evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 04, 2023, 07:42:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 35
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 35

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Това болест ли е  (Прочетена 1364 пъти)
alehander2
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« -: Октомври 14, 2009, 12:12:03 »

Може би е по-добре да не четете

2 януари 2005
Тогава,един ден след като бях чул нещо за проклятита,бях леко притеснен.Суеверен или поне малко по онова време
аз започнах без да искам да си представям проклятия и да се опитвам да не го правя.Все по-трудно ставаше,понеже бе лошо и аз се чувствах виновен.Вечерта,се молех,за да отменя едно проклятие и бях разбит.След това в следващите дни бях мрачен и нещастен,но се пооправих.Мисилите обаче продължаваха,не спираха,мислех,че това ще продължи малко,ще свърши,утре,след месец,някога.
Това не бе фатално за мен,понеже се изразяваше главно в мисли и хората не забелязваха.
Аз се оправях,като повтарях някаква молитва,в която главно мислех за проклятията.В училище нямах особени проблеми,макарпонякога да ми бе трудно.
Но не мислех да кажа някога на някого,защото това бе ужасно и лошо и аз бях виновен,а и се страхувах да не заболее този някой от него-не го пожелавах на никой.Не можех да си представя някой мой близък дабъде подложен на тези мъчения.

След години променливи    успехи,дойде втората криза миналата година.Бях до НДК и отчаяно обикалях наоколо 2 часа,след което се оправих,едва когато стигнах вкъщи.Вдигнах температура.След това обаче се пооправих.Отново се върнах в обикновените дни.Тогава се чувствах добре и започнах да приемам по-рационален поглед към света.
Интересно е,че мисля че вярвах в Бог когато бях на 12 и затова толкова се страхувах,че ще нараня с мислите си други хора.
След това почнах да губя вярата си.За жалост молитвата ползвам главно като ритуал за да успокоя натрапчивото желание.Но макар и да не съм искрен вярващ,или поне да се старая да възприема рационалността,да не вярвам е нещо като начин да избегна разочарование и да отменя вината.Но даже и слабата ми вяра е достатъчна за да поддържа подсъзнателния страх от проклятията,даже и слабо вероятни или невъзможни!
Напоследък по-скоро започнах да проявявам други признаци-като ходя,имам нужда да спирам и да се връщам назад.Докосвам преди,врати докато излизам.Броя номера на коли,страници,години докато не събера цифрите им и не получа цифра от 0 10
(рационално няма значение бройната система,а оптимална е 2-ичната,но...)
а думи:събирам броя на буквите и смятам остатъка по 3(?!) като слагам отпред остатъка и след него по три букви...При действия и решения,мислите ме карат да избирам нещо за да не се случи нещо зло или просто защото е по-лесно.Това ме затруднява,даже докато пиша това в 5 сутринта.
Проклятиятя на практика не мисля за тях освен като за някакви букви,които не казвам.Все пак ми минават лоши картини и мисли но донякъде ги контролирам.
Въпреки това аз съм живял с това 5 годинибез да споделя с никого и въпреки че не вярвам че ще го махна напълно,бих искал идеи?
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #1 -: Октомври 14, 2009, 07:43:53 »

Отиди на лекар.Това са някакви натрапливи мисли според мен.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2009, 12:02:05 »

Приятел, здравей. Според мен имаш натраплива невроза или така нареченото обсесивно-компулсивно разстрйство. Моя съвет е да се консултираш с психотерапевт или по-просто казано да си излееш мъката братче пред него. Така ще придобиеш смелост да отидеш и на лекар. Не се притеснявай и не изпитвай срам , има лекарства, които ще ти помогнат да преодолееш тези натрапливи мисли. С теб съм, приятел!
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2009, 08:35:06 »

Да, това е психична болест, която се лекува с хапчета. Обезателно отиди на психиатър (не на друг лекар). Успех!
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА