evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 20, 2024, 03:18:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Jackpot Bet Online
[Паническо разстройство]
StevenTal
Април 11, 2024, 05:36:46

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 31
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Април 19, 2015, 04:40:23
"че човек трябва да може да спре да очаква нещата да се случват извън него..."
Вероятно става дума човек да може да разчита на себе си първо и след това на всички останали.
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Април 18, 2015, 01:44:47
" Самодостатъчността не е ли вид егоизъм или защитна реакция, спрямо околните, въпреки че човек се чувства добре в своята компания?"

Човек винаги ще има нужда от другите. Самодостатъчност е свързано с това, човек да спре да очаква нещата да се случват извън него, а вътре в него, или благодарение на него, особено нещата от които има нужда. В противен случай, човек ще е зависим от неща, или хора извън него. В тоя смисъл тук говорим за автономност, не за отшелничество. Егоизъм е способност да се погрижа за себе си, не е липса на заинтересованост за другите. Това е егоцентризъм, или егоизъм в крайна форма. В превод егоизъм е "Аз-изъм". Малко импровизирам Smiley
Харесва ми това, че човек трябва да може да спре да очаква нещата да се случват извън него, благодарение на него, но как да накараме другите да си взаимодействат с него, за да се случвай някой неща?
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Април 14, 2015, 05:07:27
И на мен ми е интересна темата за самодостатъчността.Аз смятам, че повечето хора търсят партньор с цел да запълни някаква празнина или да им даде някакво решение.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Панически атаки -: Септември 16, 2014, 12:43:42
Мила Роси, здравей! Разбирам какво изпитваш. Познато ми е. Какво бих те посъветвала?
Върни се в годините назад и си припомни първата паническа атака. Припомни си какво те изплаши тогава. Какво почувства, какъв симптом? Замайване ли изпита, недостиг на въздух ли беше? Ситуацията при разговор с някого ли се случи? При някакъв инцидент ли?
Ако си имала някакво тревожно преживяване, травма, насилие и т.н. при първата последваща стресова ситуация се освобождават тези симптоми, които са били задържани при преживяния ИНЦИДЕНТ и в последствие мозъкът реагира с тези симптоми при всяка по-несигурна ситуация. Важното е да разбереш за себе си, кой  е инцидента, формирал тези симптоми.
Аз така си помогнах. Опознах симптомите и вече не изпитвах страх от тях.
5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:За БАР-овци и всякакви хора с интересни диагнози : ) -: Юни 16, 2014, 05:46:49
Мисля, че всякакви хора биха били интересни с мненията си по въпросите, които ни вълнуват.
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Май 11, 2014, 05:44:55
Димчо, да не би приятелката ти да е причина за засилване на страховете ти?
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Април 08, 2014, 12:06:09
Влияят ли, според Вас г-н Тодоров, промените във времто през пролетта, които са много динамични, слънчево - дъждовно, топло-студено на психическото здраве? Не се ли засилват депресивните състояния?
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 23, 2013, 03:27:53
Обади се на психиатърката и й сподели какво чувстваш, може да ти намали дозата на антидепресанта, но все пак тя ще реши.
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 23, 2013, 03:15:35
 sladkymeche, нищо ти няма на сърцето. Високото кръвно е също симптом на ПР. Учестеният пулс прави кръвното високо, както и стреса. Кръвното варира от психическото напрежение.
Възможно е и антидепресантът да засилва симптомите, това може да продължи около 10 дни, след това организмът свиква и започваш да се чувстваш по-добре.
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 21, 2013, 11:26:11
sladkymeche , възможно е точно АД да ти изостря състоянието, затова и ривотрилът е 3 пъти на ден, за да омекотява симптомите. Опитай да се успокоиш, ако не успееш, свържи се с лекаря ти и му опиши състоянието си.
Но ти гарантирам, че нищо лошо няма да ти се случи.
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 21, 2013, 11:09:46
Не е малко. Това е схемата за пиене на ривотрил при остро състояние на ПР.
Не се притеснявай, ривотрилът ще започне да те успокоява и кръвното ще спадне.Тези симптоми са реакция на силния страх, които изпитваш в момента. Те нямат органичен произход, следователно животът ти не е застрашен. Като се натрупат лекарствата ще се поуспокоиш и кръвното ще спадне. Трябва да знаеш, че кръвното е в пряка зависимост от честотат на пулса, например като започнеш да се притесняваш и сърцето започва да бие по-бързо, оттам и кръвното наляга започва да се повишава. Така че, стои си на хладно днес, пий си лекарствата и утре вече ще бъде по-добре. Още нещо трябва да знаеш - в първите дни на приемане на антидепресант е възможно да се засилят симптомите на тревожност, докато организмът се адаптира към лекарството, след това нещата се регулират. Тази адаптация може да продължи около десетина дни.
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 21, 2013, 10:55:49
Здравей, миличка, това, което изпитваш ми е минало и на мен през главата. Знай, че няма да умреш, това е симптом на ПР. Сърцебиенето, прескачането на сърцето и други подобни симптоми са част от ПР.
Повишаване на кръвното също е нормално, то е вседствие на мислите, които минават през главата ти. Днес е и пълнолуние, то силно изостря чувствителността ни, така че пълнолунието спомага да се чувстваш в безнадежно състояние. Обещавам ти, че след ден - два ще се чувстваш по добре.Ривотрил от 5 мг ли е пиеш?
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 11, 2013, 11:38:38
Да знаете, че и времето помага в лечението на ПР. Сега като се върна назад виждам, че това от което съм се плашела са били симптомите. Човек като започне да приема симптома като нещо естествено, да речем, че кихаш и не се плашиш от това, така е и с прословутото замайване, от което ме беше много страх, сега вече не му обръщам внимание и даже се учудвам как е могло това състояние да ме плаши. И съм сигурна, че в дъното на ПР стои агресията, тези дни форума го доказа. 
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Август 04, 2013, 07:50:58
Здравей,Фатмагюл:) , липсваше ни . Шегичките и прозренията разведряват атмосферата.
Всъщност, аз харесвам форума, в началото влизах тук със страх и надежда, а вече, за да науча нещо ново. Интересно ми е. Има толкова различни хора, които макар че не виждаш, разбираш мислите, проблемите и желанията.
Фатмагюл:) не ни забравяй . Как са дечицата
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юли 31, 2013, 06:08:14
Приятели, нека не стряскаме хората във форума с препирни и да се придържаме към темата на форума, а именно "паническо  разстройство". Благодарна ще бъда на всички, ако запазим добрия тон и се опитваме да си сътрудничим, а не да се показваме кой е по-по-най. Форъмът не състезание, а изказване на мнения, споделяне и въпроси.
Така, и аз имам едно питане към г-н Тодоров, който между другото без да му правя реклама, ми е подсказвал много интересни решения като е отговарял на въпроси не само на мен , а и на други съфорумци.
Аз се чувствам добре, но на скоро четох статия от един испански професор психиатър, който също казва, че вследствие на ПР ставали необратими прекъсвания на нещо си в мозъка /извинете, но забравих термините и затова обяснявам схематично/ и затова се налагало да се пият лекарства непрекъснато. Това ме притесни по някакъв начин, защото аз се чувствам много-много по- добре от преди време, нямам ПА, но се притеснявам от тези изводи. И затова питам г-н Тодоров, как съвременната наука третира ПР като болест, нанасяща увреди, като състояние на духа или като емоция, която се появява, вследствие на трудното адаптиране на личността към околния свят?
Страници: [1] 2 3 ... 31

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1