evropea.com - форум за паническо разстройство
Август 15, 2022, 03:29:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 ... 149 150 [151]
2251  Тревожни разстройства / Място за взаимопощ / Re:Място, където можеш да предложиш помощ -: Април 17, 2010, 12:49:29
и нека силата бъде с тях .... това е трудно послание си мисля аз.
2252  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Пaническо разстройство и магии -: Април 14, 2010, 09:42:30
Разбирам в колко тежка ситуация се намирате. Наистина до скоро, когато за психотерапия беше табу да се говори от повечето психиатри, нещата се свеждаха до различни медикаменти, някои от които със сериозна зависимост. Наистина когато няма причина за болестта лекарите са безсилни. Просто, защото не са подготвени за подобни случаи. Те просто опитват да облекчат страданието.
Не трябва да се забравя че ПР е едно от малкото, при които хората, които страдат са напълно здрави. Всички видове изследвания и диагнози се отхвърлят. Факт. Това е така защото самото разстройство е обусловено психосоматично. Това, което трябва да се предприеме е няколко прости стъпки:

1) Преглед при лекар-психиатър - това е задължително. Ако има нужда медикаментите в начален етап не са проблем, а облекчават страданието.
2) Работа с психолог-психотерапевт - задължително ако се говори за разбиране и лечение на ПА и ПР.

Психотерапията може да се използва в две посоки:

- справяне със симптоматиката - когнитивно-поведенческо консултиране. Тук целите са лесно достижими и са по посока овладяване на самите кризи - до 10-15 сесии
- дългосрочна психодинамична психотерапия - "тежката артилерия", работи дългосрочно и дълбинно с личността, като третира ПА просто като симптоми на нещо по-дълбинно. Когато се овладее и симптомите спират - над 25 сесии

Нещо много важно за съжаление - колкото повече време човек е страдал от ПР и не е лекуван правилно, толкова по-трудно би могъл да се оправи дори и при правилно лечение. Не невъзможно, а по-трудно.

В тази схема има обаче няколко основни проблема: психотерапевти, такива които да са обучени /как да се предпазите от терапевти "ментета" друг път ще обясня/ има за сега само в по-големите градове. За жалост е така. Втора пречка , че не се поема от здравната каса. Особено, когато човек е инвалидизиран, вече не ходи на работа и т.н. е непосилно да предприеме подобно лечение.
Вече в по-големите градове колегите подхождат с различни варианти - групова психотерапия, която излиза по-евтино за джоба и т.н. Важното е да се знае, че има варианти.

2253  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Април 14, 2010, 08:38:44
На мен ми хареса, че нищо типично за ПА не споделихте. Което означава че сте отвъд симптомите и мислите за причините. От тук започва истинския напредък. Адмирации.
2254  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Пaническо разстройство и магии -: Април 14, 2010, 07:20:08
Съжалявам. Подчертавам правилно лечение.
2255  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Април 14, 2010, 08:41:34
Да. Психолог-психотерапевт.
2256  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Пaническо разстройство и магии -: Април 13, 2010, 03:43:44
Отдавна се знае, какво причинява ПР и при правилно лечение 90% от случаите се оправят трайно и без рецидив. Така е с останалите тревожни разстройства, които не стигат до патология. Така че "енергийните изчиствания" са загуба на време, пари и надежда, освен ако нивото на наивност е толкова голямо, че сугестивно да има някаква промяна /самовнушена/. Дори и така, това отшумява и страдащия се връща в началото.
2257  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Април 13, 2010, 03:35:06
При ПР само да бъдат чути и разбрани не помага. Това наистина е основата на терапевтичния съюз, но терапията не е само слушане и емпатия.Същинската терапия започва след това, което не е лесна задача, а за сам човек е невъзможна.
Терапевта е съпричастен на страданието и за това бързо поднася на клиента си посланието на неговите симптоми какво е. По този начин първоначално се разбира, че симптома е тласък към промяна, която трябва да бъде предприета, а не само нещо страшно и трудно.
От любов няма нужда, защото когато започне любовта терапията приключва, но загрижеността е в професионалната роля терапевта и той поема отговорността за клиента си, т.е. тя е задължителна, поне докато клиента не израстне достатъчно в терапията си.
2258  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Април 13, 2010, 10:32:37
Здравейте, ПР има психологичен корен и няма как да се излекува с лекарства. Те помагат да се притъпят усещанията, но причината, която генерира самите ПА си остава и рано, или късно напомня за себе си. В този ред на мисли вариантите за терапия са няколко:

1) Когнитивно - поведенческо консултиране  - това е консултиране, през което вие се научавате да овладявате ПА до степен да се чувствате по-силни от тях.

2) Психодинамична психотерапия - изследване на психологичната ви проблематика, откриване на първопричината за ПА, осъзнаване и отпадане на ПА като симптом.

3) Комбинирано лечение с медикаметни и психотерапия - предприема се, когато живота на страдащия вече е доста ограничен, налице е и страх от определени места, ситуации и други последствия.
Страници: 1 ... 149 150 [151]

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1