evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 13, 2024, 02:31:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 18
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 18

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 14
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 27, 2012, 07:48:48
И още нещо, метатроне
твоето признание все пак значи много за мен. Веднъж завинаги развенчах мита, че съм прикрит терапевт, който прави рекламна кампания. Може и грубо да стана, но срещу лъжата съм готов да използам всякакви средства.

Ако ще се молиш да се върне профила ми се моли на този, който ми го хакна (да е жив и здрав).

Иначе, сам виждаш, админа цял ден не може да събере смелост за две цъкания с мишката при цялата ми наглост, агресивност и арогантност, демонстрирана по брутален начин тук, за да ме банне.

Какво още трябва да кажа, не знам. Да псувам наред ли, що ли?

Еми сигурно и админа си е вземал пуканки и те чете и се смее, та затова не те е баннал.
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Йога, медитация, визуализация и тн.-имат ли ефект? -: Юни 27, 2012, 04:31:02
hpjon-е, скрий се. Не те слуша главата изобщо. Сериалът взима своя връх   Grin

О, ти си най-развълнувана в момента, убеден съм!

Е от такива тъпанарки и интригарки като тебе нещата, които са истински отиват по дяволите.Hpjon-e, ние тука всичките сме платени от Тодоров от БАП и от финиансовите пирамиди и затова не можеш да се справиш сам с всички ни. Сам си срещу системата-откажи се. Grin
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Кой прецака профила на hpjon? -: Юни 27, 2012, 04:25:36
Аз ти прекацах профила бе пич. Поръчах на едно момче да го затрие и то стана.

Благородно дело.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Кой прецака профила на hpjon? -: Юни 27, 2012, 04:22:49
Нали ти казах , че съм Тодоров. И да платиха ми 200 лв.

Така не съм се смял доста отдавна. Grin Grin Grin

Нали знаеш приказката за смеха и за поредността на смеене. Посмей се сега на воля  Smiley

И за в бъдеще ще се смея. Ти с всеки пост ставаш все по-комичен. Grin
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Кой прецака профила на hpjon? -: Юни 27, 2012, 04:20:14
Нали ти казах , че съм Тодоров. И да платиха ми 200 лв.

Така не съм се смял доста отдавна. Grin Grin Grin
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 26, 2012, 01:08:44
Анонимус,  казвате "от известно време" четете, но такъв е форума от месец февруари. Вие от кога го четете?

Значи вече четири месеца продължават безмислените спорове.

7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 25, 2012, 11:56:09
Защо псевдоразбирачи? Аз съм преминал през целия път от страха и ПР-а до излекуването. Наясно съм с това. И чета много.

Ето ти сметката, която показва невежеството на тодоров:

За хпджон:

"Пълен наръчник по психотерапия"
Издание ЛИК: 2002г.

Това е последния сборник, който обективно разглежда ситуацията с психотерапията по света в две перспективи: на теория и на практика, като включва и резултати от многогодишни изследвания за психотерапията в различни аспекти.

тодор,

за единствения литературен източник, който цитираш от време на време е дошло време да направя кратък анализ, за да не изпадаш в заблуждение, че ти знаеш повече от мен или от колегите ти в гилдията, които се справят суперуспешно с ПР и тревожни разстройства.

Оказва се, че аз, човекът без сертификати, дипломи и членство във фирми знам много повече психотерапия от теб, който се титуловаш с разни хартии и членства. Но по същество:

Отваряме книгата и какво четем още в увода и:

Цитат
Този текст е въведение в теорията и практиката на психотерапията.Целта му е да осигури както преглед на основните теории в областта...

Съжалявам да чуя, че ти все още си във въведението на психотерапията. Не знаеш колко вълнуващи неща те чакат по-натам. Стига, разбира се, да събереш куража да прекрачиш въведението и да продължиш да четеш и да учиш.

Следващите факти обаче са малко по-смущаващи - книгата, която размахваш във форума е добра, безспорно. Но освен, че е въведение, тя, драги е издадена през далечната 1995 година, нищо, че в България е преведена едва 2002 г. Можем да приемем дори, че е написана през 1994 г., защото - Publication Date: January 5, 1995.

Ако за теб труд написан преди 18 години! е последния сборник в областта на науката, то ти наистина или имаш проблем с пространството и времето, или вземи на часа иди и си искай парите на онези, които са те научили да седиш десетилетия назад в науката.

За да проверим какво се е случило от 1994 година до ден днешен в областта на науката и дали това наистина е последния научен труд влизаме в прекрасното разширение на гугъл - гугъл наука.
Провеждаме едно търсене, което вече и 4 годишния ми син може да направи и какво да видим:

Наука психотерапия: Около 379 000 резултата!!! От 1994 г. до 2012 г. УАУ!!!

Нека да приемем няколко облекчаващи напрежението около теб хипотези: приемаме, че всеки резултат от това търсене може да се събере на 1 страница (което е хиперневъзможно - една статия е поне 10-20, а книгите са стотици страници, но нали приехме, че ще те облекчаваме), то излиза, че от времето на написване на твоя последен труд има написани 379 000 страници.

Още малко те облекчаваме - приемаме, че в половината става някакво повтаряне на вече известни неща - стават 190 000 страници.

Приемаме и, че човек не може да прочете всичко. Но стандарт в научните среди е да следиш около 10 % от инфото в областта в подробности - това прави около 19 000 страници, които ти би следвало да си прочел. А четеш само едва около 800 и то по няколко пъти във въпросния ти последен труд в психотерапията.


тодоре - 19 000 страници наука и знание ти липсват!

А като сложим и сборниците и резюметата от конференции и семинари, които не се индексират в гугъл наука направо става страховито.

И още нещо, което забравих - ако добавим и текущите клиникъл трайълс, за които официални публикации ще има след години, но предварителните данни са достъпни още сега става много напечено за професионалисти като теб, които лалат по форумите, вместо да си седнат на стола и да си поддържат нивото.

За какво говорим въобще...

Аз самия чета, едва смогвам да изчета всичко, което се налага за знам в моята област, за да съм в онези 10-ина процента, които ми гарантират що годе някакво прилично познаване на проблематиката.

Така че, следващия път, когато тръгнеш да се разправяш с мен и то най-вече по въпрос дали нещо е научно или не, дали си знаеш или не - отваряй този пост и си давай сметка точно къде се намираш.

Айде, със здраве!

Тодоров просто практикува друг тип терапия-това е.
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 25, 2012, 11:45:20
Да не говорим за това каква терапевтична стойност имат книгите от така наречената  вече "популярна психология" - тайни, и други успешни рецептурни книжлета, които съдържат в себе си "алгоритми" за всичко - как да богатеем, как да станем популярни сред другия пол, как едикакво си .... Безспорно може да са интересно и забавно четиво за някой. Психотерапията е наука.

тодоре,
забавно ми е да чета как говориш за наука, при положение, че уточнихме, че ти липсва около 20 000 страници базово познание в психотерапията. Аз ежедневно изчитам по около 50-ина и все повече се убеждавам, че не просто изоставаш, ами почти никога не си помръдвал от основите на психологията.

И да, прав си - я да забраниме тия книги с алгоритмите. Как може да си позволяват авторите да вдъхнат малко кураж и една по-позитивна гледна точка на стресираните хора на съвремието ни. Амахааа, калпазани!  Smiley Нали така си викахте в БАП - калпазанчета  Cheesy Cheesyraspberry230,

Както винаги звучиш много разумно.
Жалко е, че свестни хора като теб се налага да се намесват като арбитри.

Когато има лъжи обаче аз не мога да мълча. Съжалявам, не искам да обидя никого - всички потребители на този форум с изключение на тодоров наистина не заслужават да четат тези препирни. Но ако няма коректив, независимо дали съм аз или някой друг, то щетите ще бъдат доста големи.

Няма как - лъжата не бива да бъде оставяна да вирее на свобода. Това означава да стана съучастник в нея.

Иначе, ако ти и повечето тук сте убедени, че аз съм като всеки един, а не терапевт или правещ реклама може би ще е по-лесно.


Към всички:
Имам един въпрос по отношение на дъновизма на д-р Първанов - ние всички, пишещите тук можем ли да се наречем европеисти? Така по аналогия - както доктора се е случило да пише във форума, посветен на Учителя Петър Дънов, така и ние пишещите тук можем ли да се наречем европеисти, защото пишем в европея?. Защото ако ние сме европеисти, то имаме основание за много претенции при това съвсем не безоснователни към бая хора и институции  Smiley Smiley
А може и да сме секта дори - как мислите?

hpjon, аз искам да те попитам в качеството си на специалист по какво определи че Тодоров не става за терапевт. А и твърдиш че ти лаикът разбираш по-добре психотерапията. И как изчисли че на Тодоров не му стигали 20 000 страници обучение. Кои са тези страници? Как ги изчисли точно колко са?

Въобще от псевдоразбирачи като теб най-много си патят хората. След като сам заяви няколко пъти че не си терапевт спри да се правиш на такъв.
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:В защита на психодинамичната терапия -: Юни 24, 2012, 11:09:25
Питай се още момче, питай се.

Да не вземе да се изненадаш от кофтия отговор на този въпрос обаче.

Оправяй се както знаеш, вижда се, че си повече от фен, цял маниак на тоя тип терапия.


Твоето мнение има ниска личностна значимост за мен.
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:В защита на психодинамичната терапия -: Юни 24, 2012, 11:04:56
Ама като гледам ти си на път вече от десетки месеци?

Оня ден питаш по какво да разбереш, че вече си се оправил.
Та ако вече не си го разбрал въобще за какво оправяне говорим.

Виждаш ли колко си противоречиш

Не е точно така. Тогава не бях добре като сега. Сега нямам симптоми или имам супер рядко. Преди десет месеца имах всеки ден. Тогава целия ми живот се въртеше около ПР. Сега масата от времето напълно не мисля за това. Точно затова се питам дали не съм се оправил вече. Времето ще покаже.
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:В защита на психодинамичната терапия -: Юни 24, 2012, 10:58:11
О каква идилия е била на път да се установи тука между момчетата...

владо - започнал си да пишеш тука септември. 10 месеца по-късно не си мръднал и на йота.

Какво защитаваш въобще? Какво осъзнаваш? Не мислиш ли, че някой те успива ама много сериозно и на много сериозна цена?

Напротив. От две седмици не съм имал никакви симптоми. На изпитите си на единия нямах никакви, а на другите имах слаба тревожност. Излизам с приятели без проблеми никакви.
И това всичкото благодарение на психоаналитичната работа.
Аз съм на път към тотално изцерение ти ми говориш че нямало полза.
Сега кой се изказва неподготвен.
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 24, 2012, 07:52:58
hpjon, забавен човек си ти. Хубаво се посмях. Но сега имам работа и  трябва да прекъснем дискусията си, а и без това отдавна спамим темата (нещо толкова характерно за теб но не и за мен).

До нови срещи.
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 24, 2012, 07:48:23
Защо реши, че издигам някого на пиедестал? Аз откъде прецени, че рекламирам?

Не смяташ ли, че издигането на пиедестал и рекламата дойдоха от тодоров?
Аз просто споделях успешен опит.

Не не смятам.

Точно така - не смяташ, защото ако имаше и грам истина в това, което каза за критичността си нямаше да отговориш по този начин.
Жалкото е, че целта на терапията ти с инсайтите и тя не е постигната - можеше да си се научил поне да бъдеш искрен и да не лъжеш.
Една неискреност, между другото е добро гориво за ПР. Така че един от вариантите ти е да помислиш по тази част и да опиташ да направиш така, че терапевта ти да си заслужи парите в поне една сесия. Т.е. да поработите над този ти проблем.

Ти за моята терапия не бери грижа. Тя и без това е много по-успешна от твоята.
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 24, 2012, 07:40:13
Защо реши, че издигам някого на пиедестал? Аз откъде прецени, че рекламирам?

Не смяташ ли, че издигането на пиедестал и рекламата дойдоха от тодоров?
Аз просто споделях успешен опит.

Не не смятам.
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 24, 2012, 07:33:00
А, оказа се, че другите хора съм аз... Странно изказване за човек, който ходи 2 години на терапия. Очаквах, че ще си по-уравновесен и трезв в преценката си. Но нищо, в следващите 20 години може и да успееш.

Ето, виждаш ли къде ти е проблема - ти имаш враг. През 2 поста повтаряш името на моя терапевт. Целта ти е ясна - несъзнателно си настроен против него и използваш всяка възможност да замесиш името му в някакъв долен разговор.

Хайде сега владимир да помислим малко от другата страна.

Кой ти дава право да забъркваш име на човек, който не е уведомен, че се пише за него по най-различни поводи, най-често във връзка с лъжливи интриги?
Защо смяташ, че можеш да изразяваш мнение за човек, когото не познаваш? ХМ?

Аз не изразявам мнение за него а за тебе. Той психиатъра сигурно хабер си няма как го издигаш на пиедестал и рекламираш него и метода му непрекъснато.

Не аз нямам нужда от враг, за разлика от тебе. Всички знаем много добре кой е  твоя-Тодор Тодоров.

Страници: [1] 2 3 ... 14

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1