evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: nissan4545 в Ноември 20, 2016, 03:54:28Титла: Обща замаяност и постоянно мерене на кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Ноември 20, 2016, 03:54:28
Здравейте !
Преди 3 години бях диагностициран с ПР, тагава бях активен във форума и написах своята история ... мислех, че след целият ужас, който преживях тогава това нещо няма да се върне повече, да, ама не .... От няколко месеца насам чувствам замаяност на главата , сякаш съм пиян- (лятото не обръщах особено внимание ), но в последния месец започнах да му обръщам внимание, започнах да меря кръвното многократно (аз съм на 21 години и когато го измервам с електронния апарат на СЕНДО то е 133/85 от първо мерене и 122/82 или 118/78 от второ и с всяко измерване спада), случвало ми се е да изписва и 153/90, което ме е побърквало. Пулсът ми е от 80 до 120. Та от цялата тази история искам да ви попитам нормално ли е това състояние на нервност, напрежение, замаяност, треперене и изпотяване на ръце да ме държи по повече от 7-8 часа, дори някога с дни... отминава за малко и после пак. И това кръвно ме побърква, НОН СТОП мисля за него, та аз съм на 21, по дяволите . Започнах старата песен на нов глас - ЛЕКАРИ, изследвания, болници, спешно и т . н. - ВСИЧКО Е НОРМАЛНО ! Плаши ме това, че преди когато ги получавах бяха за по кратък период (1 - 2 часа и отмине )и НЕ ХОДЕХ като пиян по цял ден и също не вдигах кръвно.... Въпреки, че докторите ми казват, че това не е кръвно, аз си мисля, че Е ! Това нормално ли е за ПР? В момента пия само ВАЛЕВИТ по 2 на ден и се чувствам ОК с тях, но само да ги спра и започвам да мисля за кръвното и изпотяването и треперенето на ръцете .... Моля за Отговори, а не за ХЕЙТ ! :) Благодаря ви !


Титла: Re:Обща замаяност и постоянно мерене на кръвно
Публикувано от: evridica в Ноември 20, 2016, 04:30:54
Здравей, nissan!Замаяността, която изпитваш е симптом на ПР, не е проблем в кръвното. Всеки, които има ПР, в определени периоди чувства замаяност.Кръвното се повишава от напрежението, което изпитваш, но замаяността не е от кръвното.Замаяността изчезва, когато приемаш антидепресант или бензодиазепин.
Напрежението, тревогата, високият адреналин, хормоналният дисбаланс, които се появява при смяна на сезона, предизвиква всичко това, което чувстваш.
Излишно е да казвам, че трябва да си спокоен, за да изчезнат и тези симптоми, защото ПР върви с тревогата, опасенията, напрежението, постоянното дърдорене на ум, непрекъснатия контрол на здравето и т.н. Всичко това, независимо от годините, на които си, симптомите са едни и същи за всички възрасти. Пил ли си антидепресант или бензодиазепини?


Титла: Re:Обща замаяност и постоянно мерене на кръвно
Публикувано от: nissan4545 в Ноември 21, 2016, 05:16:28
Изписвани ми бяха преди години, когато имах панически атаки, но отказах да ги пия и се справих сам тогава. И сега съм сигурен, че ще се справя. Благодаря много за отговора , много ме успокои и много ми помогна. Няма да падам от инфаркт, заради крьвното или да припадам от тази замаяност :D Благодаря отново !!! :)


Титла: Re:Обща замаяност и постоянно мерене на кръвно
Публикувано от: Ari в Декември 04, 2016, 11:45:14
Не се страхувай nissan , прочети тази статия: http://www.evropea.com/medicina/component/content/article/77-lechenie-na-panichesko-razstroistvo/708-spravyane-s-pristapite-na-panika.html#comment-989

Там има отговори на много от твоите въпроси.


SimplePortal 2.1.1