evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:36:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Пролапс на митралната клапа  (Прочетена 14134 пъти)
Administrator
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« -: Май 12, 2009, 03:47:05 »

Определят  синдрома Пролапс на митралната клапа като козметичен дефект на сърцето, който често е вроден, в не редки случаи, той води до паническо разстройство.
Много хора, които имат Пролапс на митралната клапа, не проявяват никакви симптоми.Останалата част от пациентите, определят симптомите си като: умора, сърцебиене, болки в гърдите, тревожност и мигрена. Инсултът е много рядък при това състояние.
Умората е най-разпространена като симптом, но ясната причина все още не  е дефинирана. Пациенти с Пролапс на митралната клапа, може да имат дисбаланс  на автономната нервна система. Този дисбаланс се характеризира с недостатъчен пренос на кислород в кръвния поток при  захранването на мускулите по време на упражнения, което довежда до въпросната умора.
Сърцебиенето е усещане на ускорен или неправилен ритъм. Това състояние обикновено е безвредно и само в редки случаи се нуждае от специално лечение.
Болките в гърдите се появяват по време или след физически натоварвания и не се повлияват от нитроглицерин.
Тревожността, паническите атаки и депресия се асоциират с дисбаланса на химически вещества в автономната нервна система. Затова тук, причината за силната тревожност и паническите кризи, трябва да се свързват с Пролапса на митралната клапа и да се търси адекватно лечение, което ще регулира и пристъпите на страх и депресия.
Мигрената и болките в главата също се обясняват с дисбаланса в автономната нервната система .
Пролапсът на митралната клапа, макар и рядко, става причина за инсулт в младежката възраст. Обяснението е, че тези пациенти показват тенденция към образуване на съсиреци и сгъстяване на кръвта.

Активен
angel
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 54

Профил
« Отговор #1 -: Януари 05, 2010, 06:03:13 »

Здравейте!

Моя психолог ми препоръча да се направя изследване на пролакса на мирталната клапа. направиха ми ехокардиография, но тъй като сърцето ми се оказа вертикално разположено зад гръдната кост , не можа да види мирталната клапа от парастернална позиция. В крайна сметка не можах да разбера дали имам проблем с пролакса, тъй като от другите позиции на наблюдение всичко беше наред.
Активен
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« Отговор #2 -: Януари 06, 2010, 11:46:38 »

Angel, пролапса на митралната клапа адва едно пирмаляване и чувство на слабост от време на време и точно това прималяване предизвиква страх, но не е опасно.
Активен
angel
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 54

Профил
« Отговор #3 -: Януари 07, 2010, 05:32:42 »

Здравей Ari!

Аз не чувствам такаво прималяване ,но не успях да разбера дали все пак всичко е наред с пролакса на митралната клапа, след като доктора не успя да види добре от едната позиция. Назначиха ми и изследване на хормон на щитовидната жлеза. Оказа се че съм на горната граница и се каня да посетя ендокринолог. Психологът ми се притеснява от това че бях напълно излекувана и иска да се увери да не би да имам физически проблеми, тъй като отново започнаха да се появяват познатите стари симптоми на ПР.

Поздрави
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА