evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: loanda в Януари 07, 2016, 03:34:08Титла: Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 07, 2016, 03:34:08
Здравейте, приятели!

И аз, както повечето от вас, от години живея с кошмара на ПР. Лекарят ми изписа ципралекс и това помагаше до момента, в който не го спрях (знаем за страничните ефекти на тези лекарства - ниско либидо, покачване на килограмите и т.н.). След като отминаха десет месеца след спирането на лекарството, получих много силен пристъп на паника. Миналото лято за мен беше най-тежкото състояние, което съм преживявала с ПР. За първи път разбрах какво всъщност е тежка депресия - лежиш, гледаш в една точка и си неспособен да извършиш каквото и да било движение, с две думи - пълен зеленчук. Работата ми пострада много, а имам отговорности и към други хора. И от това се чувствах още по-зле. Извиках лекаря си по спешност и започнахме отново с ципралекса.

В този момент пристигна приятелката ми от София (живеят на етажа над нас и идват само през лятото). Тя е специалист по Биофийдбек. Вероятно повечето от вас не са и чували както и аз не бях за този метод. Тя от години ми казваше "Ела да ти направя диагностика", но аз не вярвах на нищо друго освен на лекарствата до тогава. Какво всъщност представлява този метод? Специално приятелката ми извършва диагностика на мозъчните вълни в отделните дялове на мозъка. Всяка вълна (Алфа, Бета, Тета, Делта) пулсират с определена честота, измервана в херци. Ако има нарушение в честотата на дадена вълна, тогава се появяват и проблемите. Те могат да бъдат различни в зависимост коя вълна не отговаря на нормалните стойности. Няма да се спирам в детайлни подробности, само ще спомена как действа този метод. Първоначално се прави диагностика с ЕЕГ Биофийдбек апаратура, след като се установи кои вълни са с нарушени стойности се прави аудио-визуална стимулация с определен апарат. Извършват се няколко такива стимулации като след всяка се прави контролно замерване. Целта е да се възстановят стойностите на мозъчните вълни. Дефакто мозъкът е стимулиран сам да се справя без медикаменти. Накрая се правят Биофийдбек тренинги - също няколко процедури, за да научим мозъка да "запомни" това състояние, което е нормалното за него.

Само ще допълня, че това е единственият метод за лечение на така наречените "нелечими" заболявания, които само поддържат пациента, чрез лекарства - епилепсия, шизофрения и дори Алцхаймер, ако е диагностициран в начален стадий. В чуждестранната литература можете да откриете много материали. За България е сравнително нов метод, използва са само от няколко лекари и от БАН.

Не желая да правя реклама, не това ми е целта.

Искам да вдъхна надежда на всички, които имат ПР, че могат да се излекуват завинаги. При мен се получи така: още след първата аудио-визуална стимулация, светът си дойде отново на мястото. Почуствах се нормален човек с желание за живот, който иска да се възползва от всички прекрасни неща, които съм пропуснала до сега, заради проклетия страх. Методът е напълно безопасен, няма никакво вредно действие, само мозъкът може да реагира по-бавно на стимулациите, напълно безопасен и за бременни жени. Ако някой желае да опита, може да се свърже с мен чрез Съобщение или като действат правилата на форума. С радост ще ви предоставя информация за контакт с приятелката ми. Но искам да предупредя, че по принцип живее в София и кабинета се намира там. Процедурите са няколко в зависимост колко бързо ще реагира мозъка и ще трябва да си осигурите място за престоя.

И накрая твърдо заявявам, че не приемам никакви коментари на лекари психотерапевти и невролози, защото вече не вярвам на традиционната медицина, която се занимава предимно с предписване на медикаменти и съветва родители с увредено дете да го оставят в дом. Да точно така, това е един от случаите на приятелката ми, която наскоро ми разказа. Сега за щастие детето е живо и здраво и е при родителите си. Не искам да обиждам никого, но знам, че ще има доста опити за опровержение и недоверие в този метод, който дори повечето лекари не познават изобщо. Както споменах, който желае, може да се свърже с мен за допълнителна информация. Има лечение и край на страха!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 10:13:52
Знаеш ли, че по някое време в разсъжденията си стигнах до извода, че ясновидството може да съществува, ако по някакъв начин човек се настрои на честотите на мислите на човека до себе си... Също и четох, че честотата на мислите може да бъде измерена. А също и че с промяна на честите може да се борят сериозни физически заболявания обаче.
Естествено това са си само разсъждения и допускания от моя страна, които няма как да докажа без помощта на апарат и изследвания върху самата себе си.
Ако си говорим за ПР, БАР, шизофрения... нито едно от тях не се случва поради физическо увреждане, а поради проблеми с околната среда, които подтискат човек до толкова, че е неадекватен. Изходът от тези три болести, а и ОКР е... смяна на средата и психотерапия.
Дори да допусна, че терапията ви е успешна, то тя ще е като диазепама за сън, вместо да се изследват причините, довели до тревожност и безсъние.
Тоест... дори да изправите честотите на мозъка, той след известно време пак ще мине на "болни честоти", ако проблемите си стоят нерешени. Ако една психотерапия е ориентирана към решение на личностовите проблеми и проблемите от околната среда, няма нелечимо психично заболяване според мен.
Ако бях управляващ, бих вложила средства за изследване в посока честоти на мозъка за заболявания като артеросклерозата например или тумор в мозъка. Психичните заболявания обаче са погрешно мислене, а вие няма как чрез промяна на честотите да създадете нов навик за държание в плашещи ситуации.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 11:06:35
Освен това така плашещата шизофрения според мен е ОКР или ПР в съчетание със слухови и зрителни проблеми или... дълго продължило безсъние, в съчетание със стрес, в следствие от което временно съзнанието на човек е намалено, откъдето произтичат разни ефекти и налудности.
Специално за слуховите проблеми, аз самата усетих, какво е въздействието на развалени зъби, оправени зъби и смяна височината на зъбите. Наистина продължават да ми глъхнат от време на време, което не се беше случвало с години. Освен това... тъй като винаги, когато съм ходила на зъболекар всичко се е протаквало за по час три пъти в седмицата, което в последните шест години е довело до един временно увеличен слух - разместване на някакви костици в ушите. От време на време чувах разговорите, а и собствения си глас с едно метално кънтене, много странно и трудно за обяснение. Симптомите си отшумяваха за няколко дни и са се появявали винаги след зъболекар!
Очните проблеми... ако човек от стрес временно има изкривявания на очите, може спокойно при изместване на главата да му се губи част от картината... непонятно ми е колко големи предмети могат да се "скрият" от очите, при изкривяване... Ако е с ПР или ОКР, може да реши, че има способности да скрива предметите или пък че някой прави магии, има включване от господ и... така ПР или ОКР преминава в шизофрения... ако човек не се усети какво му се е случило на време, цял живот може да е измамно болен от шизофрения.
 ;D
Има и един момент, в който съзнанието, както казах е толкова намалено поради недоспиване, недохранване и обезводняване, че човек започва да умира и ако не му се даде храна, вода и време за сън, наистина може да умре, та... съзнанието в тези случаи е толкова намалено, че асоциациите, които идват на ум по една или друга причина не могат да бъдат обяснени логично нито на себе си, нито на околните. И това ми се е случвало... След първата психоза ми трябваха около 4 години, за да си я обясня логично. Благодарение на психотерапевт на БАП, веднага след като се наспя към днешна дата, мога да обясня привидно неадекватното си поведение по време на "психозата" или да си нарека състояние по - адекватно: "принудително неспане".
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 11:42:32
 ;D Освен това... не ми се връща да видя дали го писах, че пиша измежду почистването на дома си, ама... Четох преди около седмица, че някаква жена била заболяла от странно заболяване - чувала разговорите при съседите, хрупането, което чувала, когато ядяла ябълка било ужасяващо до толкова, че спряла да яде ябълки, без малко да й поставят диагноза шизофрения, обаче някакъв лекар открил, че има рядко заболяване на ей тия костици на ушите, в следствие от което слухът й бил силно увеличен - като на най - различни животни, които чуват по - силно от хората, като прилепите, които са слепи, но за сметка на това слухът им бил в пъти по - силен от този на хората - нали така бе?
Направили й операция и престанала да чува толкова силно, но имало опасност от оглушаване....
Толкова много съм чела за тези заболявания, че няма как да ме заблудиш, че ПР се лекува с промяна на честотите.
Да подчертая дебело, че дори този метод да действа, той е временен тъй като не се работят причините, които са довели до ПР или което и да било друго пси заболяване.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 12:24:02
Наблюдавайки един изплющял младеж миналия месец и разговаряйки с майка на момче, зарибило се с компютърни програми, съм готова с още един аспект на биполярното и шизофренията..
Ако някой комбинира пристрастеност към компютърни игри с четене на религиозни отклонения, вплетени в книга... плюс недоспиване... ето така се случва по друг начин шизофренно състояние...
За мен решението на този проблем точно е с постъпване в клиника, в която няма компютри, изчакване, за да се адаптира човек и да "слезе на земята", терапия, в която да се оцени защо се е пристрастил, какво му липсва в реалния живот и защо... първоначално според мен това започва като социална фобия... и е... лечимо.
Проблемът се състои само в това как човек да престане да вярва, че врачката, която му е предрекла, че ще е управляващ на страната, е измамница, която се е подиграла със състоянието му.
Все си мисля, че сънят, храната, водата са три неща, които трябва да са основни средства за борене на тези състояния, наред с разговорите с психотерапевт.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 02:50:04
Струва ми се, че тези коментари водят предимно до догатки и много често виждам "може да е", което ми звучи като размиване на темата. Говоря за нещо напълно конкретно и за примери, в които лекарите не са способни да се справят. Твърдо заявявам, че всеки има право да избере метода си на лечение. Просто искам да запозная всички, които страдат от заболявания свързани с централната нервна система за наличието на метода Биофийдбек.

Повечето психически заболявания са свързани с химичен дисбаланс. При паническото разстройство това е свързано с недостига на серотонин - хормонът на щастието, както е известен. Всички методи имат за цел да повишат отделянето на серотонин - това правят медикаментите, психотерапията, здравословния начин на живот, спортът, добрият сън. При аудио-визуалните стимулации отделянето на серотонин се получава при по голям интензитет и то в контролирана среда при постоянно наблюдение, което гарантира и успехът на лечение. В никакъв случай не отричам психотерапията и другите методи, да не говорим, че в комбинация резултатът би могъл да бъде светкавичен, просто искам да предоставя на хората, изживели този кошмар и още един избор. Както споменах, това е изцяло лично решение, но човек трябва да бъде информиран за всички възможности.

За трайността на лечението гаранциите се състоят в следното: Ние никога не можем да се отървем от стрес и неблагоприятна околна среда, важното е да научим мозъкът как да реагира и да се справя със стресовите ситуации и да не допуска неблагоприятното влияние на средата. На мен това ми се струва доста по-сериозно, но пак казвам - въпрос на личен избор.

По принцип темата е доста обширна и за това се спирам конкретно за лечението на паническото разстройство. Но с този метод могат да се излекуват доста сериозни заболявания или фобии, както и може просто да подобрим начина си на живот - да бъдем по-малко избухливи или по-концентрирани. Резултати са по-бързи и по-трайни от всички други методи. Все пак нали това е целта - всички искаме завинаги да се отървем от пристъпите на паника.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: karindar в Януари 08, 2016, 03:08:18
Loanda,моля те разкажи малко по-подробно за самия метод. Ще ти бъда благодарна :)


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 04:29:11
karindar, здравей!
Ще ти разкажа в подробности при мен как беше. Аз не съм специалист, просто преразказвам това, което на мен ми беше обяснено.
Първо се прави диагностиката с ЕЕГ Биофийдбек апаратура. Всъщност се поставят електроди на главата, които имат за цел да измерят честотата на трептене на мозъчните вълни в отделните дялове на мозъка. Това се вижда на апаратурата като цифрови стойности замерени в микроволтове и процентно съотношение, както и много други данни, които не разбирам и не съм питала. По този начин могат да се придобият доста данни за функционирането на мозъка, както и сериозни заболявания. Тук специалистът разбира дали е в неговата компетенция и дали може да помогне. Прави се анализ и се сравняват данните с нормите за мозъчна дейност. След като се установи, че има разминаване с нормите, започват процедурите, които имат за цел да достигнат нормите. Ще дам пример с моя случай:

Мозъкът генерира пет вида вълни, които се измерват в херц - Делта, Тета, Алфа, Бета, Гама. Поради широкия си диапазон Алфа и Бета вълните са разделени на Алфа/СМР (сензоромоторен ритъм), Бета на Бета1 и Бета2. Всяка вълна отговаря за определено състояние. Няма да се спирам в подробности, но важното е мозъчните вълни да са в нормите. Ако някоя от вълните е с различна стойност от нормалната, това обикновено води и до различни стойности и в другите вълни и това в крайна сметка предизвиква всички тези неприятни състояния, фобии, ПР, депресия и т.н. За ПР в повечето случаи стойностите на Алфа вълната и СМР са твърде ниски. Алфа вълната отговаря за нашата увереност, покой, релаксирано състояние. СМР отговаря за положителните мисли, оптимизмът, доброто настроение, щастие. При мен стойностите на тези вълни бяха твърде, твърде ниски. Отделно стойностите на Делта вълната, която отговаря за оздравителните процеси и дълбокия оздравяващ сън, бяха твърде завишени. Отделно и Тета2 вълната, която отговаря за стрес, напрежение, тревожност, притеснение, страхове, негативни мисли, паника, също беше с по-високи стойности от нормата. И цялата тази комбинация при мен водеше до паническо разстройство, липса на внимание и концентрация, тежка депресия. Знаем какви са последиците от това, тук много се пише и няма да се оплаквам и аз, а ще обясня какво следва.

Започнахме с аудио-визуална стимулация. Какво представлява това? Аудио – визуалното увличане (АВУ) на мозъчните вълни е научно изследван метод за плавно и безопасно насърчаване на дълбока релаксация или концентрация на вниманието с терапевтични или тренировъчни цели. За постигане на тези състояния АВУ използва невро-регулиращи електронни релакс системи, които генерират меки светлинни пулсации през очила с вградени светодиоди и ритмични тонове през слушалки. Мозъкът незабавно реагира на пулсациите и след 5 до 8 минути синхронизира честотата на био-електрическата си активност с честотата на светлинно-звуковата стимулация. Така активността  на мозъка може да се успокои или ускори без съзнателни усилия от страна на трениращия /пациента. Мозъчните вълни променят честотите си в зависимост от нервната дейност в мозъка. Всяко от сетивата ни (зрение, допир, обоняние, вкус и слух) отговаря на активност от заобикалящата ни среда и изпраща тази информация към мозъка. Сетивата ни за зрение и слух, поради самото им естествено устройство, предоставят благоприятни механизми за влияние върху мозъчните вълни. Чрез предоставяне на пулсираща аудио - визуална стимулация към мозъка след кратък период от време той започва да резонира или да се увлича със същата честота като тази на стимулацията. Например, да си припомним как когато наблюдаваме морето и вълните или огъня, ние неусетно се увличаме и сякаш не ни се иска да станем и да си тръгнем. Това е защото в този момент хипоталамуса отделя голямо количество серотонин - хормонът на щастието, чиито ниски нива предизвикват всички тези неприятни състояния - фобии, ПР, депресия. Целта на аудио-визуалната стимулация е по-бързо да се достигат нормите на мозъчните вълни. След това идва ред на Биофийдбек тренингите.

Биофийдбек е метод за следене и съзнателен контрол в реално време на някои физиологични показатели (мозъчни вълни, дишане, пулс и др.), пресъздадени чрез мултимедия, игри и други устройства, като се следи за определен диапазон от стойности на биоелектричната активност на мозъка (мозъчните вълни). Сигналът е еднопосочен - от пациента към апаратурата. Пациентът сам променя моделът на работа на мозъка си, следейки мултимедията на екрана пред себе си, следвайки инструкциите на терапевта.
Усилието, което полага пациентът при терапиите, кара мозъка да изгражда нови мозъчни връзки (синапси). Колкото повече мозъчни връзки има в мозъка си човек, толкова е по-защитен от трайни увреждания на мозъка.
Повече мозъчни връзки по-здрав и по-интелигентен човек!
ЕЕГ-Биофийдбек метода се използва и за повишаване на мозъчният потенциал и личностно развитие. За това има създадени терапиите за личностно развитие и самоусъвършенстване. С тяхна помощ човек може да развие своя мозък до гениални способности.

Общо взето това е. Сега следва да развия и своята гениалност :)

Лично аз смятам, че стресът и околното среда би могъл да влияе на състоянието ни, но само ако го допуснем. Не можем вечно да бягаме и да променяме начина си на живот и да преоткриваме все по-комфортни места.
Просто трябва да се научим, как това да не ни оказва негативно въздействие, а именно чрез трениране на мозъка, това е възможно.

Надявам се, че съм била достатъчно изчерпателна и да успея да помогна в избора на метод. За мен това беше решението. Пожелавам успех на всички с това кошмарно заболяване, защото аз се отнасям към него като такова.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 04:58:52
Според описаното от вас, с помощта на звуково - светлинни сигнали мозъкът се подтиква да си произведе повече серотонин?
Обаче... аз знам, че серотонинът, мелатонинът, витамин с също така, който бил важен за производството на мелатонин, се изчерпват изключително бързо при стрес, особено витамин с. Което означава, че ако се завърна в стресиращата си семейна среда след сеанс при вас, всичкият серотонин, който съм си набавила ще бъде "изяден" от околните, не е ли така?
Как няма да бягам от средата? Предполагам, че цената е... 100 лв на сеанс?
Да ви кажа честно, на мен средата ми е такава, че е по - удачно да си дам парите за уроци по айкидо.  ;D Че и специалист мога да предложа.  ;D
Аз между другото вярвам донякъде в това за херците, честотите и прочие. Изкомпозирах си музика, когато бях в добро настроение и... все още ми действа жизнерадостно. Даже... смятам, че композирането е достатъчно удобно за настройване честотите на мозъка.
 ;D
Въобще не размивам темата, това е моят опит и моите размишления... по - голямата част.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: karindar в Януари 08, 2016, 05:10:10
Благодаря,Loanda за изчерпателното обяснение.  И на мен ми е направило впечатление понякога, когато слушам определен ритъм и започвам да се чувствам по-добре, подобрява ми се настроението.
Искам още нещо да питам. Ти казваш, че през специални очила се пускат определени светлинни сигнали, знаеш ли, когато ходя на някой концерт мигащите светлини ме дразнят, тези светлинки, как ли биха повлияли, ако си чувствителен към мигаща светлина? Благодаря още веднъж за отговорите.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 05:22:09
 :) Нещо, което много не ми допадна в Джерманито е, че никъде в магазините не беше пусната музика. А също и в бирариите, поне тези, които посетихме.
От друга страна обаче, понеже и вкъщи все нещо някой пускаше, почти не съм пускала музика.
Ами по - спокойна като цяло бях, да ви кажа.
Друго, нямащо нищо общо обаче с честотите е, че цените там приравнени евро - лева, са като цените тук, обаче заплатите там нямат нищо общо със заплатите тук. Това е постоянен стрес за голяма част от населението.... няма ли честоти, които да променят управляващите така, че да се вдигнат подобаващо заплатите?
 ;D
На мен пък ми е любопитно колко струва един сеанс, а също и колко струва преглед ако се окаже, че не може приятелката ви да ми помогне, тъй като... в една фирма правеха пари и от капаро, което е същото като преглед без никакво лечение от ваша страна.
Въпреки че музиката ми въздейства много положително, и вярвайте ми достатъчно серотонин си "вливам" с нея, когато проблемите ми са големи, няма друго, което да ме успокои освен решаването им.
От друга страна, имам нужда от промяна по отношение на тревожността си. Та аз мисля за смъртта по един или друг начин регулярно, което е откровено казано глупаво и безсмислено начинание.
Мисля, че така е и всяко едно ПР...
Макар че моята диагноза, да ви светна е депресия, БАР или шизофрения, а.... съм в ремисия, така си мисля.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 05:25:55
Дължа това на фройдистка терапия, че пропуснах да кажа...
Освен това понеже съм много фокусирана върху себе си усещам как преди съм мислела повече с периферията си, докато сега чувствам мислите си като идващи от центъра на мозъка, някъде между очите...  ;D И за НЛП съм чела, да ви кажа, че програмирането по изкуствен път на 45% над очите не действа.
Трябва си разнищване на проблемите, защото иначе увеличението на серотонина ще е само за момента, нещо като временно решение, докато трае  основната терапия.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 05:32:00
Освен това зад по - тежките състояния като шизофрения например, се крият или глисти в мозъка, или тумор или тромби, тогава, когато не става въпрос за физически и психически тормоз.
Дори си мисля, че до преди две години, поради постоянната ми тревожност, се беше насадил тромб някъде в мозъка ми, около центъра между очите, обяснявам го с постоянно свъсените вежди.
По време на една по - особено проведена терапия, водена от мен предимно, този тромб мисля, че се пръсна. Дори си мисля... дали може да съм изкарала инсулт преди две години без да разбера и с пълно възстановяване?
Та... това изтичане на течност в мозъка ми беше хормонът на щастието, почувствах се щастлива и влюбена.
Ти можеш ли да предположиш какво е било това усещане за изливане на течност в мозъка ми?


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 05:39:41
Здравейте г-жо или г-це Шашмагюл!

Вашите изказвания ми се струват твърде необосновани, наивни и да не кажа изцяло тенденциозни, които имат единствено за цел да рекламират психотерапията. Моля, бихте ли споделили с мен нещо? Да не би психотерапията да е станала безплатна вече? Цените са напълно приемливи и адекватни, като се има предвид и натоварването, което поема и самия терапевт. Винаги се прави план, според времето и средствата, с които разполага пациента. Тук целта е не да се печели, а да се помага, понякога с единствената възможна апаратура. А моята цел не е да рекламирам и умишлено не посочвам координати. Моята цел е само да информирам. По-скоро усещам дискомфорт при Вас, поради наличието на метод, който ще замени традиционната медицина и ще лекува без медикаменти. Е, факт е! Светът се развива, а този, който не може да бъде в крак с развитието, знаем какво се случва. Липсата на развитие води до регрес. И между другото не случайно методът Биофийдбек не е толкова популярен все още, заради такива, които имат интерес това да е така. Вие вероятно се досещате ;)

И още един въпрос, как точно се справя психотерапията със случаите на епилепсия, инсулт и церебрална парализа! Ще ги излекува ли?

Нямам никакво намерение да отвръщам на Вашата агресия повече, защото лечението освен, че ми помогна с паническото разстройство ме направи балансиран, търпелив и концентриран човек, който има своите приоритети. А моят е да информирам.

И така съвсем между другото ще спомена, че се занимавам с едни от най-големите сайтове и Фейсбук страници и ако реша да рекламирам притежавам огромна публика за това. А и в момента приятелката ми е твърде натоварена за повече пациенти.

Пак повтарям и за последно, за всички, които не са разбрали - целта ми е не да рекламирам, а да информирам.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 05:48:43
А да не би да твърдите, че този метод лекува церебрална парализа?Защото ако този метод лекуваше това заболавяне, тоест ако аз притежавах такава апаратура, която да вдигне човек на крака, точно за ДЦП щях да правя лечението напълно безплатно. Или... поне първите ми минимум 500 биха били напълно безплатни, зависи от финансовото ми състояние, но със сигурност голямо количество от случаи бих разрешавала безплатно.
 ;D
С една психотерапия на време, човек може да си откара жив и здрав дълго време, това ви го гарантирам.
Такива, на които ми напомняте, правят младото население на лудо... затова е злеприкритото ми недоверие, а и агресия.
Зад регресивната хипноза например може да се крият самоубийствени атентати.
Колко ще вземете на средностатистически беден българин само за преглед при вас, без лечение, доста е важно и индивидуалният план няма как да се случи... цените със сигурност са фиксирани, поне за първи преглед.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 05:52:50
Нали ви казах, това за херците, честотите и прочие ме вълнува, но по - скоро доколко е възможно да лекува физически заболявания. Като чета обаче, си намерих отговор на въпроси всъщност, които ме вълнуваха може би около половин година по - рано точно в тази насока.  ;D
Би трябвало да проведете безплатни експерименти с тази апаратура, как би въздействала на различни физически заболявания. Повтарям - безплатни.
Аз пък предлагам почти идеално завършената си психотерапия напълно безплатно. Тук и там, и там.
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 05:55:06
Здравей karindar!

От безбройните отговори на г-жа или г-ца Шашмагюл, трудно откривам твоите коментари :)

По отношение на светлините, всеки човек има дразнене към определен тип светлини. В случая, това което знам и мога да добавя е, че силата на светлината и звука може да се регулира до достигане на комфортно състояние. То така те унася, че в повечето случаи пациентите заспиват. Освен това има очила, които са прозрачни и през тях виждаш. Аз лично предпочитах с тях, защото и мен ме беше страх в началото, въпреки че ми е приятелка и сме го преговорили многократно, аз се страхувах много. То и от паниките изобщо, човек го е страх от всичко ново. Но ми трябваше един път и се престраших. След това не ми правеше впечатление. По време на стимулациите си клюкарствахме или ми разказваше за последните случаи и пациенти, а аз видимо проявявам голямо любопитство. Очилата не се използват единствено в случите на фотоепилепсия, а само слушалките и пак има резултати. Но определено очилата са по-важните.

Ако имаш допълнителни въпроси, можеш да пишеш на лично съобщение, че г-жа или г-ца Шашмагюл пак ще ни залее с излишна и непроверена информация :)


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 06:05:24
 ;D Кажи колко струва профилактичният преглед, че на мен в тази насока ми е по - скоро любопитството. Ако не ми кажеш точна цифра, си... измамник, а потребителите, на които нищо друго не им е помогнало, драги, са достатъчно обеднели от ходене по психотерапии, така че би следвало ако си последна надежда, да си безплатна такава, поне на първия преглед и проверка на метода.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 06:15:55
Чакам си отговор на въпроса колко струва първият преглед, ако се окаже, че няма да ми помагате.
Междувременно да ви светна, че оборих дори собствения си терапевт, дотолкова, доколкото може да се нарече такъв, че БАР е невъзможно да се контролира без хапчета.
Цялата ми борба беше за това, да се оправя без хапчета.
И до момента успявам.
Оказа се, че един ден неспане е равен на още поне един след това за възстановяване.
Оказа се, че зад цялата работа се крие липса на сън, храна, вода... а зад съня се криеха проблеми, които към предишна дата нямаха решение.
Факт е, че дори тази терапия, която бих рекламирала на драго сърце, е неуспешна, ако лицето, което има пси заболяване по някакви причини не може да смени моментално средата от хора.
Така че... съм една крачка пред вас. Пред колегите с пси заболяване виси моята пълна история, терапевтични моменти, обяснения, плюс научна литература, която беше нагледно описана през годините тук.
 love
Г-жа съм, но тук съм се пуснала на свобода.
 ;D


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 06:18:09
Извинете ме г-жа или г-ца Шашмагюл,

Но аз едва сега разбирам, че Вие сте психотерапевт. Поведението Ви по-скоро напомня на кварталната гадателка, но и при нея няма безплатни сеанси. Всеки труд се заплаща, а в случая дори не е скъпо. Но отново за неразбралите, не правя реклама. Не позволявам да отговаряте от мое име с начало на изречението "Вероятно" или "Може би". И нека все пак да Ви попитам, Вие що за лекар сте след като непрекъснато говорите за пари. Не знам кой с какви средства разполага, но аз за себе си съм наясно. Когато искам да опитам нова алтернатива, правя всичко възможно. И да, лекува се церебрална парализа, има два такива случая. Единият е когато невроложката е предложила на родителите да оставят детето си в дом. И те са продължили да търсят алтернатива и така са открили този метод. Спирам до тук, защото още в първата си публикация помолих психотерапевтите, ако обичат да не коментират. Но няма спасение от Вас!

