evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 05, 2022, 10:31:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 ... 9 10 [11]
151  Полезни статии / Статии / Биполярно разстрйство -: Май 12, 2009, 03:48:41
Биполярното разстройство е сериозно заболяване.Някои от страдащите развиват и паническо разстройство.Това заболяване прави хората да възприемат нормални идеи като нещо изключително. Състоянието е известно още като маниакална депресия.
Хората, изпитващи това страдание, живеят с постоянни клатушкания в настроението - от весело и приповдигнато до потиснато и депресивно усещане за света и живота.
Това състояние често бива бъркано с другите форми на депресия.
Какво трябва да знаем за това заболяване? Това състояние придружава страдащият през целия му живот. Съвременната медицина обаче предлага различни форми на лечение и овладяване и контролиране. То може да се овладее до ниво, при което не се наблюдават такива резки промени в емоционалната нагласа и страдащият е балансиран и устойчив на  различните отключващи механизми.

Видове емоционални състояния при биполярното разстройство
Съществуват 4 типа емоционални състояния, които хората с биполярно разстройство, могат да изпитват:

1.   Депресия . Депресията е състоянието, при което хората, с биполярно разстройство, се чувстват  много тъжни, подтиснати и обезверени. Понякога това може да продължи дълго време. Възможно е, те да отказват дори да               стават от леглото. Те не желаят да вършат нищо, защото това не им носи радост
2.   Мания. Манията е другата страна на биполярното разстройство. Тя стартира с усещане за приповдигнато        настроение. Но може това състояние да бъде придружено с усещания за раздразнителност, агресивност и        гняв.Хората, които са в в период на мания, могат да вършат доста рискови неща.
3.         Хипомания. Това състояние е малко " по-меко" от маниакалната фаза. Те усещат себе си като всемогъщи хора, които могат да вършат доста неща наведнъж. Това състояние може  бързо да премине към мания или депресия.
Хипоманията  е различна от манията, тя не засяга обичайната дейност и отношение с хората по начин, по                      който го прави манията. Хипоманията понякога минава незабележимо и остава невидима за околните.
4.         Смесено настроение. Това състояние се наблюдава, когато в един ден имаме на лице различни настроения - и манията и депресията се сменят в рамките  на няколко часа.

152  Полезни статии / Статии / Пролапс на митралната клапа -: Май 12, 2009, 03:47:05
Определят  синдрома Пролапс на митралната клапа като козметичен дефект на сърцето, който често е вроден, в не редки случаи, той води до паническо разстройство.
Много хора, които имат Пролапс на митралната клапа, не проявяват никакви симптоми.Останалата част от пациентите, определят симптомите си като: умора, сърцебиене, болки в гърдите, тревожност и мигрена. Инсултът е много рядък при това състояние.
Умората е най-разпространена като симптом, но ясната причина все още не  е дефинирана. Пациенти с Пролапс на митралната клапа, може да имат дисбаланс  на автономната нервна система. Този дисбаланс се характеризира с недостатъчен пренос на кислород в кръвния поток при  захранването на мускулите по време на упражнения, което довежда до въпросната умора.
Сърцебиенето е усещане на ускорен или неправилен ритъм. Това състояние обикновено е безвредно и само в редки случаи се нуждае от специално лечение.
Болките в гърдите се появяват по време или след физически натоварвания и не се повлияват от нитроглицерин.
Тревожността, паническите атаки и депресия се асоциират с дисбаланса на химически вещества в автономната нервна система. Затова тук, причината за силната тревожност и паническите кризи, трябва да се свързват с Пролапса на митралната клапа и да се търси адекватно лечение, което ще регулира и пристъпите на страх и депресия.
Мигрената и болките в главата също се обясняват с дисбаланса в автономната нервната система .
Пролапсът на митралната клапа, макар и рядко, става причина за инсулт в младежката възраст. Обяснението е, че тези пациенти показват тенденция към образуване на съсиреци и сгъстяване на кръвта.

153  Полезни статии / Статии / Фибромиалгия -: Май 12, 2009, 12:19:55
-Паническата атака може да бъде симптом на фибромиалгия

Много малко хора предполагат, че в основата на паническото разстройство може да стои друго заболяване. Паническите атаки, които често се определят като появили се от нищото, всъщност може да са  в резултат на фибромиалгията.
Вие се чувствате наранен от всичко, което ви заобикаля.  Изтормозен и уморен, направили сте какви ли не тестове, но вашият лекар не може да открие причината за заболяването ви. Ако всичко това вие е познато, може би страдате от фибромиалгия. Фибромиалгията  е хронична болест, характеризираща се с болки в мускулите. Има точно определени места по тялото, които при натискане  са болезнени.  Фибромиалгията е по-широко разпространена при жените, отколко  при мъжете. В миналото фибромиалгията е била известна под името фиброза,  синдром на хроничната мускулна болка  или психогенен ревматизъм. Интензивността на болката е  различна и вероятно тя няма да изчезне напълно никога. Важното е да се знае, че фибромиалгията не е прогресираща. Правилното и диагностициране и лечение може да намали интензитета й и да осигури едно добро качество на живота.
Какво причинява фибромиалгията? Вероятно мозъка получава двойно повече от необходивомите му химически вещества, отговорни за сензитивността на организма и той "вижда" и "чува" двойно по-силно, от необходимото, ако може да се изразим образно по този начин.
Но това си има и добрите страни, защото тези хора, които са засегнати от фибромиалгията са два пъти по-чувствителни от другите.Те могат много по-лесно да откриват сигнали в заобикалящата среда, отколкото "нормалните" хора. Сред тях може да откриете прекрасни анализатори и прогностици, тук именно се намират и хората с така нареченето "шесто чувство".Прецизното лечение на фибромиалгията е важно, за да се спре възможността, тя да прерасне в паническо разстройство. Лечението се осъществява с подходящи антидепресанти и бензодиазепини, както и лекарства, намаляващи болката в мускулите и ставите.Общо тонизиращите лекарства, пък подпомагат организма да премахва усещането на постоянна умора.
Ето и някои от симптомите, които съпътстват болестта, наречена фибромиалгия:

Световъртеж, виене на свят

Прескачане на сърцето

Шум в ушите

Замаяност

Непоносимост към алкохол

Непоносимост към шум

Непоносимост към определени миризми

Непоносимост към ярката светлина

Чувствителност към лекарства

Трудности при шофиране през нощта

Плитко дишане

Болки в мускулите и ставите

Чувство на подуване при екстремни ситуации

Проблеми със съня

Лесно сепване и събуждане от сън

Чувствителност към химически вещества

Често смяна на диоптрите на очилата

Загуба на либидо

Сухо око или уста

Чувствителност към промени на времето

Сухо и болезнено гърло

Скърцане със зъби

Тревожност и  пристъпи на страх
154  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / ПРЕМЕСТЕНО: Паническо разстройство -: Април 06, 2009, 09:05:39
Тази тема е преместена в Статии.

http://strahove.evropea.com/index.php?topic=31.0
155  Полезни статии / Статии / Паническо разстройство -: Април 05, 2009, 12:22:02
СИМПТОМИ
Усещанията, които парализират страдащите от паническо разстройство са:

   Затруднения при дишане
   Прескачане на сърцето или учестен пулс
   Усещане на определени части от тялото си като гума и желе
   Пристъп на изпотяване
   Задушаване или задавяне, усещане за засядане в гърлото.
   Изтръпване или вцепеняване на определени части от тялото
   Усещане, че заобикалящата среда е странна, нереална, замъглена и отдалечена
   Трудности при заспиване
   Изключване на ситуации и места, които предизвикват страх

Ако може да потвърдите, че имате едно или повече от изброените симптоми по-горе, вероятно  имате биологично предразположение към тревожно разстройство, което няма нищо общо с общността на  страхови изживявания, вследствие на ежедневния стрес.
 Когато успеете да анализирате симптомите  и да научите какво точно се случва с вас, вие сте направили първата крачка в борбата си с паническите атаки.
И най-изкусните мъчители не биха могли да измислят по-големи изтезания от тези, които симптомите на паническото разстройство /ПР/ предизвика върху душата и тялото на страдащите. Това е голямо изпитание.
В момент на криза, потърпевшият съвсем спокойно би се отказал от всички мечти в живота си, само и само да спре ужаса и терора, на който е подложен от страна на симптомите.
Повече от тези, които страдат от паническо разстройство, спират да се интересуват от всичко, отказват се от мечтите.
И започват да мислят само за  собственото си спасяване от ада на страданието, което ден и нощ, всяка секунда и минута, напомня за себе си.
 Като разглеждаме въпросът за причината, която довежда паническото разстройство, трябва да изключим посттравматичния стрес. Съществуват три основни причини, които пораждат паническото разстройство според Американската психиатрична асоциация. Те са:
   Биологична
   Поведенческа
   Психодинамична
Биологичната теорията, засягаща генетичната предразположеност на организма към паническото разстройство и се обяснява с химическия дисбаланс на мозъка.
Поведенческата теория намира причините за разстройството в негативните мисли, като отношение към живота.
Психодинамичната  се обръща към детството и там търси причината.

Няма съмнение, че поведенческата теория е вярна, като твърди, че хората се научават да се страхуват от поява на нова паническа атака  много бързо. Едва ли не, това се превръща във вид отношение към света. Нещо като да се събудиш сутрин и да отвориш очи.Това  страдащия го усвоява  много бързо. И се пита, веднага след преживяната паническа атака,  дали пак няма да изпита друга точно ей-сега. Този страх  се разраства, като се сътворяват още десетки в  представите.Паническото разстройство вече е налице. Всеки страх се подхранва от предишния и така човек се оказва заклещен в  лапи на различни фобии.
156  Тревожни разстройства / Място за взаимопощ / Място, където можеш да предложиш помощ -: Март 17, 2009, 07:11:09
Скъпи приятели, много от хората, които са развили различни тревожни разстройства имат големи затруденния с това да задържат работата си или да намерят работа изобщо. Обръщаме се към всички, които имат възможност да предложат работни места, нека се свържат с нас  на имейл  office@evropea.com или оставят  коментар тук.
Нека помогнем!
Екипът на фондация Европея  изразява благодарност на всички, които са готови да предложат помощ на хора, изпитващи тревожни разстройства.
Страници: 1 ... 9 10 [11]

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1