evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 21, 2026, 12:52:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 23
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 23

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Chessboard Clinics aimed at Retirees and Staying Alert & Engaged
[Паническо разстройство]
Jasondendy
Януари 15, 2026, 10:15:43

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Развитие на ПР, след 7 години, нови ,необясними симптоми.  (Прочетена 7252 пъти)
а900
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« -: Октомври 22, 2009, 02:20:38 »

Здравейте, на 26 г съм момче, атлетичен, не пия не пуша, спортувам редовно.
От 7 години имам ПР, развитието е вълнообразно Wink, в началото бях много притеснен, започнах с ксанакс 0,25, в последствие имаше периоди от по 3-4 че дори 6 месеца без да пия каквито и да е лекарства и бях добре. С годините минах на ривотрил 0,5. Между другото така и не започнах постоянна терапия, ривотрила го пия само когато съм зле, иначе не го пия!!!
Миналата година особено след края на пролетта се чувствах много добре, едва ли не си мислех че се е свършило с моето ПР, но не......
От тук започва и въпросът ми - в началото на зимата 2008 - след преживян стрес от общ характер - започнах да получавам странни кризи нощем докато спя. Будя се със много странно супер силно напрежение в слънчевия сплит, напрежение+старх. Лошото е че това състояние странно защо не се повлиява толкова добре от ривотрила както стандартната паническа криза.
В последствие вероятно поради тези нощни проблеми започнах да получавам и някакви особени симптоми, на странна много силна следобедна умора, която късно вечер отшумяваше. Сега отвреме навреме получавам тези "напрежителни" кризи с напрежение и страх в слънчевия сплит и се опитвам да ги лекувам с някаква психотерапия, ривотрила помага, но не така както при стандартна паническа атака, остана ли уплашен, не се ли стегна няма оправяне.
Също така състоянието на супер умора се повлиява до известна степен от ривотрил, ама и от малко кафенце към него - пълен абсурд ще кажете. Wink
Та така, с две думи, получавам най-различни прилошавания на нервна почва, който се повлияват по коренно различен начин от лична психотерапия и от ривотрил.
1во - стандартао ПА, загуба на равновесие, супер нереалност, не си усещаш ръцете, ще умираш и т.н - тогава ривотрила помага. ПОнякога такава атака е смесена с чувството на напрежение в слънчевия сплит - тогава ривотрила не помага толкова бързо, трябват часове, но също така и психо-терапия, да не мисля за проблема
2ро - само супер напрежение, направо ужас, ривотрила помага след часове, например става ми така в 3 през нощта и чак към 7-8 сутринта съм спокоен да заспя.
3то - понякога, рядко точно обратното на гореизброените - състояние на супер сънливост, не мога д се съсредоточа, слабост ,умора, хем трябва да пия едно кафе за да се пооправя, хем трябва ривотрил - малко.
Между другото, още нещо, в последно време получавам и доста силно чувство на гадене по време на па.
Та въпроса ми е имал ли е някой такива симптоми.
незнам как всичко започна отнова с такава сила, може би грешката ми бе че така и не започнах сериозно терапия.
За да поясня, доега най-много съм взимал 3/4 хапче рвотрил от 0,5мг.. т.е.0,375мг ривотрил, това ми се е случвало 4-5 пъти последните 2 години - понякога ми се иска и повече ама ме е страх да не прекаля. Иначе взимам или максимум 1/2 от 0,5мг или четвърт.
Мерси за отговорите предварително, ще са ми от голяма полза найстина.
поздрави на всички във форума Wink
Активен
fen 1
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2009, 03:18:32 »

Здравей, а900! това напрежение в слънчевия сплит е едно от многото симтоми на ПР.при един едно при друг друго при трети всичко на веднъж(говоря за симптомите) разновидности колкото щеш.от писмото ти виждам,че едва ли не всяка втора твоя дума е някакво хапче,което не е много добре да не кажа хич  Undecided.трябва да вземеш нещата изцяло в твои ръце,да разбереш страха си,да разбереш от какво го получаваш,да разбереш че той не е нещо отвратително.и още нещо много важно-трябва да се научиш да посрещаш симптомите,а не да бягаш от тях с хапчета.всечко това е пътят към оздравяването(ако мога така да се изразя) намери си добър психотерапевт който да ти обясни нещата и след 1,5-2 месечно посещение ще погледнеш от друга по-хубава гледна точка над ПР. Smiley
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2009, 04:52:49 »

Абсолютно същите симптоми имам и аз. Сам ти го казваш. Проблема ти е, че нямаш постоянна терапия. Антидесепрасни се вземат с години без да се спират. Само така можеш да се излекуваш напълно, а не само при нужда. Това са пълни глупости. Смени си психиатъра. С правилното лечение ще се оправиш. Аз 2 месеца съм на ципралекс и се чувствам прекрасно. Върнах си живота. Успех!
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
а900
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2009, 06:41:54 »

Имам обаче и следният проблем...май съм писал горе, ама моля някой да каже дали има същото. ПОнякога като получа такава криза с напрежение в слънчевия сплит (не е болка, няма задух, не е свързана особено със сърдечната дейсност) дори да взема ривотрил не ми дайства както трябва този ривотрил. Та аз от това съм се наплашил да ви кажа честно, поне преди знаех че нося ривотрила и толкоз , всичко е наред, а сега  чакам ефекта 2-3 часа, а не се подобрявам напълно. Остава си остатъчно напрежение през целия ден, взимам и пои един аспирин така за общите симптоми на слабост.
ужас....... Smiley
Активен
Bambi
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

Профил
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2009, 07:07:20 »

Здравей, а900! Това напрежение в слънчевия сплит, как го определяш като подуване, киселини или по друг начин? Защото заедно с паническото разстрйство може да имаш  гастроезофагеален рефлукс /дано го написах правилно/- гер.  ГЕР е последица на ПР.
Активен
а900
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2009, 08:56:06 »

Здравей, а900! Това напрежение в слънчевия сплит, как го определяш като подуване, киселини или по друг начин? Защото заедно с паническото разстрйство може да имаш  гастроезофагеален рефлукс /дано го написах правилно/- гер.  ГЕР е последица на ПР.
Ами да, аз нямам точно киселини, но много отдавна имам нещо като уригващи газове Cheesy, който се усеща че са на нервна почва, понякога ми пречат да дишам, но като цяло не ме притесняват.
напрежението е следното - ще го опиша, мисля че ще ме разберете. Когато ти се случи нещо страшно за момент през слънчевият сплит на повечето хора преминава една дразнене, гъделичкане, напрежение, например при момент в който шофираш и се случи някаква опасна ситуация. Е проблема е че при мен това чувство си седи нон-стоп часове. Все едно постоянно съм в такава ситуация. А на всичкото отгоре се чувствам и доста зле в тези моменти, гади ми се, уплашен съм. А точно на този вид пристъп ривотрила не помага талкова добре както на обикновените пристъпи с потъване на земята и замайване.
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 08:58:45 от а900 » Активен
Bambi
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

Профил
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2009, 09:28:23 »

Това е един вид преразване в слънчевия сплит, прималяване. Силата можеш да намалиш на това усещане като тренираш диафрагмално дишане или като се опиташ да овладееш йогийското масажиране на корема, виждал си различни йоги които си движат корема по определен начин. Така ще намалиш чувствителността в слънчевия сплит и няма да ти прималява постоянно.
А ако имаш подуване или киселини, тях можеш да потушиш с Талцид - таблетки за смучене при киселини. Стискам ти палци!
Активен
inna
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2009, 05:11:36 »

И на мен в последно време ми се появи точно такова силно напрежение в слънчевия сплит и се уплаших, че ривотрила не ми помага в този случай. Много е мъчително. Като разкъсване. Така че просто седя и чакам да отмине като гледам да не се шашкам много. Понякога като теб ми продлъжава цяла нощ или с часове. Последният път изпих чаша вино и ми мина, така че май намерих лека.  Grin Опитай и ти.
Активен
Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2009, 06:58:11 »

Здравейте.И на мен ми се появи това напрежение в слънчевия сплит ,и то от няколко дни.Не се повлиява от ривотрила.Посреднощ като се пробудя също го усещам,а също и ми става горещо и ме избива пот.На сутринта започва същия ужас. Cry
Активен
lananina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2009, 10:29:05 »

При мен това напрежение и преразване в слънчевия сплит го имаше в началото. Щом ми се появеше, получавах и силно сърцебиене. Постепенно с времето, обаче изчезна.
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Януари 08, 2010, 04:12:45 »

1во - стандартао ПА, загуба на равновесие, супер нереалност, не си усещаш ръцете, ще умираш и т.н - тогава ривотрила помага. ПОнякога такава атака е смесена с чувството на напрежение в слънчевия сплит - тогава ривотрила не помага толкова бързо, трябват часове, но също така и психо-терапия, да не мисля за проблема
2ро - само супер напрежение, направо ужас, ривотрила помага след часове, например става ми така в 3 през нощта и чак към 7-8 сутринта съм спокоен да заспя.
3то - понякога, рядко точно обратното на гореизброените - състояние на супер сънливост, не мога д се съсредоточа, слабост ,умора, хем трябва да пия едно кафе за да се пооправя, хем трябва ривотрил - малко.

първото като усетиш сипмтомите стреми се да дишаш по-дълбоко
второто трябва да споделиш от какво точно си се уплашил нали знаеш че страха се натрупва, стреса и затова сега ти е по-тежко
3 като спортуваш знаеш че понякога има такива моменти-на организма лесно се влияе-при тежка и стресова среда, рязка смяна на времето, лошото време , ня а мужда да се тъпчиш постоянно с лекарства
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА