evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 26, 2022, 11:13:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: [1] 2
1  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО -: Септември 08, 2010, 05:21:12
Опитвала съм да го направя с няколко различни момчета, но ме боли много и нищо не се получава. Освен това емоционално се чувствам ужасно, като изнасилена. Намразвам момчето и още на другия ден скъсвам с него. Всеки път е едно и също.
2  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО -: Септември 07, 2010, 06:32:24
При мен големият проблем със секса е, че го чувствам някак си много едностранчив и несправедлив. В моите представи жената търпи, оставя мъжа да си направи кефа за нейна сметка, за да може да не бъде изоставена и да изпроси малко нежност и внимание. За капак жената трябва да търпи и болка при секс (по-рядко или по-често) оргазмът изобщо не е гарантиран, кога го има, кога го няма, при недобра контрацепция тя опира пешкира, за двойните стандарти тип "герой" и "курва"  изобщо не искам и да почвам да говоря.  Просто тази позиция на пасивната, приемаща, понасяща страна ми се струва много неблагоприятна и нечестна и се чувствам много прецакана, че съм се родила от женски пол.

Знам, че представата ми е изкривена, опитвам се с логични аргументи да си променя гледната точка, но се получава само временно и винаги емоциите ми надделяват и се връщам в изходна позиция.

Не съм била жертва на сексуално насилие, нито съм била възпитавана да мисля по този начин.
3  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 20, 2010, 06:58:05
Мила скорпи

Ще споделя личните ми виждания по въпроса. Аз смятам, че всичко, което има пряка връзка с реалния живот (а сексът е такова нещо) помага в борбата с ПР. Защото ПР прави точно това - отделя те от истинските, реалните, важните неща. Започваш да живееш в един изолиран свят, състоящ се само от симптоми, неприятни физически и психически усещания, страхове ... Вглеждаш се постоянно в себе си, непрекъснато се питаш как се чувстваш, дали няма да ти стане лошо, ами ако това, ами ако онова, потъваш в черни сценарии. И колкото повече задълбаваш, толкова повече се отдалечаваш от реалните неща. А те са истински важните.

Разбира се, въпросът "дали днес няма да получа инфаркт, ако пулсът ми се ускори прекалено много?" изглежда като въпрос на живот и смърт и се получава едно преобръщане на приоритетите. На фона на ужасът от смъртта, реалните проблеми изглеждат смешни, повърхностни, тривиални. Започваме да си мислим "Голяма работа, че някой си го е зарязала жена му, аз се боря за оцеляването си всеки миг!", "И какво като някой е останал без работа, нали не умира всеки ден по няколко пъти!". Но истината е, че точно тези неща са важните - отношенията с близките хора, семейството, приятелите, любимите, сексът, работата, кариерата, децата, забавленията, хобитата.

Това са нещата, към които трябва да се стремим. Там трябва да е насочено вниманието. Не в порочния кръг на симптоми, страхове, нови симптоми, нови страхове. Истината не е там. При нас това, което изглежда като "проблемът", всъщност е една маска, която прикрива истинския проблем и ни отдалечава още повече от него. Може би защото за психиката ни е прекалено тежко да се изправи срещу него фронтално. Но това е единственият начин.

Ти си преживяла много тежка загуба, починал е много важен за теб човек, и без него най-вероятно твоят свят се е разклатил. Мисля, че ключът е там - да се изправиш лице в лице с тази загуба, да я изстрадаш както трябва, да минеш през всички етапи на скърбенето, и да намериш начин да продължиш живота си по здравословен за теб начин. Сексът може да помогне, доближавайки те до реалните неща, но според мен той не е основното, към което ти трябва да насочиш вниманието си.

Това разбира се е моето лично мнение, което по никакъв начин няма претенции за компетентност.
4  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:СЕКСУАЛНИЯТ НИ ЖИВОТ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 20, 2010, 02:52:25
Искам да кажа нещо във връзка с темата за "момиче" vs. "жена"
Аз съм на 24 и се обиждам, когато ме наричат госпожата, жената, леличката, и тн.
Много съм чувствителна на тема възраст, защото изглеждам и винаги съм изглеждала по-голяма от годините си и това ми се е превърнало в комплекс. И другото е, че наистина не се чувствам жена, чувствам се все още като много младо момиче.

Никога не съм правила секс, напоследък искам да пробвам (сега има с кого), но от лекарствата, които пия получавам много трудни и много слаби оргазми при мастурбация. Предполагам, че това ще се отрази много зле на бъдещия ми сексуален живот, но с хапчетата се чувствам относително "нормално" и не искам пак да се връщам в състоянията, в които изпадах без тях.

Иначе за жалост е вярно, че стандартите са двойни. Мъжете, които демонстрират открито сексуалността си са "герои", жените, които го правят - "курви". Това е тъжната истина на "равеноството и равноправието" в 21ви век.

Предполагам, че женската сексуалност плаши мъжете, защото ги кара да се чувстват несигурни и застрашени, за това се стремят да я потискат, правейки я обществено неприемлива. А защо е така, не знам. Може би защото жените са тези, които държат ключа към възпроизводството и продължението на рода. Когато едно дете се роди, единственият 100% сигурен родител е майката. Колкото по-уверена и освободена е една жена, толкова по-голям избор на партньори има тя (също и избор да остане без партньор и да не ражда). Съответно толкова по-малки стават шансовете на един точно определен мъж, и никой друг, да разпространи семето си чрез нея.

Прекалено биологична теория, но кой знае, може и да има нещо вярно Smiley Това са просто мои размишления без претенции за научност или досотоверност Smiley

5  Тревожни разстройства / Социална фобия / Re:И аз имам този проблем... -: Май 20, 2010, 04:10:42
здрасти pinponk,

ако имаш желание остави скайп на лични.
6  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ДНЕС 2? -: Май 03, 2010, 03:59:11
didi,

това усещане се нарича "дереализация". Често срещано е при ПР.
7  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Знаеш, че имаш тревожно разстройство, когато ... -: Април 28, 2010, 02:53:01
Идеята на темата беше да бъде хумористична, да се посмеем малко на самите себе си, да се опитаме да се погледнем отстрани Smiley
Не да се използва за самодиагностициране - това е работа на специалистите.
8  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:спортът влияе ли? -: Април 22, 2010, 12:54:55
skorpi

миличка, много е трудно наистина и с агорафобията, и с депресията, и с постоянния физически дискомфорт, и с всичко ... нито можеш спокойно да си излезеш, нито имаш сили, нито желание, нито мотивация, нищо.

Но трябва да се борим, малко по малко, стъпка по стъпка, дори да е една напред и две назад. Трябва да действаме и да си отстояваме позициите, въпреки всичко. Това май е единственият начин. Не можем да живеем в страх. Той е много упорит, за това ние трябва да сме поне два пъти по-упорити от него и да си отвоюваме обратно територията, която той ни е отнел.

На теб много ти се е насъбрало и носиш тежък товар на раменете си. На мен ми се иска да вярвам, и мисля, че наистина вярвам ... че на всеки се дава според силите му. Че всеки човек носи в себе си съпротивителни и възстановителни сили пропорционални на болката, която животът му поднася. Въпросът е тези сили да се извадят на бял свят и да се вкарат в борбата ... да се научим да понасяме, преживяваме и преработваме болката по здравословен за нас начин; да я използваме за да израстваме чрез нея. А не за да се закопаваме и саморазрушаваме.
9  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:спортът влияе ли? -: Април 20, 2010, 10:58:37
toni_d,
престани да си даваш неадекватното мнение наляво надясно. Във всяка втора тема пишеш едни и същи неадекватни простотии. Аре няма нужда.
А всички останали призовавам - престанете да се обяснявате на сульо и пульо!


skorpi,

Моето мнение е, че трябва да се почне с разходки - първо бавно равномерно ходене, докато свикнеш да влизаш в ритъм. После малко по-бързо, като постепенно увеличаваш и разстоянието.

Тичането е кофти точно поради появата на силно сърцебиене, което създава асоциация с наближаваща ПА. То и при ходенето пулсът се ускорява, но много по-бавно и плавно, а и не се задъхваш толкова гадно.

Гимнастиката и упражненията в къщи никак даже не са несериозни, можеш да си ги правиш за загрявка. Танци манци разни също раздвижват добре, а и е забавно. Пускаш си музика и си денсиш Smiley

Има го и варианта да си купиш някакъв вид тренажор.
10  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:спортът влияе ли? -: Април 20, 2010, 03:05:18
Да, движението е супер, дори само една дълга разходка да е. Цялата биохимия на организма се променя в положителна посока.
11  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Оказва ли ви влияние вулкана -: Април 18, 2010, 10:40:06
Ами аз лично май не усещам някакво особено влияние.
12  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Паулу Коелю и ПР -: Април 18, 2010, 10:42:06
Има филм по тази книга, със Сара Мишел Гелар.


13  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:3-години Борба -: Април 17, 2010, 10:56:47
i5core

Проблемът ти с усещането за буца в гърлото се нарича globus histericus. Един от най-честите симптоми на паническото разстройство е.

Относно груповата терапия - според мен е добра идея. Не знам обаче как точно може да се организира подобно нещо.

14  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Знаеш, че имаш тревожно разстройство, когато ... -: Април 17, 2010, 09:33:57
... Носиш gsm-а си със себе си навсякъде и през цялото време, дори когато ходиш до тоалетната. Може да се наложи да се обадиш за помощ.

... Проучваш местоположението на всички налични изходи когато влизаш в някоя сграда. Все пак, никога не се знае какво може да се случи.

... Прекарваш часове наред проверявайки симптомите си в google. Откриваш "нови" симптоми, които изведнъж осъзнаваш, че също имаш. И целият процес започва отначало.

... Посещаваш трима различни лекари в един и същи ден, защото първите двама не са ти казали това, което искаш да чуеш.

... Когато споменат някоя болест по телевизията, в следващите няколко дни си болен от нея.

... Искаш да се ожениш за лекар, но не по обичайните причини като пари и т.н. А за да не се налага да обикаляш по съмнителни специалисти и да се чудиш за правилните диагнози.
 
... Ако някой закъснее за срещата ви с 10 минути / или не си вдига телефона, когато би трябвало да е на линия / си убеден, че нещо ужасно трябва да му се е случило.

... Ако телефонът ти звънне след 10 вечерта настръхваш, защото си сигурен, че ще ти поднесат някакви ужасни новини.

... Изпокарваш се с близките си ако някой от тях получи главоболие, и не иска веднага да отиде на лекар.

... Когато твой близък спи, периодично проверяваш дали все още диша. Просто за всеки случай.

... Мислиш, че би било страхотно ако можеше да си изкараш разрешително за пилот. В случай, че нещо се случи и с двамата пилоти в самолета.

... Ако снощи не си успял да спиш, това разбира се значи, че никога повече няма да можеш да се наспиш. Което от своя страна неминуемо ще доведе до тотално и безвъзвратно полудяване.

... Когато готвиш се притесняваш, че не си сготвил достатъчно добре храната и можеш да получиш хранително натравяне. Въпреки това я ядеш. След това започваш да се чувстваш зле, въпреки че всички останали се чувстват отлично.

... Ако в небето се чува самолет и бученето му се усилва, решаваш, че астероид приближава с бясна скорост към земята и краят на човечеството ще настъпи всеки момент.Добавяйте още, кой за каквото се сеща Smiley
15  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Април 15, 2010, 02:57:50
По-добре звучи от оригинала хахах Smiley Но за да се стигне до там ... май трябва много, дълга и усилена работа Smiley
Страници: [1] 2

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1