evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2022, 02:37:19 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Дневникът на психопата
[Биполярно разстройство]
dulo681
Октомври 03, 2022, 01:18:31

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1]
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Победих хроничния стрес! -: Януари 15, 2014, 10:22:12
Здравейте,
не зная защо сте останал с впечатлението, че съм бизнесмен на розов памук.
Съжалявам ви и за това, че сте толкова предпазлив в този така наречен от вас "странен свят".
Наистина, бих ви препоръчал екипът на Регенезис (btw, говоря в множествено число за тях, защото започнаха един курс в службата, след това продължих индивидуално), стига да работят още, за да решите проблемът си с мястото си в света и усещането за него. Разбирам ви напълно и мога да ви успокоя, че при добро желание, ще се чувствате много по-комфортно.
Благодаря, че се коригирахте и за въпросите, но явно имате да наваксвате в познанието си за стреса - с вас говорим за различни неща. Ако ви разкажа моята история в подробности ще ви сугестирам и няма да съм ви от помощ. Още повече, че разказването на стари проблеми не е ефективно. За тях е хубаво да се говори в минало свършено успешно време Smiley Нали така Smiley
Стреса от въглищата не е този, който имам предвид - ежедневния, натрупания, резултата от неадаптивност, потискащия стрес, довеждащ до паника и идващ по-скоро от начина на мислене и грижата за това какво другите мислят за теб. Различно е, но като поработите със специалист ще се научите да правите разликата.
Всичко най-добро 
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Победих хроничния стрес! -: Януари 09, 2014, 12:08:23
Здравейте и за много години на всички! 

Не знам как да отговоря на въпросите... по-точно май няма смисъл. Някои от тях и не разбирам.

Усещам неприятелско отношение, за което съжалявам ако съм го провокирал.
Мога да си го обясня обаче, защото психологът ми ме предупреди, че увереността ми ще предизвиква завист у тези, които я нямат и да съм готов да бъда уязвен. Не очаквах това да се случи от хора, които също страдат.
Ако форума не е за споделяне на истории като моята - моля, изтрийте я.

Всичко добро! 
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Победих хроничния стрес! -: Декември 11, 2013, 03:21:40
Здравейте приятели!
Преди много години, когато започваше моята кариера се случи нещо много странно за мен тогава - заедно с шеметното ми израстване в йерархията, новите позиции и отговорности които заемах започнах да изпитвам непрестанно усилващ се дискомфорт, прерастващ на моменти до панически състояния. Ставаше ми все по-трудно да си върша ангажиментите, докато в един момент не започнах да търся причината на всички фронтове. Крещящата ми нужда да се справя със себе си, за да мога да съм все по-полезен в работата си и семейството си ме отпрати до много специалисти, но един малък екип хора успяха да ме изведат от тресавището, в което бях заседнал (и не само, а затъвах повече и повече).

Впоследствие, когато разбрах, че парализиращите ме на моменти състояния, учестеното сърцебиене, задухът, световъртежите, инцидентното и недължащо се на физиологични отклонения повишаване на кръвното налягане са резултат от стрес направо бях шокиран. За мен стресът беше нещо ясно разпознаваемо, забележимо, нещо което можеш да усетиш във всяка клетка на тялото си. Нещо инцидентно ако щете - шок, гръм и прочее. И въобще не предполагах, че съм "жертва" на стреса - та при мен всичко вървеше по конец, нямах никакви "обичайни" проблеми.

Оказа се, че дори човек да прави това, което иска, да получава това, което иска и към което се стреми може да е стресиращо и да доведе понякога до невъзможност да се продължи напред. И това е просто защото забравя за някои мънички подробности, които също както малките камъчета по пътя обръщат колата. С времето, натрупаните малки напреженийца отекват в живота му с мащабите на разгром -  по-сериозен от този, за който си мислех, че се намират хората в стрес.

Слава Богу попаднах на свестни хора, психолози от класа, с помощта на които успях да променя тази дългогодишна тенденция. Понастоящем мога да се похваля, че ежедневието ми е дори още по-натоварено, но някак по-леко. Научих се да управлявам себе си, а с това научих да управлявам и съдържанието и смисъла на събитията, които така или иначе се случват в различните мащаби на обществената организация.
И накрая, без да се хваля, но няма как да не го спомена - в резултат на работата по основния проблем - стреса и кризите с паника някак ненадейно и като по чудо изчезна дългогодишна сенна хрема. Резултат, който според водещия психолог не е необичаен, а дори закономерен.

Оттогава до сега изминаха вече три години. Точно три години, което е и повода да споделя всичко това с вас. Вече започвам да забравям за миналия си изпълнен със съмнения и тревоги живот и само цифрата в календарчето с датата, от която всичко започна да се оправя ми напомня за тия времена. За тези години се промениха толкова много неща, че едва ли бих могъл да ги изброя като значение и важност.

Надявам се да не прозвучи като реклама, но искам да отправя едно голямо благодаря на специалистите и целия екип от РЕ-ГЕНЕЗИС - сега не знам дали съществуват в същия вид като преди години, но силно се надявам все така да помагат на хората да са по-способни, по-креативни и най-важното в мир със себе си и света.

Поздрави на всички по случай Коледните и Новогодишни празници. По Коледа се случват чудеса - пожелавам ги!  
Страници: [1]

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1