evropea.com - форум за паническо разстройство
Септември 16, 2024, 03:34:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: депресия с натрапливи мелодии  (Прочетена 4907 пъти)
popo
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил Ел. поща
« -: Декември 18, 2014, 03:15:35 »

Здравейте на 38 г преди 8 години се разболях от депресия,постояни страхове от смърта че ще умра и т,н.Отидох на психиатър изписа ми Пароксат от 20 мг на ден +Ривотрил,след 3 месеца вече бях друг човек излизах радвах се на живота,но тук от 4 месеца ме обхвана нещо и аз незнам какво е психито ми казва че са натрапливости,като чуя някоя песен и ми се натрапва в главата и постояно ми се пее в подсъзнанието не мого да е изкореня, ако се махне то влиза някоя друга,Ходих отнова при психито си изписа ми Флуанксол + Пароксата по 20 мг и при нужда РИВОТРИЛ.Въпросите са пи няколко има ли човек който да се е справил с тези натрапливе мелодии,и че при условие че вече 8 години пия пароксат само по 20 мг на ден,дали организамя ми не е привикнал и затова да не ми помага защото в началота преди 8 години точно за 3 месеца ме вдигна на крака а бях в много тежка депресия,Питах психито си дали да не вдигнем пароксата с още 10 мг,тя кяаза няма смисъл да те тъпча,а имаше период в който бях изпаднала пак в депресия и моето психи беше в отпуска и тогава замесника и д-р Войнов ми беше вдигнал Пароксата на 30 мг на ден,но аз се уплаших и не го пих,пиех се по 20 мг,И друго в листовката на пароксата чета че за натрапливости се пие дао 40 мг на ден а аз вече 8 години го пия саямо по 20 мг,В момента съм само с тези натрапливи мелодии,който ми се натрапват иначе си излизам водя нормален живот но имам някъкав постоянен страх да не ми се натрапи някоя пелодия в главата защота тогава ме обвзема страх че няма да се махне от подсъзнанието ми,Така че многоо ви моля ако някойю се е сблъсквал с това или знае някой който се е отървал от тези натрапливи песни и мелодии да ми пише,и дали според вас трябва да си вдигна Пароксата на 30 мг на ден,защота единия лекар го вдига,другия не дава тоест моето психи не дава казва намери си занимание и толкова,Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет как да постъпя
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Декември 18, 2014, 03:31:39 »

И ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОЙ ДАЛИ ЗНАЕ ТОВА ЧЕ МИ СЕ НАТРАПВАТ НЯКАКВИ МЕЛОДИИ В ГЛАВАТА ИЛИ КАТО ЧУЯ ПОЗНАТА ПЕСЕН МИ СЕ ТАНАНИКА 2-3 ДНИ В ГЛАВАТА ТОВА ОКР ЛИ Е
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #2 -: Декември 18, 2014, 04:57:23 »

Popo, това, което изпитваш е ОКР. Когато ти се появи някоя мелодия в главата, пусни я свободно, не и се съпротивлявай, така ще отмине  по-бързо. Опитай се да си отговориш на въпроса - защо те е страх от появата на някоя мелодия, с какво я свързваш, изживявала ли си нещо тревожно по време на някоя мелодия?
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Декември 18, 2014, 11:11:24 »

Не не съм приживяла нищо лошо свързано с мелодия само че преди три месеца чух една песен която ми напомни на друга,но неможех да се сетя коя е тя и ме обвзе претеснение и постояно пи се въртеше в главата и в порядъка на 2 дни постояно е търсих из феиса но тъй и не е намерих,и незнам дали от там не се е отключило всичко,защото сега като чуя някоя песен но при условие че е позната и незнам кой е изпълнява или като ми зазвучи някоя песен от миналото и пак незнам кой е изпълнява и ме обхваща някакво напрежение и сядам да е търся на кой изпълнител е,ей това не мого да си обясня защо ми се случва,има много хора който си тананикат някоя чута песничка я от реклама или нещо друго,но при мен е че аз усещам някякво вътрешно напрежение да е намеря на кого е и се успокоявам като намеря кой е изпълнява,не че не ми се е случвало и да не е намеря,пак си казвам много важно и е забравям но защо и от какво се получава това да ме кара да е търся песента която ми зазвучи примерно съм чула песен преди седмица и тя днес ми зазвучава в главата сещам се за нея и тръгвам да е търся на кого е,понякога се въздържам и тя ми излиза от главата но понякога не се получава,незнам дали не е следствие на това че преди 3 месеца дето чух една песен и ми напомни на друга и дето седях два дни на компа да е търся,тъй и не не намерих просто случайно след месец без да искам е открих без да е търся,даже е бях забравила,И друго понякога като се сетя зя някой филм и не се сещам за името ме се повтаря същата работа,тръгвам да го търсяили за някой актьор пак така,незнам дали си дължи на окр или на някаква моя мания или паническо разстройство,защото аз избягвам магазини където звучи музика не влизам в тях за да не чуя някоя позната песен и да се повтори същото което писах по горе,просто бягам от места където звучи музика,до скоро не гледах и музикални предавания но слава богу тука от 2 седмици взех да гледам и гледам песните да не ми правят впечетление,Просто искам съвет как може да се отърва не от песните в главата ми а от това да не ме обхваща страх от тях и най вече да не сядам да ги търся по фейса на кого са,защото като ми зазвучи някоя песен добре но като си помисля да седна да е търся ме обхваща някакъв страх че няма да мого да е намеря и с реск да се повтора това може би ее от това че преди  месеца онази песен като ми напомни на друга аз седях деннонощно да е търся и ме обхващаше страх че няма да е открия,незнам от къде се поражда този страх и защо ми е толково важно да е намеря но(а кого е ,може би страх че ако не е намеря ще се пее постоянно в главата ми,Извинете ме за дългия пост но дайте ми съвет как и да зазвучи някоя песен в главата ми да не ме обхваща страх и да не сядам да е търся,а това че избягвам всякакви магазини с музика според мен е паническо разстройство защото бягам като дявол от тамян като чуя някъде да звучи музикамного ви моля помогнете ми със съвети как мого да се справя с това ще ви бъда много задължена
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА