evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 23, 2024, 09:15:54 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 27
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 27

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Някой би ли ме ориентирал
[Общи теми]
Tasman
Юни 22, 2024, 06:03:51

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2 3 ... 38
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паническо разстройство -: Август 27, 2013, 08:42:19
 Позабавлявах се с вас от сърце.
 Много сте сладки!!!

 Хубав ден ви желая!
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 09, 2013, 12:19:14
Ема, аз си мисля,че доста от разстройствата се получават благодарение на родителите. Казвам го с идеята, че и аз съм родител.  Smiley

Естествено, че родителите имат значение за развитието на детето като човек, характер, самочувствие,  за неговия мироглед.Но когато търсиш терапевт, ровенето в миналото и знанието за проблема не решава самия проблем. Сега прекалено глупавичко ми звучи във  всяко действие да търсиш символика. Нож в ръката означава, че искаш да убиеш някого, но също и че искаш да защитиш някого. Зависи от гледната точка. Мноооого театрално. Аз съм по прагматичните неща -това е проява на тревожност. Оттам нататък пътя е един - справян с нея.Интересно е, че след свършване на терапията, някак си се оправиха и отношенията ми с хората, което ме навежда на мисълта, че те винаги са си били такива, аз просто така съм разчитала действията им.

 Та така и за родителите - стигаш до необходимост от психотерапия, работи върху себе си в момента. Иначе наистина става като в личната терапия на тодоров - години наред предъвкване на отношения с баща и майка. А резултата е .....
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 09, 2013, 12:01:32
тодоров, вие също сте имал проблеми с баща си - така пишете в друг форум. Обяснете как преформулирахте гнева си във вашата терапия.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 09, 2013, 11:56:29
Да се разчете символиката на симптома не е толкова проста задача. Ема, това мнение по какъв повод е цитирано тук?
Цитатът го дадох, защото този човек знае много за себе си, което е резултат от терапията, но казва че по отношение на основния проблем е в "изходно положение" Питам се кому е нужно да ходи  година и повече на терапия и да стигне до този, да не кажа, никакъв резултат. А темата я беше започнал с намерението да споделя успехите си.   Явно е и до нагласата на всеки, но аз не бих  губила време и пари с подобно нещо.

 Като прочетох как се процедира в психотерапията на тодоров, се опитах да се поставя на мястото на един клиент. Значи той отива при специалист, компетентен човек, с помощта на който да си реши проблема. Обикновено  почти винаги в семейния и социалния живот възникват конфликти. Няма идеални родители и идеални деца,а пък всеки човек има родители, то се използват тези отношения, за да се обясни проблема.  Т.е. работи се по калъп. Имаш родители-имаш проблем. Нямаш родители-имаш някой, който изпълнява тази роля и пак имаш проблем. Прекалено едностранчиво и наивно ми се вижда.

Понякога наистина мога да разбера тодоров.Той борави основно с негативните чувства на хората, рови се там с две ръце Сигурно поне в началото на терапията той се старае всячески да докара човека до тези чувства и това вероятно не е лесно. Изисква се доста  опит да убедиш някого, че баща му е виновен  за сегашното му състояние.  Моя терапевт казваше както казва и Сянката, че човек винаги прави най-доброто, на което е способен в момента и оттук отпада вината.
  А има ли клиенти, които са се скарали с родителите си в резултат от терапията?
После, вие преформулирате този гняв, но в живота има обстоятелства, които могат отново да предизвикат конфликти- какво се прави тогава?

5  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 09, 2013, 11:46:25
Анонимус, както виждаш форума е осеян с омраза. Сеираджия може да бъде наречен дори админа, защото по спомени беше писал, че ще банне всеки нов профил на hpjon. Поведението му е на човек с проблеми. Не може човек с неговите претенции да твърди, че се е излекувал. И пак питам г-н Тодоров - ако забравите всичко, което до момента е писал Джон и бъдете потърсен за терапия при Вас, ще се заемете ли?

В качеството си на какъв правите квалификации за който и да било - психолог, клиент, човек с ПР или просто сеирджия, защото се появявате само когато се появи Хипджон? май нищо друго не ви интересува, а само написаното от него.

 Опишете какво е ПР според вас. Какви са вашите критерии за излекуван от ПР? Как изглежда според вас човек, излекуван от ПР?
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 08, 2013, 10:47:44
По този повод ще цитирам мнение  на човек, който прави психотерапия около или повече от година от един друг форум.
"Мина доста време и от една страна постепенно се развиваха нещата. От друга страна все още имам същия проблем точно както в началото. Изясниха ми се толкова много неща - от някои сексуални предпочитания и фантазии до защо не харесвам вълшебни приказки. Е, не съм съвсем сигурен, но имам доста правдоподобни обяснения, от които имам известна полза. Но за съжаление основният проблем си стои, въпреки че имам много добро обяснение и за него."

7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 06, 2013, 11:05:57
Изглежда всички казваме едно и също нещо с различни думи
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 06, 2013, 04:15:02

Обясних ти вече, че един терапевт може да прителага в работата си множество на брой техники и подходи от най-различни школи, независимо той самия към коя принадлежи. Така че  - НЕ, това може може да стане, един терапевт може да бъде компетентен както при работа с ПР, така и при работа с наркомани, при депресия и тн.
[/quote]
Аз не мисля така.
Всичко опира до опит. Ако  само да използваш методи и техники оттук и оттам не вярвам да има положителен краен резултат. Ако един психолог работи повече време с наркомани то той придобива опит да разговаря с тях, да ги познава, да печели доверието им и т.н. В същото време се питам какво ще търси един наркоман при сексолог.
  То и  хирурзите могат всичко да режат и шият, но когато стане въпрос за операция на сърце едва ли ще отидеш при коремен хирург.  на теория всички са учили еднакво, но опита се придобива в практиката. Няма как да бъдеш добър, много добър във всичко.
По твоите думи излиза, че с еднакъв подход  и яколко техники можеш да се справиш със всички проблеми, които могат да се решат с психотерапия, т.е. пенкилер.

Ти ходил ли си на психотерапия за проблем и с какви психотрапевти си говорил до сега? Попитай тях какво мислят по този въпрос.
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СПОДЕЛЯМ, ЧЕ... -: Август 05, 2013, 09:24:13
   Здравей, Фатмагюл,
   Звучиш много спокойно и ведро. Радвам се, че и при теб нещата са добре.  
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 05, 2013, 10:01:48
@ anonymous

И ако психологът- психотерапевт е коректен- ще те препрати към някой, който е специализирал за това, за което имаш проблем и търсиш решение... А ако не е коректен да те препрати...
,
Т.е. ако имаш проблем и ти трябва специалист- освен дипломите му, проучва се и опитът му в каква сфера е, а ако е възможно- проучва се и успеваемостта на този човек в дадената сфера, в която е избрал да специализира.


Това е точно така и е добре, че и друг човек от форума го казва, и то психолог.

11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Август 04, 2013, 11:40:58
 "Терапевтът си е терапевт и може да борави с всякакъв вид проблеми - ПР, ОКР, анорексия, зависимости, проблеми в сексуалното общуване и тн..."

Aнонимус, в грешка си. Има фамилни  терапевти, детски терапевти, такива за  зависимости.  Ти как мислиш, дали един терапевт, насочил се към детската терапия че се справи  с наркоман, или терапевт по зависимости да лекува анорексия? Ти би  ли се лекувал при такъв? Или човек с ПР да отиде при фамилен терапевт. Ти къде би отишъл? Или сексолога ще лекува окр?

 Наистина, сподели ти какво би избрал ако имаш някой от написаните от теб проблеми?
 

12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юли 31, 2013, 08:16:55
Не Деликаси, нищо ти няма на мозъка и нищо няма да му се появи, че да има нужда да пиеш цял живот лекарства. Дори валидол не ползвам поредна година.
 Но  лекарствата все пак трябва да се продават  ;)нали?

ПП fheshadow, добър пост!
13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Алтернативни подходи -: Юли 31, 2013, 10:02:15
   Дааааам, и тук, и в другата тема няма конкретен отговор.
  То, не че е очакван, но все пак.

  Много по-лесно е да се размахва пръст и  да се правят квалификации, отколкото да се защити позиция  адекватно.

   По време на нашия спор, ние бяхме неспециалисти, но сега се спори с колега. За мен това е недопустимо.


  Но, както казах и по- рано, това не е непознато поведение.
14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Юли 27, 2013, 03:22:43
theshadow, написаното от вас тук ми беше  полезно.
 Благодаря!
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Севинч Балъкчъ -: Юли 27, 2013, 09:05:01


Относно емпиризма

Да се повторя...

Емпиризмът НЕ Е и скоро няма да стане, единственият способ, по който в науката се добиват знания. Посочих вече за пример рационализма (ползван с голям успех от Айнщайн и други)...  Ако искате, прочетете си какви още средства се ползват от науката за добиване на знания... Или... Ако сте учил предметът "Логика" (поне по мое време студентите по психология изучаваха и такъв предмет, а сега- не зная) - би следвало да ги знаете...

Международно признати критерии за оценка на научност

Тези критерии са точно 6 и са международно приети. На тяхна база се дават 3 оценки за научност- висока, средна и ниска. Само тези три.

Шестте критерия, които споменах по-горе, са следните:
1. Верификация;
2. Евристична стойност;
3. Логическа последователност;
4. Икономичност;
5. Широта на обхвата;
6. Функционалност;

А такъв критерий за научност, наречен емпиричност- в науката няма утвърден. И не може да има, защото "емпиризъм" е течение във философията, а "емпиричност" е дума, обозначаваща 1 начин на добиване на знания... А начини, използвани в науката за добиване на знания, за правене на открития, като признати за научни- бол...

Хубаво е, че внасяте  това пояснение. Според Тодоров - "по емпиричен път е доказано"- обяснява всичко, влизащо в неговия светоглед за  психологията и  психотерапията и отхвърля всичко друго.

 Добре е и това, че сте психолог и можете да се аргументирате качествено. със заглавия и автори.

А  това, че той се държи като класна ръководителка във форума. не е ново за нас.  
Страници: [1] 2 3 ... 38

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1