evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 16, 2025, 12:01:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Здравейте На Всички  (Прочетена 2223 пъти)
Sh3me7
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 25

Профил Ел. поща
« -: Август 28, 2010, 06:19:11 »

След дълго четене и търсене из нета успях да попадна на този форум радвам се че съм тук, прочетох няколко теми и виждам че  е пълно с хора който се разбират един друг и се подкрепят ,това е много хубаво и се радвам че вече съм част от форума макар и от около 10 мин  SmileySmiley:)Както повечето от форума така и аз съм със тъй нареченото ПР от около 8 месеца за сега се държа но имаше много тежки моменти .... Smiley но това е друга тема която може би ще разисквам по натам още веднъж Здравейте на Всички
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #1 -: Август 28, 2010, 06:35:52 »

Разкажи малко повече за себе си. Да знам дали да казвам: Добре дошъл или добре дошла, като начало може да уточниш мъжко ли си или женско Grin
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
Sh3me7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Август 28, 2010, 06:40:58 »

Мъжко съм : )SmileySmiley
Еми какво да кажа:) казвам се Дидо на 21г от София радвам се че все пак някой писа Smiley в темата ще се опитам да съм горе долу активен във форума което няма да е трудно бая време прекарвам пред комп-а :)искам да се запозная с повече хора които имат моя проблем защото за момента познавам точно 1 Sad
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #3 -: Август 28, 2010, 06:52:13 »

Добре дошъл, Дидо! Щом си мъжко, ще те пазим, че мъжките са ни кът Cheesy
Аз вече имам чувството, че други хора не познавам, освен с ПР. Оказа се дори, че мн от познатите ми имат и или не го осъзнават, или не са го признавали, докато аз не кажа първа.  Wink
Кажи сега какво точно те измъчва, откога и какво правиш по въпроса?
Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
i5core
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 17

Профил
« Отговор #4 -: Август 28, 2010, 06:53:06 »

Какви симптоми имаш, и каква е случката след която си с тази диагноза ? Потвърдено ли е от психиатър че имаш ПР ?
« Последна редакция: Август 28, 2010, 06:59:23 от i5core » Активен
Sh3me7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Август 28, 2010, 07:33:39 »

Ами симптомите сърцебиене страх задушаване изтръпване на ръцете потене и общо взето паника тотална Smiley в началото ми беше най-тежко нямах си и напредстава какво ми е . ВСичко се случи общо взето декември миналата година станах от компютъра получих сърцебиене обзе ме страх изпотих се наложи се даже да викнем линеика мислех си че умирам в краина сметка наще ме заляха със 2 чаши студена вода и изневиделица като се замислих колко ми е студено веднаха се усвестих и се оправих доиде линеиката мериха кръвно правиха ЕКГи казаха че няма нищо обезпокойтелно тогава ми се случи за първи път бях доста изплашен но подозирам че ми се е случвало и като по малък но в много по лека форма.След няколко дена затишие вече си мислех че щом това ми се е случило значи вероятно имам някакви проблеми със сърцето.Ходих първо при личната която 1-во ми вика от сърцебиене не се умира и некви такива прати ме на невролог който заключи че проблема е психичен и съответно имам проблем и с нервите разбирасе .Каза ми че най-вероятно имам паническо растройство.И така се и оказа де ходих и на психилог (или може би беше психиатър :Д) предписа ми разни хапчета през цялото това време ме е било страх всичко да не се случи отново веднага щом излезнех от нас ми ставаше лошо винаги трябваше да мъкна някой със себе си.2 месеца изобщо не излизах имаше период в който ме беше страх да стоя сам в къщи.И така пиех няколко месеца разни гадни лекарства Атаракс / Хлорпротиксен/Деанксит .Поисках от личната да ме прати на кардиолог за да видим дали нямам органичен проблем за всеки случаи, обиколих 3-4 кардиолога направиха ми няколко ЕКГ-та и едно ЕХО заключението на всичките е че съм със здраво сърце и проблема определено не идва от там ходих на ендокринолог ходих да си преглеждам и стомха общо взето всички ми казват че съм здрав само имам леки проблеми със стомаха нищо особено. Дотук с лекарите след няколко месеца лекарства сред който беше и бета блокер докато го пиех ми беше доста добре имах пулс от порядъка на 60-70 сега след като го спрях е около 75-85 но не е нещо тревожно.преди 3 месеца реших от самосебе си да спра всичките скапани лекарства да почна да излизам като хората.Донякаде се получи сега почти владея положението рядко се паникиосвам а като си спомня преди няколко месеца как ми ставаше зле навсякаде не можех да влезна в магазина ако имаше опашка просто ми ставаше адски зле същото се получаваше и ако се кача в градския транспорт ходех пеша по спокоен се чуствах.Общо взето от ПА почти всеки ден съм ги разредил до към един път месечно.Излизам навън почти всеки ден за съжаление не много надалеч от нас но мисля че не съм готов да ходя на много далече Smiley чуствам се горе-долу добре
не че нямам оплаквания но ми писна да се оплаквам  Smiley причтно четене на тези на който им е интересен романа.
А как се стигна до тези атаки мхм според невролога и психилога заради честите скандали с баща ми той наистина прекали последните години викаше ми за щяло и нещяло и понеже аз си бях най често в къщо аз си го отнасях ... десетки пъти ако не и стотици ми е крещял докато спя и най-често 2-та месеца преди да ме споходи ПР-то това беше от мен няма да спра да пиша във форума ако някой се интересува от нещо да пита както обичах да казвам в един друг форум въпросите задавате вие а отговорите ние
Активен
delicacy
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #6 -: Август 28, 2010, 08:45:04 »

Здрасти, Sh3me7!Явно доста си акумулирал доста негативан енергия от изблиците на баща ти. Бих те посъветвала да се стремиш да му обясниш, че така те наранява и ти причинява сериозен проблем, от който ти страдаш. Опитай да му обясниш спокойно, това, което става с теб, за да намалее отрицателната енергия, която  баща ти излива върху теб.Това би ти помогнало да спреш да се чувстваш негова жертва.
« Последна редакция: Август 28, 2010, 08:47:36 от delicacy » Активен
Sh3me7
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Август 28, 2010, 09:59:38 »

ние сме говорили много пъти през годините но полза няма вече обаче имам възможност да се изнеса от нас и савсем скоро май ще го направя просто изчаквам малко повече прогресс по възтановяването от ПР
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА