evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 05, 2022, 09:40:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 47
16  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 26, 2012, 04:31:05
Споделям,че лекарят УНГ се изказа,че имам възпаление на гласните струни,което е в следствие на някаква алергична реакция,която се проявява може би у дома. На първо време изписа инхалации а алергозан,но аз ще изчакам утре срещата си с моята лекарка и ще видим какво ще се изкаже тя.
Махнаха ми абоката и като текна една кръв,само това ми трябваше. Стана ми зле направо. Вляха ми антибиотика през друга вена и така.

Някой да е имал завишени стойности на утайка в кръвта? Нека сподели моля.

Диди,2 седмици са нищо време. Аз няма как да се видя с моето момче,той ще се върне края на октомври. Не съм сигурна обаче дали до тогава няма да сме се разделили вече. Както и да е,не ми се дрънка за това.

Колкото до мъдреца,и моя беше същата работа.Не беше излязъл,растеше на криво и си беше жива операция. Докторът по едно време и главата ми държеше докато го извади. Моята упойка обаче ме пусна и през последните 2-3 мин всичко си усещах.Абе не искам да се сещам.

Иначе от другите симптоми няма и следа сега. Странна работа нали? Диди ти как си сега след като имаш вече някого до себе си? Пиеш ли още ципралекса?
17  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 25, 2012, 12:33:50
Дени и аз пишех стихотворения като теб ,но и аз загубих музата изведнъж. Знаеш ли чак на английски бях написала едно,като се има предвид,че тогава речника ми се състоеше от 5 думи,хаха. Беше страхотно. Човекът ,а когото го написах направо онемя. Но отдавна,много отдавна не съм писала. Не знам какво се случи точно.

Иначе всичко,което си написала е абсолютно вярно и макар и още начинаеща в процеса на ПР, ти си тръгнала по правилния път. Дано успееш!!

Аз отивам до болницата да ми сложат антибиотика. Олелее,дано мине добре,че от сега се препотявам.

Чао до после
18  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 25, 2012, 10:56:32
А това с мравките и аз го имам. Както и затоплянето след това ама при мен е в лявата половина на главата и чак ухото ми става червено и пари.Не се тревожиии,няма нищо,всичко е от нерви,страх и прочие. Дишай дълбоко,легни малко затвори очи и отпусни всяка част на тялото си ,премини мисловно през пръстите на краката чак до лицето и очите.Ще усетиш,колко скована си всъщност,от страх! Опитай,ако не заспиш пък на 
19  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 25, 2012, 10:52:27
Няма нищо лошо да опиташ да.

Иначе и ти сама би могла да си помогнеш,когато четеш такава литература. Не говоря да започнеш да изучаваш сега психотерапията или пък състоянието си Smiley
Аз мога да ти дам някой примери,които на мен ми помагат:
 Хорхе Букай без "Писма до Клаудия" лично на мен не ми въздейства.

Когнетивно поведенческа терапия for Dummies от Роб Уилсън и Рийна Бренч.

Четох в интернет също много,но повече на немски,защото там като че ли има повече материал. Но като цяло можеш да започнеш да работиш върху мисленето си и също върху начинът по който възприемаш определени случки и как реагираш в ситуации. Запитвай се винаги,нужно ли е? Нужно ли е да живееш в страх,че няма да се справиш с това или онова? Ами никой не е съвършен,човешко е да не успяваш понякога. Като не успееш веднъж,следващия  път ще ставаш все по добра. Това перфекционизмът е много лошо нещо. Отдавна се отървах от него. Стига толкова.Няма да получа специално призвание за това,че в къщи е като в аптека,или че в работата съм най -добрата. Напротив,идва момент в който колкото повече се стараеш и влагаш,толкова повече започват да искат от теб. За това: работата си е работа от 9 до 18,след това започва моя живот. Изобщо не се стресирам така,както миналата година. Плачех и треперих,какво ли ще стане ако .......Айдеее стига толкоз. Все пак аз съм на терапия и на медикаменти,а не останалите нали? Които все искат и все не им стига.
Дадох ти най-простия пример сега. Но така е почти във всичко. Човек не трябва да задълбава повече в един проблем,отколкото е нужно.
Много ми хареса "Пътят на сълзите" на Хорхе. Дадох си равносметка за загубите и за това колко много съм инвестирала във всяка една от тях,а просто не е било нужно. Така и така,отишло си е! Но както казва той : И това ще мине  Wink

За врящата глава и аз нямам обяснение.Но може да се дължи на невралгия на троичния нерв.Някаква травма?? Или топлинен удар?? Нещо май повече на слънце стоиш. Ама не се шашкай де. Сетивата ти сега са много изострени и всичко усещаш много силно и този страх подсилва още повече. Успокой се и ти казах иди се виж на лекар и ще видиш ,че нищо страшно няма.
20  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 24, 2012, 08:31:09
Охх като чуя за майки ,които са все недоволни от децата си не знам какво ми става. Ей сега моята ме навика и ме обижда по телефона. Каква лигла съм била,как не ме е срам да плача от една инжекция. Ами плаках да,и даже с вода ме плискаха ,за да не припадна,защото болката беше ужасна. На който са му били антибиотик мускулно,само той може да потвърди.И то доста голяма доза. Та реагирах си съвсем нормално,стисках зъби,стисках стола и накрая се разплаках,направо ми причерня от болката. А тя за пореден път ме направи на нищо по телефона.
Край,този път вече приключих с нея. Само ме заплашва,че ще умре, ами живее ли се така?
Както и да е.
Първият ден в болницата приключи. Доста изнервящо е да висиш по разни кабинети и да гледаш болни хора около себе си. На мен това ми въздейства доста на психиката. Всичко си беше ок,докато не ми хакнаха тази болезнена инжекция. Но вече поотминава болката. Сложиха ми абокат,и такова чудо за първи път слагам. Та другите инжекции ще са венозни. Дано не боли толкова.


Благодаря,че сте ме подкрепили 

Мсс това с врящата глава ми е ново. Не знам какво да те посъветвам. Не съм го изпитвала. Ти как си тези дни?

На новото момиче искам да кажа кураж и търси колкото се може по скоро психотерапевт и започни терапия. Страховете ти са ми до болка познати. Всичко идва от майката,която е все недоволна и иска все повече. Повярвай ми. За съжеление родителите и роднините като цяло доста голяма роля изиграват за нашето ПА. Но това не означава,че не ни обичат.

Този абокат много ми дразни и не мога да пиша. Но с радост ще ви чета,така че пишете . 
21  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 23, 2012, 11:35:08
Не бива да се отчайваш и да губиш кураж. Знам много добре както ти е,макар че аз никога съм нямала агарофобия и дори напротив,предпочитам да съм навън сред хората,отколкото в къщи затворена. Тогава страхът ми нараства.
Сега,когато знам,че трябва да вляза в болница и че може да се окаже доста сериозен здравословен проблем, всички тези симптоми ми се виждат толкова нищожни и жалки. Много се страхувам какво ще излезе от всичките изследвания и какво ли не ми минава през ума,но се опитвам да мисля положително. Дори и да се окаже най-страшното мисля да не му се давам  Sad Но дано да не е все пак.

От утре влизам,стискайте ми палци.

Чао за сега
22  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Транскраниална магнитна стимулация -: Юли 22, 2012, 10:02:45
..хм,аз пък отслабнах...
Подолски ти как си? Действа ли терапията?
23  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 22, 2012, 09:57:05
Моята операция на мъдрец тук в София беше 300 лв. Какви са тия цифри в Бургас не знам. Иначе сексът си е доста добър АД  Roll Eyes,няма какво да се заблуждаваме. Не се насилвай да правиш каквото и да е, ако го правиш,прави го,защото го искаш. Защото имаш желание да се оправиш. Тогава и ефектът ще дойде много по бързо. Аз съм сигурна ,че ще успееш,но трябва наистина да го желаеш.

Моето влизане в болница за сега УЖ не е тревожно. Но след като ме попрегледат там и направим някое и друго изследване ще се разбере за какво иде реч. Закъсало съм го с белите дробове нещо,но в крайна сметка може да се окаже и алергия. Дано всичко е наред,силно се надявам.

Много ми лиспва моето момче,вече едва издържам, очите ми все са пълни. Макар,че постоянно си пишем и се чуваме,липсва ми неговата прегръдка и изобщо присъствието му,сърцето ми се къса. Не знам дали ще издържа на тази раздяла, много е болезнено,поне за мен. Но всеки трябва да преследва мечтите си и аз никога няма да застана на пътя му за това .....

24  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 22, 2012, 06:06:28
5533, обръщам се първо към теб. Някакво лечение предприе ли за маточната шийка? Има лечение и се надявам да не губиш време и да си започнала нещо. Нищо чудно ,че имаш ПА, имаш нужда също и от психиатър. Разбирам също,че когато човек няма финансовата възможност се чувства като вързан,като спънат. Но пък не можеш да се оставиш на произвола и да чакаш да стане чудо. Имаш със сигурност близки и приятели,не си съвсем сама/ силно се надявам де/.
Пиши какво се случва и се обърни на първо време към доктор Тодоров от форума за съвет. Успех!!!!

Овенче ко ти стана бре душа? Ама ти и ти май чакаш от само себе си всичко да мине май а? Начи всичкото дето го имаме е един продължителен тегав процес и се иска постоянство и време докато преминем и се справим. Понякога ще има проблясъци,после пак падения и така.

Споделям,че във вторник влизам в болница и се чувствам доста некомфортно.До сега не ми се е налагало никога.
Жегата много ме тормози и едва издържам.

Споделям ,че от известно време насам и аз съм много нервна и се карам с всички,но мисля,че се горещото време а и състоянието в,което се намирам ме изнервят вече доста и реагирам.


25  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 17, 2012, 11:11:10
Алис супер си  много се радвам,само така,много точни са крачките ти в напредването. Браво Smiley

Диди ще се справиш и още как. Знаеш ли как ще се заредиш от морето и то с любимия. Олеее защо не мога аз да отида с моето овненце :(Изобщо не го мисли и не се тревожи.Сама виждаш сега как зарежда слънцето,а на морето ще сте си супер Smiley Много се радвам. А ще подскажеш ли кога ще ходите и къде?

Споделям ,че  и аз като Скорпи искам да сменям града. Не издържам и аз в тази София,на тези разстояния,на забързания живот и негативните хора. Скорпи,в затвора в Бургас търсят надзирателки. Да вземем да пуснем по едно СиВи?? 
Хахаха,направо все сме си за там ,ама поне ще сме на морето и ще имаме по 40 дни отпуска в годината,ехеееее.... Grin Grin

Споделям,че едва си гледам корема вече и ми иде да се набода с нещо,та да изтече каквото има вътре и да се маха. Скорпи,ти поне имаш причина да ти е надут,моята каква е? При теб това временно ли ще е ?

Споделям също,че с овненце се обичаме повече от всякога. Едва издържам вече,много искам да го гушна  Undecided

Сега отивам да си лягам в горещото легло и дано да успея да спя,че в тази жега си е направо мисия невъзможна.

 
26  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Транскраниална магнитна стимулация -: Юли 17, 2012, 05:51:28
.....а какво уврежда това чудо? Запознат ли си? Или само помага?
27  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 17, 2012, 05:48:55
Споделям,че разбрах на какво се дължи гаденето ми през последните дни. Днес съм долу горе в час, но все още съм много изморена. А нощем заспивам адски бързо,но пък се будя по никое време и се въртя като луда из това легло. Дали е от топлото,не знам. Абе като цяло знам какво ми трябва,ама го няма.

Споделям,че 2 месеца пих Мерц и качих луди килограми. Някой да има опит с тях? Или подобна реакция?
Изобщо не ми харесва това. Миналата година ,когато пих Ципралекс отслабнах,надявах се и сега да има този ефект. Но понеже пия Мерц ,започнах да качвам и няма смъкване. Много зле се чувствам,дебела,като някоя бомба се усещам. Дрехите ме стягат,некомфортно ми е. Не се чувствам красива,а това може да ме извади извън равновесие. 

Иначе пък след илачите на кожната ми, кожата ми свети. За първи път от както се помня имам самочувствие да се покажа на улицата без грим и се чувствам истинска,спокойна и със самочувствие.....само ако не бяха тези излишни килограми. А и нали отказах и цигарите,просто май много неща наведнъж.
28  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 16, 2012, 04:27:04
И аз се завърнах от морето. Здравейте.

Дам,форумът не е това,което беше наистина. Но какво от това,ние сме си все същите Smiley

Това прилошаване го имам и аз с гадене и т.н. Мисля,че е на нарвна почва и от жегата. Не се тревожи мсс,защото подсилваш нещата. Консултира ли се с терапевт вече?

Овенче ти до къде я докара ? Как си? Излизаш ли? Подобряваш ли се? Книжката дойде ли?

Не само аз не съм в кондиция тези дни, чух го и от друга близка с нашите проблеми,както и от друга,която пък и хабер си няма от ПА и такива подобни. И на нея и прилошава и и се гади.

Аз голяма отпуска изкарах де, все бях болна и болна се върнах и в София. Голям късмет,ужас. Каквито и вируси да е имало по морето,всичките ги хванах.

Заметресението и мен ме стрестна,въпреки,че не бях тук,но снощи като се прибрах от морето и си легнах,изведнъж ми се разхлопа сърцето и започнаха ония познати мисли за отминалите трусове. Започнах да се ослушвам и ме беше страх честничко да си кажа....

Сега ще поработя малко около 4 сецмици и после пак море,живот и здраве Smiley
29  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 08, 2012, 12:03:04
Кера,болката в главата продължава ли?
А мислила ли си за мигрена например? Аз имам и болката е ужасна и нетърпима,придружена с гадене.
Докторът как установи,че нищо ти няма? Нещо изследваха ли,гледаха ли??
30  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Юли 07, 2012, 08:31:50
Скорпи толкова се радвам на това,което написа. Аз съм един от свидетелите за това,каква беше ти миналата година и през какво премина. За това от сърце,ама истински се радвам,че си добре. И все пак, любовта хора е най-доброто лекарство.  Wink

Аз се чувствах по същия начин като теб Скорпи,когато ходих да видя любимия в чужбина. Аз не стъпвах,аз летях,точно както го описваш ти. И нищо,ама нищо нямаше значение за мен, просто бях щастлива и можех да отдъхна. А как тръгнах натам,само аз си знам. С всички видове треперения и симптоми,които ме скапваха и си казвах,само веднъж да стигна до него,само да го видя и целуна и вече може да умирам. Толкова зле ми беше. А странно,там абсолютно всичко изчезна,ама нищичко ми нямаше. Това какво е кажете ми? Сега не съм зле,добре съм си, но от време на време ми става едно шугаво. Все едно нещо ме натиска по главата,все едно цялото небе е увиснало над мен. Но не изпадам в паника и ужас,усмихвам се,гади ми се,пак се усмихвам и си казвам,абе аре бе ,не ти ли омръзна вече от мен,не виждаш ли,че няма да ме събориш толкова лесно? Налудничаво,ама действа. Отминава и заминава. Пак идва,но е по леко,все едно него го е страх да ме завладее,опитва се лекичко ,закача ме,но аз го игнорирам. Загубило интерес то също си отива. Чакам момента,когато никога повече няма да дойде,когато ще се откаже от мен завинаги. Но дали ще има такъв момент??

Споделям за всички останали,които не са прочели,книгата "Когнетивно поведенческа терапия for Dummies" е вълшебна. Хора с ПР,Депресия и всичко останало...набавете си я. Аз всеки път ,когато я отворя се зареждам уникално. А нещата са изразени и обяснени толкова просто,без много термини. Някой тук я беше препоръчал и аз веднага цъкнах в нета и я намерих. Не се шегувам,страхотна е.

На морето е адската жега хора как живеете?? Някакъв ад. Днес обаче се къпах в морето докато валеше. Беше страхотно. Жалко,че просто само преваля. Можеше спокойно да си повали по дългичко та да разхлади,ама нейсе....

Ама вие къде сте всички всъщност???
Страници: 1 [2] 3 4 ... 47

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1