evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 07:50:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: ПР ЛЕЧЕНИЕ...или НЕ  (Прочетена 2404 пъти)
Sergo1
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Профил
« -: Май 28, 2009, 09:43:13 »

Аз си мисля че ние подсъзнателно искаме да получаваме ПР,може би за да открием себе си или за да си намираме оправдание.Това си е мое мнение разбира се.Психиката ни не случайно изпраща такива сигнали до тялото.Съзнанието ни търси промяна.Когато получих ПА за първи път,аз се научих да не и обръщам внимание,научих се да я владея.Дори като ходех на работа се чувствах много добре,защото мозъкът ми беше заангажиран с амбиции и цели.Получавах ПА много рядко,това се случваше най-вече като тръгвах на дълъг път.Преди 6-7 месеца напуснах работа и се затворих вкъщи и в себе си.Почувствах се подтиснат и започнах да си обръщам много внимание.Дори се появи и друг симптом-- самоубийствени мисли.Сега получавам по 2-3 кризи средно на ден,загубих цели и амбиции,но мисля пак де се изправя и да продалжа напред! През тези 6-7 месеца на кризи и отчаяние се запознах и с най-добрият специалист в България за лекуването на ПР.Той лично ми каза че от 10 години насам няма неизлекувал се пациент при него.Аз обаче се доверих на един много добър познат на баща ми-- психотерапевт и за това се лекувам с психоанализа.Въпреки че е много бавна като метод,аз искам и да осъзная себе си с анализата.Мнението на психтерапевта ми е че ако се премахне този симптом ПР,неизбежно ще се появи друг(може и по страшен)затова,психоанализата непремахва симптомите а търси причината за тях.Съответно след намирането на причината следва и отпадане на симптома.Паралелно с това следва и изграждане на нови подсъзнателни закони и граници,с които да продължим да живеем правилно!Ходих също така и да чуя мнението на хипнотизатор и определено бих казал че с хипноза би могъл да отпадне симптома ПР само за няколко сеанса,НО МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПРИЧИНАТА.Въпреки това,знам колко ужасно е ПР и бих свързал всеки един от вас с най-добрия специалист в България по ПР,както и с хипнотерапевта.НО ПОМНЕТЕ: ВСИЧКО Е НА ВАША ОТГОВОРНОСТ!!!НЕМОГА ДА ГАРАНТИРАМ ЧЕ ТЕ ЩЕ ПРЕМАХНАТ ПРИЧИНАТА И ЧЕ НЯМА СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПОЯВИ НОВ СИМПТОМ! Всеки който иска да го свържа с тези специалисти може да ми пише на e-mail : Sergo2003@abv.bg ili skype: Porche_Boxter_87.Успех на всички!
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« Отговор #1 -: Май 29, 2009, 09:04:03 »

"психоанализата непремахва симптомите а търси причината за тях.Съответно след намирането на причината следва и отпадане на симптома."

И като намериш причината, как ще ти отпадне симптома?Huh?? Как я премахваш тази причина?Huh?
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Tara
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #2 -: Май 29, 2009, 06:33:15 »

Здравей, Серго! Мисля си, че изпитваш чувство за вина от това,че страдаш от ПР и затова са тези самообвинения, че ние нарочно стоим в това състояние, защото така ни е по-удобно. Може би имаме някакъв сходен модел на поведение, които отключва ПР.Вероятно там е някъде истината....
Активен
polita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #3 -: Юни 09, 2009, 02:10:17 »

Zdravei sergo napalno sam saglasna s tebe ti si 6taslivec 4e si osaznal tezi ne6ta kakto i az Wink
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #4 -: Юни 09, 2009, 03:52:20 »

Здравей,polita! Smiley Я, разкажи за осъзнатите неща, че да си помогнем всички Smiley
Активен
polita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил
« Отговор #5 -: Юни 09, 2009, 06:53:41 »

Zdrasti ,Dim4o osaznala sam kak 4ovek moje da se spravi s ПР e razbirase e nujno mnogo vreme trqbva da si mnogo postoqnen i uporit ot tezi pani4eski ataki nemoje ni6to da ti stane zatova trqbva da povqrva6 v sebesi i postoqnno da si povtarq6 kolko si silen i 4e moje6 da se spravi6 vsi4ko idva ot mislite lekarstvata samo spomagat a istinskoto le4enie e kogato pravi6 vsi4ko ot koeto se strahuva6 vapreki golemiq strah az naprimer mnogo me be6e strah da izlizam ot vka6ti be6e strahoten ko6mar no postepenno kogato varvi6 kam straha toi iz4ezva
Активен
iv_i
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #6 -: Юни 12, 2009, 06:54:33 »

Здравейте и от мен.От преди около година запо4на моя кошмар,но след първите няколко кризи имах голяма пауза и не осъзнавах какво ми предстоеше,а и не бях информирана за проблема ми, а покрай грижите за децата проявих немърливост.Сега съм на никакаде...Искам да ви попитам при по-лека нервна криза  какво би станало ако не се изпие преписаното успокоително?...отминава ли постепенно или по-зле...?Аз съм на ципралекс 10mg x 1 tabl,и ве4ер 1/2 xanax Huh?
Активен
Sergo1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Профил
« Отговор #7 -: Юни 17, 2009, 12:31:55 »

От паническите атаки,нито ще припаднеш,нито пък ще умреш.
Лекарствата не са решение в нашето състояние.По добре се консултирай с специалист-психолог който се занимава с ПР. Успех!
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА