evropea.com - форум за паническо разстройство
Август 15, 2022, 04:29:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 47
31  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 06, 2012, 10:34:18
Трак превърши съвсем скоро нейната едногодишна терапия при терапевта от форума  Wink

Споделям,че нещо вместо да си почина на морето повече се натоварвам. Това роднините са голяма напаст.  Grin И говорят и говорят,как не се измарят не знам. Нещо ми е потиснато също и гадно. Може би ми липсва някой......Sad Определено не се чувствам така ,както би трябвало. Хм,не се измъчвам от този факт,приела съм че е така,но въпреки това ми някак си тъпо,еднообразно някак си.

Споделям,че е адска жега и въздухът не мърда....как ще се спи не знам.
32  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 04, 2012, 09:14:28
Скорпи здравей,радвам се,че не ни забравяш Smiley
Сега към мсс,че като гледам тя е най- тревожна за сега от всички ни.
Човече защо се измъчваш все още , а не намериш терапевт? Това напрежение над очите го имах месеци наред миналата година ,когато започнах да взимам АД. Направо ме смачкваше. И сега на моменти го имам,чак не мога да виждам понякога.
За замайването мога само да предполагам,че с тревожност го подхранваш и то няма да си иде. Каквото и да ти кажем ние,не сме специалисти. Отиди ,прегледай се,имай предвид,че човек болен от нещо "страшно" надали има в главата си тези мисли,които имаш ти. Не се страхувай,отиди на невролог или пусни едни кръвни,за да се успокоиш. Не е всичко от храната,но да знаеш,че от нея и депресия може да хванем. Важно е много с какво се храним.

Друго: Цигарите и аз ги спрях преди 6 месеца. Първите дни беше кошмар.Лежах и ми се виеше свят. Така,че сега това допълнително може да предизвика разни неприятни физически усещания. Но аз пак казвам.Ние тук може да ти съчувстваме,да те успокояваме и да ти кажем какво ли още не,но ти трябва да се обърнеш към специалист.Не губи време,защото нещата могат да се задълбочат. Заслужаваш спокоен и щастлива живот,както всички нас.

Хайде искам като вляза след ден ,два да видя ,че си взела някакви мерки.

Поздрави от мен 
33  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 02, 2012, 07:42:26
А напрежение в челото усещаш ли?
Не се плаши,а започни стабилна храна. Малко витамини,повече разходки,положителни емоции.
34  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 02, 2012, 07:18:34
Ето ме и мен. Включване от морето.
Пътят мина повече от добре. Разстоянието го взех за 4 часа и половина  
Толкова бях щастлива,че се справих,не мога да ви опиша.
Почивката ми започна доста напрегнато от гледна точка на това,че всякакви хора и роднини започнаха да ме занимават със себе си. Направо събота и неделя се видях в чудо. Днес се разболях Sad Нещо стомашно ли е какво е ,не знам. Ходих на лекар,директно антибиотик ми изписа Sad Но ми е лошо на корема,чувствам се отпаднала,което не ми попречи да поспя на плажа ,но нямам силички.

Овенче радвам се,че си намерила книжката,дано ти повлияе и на теб добре това четиво.
Тук наистина е най-прохладно в момента,но не и много благоприятно за плаж,флага е червен ,вятъра е силен,доста си духа. Но сега дават да става много горещо,та ще видим. Дано ми отмине на мен това нещо като настинка ли е какво е,не мога да определя.

Мсс, това си е чисто нервно напрежение твойто. Не се безпокой. Ако много се тревожиш,пусни си кръвна картина,направи някой рутинни изследвания. Но както го описваш,смятам,че е си тревожност. Аз също съм ги имала тия усещания. Кара ме да се оригвам и после ми олеква. Може да е леко гастрит,ти не се храниш добре както прочетох. Организмът си иска своето и реагира. Мисля,че няма място за притеснение. Колкото повече подсилваш един телесен симптом със страх,толкова повече му позволяваш да ескалира в теб и да те кара да се чувстваш зле. Усещам го при себе си и за това си позволявам да го кажа по този начин . А треперенето на краката само по себе си трябва да ти показва,че всичко е от нерви. Но на първо време засили храненето. Много неща идват и от там. Засили малко имунната си система, с тази суха храна до кога? Поне повече пресни зеленчуци приемай,плодове,сезона го позволява. Какво стана,върна ли се в бг ти?

Друго друго....май не се сещам да споделя. Искам час по скоро да се оправя,за да мога да се насладя на макс на почивката си да му се невиди..пуу,голям късмет имам Sad

35  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 29, 2012, 02:13:57
Споделям,че днес тръгвам за морето. Ще шофирам за първи път до там. Пожелайте ми успех.

Споделям,че може би заради пътуването,но като че ли ми става на моменти едно шугаво,опитват се разни гадни мислички да ме превземат, виждам ги като едно черни сенки с дяволски рогца как протягат ръце към главицата ми и искат да влязат. Но нещо..не знам още кое е то,ги държи от вън,те само обикалят ли обикалят. Крещят нещо,но не ги чувам. Леле как го описах,малко като филм. Ама така ги виждам наистина. Не ме е страх от тях,досайдат ми и ме карат да се чувствам несигурна.Но не се страхувам. Дано се махнат докато пътувам.

Ще пиша от морето.
Поздрави 
36  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Гаденето при паническа атака -: Юни 29, 2012, 09:20:31
Спорта просто е едно от нещата,които помагат при справянето с ПР, но както казва Ема, мислите в главите ни не се променят от него и върху тях трябва да се конзетрира човек, върху промяната.

Овенче знам колко абсурдно ти се струва това,да се оставиш на страха. На мен също ми е много трудно,но след като милиони пъти съм преминавала през ада,дори за няколко минути,си казах,че трябва да опитам. В крайна сметка какво губиш? Няма да умреш така или иначе.....направи си експеримент със самата себе си и си кажи,добре де,какво толкова може да се случи,хайде да видим. Така поне си повтарях аз. Вълната идваше със страшна сила и обвземаше цялото ми тяло, страхът ставаше все по голям и по голям, но аз просто затварях очи,дишах дълбоко и бавно и зачаках, без да се панирам,просто чаках и наблюдавах вълната. Така и в един момент си замина,както и дойде,изведнъж. Не всеки път ми се получава, понякога в зависимост от ситуацията и аз не успявам да се оставя,пак преминава разбира се,но аз също преминавам през голям ужас. А всъщност няма никакъв смисъл от това.

Преди бях чела една статия на един китаец, лекар, относно рака и туморните заболявания. Много ме заинтригува как те мислят по отношение на тези болести,които ние свързваме непременно със смърт. Той казваше така: хората не умират от тумора,те умират от терапията,която им се прилага и най вече от страха. Китайците казват,живей с рака,не го премахвай. Просто живей с него. Така имало случай,където един човек си живеел с рак на панкреаса повече от 13 години,в които е бил напълно трудоспособен и пълноценен. Не знам колко сте запознати,но този рак се хваща най-трудно и вече в много краен етап,защото е скрит зад задстомашната жлеза. Вторият най-страшен рак,след този на белия дроб.
Извинявам се ,че отворих темата за болести,моля хипохондриците да не се шашкат, аз самата до скоро не можех да говоря за подобни неща,но ето че с помоща на терапията си и а с много усилия от моя страна ми е много по леко и вече не ме е страх,когато споменавам тази болест.

Та,надявам се разбирате какво исках да кажа с тази история.

Овенче намери ли книжката?Huh?
37  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 28, 2012, 07:29:58
Хахаха,на мен ли го казваш?? Аз даже отидох да се кръстя в манастир  tease1
38  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Щастливи, въпреки ПР -: Юни 28, 2012, 07:27:45
Овенче много ми е странно това при теб. Хмм.Как така лекарства,3 месеца,след това нищо? Направо ми е чудно. Но ще намерим начин,трябва да направиш истинска терапия. А вашите какво казват??Все пак това струва пари Sad
39  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Гаденето при паническа атака -: Юни 28, 2012, 07:25:17
Недейте така.Всичко в този живот си има цена. Нима като лекувате физически проблем не заплащате за това? Няма скъпо ,няма евтино. Има нужно и ненужно. Когато е нужно,тогава няма никакво значение цената. Аз не се чувствам ощетена. Моят терапевт ме попита от самото начало,дали цената е ок и е посилна за мен. Чувствам се добре с него. Знаете ли колко струва в чужбина този лукс,да идеш на терапия? Не си играйте с възможностите,които са пред вас. Не всеки човек има възможността да се вгледа в себе си,да се погрижи за себе си. Защото аз така възприемам това,което правя. Аз се грижа за себе си Wink
Мсс,не унивай.Няма слаб характер,както и няма безволие. Трудно ти е,защото може би си далеч от любимите хора,ситуацията е такава,и трябва да я приемеш. Но не се бави,пак казвам,каквото и да ти казваме ние тук,това няма да си отиде без да поработиш върху него. На първо време ,не се опитвай да го прогониш,остави го да мине през теб,дишай бавно и дълбоко и просто изчакай да отмине. Не изпадай в паника,защото така само го подсилваш и удължаваш престоя му вътре в теб. Усмихвай се,знам че е много трудно ,но си казвай,аз съм здрава и моят организъм ще се погрижи за мен. Всичко ще е наред. Ще видиш. Но започвай терапия,нужно е. От кой град си ако не е тайна?
40  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Щастливи, въпреки ПР -: Юни 28, 2012, 07:14:45
Ема, аз нямам поставена диагноза!! И когато виждам хората колко са зле, понякога чак ме е срам да се оплача. Никога не съм имала агорафобия,напротив,разходките сред хората ми действат перфектно. Никога не съм имала това замайване,което хората описват по време на ПА,ок понякога ми се е замъглявало пред очите,чувствала съм някакъв дискомфорт,но това,което всички описват....не. При мен има един необясним страх от смърт и от болест. Хипохондрия, която обаче също не е винаги,не е всеки ден. Също така страх от загуба на близък човек. След "Пътят на сълзите" обаче,доста ми просветна. Тази книга отвори за мен доста вратички,за които даже не съм подозирала,че съществуват. Не знам,но ми подейства успокояващо. Това са при мен нещата. И тези кофти мисли, предизвикваха при мен тревожност и се чувствах доста потисната. Като цяло това е при мен.....някой симптоми са били по силно изразени,миналата година бяха едни,сега са други . Доста е оплетено,но моя терапевт никога не ми постави диагноза. Говорили сме за това също. Обяснил ми е причината.
Това е.
41  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 28, 2012, 07:05:53
Дааам,много е правилно горе написаното. Съгласна съм.

Аз не ви съжелявам, знам какво е . Аз също не го искам и ме дразни адски като го усетя от отсрещната страна. Съчувствието е съвсем друго нещо, съчувствам,защото съм го преживяла,защото го преживявам,защото знам какво ви на всички и знам на какво ви е подложена душата. Всичко е вътре във вас,там търсете отговорите,насочете се към себе си,към вътрешния си свят. Нека това ,което ви заобикаля,да си остава просто около вас,не позволявайте да преминава през вас. Намерите ли пътя към това,успели сте почти Wink

Терапията е много важна.....
42  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 28, 2012, 03:30:27
Ами за това,че не се чувствате добре. Тук хората са съпричастните с мъките на другите.Всички вървим по един и същи път ,но всеки преживява предизвикатеслвата по него по различен начин. Та,и аз ви съчувствам и искам да помогна...
43  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Гаденето при паническа атака -: Юни 28, 2012, 03:27:10
3 години са много време. Не губи повече. Успокой сега докато тръгнеш за БГ,но когато дойдеш тук и се зарадваш на близките си,най вероятно ще има период,в който ще се почувстваш по добре. Но не се заблуждавай,че това е краят. Трябва работа,много работа,за това започвай в първия удобен момент и ще видиш как ще живнеш. Ще се радвам и да споделяш тук какво се случва с теб:)
44  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юни 28, 2012, 02:47:17
lotxen- хаха,много ми хареса последния ти коментар 
45  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Гаденето при паническа атака -: Юни 28, 2012, 02:20:58
мсс, а как си терапията? Защо не опиташ? Когато нещата започнаха при мен миналата година, не можех дълго да се отърва от тази буца в гърлото,скованост на цялото тяло,липсваше ми всякаква положителна емоция,не можех да се храня,да разговарям нормално,главата ми беше като в менгеме,някакъв кошмар. Но аз така я карах не повече от 2 седмици и веднага потърсих помощ. И всяко едно нещо,за да има резултат,трябва много отговорно и постоянно да бъде повтаряно,дори и в началото да няма ефект. Така,че за законите бих казала само,опитай докато се получи,но нека да не е на всяка цена,просто бъди спокойна,но настоятелна,не се отказвай.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 47

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1