evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 27, 2021, 09:49:00 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало Forum Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

  Покажи Публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Живея с депресия и агорафобия от много години.. съвет за лекарства, моля ви. -: Октомври 02, 2014, 03:36:42
Нямам личен лекар.. почина. Пия само Зопиклон за сън. На онзи психиатър няма смисъл да се обаждам повече... няма на кой да се обадя. Съвсем сама съм, с дъщеря ми. Как не искам да я мъча пак да ме гледа че рева .. А не бях плакала 5 години, сега изведнъж, след нейното завръщане започнах и не мога да спра. Преди съм пила ривотрил и серопрам, в началото беше добре, после започна да ми вдига дозите, а след диагнозата депресия, ми даваше някакви антидепресанти, на които за жалост не помня името, но ми беше невероятно зле от тях. Финансово съм в трудно положение и не мога да си позволя да плащам на лекар за домашно, но то няма и на кой да се обадя.
Бетка, въпреки всичко се обади на психиатъра си. Разбирам усещането ти за безизходица, но знай , че това чувство се засилва при смяна на сезона лято -есен и зима-пролет. Затова, опитай се да не си правиш генерални изводи за живота, колкото и невъзможно да ти се стори това. Депресията ще отмине, разбирам че не можеш да си позволиш психотерапия по финансови причини, затова помоли психиатъра да ти изпише лекарства. Ако не ти обръщат внимание , извикай бърза помощ и кажи, че си получила силно сърцебиене, лекарят, който дойде може да ти помогне като му опишеш ситуацията.
32  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Живея с депресия и агорафобия от много години.. съвет за лекарства, моля ви. -: Октомври 02, 2014, 03:17:47
Бети, съчувствам ти и те разбирам. В този момент се нуждаеш от близък човек, с когото да споделяш. И лекарства, естествено, изписани от психиатър. По принцип личните лекари трябва да идват в дома на пациента или да го консултират по телефон или интернет. Това са ти правата. Ако нямаш личен лекар, можеш да се обадиш на психиатър, който срещу 20-30 лв да направи домашно посещение и да ти изпише лекарства. Ти какви лекарства пиеш в момента?
33  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Как да не правим децата тревожни? -: Септември 10, 2014, 10:36:14
Децата скоро ще тръгнат на училище, много от тях обаче се страхуват от него. Страх ги е как да общуват, страх ги е как да се държат пред учителите, страх ги е като ги изпитват. Мислите ли, че човек се ражда тревожен или родителите го правят такъв? Може ли родителя да контролира себе си и да не оказва пагубно влияние върху децата си? И още нещо, дали здравословния страх ни прави по-социални или напротив, кара малките да бягат от общуването.
34  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпрос за лекарство -: Юли 13, 2014, 08:01:03
Аз съм била злояда, каквото и да значи това, поне така ми се внушаваше постоянно. Не че и сега не си избирам храните внимателно .
Сутрин закусвам, като се събудя се чувствам гладна, с една дума гледам да се храня здравословно, но не зная каква е ползата от това
35  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпрос за лекарство -: Юли 13, 2014, 11:13:20
Ще продължа да пиша тук  ilia.ivanov, за да не спамим темата на г-н Тодоров. Щом се чувстваш добре с Ципралекса е много важно. Имаме моменти, когато ПР трябва да се овладява с лекарства иначе ставаме много чувствителни, не можем да си вършим работата. А що се отнася до стомашните проблеми, да знаеш, че при ПР се излива голямо количество киселина в стомаха и затова повечето имаме гастрити, язви, рефлукс. Четох някъде, че бензодиазепините намалявали освобождаването на стомашна киселина. Ти сега с ципралекса взимаш ли ривотрил?
36  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юли 12, 2014, 11:21:02
ilia.ivanov, пиши моля те как се чувстваш от Ципралекса, че май и аз ще го почвам. Нататък отиват нещата.
37  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Октомври 30, 2013, 02:51:28
Нека питам така: как да се опазим след като са ни предали доверието, как се анализира тази ситуация и как психиката по-лесно може да я преработи?
На мен ли ми се струва или хората са станали по-измамливи, отколкото бяха?
38  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Октомври 28, 2013, 05:39:55
Г-н Тодоров, бих искала да питам, как да се научим да споделяме или по-точно, да се доверяваме на хората?
39  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:ИЗЛЕКУВАХ СЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО -: Август 16, 2013, 07:14:52
Смята се, че ПР е в резултат на липса на серотонин, а антидепресантите задържат серотонина и по този начин действат благотворно на организма.
40  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Отново с антидепресанти -: Август 11, 2013, 06:45:21
Искаш да кажеш, че в Англия не изписват бензодиазепини ли? Може и от промяна на климата да ти влияе. Нашето състояние се влияе от промяна в метеоролигчна обстановка, смяна на сезони, нещо като язвите:) Казват, че нивата на хормоните се променят от смяна на климата и тази промяна на хормоналните нива обостря ПР.
41  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Отново с антидепресанти -: Август 11, 2013, 06:30:32
Ох, от 4-5 години. Ама, не винаги ми е зле. Миналата година през лятото имах тежък период. И сега през август не съм съвсем ОК. Но знай, и смяната на климата влияе. Ако от скоро си тук, може и това да ти влияе. Но днес определено се чувствам най-зле в последно време. Не съм постоянно с ПА, но има пристъпи на талази. При нужда взимам ривотрил. В Англия има ли ривотрил, че тук ще спират вноса, другото му търговско наименование е клоназепам, ако се не лъжа? Опитвала съм с ксанакс, но не се чувствам добре от него.
42  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Отново с антидепресанти -: Август 11, 2013, 06:11:26
Не се притеснявай, сигурно не е от страничните ефекти. Вчера днес и утре има повишена слънчева активност, няколко дни подред и става напрегнато на по-чувствителните като нас хора. И аз пих успокоително, заедно с деанксита, защото и на мен адски ми е напрегнато. Има такива дни, когато напрежението достига максимум, днес и пуших, направо не мога да се понасям, но гледам нещо да разсее състоянието ми.Когато е топло, всеки август почти, се чувствам по-зле от нормалното, както и през някои пролетни дни. Зимата съм по-стабилна. При теб как е?
43  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Отново с антидепресанти -: Август 11, 2013, 05:57:23
Танче, днес има магнитни бури и това е една от причините за атаките и на мен не ми е добре. Времето горещо, магнитни буря, слънчевата активност се засилва в последните 4-5 месеца на годината.Пий си лекарствата и ще видиш, че ще се чувстваш утре по-добре. Днес два пъти се обливах с хладка вода в банята, за да се почувствам по-добре. Горещото време активизира нашите страдания, мила. Днес сутринта със събуждането ме удари на плач  и на напрежение, успокоих се като разбрах, че напрежението ми е и от магнитните бури. Ти какъв антидепресант пиеш? Аз в момента взимам деанксит.
44  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР -: Юни 29, 2013, 12:19:07
EvaRAngel, когато пиеш антидепресант пак си си ти, само се чувстваш по-спокоен, животът не изглежда толкова мрачен, изведнъж започват да ти изникват разни решения, коюйто преди не са ти идвали. Случва се да не ти пука толкова много, когато някои те ядосва. Не е задължително да напълняваш, не е задължително да ти изчезва либидото. На мен не ми се е случвало. По-скоро, когато човек е депресиран може да не му се прави секс. Антедепресантите не са нещо страшно, един много известен български лекар скоро ми довери, че и той пие антидепресант, така че всеки се справя, както чувства, че е най-добре за него. Има хора, които временно преживяват някаква криза и може да не се нуждаят от хапчета. Но хора, които по рождение имат химически дисбаланс в мозъка си и често преживяват кризи, не бива да си правят живота тъжен още повече, като избягват лекарствата.
45  Тревожни разстройства / Паническо разстройство / Re:Въпроси към г-н Тодоров! -: Юни 21, 2013, 05:39:05
Аз за началната фаза говоря, когато човек се сковава в буквалния и преносния смисъл- схващат му се крайниците, езикът и мозъкът, това е ужасно изживяване и без чужда помощ, човек не може да се оправи, пък камо ли сам да отиде на лекар или психотерапевт.  Но е добре и психотерапевтът да прояви разбиране, ако трябва да си вдигне таксата, но за първите 1-2 срещи, да отиде на място при тежките случаи. Защото на някои хора им трябва малко, за да се отпуснат и сами да тръгнат на психотерапевт. Докато, ако се изплашат първоначално, може и да не продължат с психотерапията, защото губят кураж.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1