evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 11:43:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: az pobedih panicheskoto razstroistvo  (Прочетена 3418 пъти)
chiburashka
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« -: Юли 30, 2009, 12:30:29 »

Zdraveite priyateli, az pobedih panicheskoto razstroistvo i iskam da pomogna i na vas. Ne mi e bilo nikak lesno, no vazmozhnostta da mozhesh da se smeeesh nad strahovete si e prekrasna. Purvoto si panichesko razstroistvo poluchih okolo 25 si godishnina. Nakup poluchih i fobii ot hora, ot bolesti i tn. V karaina smetka si ostana dobrovolen zatvornik v kushti. REshih da poiskam pomosht ot psihiatur i otidoh v MA.Rezultata beshe oshte po losh, zashtoto ne mi pomognaha, no me zapisaha na kamera kak govorya za strahovete si za da se uchat studenti. Chustvah se mnogo zle, sramuvah se ot okolnite, useshtah se razlichna, a nai strashnoto e che reshih che podludyavam. Tova mi reshenie go vzeh zashtoto kato polucha pristup vsichko mi e kato nasun, horata vse edno ne gi poznavam i me plashat. Polozhenieto stana otchaivashto, no nikoga nokoga ne spryah da se borya. i taka do momenta v koito psihiatur mi izpisa cipralex. za po malko ot mesec byah v otlichno zdrave i reshih che sam ok.az sama si napravih izvoda che neshto s himichniya balans v mozuka ne e ok i zatova kato mi stane zle otivam na lekar piya cipralex i taka Grin. Pulna glupost lekarkata trybvashe da mi obyasni prichinata, no uvi...... i taka si zhiveeh bez problem okolo 10 godini dokato minalata godina ne se zapochna otnovo. Beshe esenta. Pri men purvo zapochva s bolko v muskulite, iztrupvane, shvashtaniya i uzhasni misli. Stavashe mi losho i pochnah da mislya za samonaranyavane. i vednaga se setih za za cipralex, nooooooooooo   popadnah na istinski lekar, koito mnogo mi pomogna i me nauchi kak da izpolzvam panicheskoto razstroistvo. I taka skupi priyateli panicheskoto razstroistvo ne e nishto poveche ot zashtiten mehanizam na mozuka ni kogato sme vav stres. i kogato vi stane zle ne mislete kakvo chustvate, a kakvo go e predizvikalo. kogato useshtate che neznaete kade ste kakvo stava okolo vas ne oznachava che podludyavate a prosto mozuka vi ne priema stresovata situaciya i mu trybva vreme za da ya prieme i da znae kak da reagira. kogato ya prieme na vas vi se proyasnyava. zabravih da vi kazha che byah pomolila da mi izpishe pak cipralex i kak vo mislite heheheheeheheh pieh go i pak poluchih pristup i togava osaznah nai vazhnoto nikoe hapche nemozhe da ti pomogne mozhesh sam. prieh istinata che kogato izpadna v situaciya koyato mi e nepoznata poluchavam pristup, zashtoto panicheskata reakciya e lipsa na opit nespravyane s nyakakuv problem. taka che kakvoto i da piya shte mi se zavie svyat. no az si kazvam ok sega me e strah zasilva mi se pulsa sarcebiene yasno strah me e no shte mine sled 10 min, zashtoto veche kolko puti sam go prezhivyavala naistina vsichko e lipsa na opit stanah mnogo obstoyatelstvena ako nyakoi misli che moga da mu pomogna da pishe vasha chiburashka
Активен
sanita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 20

Профил
« Отговор #1 -: Юли 30, 2009, 04:12:59 »

Чибурашка, колко хубав и рационален начин за победата над ПР.Би ли разказала в какви точно ситуации  паническата атака се е появявала, в смисъл, кога тялото ти е възпиремало като нещо ново определена ситуация и е започвало ПА?
Активен
chiburashka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Август 10, 2009, 06:34:31 »

Zdravei, vednaga ti otgovaryam. Panicheska reakciya poluchavam kogato piya kafe, alkohol, patuvam dalech izvun sofia, trybva da se javjavam na izpit, pri nyakoi ot rodninskite sreshti s roditelite na priyatelya mi kogato zapochnat s vaprosi koito me pritesnyavat, v sluzhbata kogato e mnogo natovareno da prodalzhavam li oshte. Razberi panicheskite reakcii shte sa s nas cyal zhivot tova e nashiya nachin da priemame stresa vaprosa e da se nauchim kak burzo da otreagirame i v momenta v koito se poyavyat da si kazhem opa ima neshto koeto me stresira  moga li da go priema ili trybva da si trugna. Az vse se plasheh da ne se izlozha. No sega kato znam kakuv uzhas si prichinyavam sama si nalagam drugo povedenie. Veche ne iskam vsichki da me haresvat vazhnoto e az da se chustvam dobre.Zashtoto na men kato mi e losho samo az si stradam nikoi drug.Razberi PR ne e problem na mozuka ni a na povedenieto ni. nie neznaem kak da priemem istinite pokrai nas i izpadame v panika.a s kafeto i drugite pitieta nervnata ni sistema stava oshte po chustvitelna, no tova ne oznachava che ne gi piya.prosto si znam che shte mi se razbie pulsa no kakvo az sam v otlichno zdrave prosto malko mi se e kachil adrenalina Smiley
mozhesh da me pitash za vsichko
shte sam shtastliva ako moga da ti pomogna
Активен
Sergo1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Профил
« Отговор #3 -: Август 11, 2009, 05:14:38 »

Zdravey Cheburashka!
Doktor T.Purvanov li ti pomogna da stigne6 do istinata???
Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #4 -: Август 11, 2009, 09:58:09 »

Моля, пишете на кирилица!
Админ
Активен
chiburashka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Август 11, 2009, 11:27:12 »

Здравей, не познавам този доктор, а и не съм чувала за него. Потърси доктор Анета Аничкина или доктор Стоянова. Ако те интересува друго пиши
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #6 -: Август 21, 2009, 01:06:38 »

Здравей, много се радвам, че си преодоляла ПР. Аз искам да те попитам следното: Пишеш, че 10 години след приемането на ципралекс не си имала пристъп. Би ли ми казала колко време си пила ципралекс и наистина ли след спирането му 10 години си живяла спокойно?
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Lita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #7 -: Август 24, 2009, 03:19:06 »

Здравей чибурашка!
Радвам се за теб и тъй като и аз вече 10години пия антидепресанти реших да почна сама да се боря със ситуацитя.Най ме е яд на лекарите ,че не ти обясняват какво точно ти се случва , кажеш една дума и веднага антидепресант или успокоително.Трябва да кажат на хората ,че от това не се умира и да дадат съъвети как да успокояват ситуацията.Когато това се случи да имаш готовност да я приемаш.За толкова години и ходене при 4 лекари нито един не ми даде съвет и не каза подробности за ПА.Всичко което знам е от интернет и книги.
Активен
borbena
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #8 -: Септември 20, 2009, 09:56:50 »

Здравей чибурашка,прочетох всичко което си писала тук.И аз съм преживяла всичко това и аз като тебе водя война с мозъка си или по-точно с игричките на подсъзнанието си.И аз се самоанализирам и категорично искам да му докажа,че живота си е мой и няма то да ми го ръководи.Помогни ми,сподели как още по успешно  да овладея тази техника и да превърна ПР в оръжие,а не аз да съм жертва.Да го приклещя и изпратя в килера с призраци завинаги.Твоя с благодарност.
Активен

koeto ne me e ubilo me e napravilo po-silna
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« Отговор #9 -: Септември 26, 2009, 03:52:05 »

Чибурашка, би ли дала координатите на този лекар? Предварително благодаря!
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА