evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 04, 2023, 08:45:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 29
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 29

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Паническо разстройство и ЙОГА  (Прочетена 4805 пъти)
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« -: Юли 15, 2009, 10:15:55 »

Последните дни една мисъл сериозно занимава главата ми. Гледах онзи индиец на 108 години по телевизията, който изглежда като 60 годишен и си мислех, че не може йогите да не са създали някакъв комплекс упражнения срещу страха.Все пак стрха не е от вчера и през годините са успели по някакъв начин да му измислят решението. Някой чувал ли е за опредеелни упражнения от йогата, пък и за някакава цялостна система, която да управлява страха? Може би ако се насочим към учението на йогите ще се научим да управляваме страха?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #1 -: Юли 15, 2009, 10:26:13 »

Аз се занимавам с йога, т.е. играя цял комплекс от ,упражнения.Не знам дали има специални срещу страха, но мисля, че всички дихателни упражнения и пълното йогийско дишане, спомагат за пълен релакс, отпускане на тялото и възстановяване на душевното равновесие.
А за ползите от йогата можете да прочетете навсякъде.
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Юли 15, 2009, 10:28:39 »

Благодаря, poopo!Ще те помоля ако откриеш някъде специален комплекс упражнения срещу страха да го споделиш и аз също ще търся и ще започвам с дихателни упражнения.
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Юли 15, 2009, 01:20:23 »

Аз ще ти изпратя линк от където съм си го изтеглила.Прегледай го и ако ти допадне - играй.Уверявам те, че ще се почувстваш страхотно. Опитай...
http://zamunda.net/details.php?id=104070&hit=1
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Юли 16, 2009, 10:05:25 »

Благодаря ти за линка! Искам да те попитам, ти опитвала ли си визуализация?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Юли 16, 2009, 11:27:13 »

Да, опитвала съм визуализация, и много помага.Имах проблем с черния дроб и с помощта на визуализацията ( и не само) реших проблема.Просто бях сигурна че всичко ще е наред и така беше.Това са много мощни техники.Общо взето ние го правим,без да се замисляме,  когато мечтаем, когато сме тъжни и депресивни, си представяме черни картини и т.н.Не ти ли се е случвало после да ти се сбъднат тези неща.Разликата обаче е, когато го правиш целенасочено и систематизирано.Наистина нещата се получават.Просто трябва да имаш малко повече доверие в това което правиш.Няма от какво да се притесняваш, всеки иска най-доброто за себе си.Аз ти го пожелавам. Smiley
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Юли 17, 2009, 10:17:10 »

Здравей poopo! Снощи започнах с диафрагмалнато дишане. Искам да кажа, че този тип дишане зарежда, почувствах се по-добре, не мислете че си внушавам. Твърдо съм решил да започна да изучавам тази наука. Вярно, нямам много време ,но колкото толкова.Не може да няма начин, по който да се управлява тялото. Не може да си предизвикваме сами симптоми и да няма начин, по който пак сами да ги спираме.Ти poopo, имаш ли си специални упражнения, на тялото имам пред вид ,който правиш?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Юли 17, 2009, 11:39:22 »

Здравей, някой като ме чете, ще си каже - тази пък с какво се занимава?Huh? Истината е, че аз отдавна играя петте тибетски ритуала ( в нета има инфо за тях), сега от една година добавих и йогата един път седмично, и мисля че се чувствам добре.Не е нужно кой знае колко време за да се занимаваш с тези неща.По-скоро трябва да си убеден, че всичко което правиш е за твое добро, и те извисява по някакъв начин.Постепенно в съзнанието се настанява трайно мисълта, че живееш по нов начин, полагаш повече грижи за себе си, така че, няма как нещата да не са по-добре.
Това са нещата, които правя,.... и като прибавиш и упражненията (медитация, визуализация).Не ти е нужно повече от половин час на ден, всеки може да го отдели за себе си.
"Не може да си предизвикваме сами симптоми и да няма начин, по който пак сами да ги спираме."- Разбира се че има начин, и този начин е да владееш тялото и донякъде съзнанието си, да не се плашиш на симптомите (защото са до болка познати и не ти причиняват нищо друго, освен досада)Винаги когато имаме някакъв напредък, колкото и малък да е той, трябва да се отбелязва и да се говори за него, това ни вдига самочувствието и така лека полека отиваме до успеха, променяме си мисленето и влизаме в нормалният ритъм на живот.Другото е циклене на празни обороти в нищото.
Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Юли 18, 2009, 12:04:20 »

poopo, приветствам това, което казваш . Аз се запалих и мога да кажа, че се чувствам мотивиран да продължа. чувствам, че тук някъде е истината. Вече няколко дни правя дихателни упражнения вечер и се чувствам зареден със сили. Абе, да си кажа, това май е моя начин. Има смисъл човек да търси алтернативи на лечението, защото само лекарства не става.Търсенето на скритите сили помага.на този етап съм доволен, ще ви казвам как върви като цяло посвещаването ми в йогата.
« Последна редакция: Юли 18, 2009, 12:06:54 от Dimcho » Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Юли 18, 2009, 02:39:50 »

Ще чакам с нетърпение твоите успехи.Половината път вече си го изминал...... Smiley Smiley Smiley
А колкото до лекарствата......лично аз предпочитам да не съм зависима от едно хапче.
« Последна редакция: Юли 18, 2009, 03:24:11 от poopo » Активен

dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #10 -: Юли 20, 2009, 02:35:33 »

Ихааа, браво на вас:)SmileySmiley Аз да ви кажа, че моя психотерапевт ме учи на няколко вида дишания, които описвате и вие и наистина помагат за намаляване на стреса и донякъде пресичане на ПА. Аз от септември ще тръгвам на йога.
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Август 07, 2009, 11:59:20 »

Хора, много съм доволен от йогата. Ставам съвсем различен човек. Дишанетот те прави много уверен в себе си, съветвам всички да опитат.
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #12 -: Август 07, 2009, 12:40:11 »

Здравей, Димчо! Да ти кажа и аз от известно време съм се замислила дали да не пробвам с йога. Даже намерих една книга и прочетох и за петте тибетски ритуала. Това не е точно йога, но има много общо.Това, което искам да те попитам е ти самостоятелно ли се занимаваш с йога или си се записал на някакви курсове? Другото, което ме интересува е точно какво дишане имаш в предвид, тъй като през годините доста съм чела и знам, че има различни видове дишане? Моля те, ако не те затруднява, дай малко повече информация! Ще съм ти благодарна, пък и мисля, че ще е от полза и за другите! Желая ти много нови успехи в битката с чудовището!
Хубав уикенд!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Август 07, 2009, 03:06:09 »

Хора, много съм доволен от йогата. Ставам съвсем различен човек. Дишанетот те прави много уверен в себе си, съветвам всички да опитат.

Smiley Smiley :)Направо си нямаш на идея колко съм щастлива, че се справяш така добре.Това е страхотно.Видя ли че става.Всеки може да се справи. Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
« Последна редакция: Август 07, 2009, 08:58:30 от poopo » Активен

Dimcho
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Август 08, 2009, 09:52:10 »

Здравей, poopo! Здравей, ru! наистина йогата дава увереност и сила! Ru, питаш ме за дишането. Ще гледам да кача материалите, които имам ввъв форума. Уча се да дишам диафрагмено и дълбоко. Уча се да дишам бавно. По този начи напрежението в главата може да бъде премахнато. Именно онова напрежение, което дава начало на ПА. Това е като вид управление на тялото, абе направляваш го в посока, в която искаш. Ще гледам да кача някои материали, за да се видят от всички.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА