evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 13, 2024, 03:14:40 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 21
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 21

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Интересно ми е да разбера следното
[Общи теми]
Tasman
Юни 12, 2024, 09:56:33

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 5
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ПР и междуличностните ни отношения -: Август 21, 2013, 09:11:45
Изглежда при всички на нас съществува страхът от изоставяне . Това означава зависимост , а зависимостта не води до нищо хубаво . Другият пол обикновено търси спокойствие и приятно изкарване , а не параноична ревност и обсебване . Със собствените си страхове ние отблъскваме повече . Най - важното е да спрем да се страхуваме . За съжеление ПР снижава самочувствието до минимум .   В крайна сметка трябва да осъзнаем че можем да разчитаме само и единствено на себе си . Любовите пристигат и си заминават и всяка следваща е "най- голямата" ! ПР е израз на собственоте ни страхове , които ние сами материализираме . Дълбоко в душата на всеки от нас се тай безизмерна тъга . Последно искам да добавя , че е можеби най-добре да се концентрираме върху собственото си развитие , а не да чакаме кризите да отминат .
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ПР - алкохол и цигари -: Август 17, 2013, 10:22:14
ПР е един вид нервно разстройство. При изострени нерви цигарите и алкохола влошават нещата още повече .Една от причините за сутрешното прилошаване са кафето и цигарите . От друга страна ако се откажем от всичко , това съвсем ще ни побърка . Четох че е хубаво да се замени кафето с билков чай , а за алкохол и дума да не става . Аз лично мисля , че в умерени количества не е толкова зле Smiley За съжеление много хора се алкохолизират , в следствие на ПР . Това са много вредни навици , но в никакъв случай не са причина за една ПА . Кризите идват от главата ни . От как получих ПР живея повече от здравословно . Храня се три - четири пъти дневно + хранителни добавки , но това също не помага .
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ПР и междуличностните ни отношения -: Август 17, 2013, 09:45:56
 При мен ПР влоши ужасяващо личния ми живот . Направи ме ревнива и   мнителна . Започнах да развивам параноя . Можеби всичко тове е вследствие на загуба на самочувствие , което е неминуем резултат от "заболяването" .Непрекъснат страх , че ще загубиш човека , когото обичаш , като това в никакъв случай не помага . В крайна сметка трябва да погледнем по философски на живота ! Лошо е че другите немогат да осъзнаят какво точно означава ПР и до какво може да те доведе . Мен лично околните ме нападат и ми повтарят да се стегна . Има ли смисъл да обясняваш и търсиш съчувствие ? Ако бях здрава , сигурно и аз така бих реагирала , затова не се и сърдя вече . Пожелавам на всички успех и превъзмогване на ПР.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 17, 2013, 09:36:55
Бях прочела във форума , че ПР не е свързано със серотонин а, но аз лично смятам че има връзка. Доколкото знам, състоянието се нарича - смесено депресивно тревожно разтройство. Като нито един от симптома  не  е толкова силно изразен , но все пак съществуват и се допълват . Немога да твърдя че тази информация е вярна , но звучи достоверно .Като че ли първо идват негативните мисли , един вид самобичуване , последвани от ПА като краен резултат .
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 16, 2013, 08:11:12
Все повече  хора страдат от  ПР. Това  започва да звучи като чума на новото хилядолетие! Най -лошото е че не се случва винаги ако си уплашен , а дори при най - малкото притеснение . Тук прочетох че ПР не е свързано с депресия , а защо тогава се изписват антидепресанти при това състояние ? Някой има ли представа ? Изглежда че все пак кризите са вследствие на тъга .
 На мен ми изписаха опамокс , които несъм и взела все още . Когато знам че е наблизо , кризите се разредиха . Значи наистина е въпрос на самовнушение .
 Почвам да мисля че времето лекува всичко . Въпросът е колко време е нужно кошмарът да спре ...
 Желая на всички успех в борбата !
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 30, 2013, 10:27:14
 Mисля , че една терапия би помогнала и в двата с лучая . Първо , терапевта би ни изяснил какво ни е всъщност . Второ , би могъл да насочи мислите ни в правилна насока . Как да се оправим , ако незнаем какво ни е ?
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 30, 2013, 09:42:25
 Това не мога да го разбера . Защо егото да пречи на развитието на душата и потенциала и ? Много е сложно за дискутиране . Има вероятност при хора като нас егоцентризма да е толкова проявен , че това да действа като оръжие насочено към самите нас . Но пък има хора , страдащи от ПР , които съвсем не са толкова извисени като личности . Тук е въпросът ... ПР се проявява в следствие на преживян стрес , или в следствие на силно изразено чувство да контролираш всичко около себе си , но ... Но да неможеш !
 А ако паниката не е свързана със серотонина , защо тогава лекарите изписват антидепресанти , които от своя страна способстват достигането на серотонин до мозъка ?
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 29, 2013, 09:01:07
Тогава просто сме нещастни , а не депресирани . Много хора казват , включително терапевтите , че трябва да променим нещо и тогава тези кризи ще спрат . Вече несъм сигурна дали трябва да предъвквам този проблем непрекъснато . Как така лесно да се даде лек за една наранена душа ?
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР -: Юни 29, 2013, 12:11:36
Как действат антидепресантите ? Чувстваш ли се различно ? Аз искам да си бъда себе си , без значение колко ми е зле . Един доктор ми каза че имам много добър мозък , но с малки грешки при функционирането му . ами можеби това съм си аз . Понякога мисля че ако се излекувам ще загубя себе си .
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Юни 29, 2013, 11:25:46
 Контролирам ги дотолкова , че не звъня на бърза помощ всеки път като се случи . Приемам ги като нещо неминуемо . Гледам часовника и се успокоявам че до час  мъчението ще спре . Не мисля че съм се примирила . Aко мислех таka , не бих могла да продължавам да се боря със страховете си . Но в крайна сметка каkво друго ми остава освен да се смиря и да изчаквам . Но искам да подчертая , че смирението и примирението не са синоними .
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР -: Юни 29, 2013, 09:59:33
 "За" и "против" антидепресантите , "за" и "против" терапия при психолог . В крайна сметка всеки си има собствен избор . Това , което аз съм видяла , ми показва че започнеш ли веднъж медикаменти , няма спиране . Много хора казват , че след спирането им състоянието им се влошава още повече . Можеби тук е ролята на психотерапевта .Хубаво  е да се проведе терапия успоредно с лекарствата . За антидепресантите съм чела много негативни отзиви . От тях се надебелява , ставаш като зомбиран , губиш сексуално желание и т.н. Аз не го твърдя , защото не съм взимала никога .
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Юни 29, 2013, 09:49:52
 Аз някак се научих да контролирам атаките . Вече не ме е толкова страх , но усещането е ужасяващо . Губя всякаква представа за реалност . Чувствах се като страхливка , но и това не е така . Напоследък забелязах , че неща , които на пръв поглед са най - обикновени , провокират у мен ПР . Един ден пътувахме с приятелка и сина ми . Видях нещо  подобно на вятърни мелници , но за производство на електричество . Това събуди у мен такъв сковаващ страх , че след това последва силна атака . При вас така ли е ?
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 29, 2013, 09:44:26
Каква е разликата между депресията и тревожността ? Аз съвсем се обърках . Изглежда , че по много показатели си приличат . Aко не си сигурен в себе си , на базата на което се комплексираш , то това признак на депресия ли е , или тревожно разстройство ? Излиза ли накрая , че депресията е по - скоро меланхолично състояние , нещо като защита на организма ?
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 28, 2013, 10:51:00
 Не спорете . Тук сме да си помогнем , а не да се дразним взаимно . За някой хора антидепресантите са решение , за други терапията , а за такива като мен - нито едното , нито другото . Относно серотонина , мисля че има връзка , защото атаките са признак че сме нещастни . Обаче , обаче несъм сигурна дали хормонът не достига защото сме нещастни , или сме нещастни , защото имаме липса на серотонин . А защо пък да не помислим че можеби има и нещо друго извън нашия мозък ,k оето прави уникален всеки от нас .
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Приключих с ПР!!!!! -: Юни 28, 2013, 12:51:33
Аз бях в тежка депресия . Нямах желание за нищо . Постепенно станах мнгого по - позитивна ( е не толкова много ) , но  паническите атаки продължават . Всъщност при ПР се отделя твърде много адреналин , доколкото знам . Тялото се чувства заплашено без видима причина . Това разбира се пречи на социалния ми живот . Днес отново се случи на работното ми място и отново ме пратиха да си ходя . Голям срам , а разбиране нулево . A и как някой да те разбере без да го е преживял на собствения си гръб .  Често  виждам че околните мислят че се преструвам . Незнам как е при останалите , но при мен напира силното чувство да избягам . затова и е голям проблем работата . В дадени моменти става толкова неудържимо , че нищо друго няма значение .
Страници: [1] 2 3 ... 5

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1