evropea.com - форум за паническо разстройство
Август 15, 2022, 03:19:02 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 151
31  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпрос към д-р Тодоров -: Декември 20, 2014, 08:51:10
Здравейте, толкова добре сте описала ситуацията около вас, но какви са ви въпросите към мен? Само искам да отбележа, че има тема с подобно заглавие по-нагоре в темите. Когато сте готова с въпросите, можете да ги зададете там.
32  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство и тревожност едно и също ли е? -: Декември 11, 2014, 09:00:59
Не, тревожност е по-големият раздел от проблематики. ПР е част от тревожните проблематики, но има още други, които също спадат към тревожността.
33  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Декември 11, 2014, 07:00:42
Ами кажете и името на лекарката, да ни стане ясно кой е изтървал влака.
Диагнозата не е важна от терапевтична гледна точка. От психиатрична е важна, защото там лечението е симптоматично, а при психотерапията се работи с психологичната проблематика.
34  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Декември 11, 2014, 10:23:08
Хипохондрията има общо с ПР дотолкова, че са от тревожният спектър. Разликата е че при ПР има панически атаки свързани с преживяване на интензивен ирационален страх,  които траят около 30мин., а при хипохондрията вниманието изцяло е фиксирано върху тялото. Там не настъпва успокоение, когато лекаря отчете клинично здраве, а напротив - тревогата се засилва и се търси отново някаква сериозна болест.
Все пак това са психиатрични наименования. Понякога в практиката нещата са примесени, а от психотерапевтична гледна точка, симптомите на повърхността са само повод да се изследва психологичният проблем. В този смисъл, какво е точното наименование според справочника с диагнозите не е толкова важно.
35  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Ноември 30, 2014, 12:07:26
Към админа:

Понеже темите другите са заключени .... това са плоски ПР похвати. Те не се интересуват, какво ще има в темите, като съдържание, а просто ТЕС да е с главни букви и начело. Съветът ми е като блокирате някоя тема да триете и нейното съдържание и заглавие. Дали има три теми с ТЕС заключени, или отключени, те си мислят, че стратегията им работи. Просто махнете темите от форума. Има много хора които само четат заглавията на темите. Даже и не разлистват съдържанията. Та тия елементи разчитат на това. Трийте им темите, не ги заключвайте, техният пр е много повърхностен.
36  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ТЕС за справяне с невъзможното - Ирена Рельовска -: Ноември 26, 2014, 10:15:33
" да принизяваш най-модерният лечебен начин в психотерапията ..."

Някакво фундаментално неразбиране долавям в използването на думите и термините. Но това е нормално за "най-добрите" "психотерапевти".

Психотерапия и психоанализа са различни неща. ТЕС нито е метод в психотерапията, нито някога ще бъде. Няма научна теоретична основа и няма как да има. 
За да бъде някой психотерапевт, трябва да е психолог, или психиатър и да е обучен в общоприети критерии за цял свят, цяла Европа и за България. Всяка една школа, трябва да бъде припозната от другите за работеща. Когато някой твърди сам за себе си нещо си, сами разбирате че е несериозно. Никой сериозно обучен човек не ви взема на сериозно, просто защото е учил похватите, които ползвате.
ТЕС е вярване, а не психотерапевтичен метод. Той не помага извън онези 30% на плацебо ефекта /само при лесно внушаеми хора/. Тези 30% могат да се постигнат с всичко, което се сетите, стига да се организира качествено внушение. Защото вие може да не знаете, но когато плетете на две куки например, енергиите от двете ръце се сливат, засилват се и човек може да се излекува от най-нелечимите болести ... да кажем за три минути.  И това е доказано! Нашите баби са боледували по-малко точно заради тоя метод. Много нелепа история, още по-нелепо самоопределяне в полето на психотерапията, от което сте не само много далеч, а във фундаментално грешна посока.
37  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ТЕС Мастър Карл Досън по БНТ -: Ноември 21, 2014, 12:53:59
" При нас лекуваме и шизофрения с ТЕС. Имаме много такива успешни случаи."

Мдаа, вие сте затвора директно.
38  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Ноември 15, 2014, 06:20:20
" от последния пост нищо не ви се разбира. Вие също сте групов член на БАП така както и нашите членове са такива в БАП. Няма разлика в правно-етично отношение."

Аз не съм важен в случая къде съм и как съм. Иначе е много важно, дали групов член е при вас, или индивидуален. В единият случай може да е заблуден студент, в другия е легитимен психотерапевт. Тъй като вие сте една добре измазана заблуда, би противоречило на етичният кодекс, който се спазва от психотерапевти, не от групови членове.
39  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Ноември 12, 2014, 10:10:35
Отново спекулации! Какво означава групов член? Всеки, студент, незавършил дори още, който е решил да изучава психотерапия към някоя школа приета в БАП става член на тази школа. С това членство става и групов член на БАП, тъй като школата е член на БАП. С това искам да кажа, че няма как да се постави знак на равенство, отново. Научната психологична психотерапия няма нищо общо с вярвания и учения извън научното поле и няма как да има. Така, както нямат нищо общо астрономия и астрология.
40  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Ноември 05, 2014, 03:37:21
" Отворете си тема за БАП и си ги рекламирайте там. Защо противопоставяте БАП на БАРЕП - и двете са официални организации, представляващи определени професионални гилдии."

Не, не са и двете официални организации, а само едната - БАП. Това е асоциация на всички терапевти, от всички научни школи. Съблюдават се международни и европейски стандарти за работа и етична рамка в тази професия. Или както следва в световен мащаб WAP, в европейски ЕАР, за България БАП. Всякакви други самодейности и наименования са самоопределели се за организации около някакво вярване, а не наука, група хора, в повечето случаи в полето на псевдонауката, заради която БАН вече всяка събота по бтв предлага документална поредица, за да се просветят хората, какво и кое е псевдонаука. За да има по-малко потърпевши на това прастаро измамническо явление, което отново набира сили, само че този път по още по-опасен начин, представяйки се за наука и претендирайки за някаква научност. Подобни псевдо-научни вярвания има много ... "трансперсонална психотерапия", семейни констелации, астро-драма, астро-психология, ТЕС, регресивна хипноза, всякакви нелепи закони на привличания и на "мисълта можела всичко"... и още купища глупости.
В един пост преди време бях писал и пак ще го кажа - дори името ТЕС е едно недоразумение. Да се прокламира "емоционална своода", означава че емоциите са "тирани" за някои хора. Това е като да се вярва че земята е плоска и два слона я държат да не падне. С две думи, всяка жаба да си знае гьола и мястото в тоя гьол. Нищо общо нямате с науките - психология, медицина, психотерапия, социология. Има общовалидни критерии какво е наука и по какви начини тя се развива.
41  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Октомври 31, 2014, 10:42:02
" t.todorov, а какво ще стане с  t.todorov-ците, когато палачинката се обърне и се окаже, че грешите и сте ретроградно малцинство от НОцебовци!?"

Да, всички чакате науката да греши, докато чатите от своят компютър, който същата тази наука е сътворила, благодарение на своите базисни правила, а тази машинка се храни също от електричеството, което пак тази наука е сътворила, както и вие ако не дай си боже имате остър апендикс, в мигом ще дотърчите до тази същата наука, която "може и да греши".
"Съмнявай се, вечно се съмнявай". Това е правило от науката.
Вярване и наука са несъвместими неща. Да се използва способността на човек да вярва и да се надява, без дори да има доказателства за това, си е престъпление. Да почуквате, използвайки това качество, като слабост от която да се възползвате е крайно описателно. Какво тук има да казват тодоров-четата ... Вие го казвате пределно ясно.
42  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Октомври 26, 2014, 02:10:15
Да се чете само последният пост. Докато пишех, постоянно ми даваше грешка, че преди моят пост е написан друг. Може би обратна връзка към модераторите.
43  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Октомври 26, 2014, 02:08:39
.... че, слагате под общ знаменател психология, психотерапия и енергийно си нещо там, говори много.
Лекарите и психолозите не са критерий. Критериите са на друго място, съвсем друго.
Та за общият знаменател ... няма "енергия", която да сложи знак на равенство между психология, психотерапия и ...енергия. Ако под енергия се има предвид нагонната теория на Фройд, мога да се съглася донякъде. В медицината няма меридиани, има медицина. Това че някой лекар е залитнал така, както и нещастните хора с проблем са залитнали към явлението тес /не мисля че заслужава главни букви/ просто може да послужи за илюстрация на времето в което живеем, за жалост.
Закона за психотерапия е прага вече. Какво ще правите като излезе? Как ще се наречете? Психотерапевти ако е, ще е наказуемо от същият този закон. Изобщо се чудя, защо ви е нужно да се закрепяте към разни научни неща, като психотерапия, след като знаете, че " хилядите ви клиенти" всъщност не надвишават Плацебо ефекта, който в най-добрия случай, ако такива като мен ги няма които да го развенчават е 30%, като говорим за краткотраен ефект, за розов балон, който се пука мноГо бързо.
Вие доловихте агресия в предният пост. Но давате ли си сметка как вредите на много хора, и след това кой се налага да застане след тази вреда? Ние терапевтите? Аз в големи детайли мога вляза, в конкретни случаи, в които след вашата "помощ" трябва да се работи още по-здраво, след като те успели да скъсате последната здрава нишка в някои случаи. Та закона идва, вашата дейност ще попада в маказателната му част, а думата "психотерапия" и "психотерапевт" ще бъдат защитени. Няма да можете да ги ползвате. Добре е да го презентирате на вашите лектори.  За членовете на БАП ще попитам и аз кои са? Като кажете А трябва да имате смелост да кажете и Б. В нашите среди, няма тайни кой къде членува, дори е желателно това да е упоменато във визитката му.
44  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Октомври 26, 2014, 02:07:35
.... че, слагате под общ знаменател психология, психотерапия и енергийно си нещо там, говори много.
Лекарите и психолозите не са критерий. Критериите са на друго място, съвсем друго.
Та за общият знаменател ... няма "енергия", която да сложи знак на равенство между психология, психотерапия и ...енергия. Ако под енергия се има предвид нагонната теория на Фройд, мога да се съглася донякъде. В медицината няма меридиани, има медицина. Това че някой лекар е залитнал така, както и нещастните хора с проблем са залитнали към явлението тес /не мисля че заслужава главни букви/ просто може да послужи за илюстрация на времето в което живеем, за жалост.
Закона за психотерапия е прага вече. Какво ще правите като излезе? Как ще се наречете? Психотерапевти ако е, ще е наказуемо от същият този закон. Изобщо се чудя, защо ви е нужно да се закрепяте към разни научни неща, като психотерапия, след като знаете, че " хилядите ви клиенти" всъщност не надвишават Плацебо ефекта, който в най-добрия случай, ако такива като мен ги няма които да го развенчават е 30%, като говорим за краткотраен ефект, за розов балон, който се пука мноГо бързо.
Вие доловихте агресия в предният пост. Но давате ли си сметка как вредите на много хора, и след това кой се налага да застане след тази вреда? Ние терапевтите? Аз в големи детайли мога вляза, в конкретни случаи, в които след вашата "помощ" трябва да се работи още по-здраво, след като те успели да скъсате последната здрава нишка в някои случаи. Та закона идва, вашата дейност ще попада в маказателната му част, а думата "психотерапия" и "психотерапевт" ще бъдат защитени. Няма да можете да ги ползвате. Добре е да го презентирате на вашите лектори.  За членовете на БАП ще попитам и аз кои са? Като кажете А трябва да имате смелост да кажете и Б. В
45  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Техника за емоционална свобода (ТЕС) -: Октомври 26, 2014, 02:00:47
.... че, слагате под общ знаменател психология, психотерапия и енергийно си нещо там, говори много.
Лекарите и психолозите не са критерий. Критериите са на друго място, съвсем друго.
Та за общият знаменател ... няма "енергия", която да сложи знак на равенство между психология, психотерапия и ...енергия. Ако под енергия се има предвид нагонната теория на Фройд, мога да се съглася донякъде. В медицината няма меридиани, има медицина. Това че някой лекар е залитнал така, както и нещастните хора с проблем са залитнали към явлението тес /не мисля че заслужава главни букви/ просто може да послужи за илюстрация на времето в което живеем, за жалост.
Закона за психотерапия е прага вече. Какво ще правите като излезе? Как ще се наречете? Психотерапевти ако е, ще е наказуемо от същият този закон. Изобщо се чудя, защо ви е нужно да се закрепяте към разни научни неща, като психотерапия, след като знаете, ч
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 151

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1