледам де не задълбавам. Всичко ще отшуми. Днеска ми беше много зле : не знаех къде съм, замайване, стягане, ръката ме болеше, сърцетуп...абе лоша работа. Излизах навънка с приятели да се разнообразя. Сега съм добре дано и така да бъда утре Kiss
Пожеалавам го и на вас  Tongue
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 65
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА