evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 25, 2022, 02:29:07 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1]
1  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Отбягващото разстройство на личността -: Юли 06, 2010, 03:35:46
Въпреки че не съм специалист, ще се опитам да дам отговор.
Първия вариант е психотерапия, но като знам какви пишман психолози има, е много рискован, в случая че засегнатия няма защини реакции, втория е метода на самоизследването и самопсихологията. Верни на приницпа, че ние сме най-добрите психолози за нас самите при необходимите познания, можем да тръгнеме да анализираме сами себе си, и да противодействаме на проблема.
При ОРЛ, се говори за разстройство на личността което се изразява преди всичко в социалните взаимоотношения. Това е ключовия момент. Такива хора са свръх чувствителни, и много лесно раними, защо не е важно в случая, понеже изследването на причините, е един безкрайно труден и мъчителен за личността процес, който в момента не е важен. Важно е самата личност да върне себе си като елемент от сициума, за да не загуби себе си, и едва след това всичко останало.
Първо ще започна с това, че ОРЛ се изразява преди всичко като нежелание за общуване, в случай че има опасност да бъдем отхвърлени или да се изложим. И именно тук е единия момент. Търсим повече контакти, повече нови неща, защото такива хора, живеят в един затворен свят. Те трябва постепенно да започнат да разширяват своя свят, да търсят нови контакти. Вярно е че при всеки един нов контакт, в случай на опасност от излагане или отхвърляне, ние се затваряме в нашата защитна среда , която навън е видима под формата на срамежливост и плашливост, но в такъв случай, ние трябва да стиснем зъби и да не се затворим веднага, а да потърпим още малко. Като затваряйки се в нашата черупка, вземем материал за размисъл, къде сбърках този път, защо така стана, и най-вече да акцептираме не върху нашите минуси, както попринцип такива хора го правят, а да търсим нашите плюсове, и след като ги намерим да се стараем да изгладим минусите. Този процес на затваряне е и процес на почиване, и събиране на нови сили. За да можем, пак да опитаме, защото неуспеха не трябва да е причина за отказ, а трябва да го ползваме като мотивация за борба. Вярно е че е много болезнено, но все пак трябва да знаем, че това което не ни убива ни прави по-силни. А такова нещо в никакъв случай неможе да ни убие, изключвам случаите, когато ОРЛ е съпроводено от тежка форма на депресия, където вече трябва и външна намеса.

Накратко, за да изчезен социалната фобия, ние трябва да играем срещу страха си, и да търсим контакти, не да бягаме от тях. Защото съм 100% сигурен, че дори и сред хората с най-остро изразена социална фобия, има незаменими плюсове които те самите трябва открият, и наблегнат на тях.

Като човек който имаше остро изразена социална фобия, и която мога да кажа, че лека полека изчезва, мога да дам и конкретни примери, как да се борим с нея. Курсове, хоби, и въобще всякакъв друг вид социални контакти в които се образува защитна среда, са много добър вариант.

А за анализирането на причините, за ОРЛ мисля че една групова психодрама, е също един перфектен вариант. Защото там, освен там в една защитна среда такива моменти могат да бъдат преработени!

Успех на всички!
2  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:Социална фобия. Страх от общуване с другите.Страх от това да не се изложиш. -: Юни 24, 2010, 10:57:56
Здравейте на всички от този форум радвам се ,че го има защото иначе незнам към кого да се обърна,а в момента нямам пари за да се обърна към лекър и психотерапевт,майка ми има сериозен проблем с алкохола категорично ми е казала ,че няма пари за лекари и т. н.Аз също имам сериозем проблем с общуването,когато съм сред хора дори и много близки изпитвам огромно притеснение от тях мълча постоянно не споделям нищо и обикновено всички ме питат за какво се притеснявам .Това че толкова се притеснявам много ми пречи при работата това е причина да ме уволняват навсякъде където отида да си търся работа .Аз съм на 25 год. искам да уча ,но нямам възможност .Завършила съм специално училище с профил дърворезба и рисуване .За съжаление от както завърших почти не съм рисувала заръди това ,че все търся работа- то все някакви дето не мога да ги върша почвам.Имам още много да разказвам за себе и за своите проблеми ,за своята самотност ,неразбирането на близките ми -те ме мислят ,че не съм добре понеже такъв им е манталитета .Ако някой иска да ми зададе някакви въпроси и да се запознае по-добре с мен ще се радвам.Ако никой не пише нещо за мен ще се включа по-нататък пак в темите ,чувствам се по-добре като виждам ,че не съм само аз.И последно забравих да кажа ,че съм пред уволнение -хванах се в промаркет като продавач-консултантка ,но ми казаха ,че ако не се променя,ако не стана по-отворена и да не се притеснявам ще ме махнат защота според тях притеснението ми пречи ужасно-и са много прави. Иначе работата не ми и харесва но в момента нямам избор.

Здравейте,
след като открих този форум, и се включих и аз в писането, не мисля че има смисъл да говоря и обяснявам колко общи неща открих в мене. Съдейки по-това, колко хора са се включили установявам че има доста хора с така наречената социална фобия, във каквито и да е варианти. Понякога тя се изразява просто в страх от едно общуване. Това са предимно по-емоционалните хора, които в съзнателна, или несъзнателна възраст са преживяли нещо, което ги е затворило.
Но това не означава че ние трябва да се отдадеме на притесненията си, и да седим вътре в черупките си. Напротив, точно обратното. Трябва да излизаме, да се срещаме с хора. Едно затваряне става погубно, както участничката plamenaf сподели вече, че притеснението и създава много проблеми дори и в работата. Понеже и аз се боря и вървя по-този път, и мисля че съм една идея напред, се включих в дискусията. Първото което ще кажа, за да може човек да се отпусне да общува, в началото това може да стане дори и в така наречената затворена среда, където хората значт че се притесняваш, разбират те, и са готови да ти помогнат. Но в никакъв случай това не трябва да са роднини, понеже те в редки случай, биха дали точно насоки. Те просто, ще прекратят дискусията с оценка от сорта, нищо ти няма. А най-важното при една психотерапия, е да няма оценки, критики, и т.н. понеже те биха повлияли отрицателно.
Но като за начало на такава терапия, бих казал че според мене, професия, където няма контакт с клиенти, или някакъв курс, е много добро начало. Грешно е да вярваме, че ако си дадем парите на някой самозван психолог, той ще ни помогне, и като с магическа пръчка всичко ще се оправи. Всеки сам трябва да си помогне, но понякога ние самите нямаме сили за това, и ни е необходима първо подкрепа от хора, разбиращи състоянието на човека (може психолози),  които да ни дадат насока и след това приятели, които да ни подкрепят в борбата!

Ако някой има въпроси, ще се радвам ако мога да бъда от помощ!

Поздрави, с пожелания за лек и успешен ден!
Страници: [1]

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1