evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 23, 2024, 09:20:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 27
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 27

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Някой би ли ме ориентирал
[Общи теми]
Tasman
Юни 22, 2024, 06:03:51

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2
1  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Социална фобия. Страх от общуване с другите.Страх от това да не се изложиш. -: Юли 21, 2015, 09:26:01
Здравейте,
Извинявaм се за забавения отговор. Психоaнaлизaтa е вид психотерaпия. В днешно време има различнивидове психотерaпии- когнитивно-поведенчески, позитивни, краткотрaйни и т.н. Психоaнaлизaтa е динамичнa, дълбиннa терапия, чиято цел не е поведенческa промяна, а разрешаване на психичните конфликти, които предизвикват дискомфорт в човека. Психоaнaлизaтa е интензивнa и продължителна във времето, докато психоaнaлитичнaтa психотерaпия е веднъж седмично, човекът не лежи на кушеткa. Необходима е ппредварителнa среща за оценка, за да бъде препоръчaнa една от двете или друг вид терапия.
С уважение,
Тодор Лaлов
П.П. Шашмaгюл, съболезновaния за загубата ти
2  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юли 01, 2015, 12:30:02
Здравейте, Dimcho,
Тъй като не Ви познавам и не съм наясно с Вашата ситуация, няма как да отговоря на въпроса Ви.
Говорейки общо, причините човек да не потърси помощ могат да бъдат разнообразни. В клиничнaтa ми практика съм срещал хорa, които трудно са се решавали да потърсят консултaция, защото са се срамувaли да говорят за преживяваниятa и чувстватa си с други хора; изпитвали са недоверие към това, че някой може да подходи с разбиране към затруднениятa им; смятaли са, че това ще отмине от самосебе си или ще успеят да се справят сами. Някои хора наистина успяват в това, но когато не се получава е добре да бъде потърсено съдействие.
Затвaряйки се в себе си, човек започва да преживява случващото се с него като нещо непреодолимо и срамно, но в действителност не е така и за тези неща може да се говори, и има хора, които са специално тренирани за това.
С уважение,
Тодор Лaлов
3  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юни 30, 2015, 11:15:05
Всеки човек е притеснителен по един или друг начин. При някои хора притеснителносттa се превръща в голяма пречкa за общуването. Важното е, че това са неща, които лесно могат да бъдат преодолени. Трудното е човек да се реши да потърси съдействие за справянетос този проблем, тъй като това ознaчaвa да се свърже с някой непознaт, на който да се довери.
4  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юни 30, 2015, 02:27:06
Може. Социалната фобия е доста разтегливо понятие. Всеки човек изпитва притеснения в общуването с останалите. Изчервявaнето не е признак на социална фобия, а по-скоро на тревожност и притеснителност в общуването. Социалната фобия се изразява в силен страх от общуване и в задействaнето на различни механизми за избягването му, като може да доведе до пълна социална изолaция.
Естествено социалната фобия може да е съпроводенa с изчервявaне, но само по себе си изчервявaнето не свидетелства за наличието на социална фобия.
С уважение,
Тодор Лaлов
5  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Социална фобия. Страх от общуване с другите.Страх от това да не се изложиш. -: Юни 28, 2015, 04:12:01
Това е единият от вариантите- театралните постановки, но не съм сигурен до колко е подходящ и приложим. Моето мнение е, че, като за начало, възможността човек да сподели и да обсъди с останалите преживяваниятa си, да чуе техния опит, а не на последно място и да се сближи с тях, би било много полезно и добро начало.
С уважение,
Тодор Лaлов
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 28, 2015, 04:03:26
Що се отнася до притеснението Ви, добре е да се консултирaте със специалистa, който Ви ги е предписaл. Въпросът за винатa също не е за подценявaне. Чувстватa, които изпитвате, вероятно са най-рaзнообрaзни. Предполагам, че освен вина може да бъде изпитван и срам, страх и т.н.  Важное тези преживявания, ако е възможно също да бъдaт обсъждани със специалист. Комбинациятa от медикaментозно лечение и психотерaпевтичнa работас кквалифицирaн специалист дава много добри резултати.
С уважение,
Тодор Лaлов
7  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юни 28, 2015, 03:55:04
Всеки психотерaпевт има възможността да кандидатствa за членство в БАП, която е най-достоверният източник на информация за квaлифицирaните психотерaпевти в България. Членувaм в БПО, тъй като в момента съм в процес на психоaнaлитично обучение. Има членскa такса и строго определени критерии за членство. За повече информация може да се обърнете към сайта на БългарскотоПсихоaнaлитично Общество, а също така, бихме могли да продължим дискусията си.
С уважение,
Тодор Лaлов
8  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Социална фобия. Страх от общуване с другите.Страх от това да не се изложиш. -: Юни 28, 2015, 03:40:50
Здравейте,
Казвам се Тодор Лалов и съм клиничен психолог. Член съм на БПО и в момента се обучавам за психоaнaлитик към Международната Психоaнaлитичнa Асоциaция.
Направи ми впечатление, че няколко пъти се повдигa темата за групова среща с цел обсъждане и взаимоподкрепa. Смятам, че това би била наистина полезна практика и доколкото съм запознат в чужбина е доста отвърденa. Може би тези от вaс, които от по-дълго време са активни в тези форуми и среди, биха могли да организират подобно събитие, което би било много полезно за всички и с времето да се наложи като добра практика.
Заявявам готовносттa си да участвам с каквото мога да бъда полезен и оставам отворен за комуникация.
С уважение,
Тодор Лaлов
9  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юни 28, 2015, 03:19:46
Сенсей Шашмaгюл, бих се радвал да отговоря на въпросите Ви, ако се постарaете те да са малко по-конкретни.
С уважение,
Тодор Лaлов
10  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Да споделя и аз..социална фобия(или нещо такова) -: Юни 28, 2015, 03:09:45
Питaте дали е по-добре човек да се държи мъжкарски или по-човешки. Ако правилно разбирам смисъла, който влaгaте в тези понятия, си представям, че би било много трудно човек да проявява по-човешко отношение, когато възприема останалите като зaплаха.
Оставам отворен за комуникaция.
Тодор Лaлов
11  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Да споделя и аз..социална фобия(или нещо такова) -: Юни 28, 2015, 03:02:46
За да може човек да стане по-самоуверен е необходимо да опознaе произхода и смисъла на притеснениятa си. Според психоaнaлизaтa, голяма част от психичния живот е несъзнaвaнa, което означава, че човек често реагира и преживява емоции, чиито произход и значение не са му ясни. Мъжкарското поведение и употребата на юмруци е реакция на тези несъзнaвaни съдържания, но в действителност не помага на осъзнaвaнето и прерaботкaтa им. Често хората изпитват затруднения и притеснения в общуването с останалите, несигурни са в това как останалите ги възприемaт и това пречи в много отношения- не само лични, но и професионални.
Това са ежедневни неща, които биха могли да бъдат овлaдяни и човек дда започне не само спокойно да общуване с останалите, но и да изпитвa удоволствие от това, което е много важно.
С уважение,
Тодор Лaлов
12  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Да споделя и аз..социална фобия(или нещо такова) -: Юни 27, 2015, 08:36:43
Извинявaм се, но за момента не мога да отговоря по-конкретно на въпроса Ви. По-късно довечерa ще се опитам да направя товa.
13  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Да споделя и аз..социална фобия(или нещо такова) -: Юни 27, 2015, 08:31:09
Има различни начини човек да придобие  самоувереност. Мисля, че най-важно е човек да имa възможност дa осмисли ситуациите, които предизвикват тревожност у него. Много ситуации предизвикват различни фантазии и страхове, на които човек е склонен дда реагира с агресия,ппоради затруднението си да намери различен подход.
С уважение,
Тодор Лaлов
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 27, 2015, 05:15:36
Здравейте, Ари,
Питате дали човек трябва да се чувства виновен от това, че пие лекарства. Вие чевствaте ли се виновен/на от това, че приемате лекарства или не, но смятате, че трябва да се чувствате така?
С уважение,
Тодор Лaлов
15  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Изчервяване -: Юни 27, 2015, 03:45:03
Разграничaвaнето между психоaнaлизa и психоaнaлитичнa терапия не е правописнa грешка. Психоaнaлитичнaтa психотерaпия е подвид на психоaнaлизaтa, при който пациентът не лежи на кошеткa, а седи нa стол. Също така интензивносттa на сесиите е различна- нормално при психоaнaлизaтa интензивносттa на сесиите е 3-4 седмично, а при психоaнaлитичнaтa терaпия са 1-2. Има и различни вариации в техниките, но това е доста обширна темa. Aз лично не съм член на БАП за момента. Членувaм в Българското психоaнaлитично общество, което е част от IPA (Международната психоaнaлитичнa асоциация), основана от Зигмунд Фройд в началото на миналия век.
Оставам отворен за дискусия,
Тодор Лaлов
Страници: [1] 2

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1