evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 26, 2022, 07:52:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Февруари 11, 2012, 08:18:52
DG  Всички сме с теб!  
Чакаме да се похвалиш, хайде дано всичко мине бързо и леко
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Какви са вашите страхове? -: Февруари 04, 2012, 12:41:55
Здравейте,  

ehrilato, интересни са постовете ти, но вероятно ти не разбра Alice, която имаше предвид, че когато някой иска да помогне на друг, просто може да сподели какво би било нужно да се направи. И друг път сме ставали свидетели във форума на такива, които идват и казават: "Аз ще ви помогна, аз знам какво трябва да се направи и т.н." и после нищо...защото нещо в мнението на другите не им харесало...
Разбира се, че всеки иска да си помогне и осъзнава, че зависи от него си!

ehrilato, с нетърпение очакваме всички да споделиш твоите виждания за това как да се преборим със страховете и състоянията си на паника! Благодаря ти предварително!  
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Декември 31, 2011, 07:01:11
Весело посрещане на новата година и от мен! Бъдете здрави, щастливи, красиви, силни, успешни, удивителни и дано имаме всички една по-добра година! Наздраве! 
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:В правенето на какво сме добри? -: Ноември 02, 2011, 01:46:51
Скорпи, браво! Стихотворението е супер! Думите са казани много точно! Поздравявам те! 
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Тест за степен на тревожност -: Ноември 01, 2011, 09:05:00
Вашият резултат е: 49 т. Това е показател, че у Вас има наличие на тревожни преживявания. Ако имате възможност, потърсете консултация със специалист!
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Психотерапия цена -: Ноември 01, 2011, 08:49:43
Stareternity,
на мен да пуша ми доставя голямо удоволствие, но не знам дали от внушение или от страх вече ако изпуша една цигара и получавам сърцебиене, изпотяват ми се ръцете, страх ме е.. И така лишавам се от това мое удоволствие.
Относно страхът от ПА го има и в мен непрекъснато. Всъщност не мога да определя дали е от ПА, просто изпитвам страх, че нещо лошо ще ми се случи във всеки един момент. Странното е, че когато реша, че ще се мобилизарам и нямам проблеми. Обаче не винаги имам сили.
Когато казах, че чета имах в предвид, че се опитвам да намеря решение на проблема, които имам. Искам да получа още информация, за да се справя. Ровя се в интернет, а иначе чета и книги на такава тематика, може би като доста хора тук - примерно книгите на Луиз Хей, Дейл Карнеги, Пол Маккена, Джон Кехоу, Екхард Тол, както и книгата на Иван Петърнишки - ТЕС и други от този род на приложната психология.
Опитвам се да отпускам тялото си, да релаксирам, но съм ужасно нетърпелива и лесно се отказвам от всички упражнения в тези книги.
Вече се питам дали да не се обърна към баячки, лечители и едновремешни ритуали?   
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Психотерапия цена -: Октомври 31, 2011, 10:55:07
Благодаря на всички вас!
Разбира се, че го прочетох. Благодаря ти, kadife
Разсмя ме, защото много харесвам този филм и се замислих дали съм Бела на вампир или Бела на звяра от детския филм. И в двата случая има ужаси около мен.
Аз често си казвам, че повече няма да съм толкова страхлива, ще разчупя стената между мен и нормалния живот, но често удрям на камък. Сигурно за това продължавам да мрънкам и да се оплаквам. И друго е сигурно - за хората около мен аз наистина съм вече лигла, която си измисля, защото не чувам и не разбирам какво ми се говори.
Ще се опитам да приложа съветите ти! 
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Психотерапия цена -: Октомври 31, 2011, 10:16:57
Може би мисленето на доста хора е такова, но аз свързвам всяка ПА със сърдечна криза, защото усещам учестения сърдечния ритъм, който едва премервам и установявам 150-160! Ужасът е неописуем! Вероятно в следствие на това усещам слабост и просто не мога да стоя на краката си, лягам, вече цялата треперя, потна съм, задушава ме нещо! Кошмарът е пълен! Трябва ми помощ! Ами когато съм сама, кой ще ми помогне? А на работа какво ще помислят колегите ми? Ще ги изплаша..
Толкова е абдурдно всичко, осъзнавам, че паник атаката не е животозастрашаваща, но не мога да я парирам, нито приема, защото усещам как умирам!
Преди време пиех АД, които само временно закрепиха положението, но след спирането им - ето ме пак в ужаса. Напълно ми е ясно, че психотерапията помага, но не живея в голям град... Посещавах един от най-добрите психотерапевти тук, но той разглеждаше състоянието ми повече като бизнес и разбира се резултът не бе това, което се очакваше.
Искам да се справя въпреки всичко! Полагам всички усилия, чета, опитвам се да си набивам в главата, че съм здрава и че това е плод на мозъка ми, но когато ме връхлети следващата криза, аз отново съм безсилна.
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Психотерапия цена -: Октомври 30, 2011, 06:04:28
Здравейте,

искам да се обърна към хората, които са се справят с подтискането на симптомите на ПР и да споделят как точно си помагат, какво си мислят по време на ПА, как реагират, какви техники използват, за да се справят и изобщо всичко, което би ни било полезно, защото колкото и полезна да е психотерапията поради една или друга причина тя не е достъпна за всеки. Интересно ми е вие мислите ли лоши неща през деня? Тръгвате ли често към спешна помощ? Как се справяте на работа? По какъв начин психотерапията ви помага да преосмислите живота си? Благодаря ви предварително!
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАКВО ОТ ЖИВОТА МИ ДА СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ ПР? -: Март 09, 2011, 11:52:55
Да, Ari, консултирах се с лекари и изследвания още от самото начало! Мнението им беше, че тази манипулация не е наложителна, ако не ми създава проблеми и че има хора, които не разбират цял живот че имат такъв проблем и си живеят и че това не е животозастрашаващо... но аз започнах да се наблюдавам, меря си пулса, притеснявам се да излизам...
От тези нерви с години вече наистина получавам нетърпимо сърцебиене и факта че знам, че има някаква дори и малка физическа причина ме кара да се чувствам безсилна! Така в крайна сметка ме посъветваха да предприема тази крачка, за да се чувствам пълноценна....
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАКВО ОТ ЖИВОТА МИ ДА СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ ПР? -: Март 08, 2011, 04:30:01
Здравейте,

при мен ПР се появи в следствие на открит козметичен дефект на сърцето, в следствие на което пулсът ми се ускорява до около 250 удара в минута. Така започна моят ад и продължава няколко години! От този момент психиката ми се преобърна, аз започнах да се самонаблюдавам и да получавам ПА. Страхувам се сърцето ми да не излезе от ритъм и този страх преобърна живота ми!
Следваха антидепресанти, психотерапии, лекари, но НЕ... едно голямо нищо. Не намерих спасение!
Преди месец вече взех решение - не мога да живея така! Искам този дефект да се махне, за да живея нормално! Така записах се за преглед в София, определиха ми дата за постъпване в болница и сега чакам!
Питам се дали силата на тези ПА ме накара да посегна към манипулация по сърцето ми или не, все още не мога да си отговоря! Това, в което вярвам е, че ако променя този дефект в мен, аз ще ЖИВЕЯ като нормален човек. Остават броени дни и ще видим! Пожелайте ми успех!
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Февруари 16, 2011, 07:17:19
Здравей Диана,

искам да ти кажа, че аз те разбирам напълно, защото имам същите проблеми със сърцето ми и мислите ми, че то излиза от ритъм. Мойте ПА започват имено така - с прескачане на сърцето и сърцебиене, после следват всичките екстри с изтръпването, треперенето, а отскоро и задушаването...
Аз обиколих много лекари също и мнението на всички е, че тези симптоми си ги предизвиквам сама от страх. Опитвам се да си давам кураж и да преодолявам кризите като продължавам напред въпреки всичко. Днес беше поредният ми такъв ден...страхотна ПА, но не се прибрах вкъщи сама, а останах да работя, сред хора, ангажирайки вниманието си с други неща.
Смятам така да продължавам, често си казвам "Каквото ми е писано, това да е! И да се страхувам няма да променя нищо..." Тук в този форум има хора, излекували се вече по този начин с инат и аз се опитвам така Smiley
Успех и на теб!
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Ще припаднем ли? -: Февруари 09, 2011, 08:09:39
Благодаря ви!
Знам, че всичко, което казвате е така, но трудно го проумявам. Аз преди време приемах антидепресанти, бях добре, но когато ги спрях симптомите се върнаха. Това е причината, поради която не искам да ги почвам отново. Посещавах психотерапия, помогна ми донякъде, но също не ме излекува.
Сега се боря със симптомите като прилагам точно ТЕС, използвам методи за релаксация и визуализация. Чета много такива книги на тема приложна психология. Опитвам се да променя мисленето си, но ми е трудно! Надявам се ТЕС да има ефект и при мен, но още съм в началото. Имам книгата за която говорите, вярвам й безрезервно.
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Ще припаднем ли? -: Февруари 08, 2011, 05:25:15
Здравейте,

отдавна не бях писала тук, но сега имам нужда от вас, защото много много съм се отчаяла. Пристъпите ми на паника стават все по-чести и съм безсилна. Събуждам се уморена и само при мисълта, че трябва да отида на работа и да изляза от вкъщи започвам да изтръпвам. Сърцето ми започва да прескача...получавам сърцебиене. През деня съм скована като желязо, колената ми треперят. Ужасно е! Започвам да се замислям да напусна работа, но после какво ще правя?
Това което най-много ме ужасява е мисълта, че ще припадна и ще загубя съзнание, което при паник атака няма как да се случи, защото кръвното се покачва, а сърцето изпомпва кръв, но моята глава защо не го проумява?
Моля ви кажете ми вие как се справяте с тези пристъпи? Какво успява да ви задържи на работа цял ден? Какво правите когато не можете да се справите? Има ли сред вас такива, които са напуснали работата си и как се чувстват след това? Някой в това състояние припадал ли е?
Не познавам никой с ПР и ще се радвам да прочета вашите мнения. Благодаря ви!
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Продължителност на паническата атака -: Декември 16, 2010, 08:57:10
Мисля, че бях писала някъде във форума, че на работа ми е най-трудно да се справям. Даже бих казала, че не се справям там.. Случва ми се често да излъжа нещо и да си тръгна, защото не мога да стоя на едно място - пулсът ми се ускорява сигурно тройно, а това ме побърква. Понякога пия валидол, друг път излизам и отивам в тоалетната и почвам да скачам, да дишам, опитвам се да се освободя от страха, който ме обзема.
Всичко това обаче скоро не съм го правила, защото започнах да ходя на психотерапия и мисля, че ми помага. Започнах да обръщам повече внимание на това около мен, а не на симптомите в тялото ми. Някак си в последно време мисля по-малко за здравето си, защото осъзнах, че на 25 год. здрав човек няма какво да му стане изведнъж, че да се срине за един работен ден. И автоматично това намали силата на атаките. Сега пак ги получавам, но някак си ги владея. Казвам си майната му на всичко. Усмихвам се насила и с инат стоя на работното си място и върша отговорни задачи.
Страници: [1] 2

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1