evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: nissan4545 в Декември 07, 2016, 04:43:17



Титла: Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Декември 07, 2016, 04:43:17
Здравейте ! Снощи отново получих познатото сърцебие - 105 пулс и кръвно 140/135 - 85/90 за около час, след един изсмукан Валериан под езика се поуспокоих и се нормализирах, съответно и кръвното ми. Та въпроса ми е след като кардиограмата ми е Ок и кръвното през 90% от времето ми е 120/80- 115/78, изследванията са ми на 6, трябва ли да взимам някакви лекарства за кръвно ?!?! Та аз съм на 21 ?!?! И това моментно кръвно опасно ли е, защото го меря нон стоп и си мисля как ще дойде вечерта и ще го вдигна отново и този път ще е фатално..... И Замайването почти през целия ден все още го има :) Моля зя адекватни отгвори ! Благодаря !


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: Ari в Декември 08, 2016, 11:52:17
nissan, не е необходимо да взимаш хапчета за кръвно. Но трябва да взимащ хапчета, които са предназначени за тревожните разстройства. Те ще повлияят и на пулса ти и на кръвното налягане, защото и двете са на психична основа. И ще изчезнат, казвам ти го от опит.
 Тези дни има силни магнитни бури и всички, които сме с такива разстройства се влияем от тях. Замайването ти също ще изчезне от медикаментите, които са за ПР. love2


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Декември 08, 2016, 05:23:15
Благодаря за отговора !
Значи това кръвно налягане не е опасно и няма да ме застигне инсулт или инфаркт ? :)


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: Ari в Декември 08, 2016, 09:54:34
И аз понякога вдигам кръвно. Но това е от ПР. Вдигала съм го до 170/100, иначе кръвното ми е 120/80.
Когато съм напрегната го качвам, при паническа атака също съм го покачвала. Когато съм се свързвала с личния ми лекар при високо кръвно той ме е карал да пия едно хапче лексотан и веднага се понижава.Ние с тревожните разстройства сме с вариращо кръвно понякога, но това не значи, че имаме хипертония. Както ти казах, трябва да взимаш хапчета, които регулират тревожността поне за известно време. Зная, че не искаш да пиеш лекарства, но в такива случаи лекарствата помагат да се излезе от омагьосания кръг на страха, сърцебиенето и високото кръвно.


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Декември 09, 2016, 10:11:14
Колко добре се почувствах от този твой отговор. Много ти благодаря !!!


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: Ari в Декември 10, 2016, 05:23:13
Радвам се, че съм успяла да ти помогна, макар и малко! Винаги можеш спокойно да споделяш онова, което те притеснява. love2


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: t.todorov в Декември 22, 2016, 11:22:28
Когато човек прави секс, пулса му се качва до 200 :) Какви хапчета ще вземате тогава и по каква причина?


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: evridica в Декември 26, 2016, 06:14:12
И по време на секс може да получите паническа атака, така че понякога лекарствата са спасител.


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: kasanena в Януари 11, 2017, 05:23:51
Тези дни и студеното време предизвиква едни гадни симптоми, някой да получава виене на свят от студа?


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Януари 20, 2017, 05:09:39
Здравей ! Не бих го нарекал виене на свят, повече бих го нарекал замайване ! Аз от скоро имам и стягане в тила на главата, а кръвното ми е нормално .... Препоръчвам да гледате филмите - Тайната и Как да излекувам живота си .... на мен лично много ми помогнаха ;) ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО !


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: kasanena в Януари 21, 2017, 01:32:19
Замайване може да получиш от хипервентилация, ако дишаш учестено, а болката отзад във врата, е от напрягане на мускулите, особено, когато човек се бори да махне мисълта за възможна паническа атака.


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Януари 22, 2017, 05:56:08
Вече свикнах.... всеки ден е различен, съответно и с различни симптоми. Мен ме тормози много мисълта за високо кръвно и че съм хипертоник.... А кардиограми, ехокардиография , изследвания на щитовидна жлеза и пълна кръвна картина са отлични :D


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 23, 2017, 04:36:19
 ;D Ако искате да лекувате шизофрения и биполярно, вместо ПР, мога да ви препоръчам още литература към филма "Тайната". Питайте, ще ви кажа.


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Януари 23, 2017, 04:54:10
Шашмагюл, дори не съм и искал мнението ти и КОЙ си ти, по дяволите, за да поставяш диагнози ?!?!?! Ако обичаш задръж си мнението за себе си , освен ако не е полезно ! Благодаря !


Титла: Re:Трябва ли да се взимат хапчета за кръвно
Публикувано от: Шашмагюл* в Февруари 01, 2017, 02:56:41
Ами че то остана само имената и егн-то да си постна. Кой приказен герой си господине ти?
Седя и си анализирам, понеже нямам какво друго да правя, дала съм си ден за почивка.
С подобни вярвания ненужно се утежнява психотерапията и се увеличава времетраенето й.
През всичките години съм имала нужда от някой, с който да споделя... може би не повече от 10-15 спомена, за да ми каже, че подхождам прекалено сурово към себе си, най - вече с неразбиране на това, че гледната точка с напредването на годините се променя.
Понеже неразбирането на себе си, доведе след това до натрапливостите, които съм описвала.
Дори разбрах какво се крие зад нежеланото ми влюбване от време на време. Когато ме обиди някой, който харесвам по - малко или повече като личност, не само като външност, ми задейства желанието да ме харесват всички. И това обяснява дори паническите атаки. Това обяснява и несподеленото влюбване.
С Евредика ми се говори на мен. Четох за една обща дружка евентуално, на която й издирили чак адреса с полиция.... само за да я видели. И ми хрумна, че това може да е част от една такава брутална психотерапия, да се видиш колко психопатно стоиш, когато лелеяш ли лелеяш някого. Аз казах, че спец се бъзикат с такива като нас, вие сигурно го наричате това параноя.
Иначе... как няма да пиеш хапчета по време на секс. Значи....  ;D тия дни попаднах на снимка на бивше гадже по без блуза,та.... от трапецовидното тяло останало само шкембето.
 ;D
Годините си вървят неистово бързо.
Отгоре на всичко нали и за Вазов се говори, че починал по време на секс? Мъжът ми има дискова и ме е страх да го пипна. От друга страна съм спокойна, че колкото  и да го ядосвам, трудно ще ми посегне.  ;D
Момичета.... пишете си стиховете скришно. Когато любовта е несподелена, много психопатно стои писането.... но пък какво ли щяхме да правим без музиката към стиховете.
Естествено, че един стих без мелодия към него продължава да ми е половинчат.
И.... нисан.... пак ще ме сиктирдосат, че спамя, само че.... аз намерих себе си. Без енергии, без вярвания. Преди първата криза четох книгата към филма Тайната, след първата ми препоръчаха филма. Имах тригодишна ремисия, пробвах с медитации да удържа да не направя втора криза, но направих. От три години и малко вече излизам от секта. Само виж колко писане е. Понеже го направих пишейки тук... последствията са малко повече, отколкото ако беше индивидуална сесия, и може би заради това се протака толкова, понеже не е като да не оплесках някои неща, но....
Ако трябва да съм честна, отдавна не съм била толкова наясно със себе си и околните. Откакто разбрах, че така като мен бръмват интелигентни хора, някак си приех по - леко състоянието си, понеже.... ами аз не искам да съм в друга, освен интелигентна среда.


SimplePortal 2.1.1