За всички, които желаят повече информация за метода Биофийдбек, моля да се свържат с мен на лично съобщение!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 06:31:59
Няма оттърване от мен, вярвайте ми.  ;D Дори тези, на които преди съм им била симпатична, вече сигурно им е досадило, та може и да се радват на появата ви, понеже форумът се раздвижи. ;D
Естествено, че за пари ще ви говоря. Както казах, мижавото заплащане в страната е достатъчно основание за ПР и всякакви други тревожности, включително и залитане по секти, както в моя случай.

За ДЦП... нали ви казах, не вярвам това да е някакъв всепризнат метод, трябва да работите безплатно... не работите ли, значи сте абсолютни подобия на ТЕС мастърите.

Явно съм проявила добри способности на врачка, допускайки, че таксата е 100лв.
 ;DТитла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 06:49:42
Вижте... айде, разбираме се така. Вие ми уреждате безплатна терапия на дете с ДЦП, когато се излекува, лично аз ще ви рекламирам и тук, и иначе.
?


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 06:54:55
Извинете г-жа или г-ца Шашмагюл,

Настоявам да четете повече чуждестранна литература и да се информирате. Има достатъчно научни изследвания. Пък ако не разбирате английски, разходете се до БАН, там вероятно ще научите доста по темата. 

Не позволявам да плашите и манипулирате хората, след като това очевидно е Вашата цел. Така ли си докарвате пациентите? И тъй като виждам, че и Вие сте доста гладна, явно нямате работа и така си прекарвате огромното свободно време. Е пожелавам Ви успех! Сега отивам да работя, че то така се изкарват средствата за лечение. С хората ще си общувам на лични съобщения, за да не предизвикам повторната Ви проява на "злеприкрито недоверие" и агресия.

Поздрави!

П.П. Ако реша да рекламирам, повярвайте ще чуете за това, а и цяла България, но в комплекта ще се съдържа информация за методите на манипулация и насаждането на страх у пациентите от психотерапевтите. Жалко, че заради Вас може да пострада репутацията на качествените лекари.

Ще се срещнем отново повярвайте ;) Но на по-подходящо място за да дискутираме темите, на които Вие държите. Тук не желая да се заяждам и да Ви правя услуга в този смисъл, а да информирам.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 07:04:35
Значи... от приятелка се превърнахте в главно действащо лице?
 ;D
Поласкана съм, успешно минавам за терапевт явно.
Ами плаша си ги хората, но не мисля, че е неоснователно.
Аз пък препоръчвам на хората преди да тръгнат да си дават парите, да прочетат последните ми около 200 поста. Там има описано какво да търсят и какво според мен е в основата на справянето с каквото и да е пси състояние.
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 07:06:38
 ;D Между другото, последната псевдотерапевтка ме чумосваше и ми препоръчваше да бръкна в контакта накрая...
Сега пък вие мигновено започнахте да ме заплашвате с разни медийни изяви и прочие, вместо да ми докажете нагледно, излекувайки дете с ДЦП, че методът е поредното чудо в медицината.
Иначе, аз съм решила по натам да купя на едно дете с ДЦП някакъв синтезатор.
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 08, 2016, 07:29:18
Здравейте г-жа или г-ца Шашмагюл!

За всичко, което ме попитахте, ще научите.
Ще се запознаете и с излекуваните деца.
Виждам, че глупостта и манипулацията не води до нищо градивно, за това напускам това "хоро". Жалко само, защото си мислех, че форумите са за да си помагат хората, а виждам, че е пълно само с тролове.

Не съм главно действащо лице, а пациент. Но Вие няма да спрете с манипулациите. Дори съм убедена, че Вие все още имате някакво психическо заболяване, имайки предвид Вашето неадекватно поведение. Тъй като се чувствам искрено загрижена за Вас, виждайки как агресията все повече се покачва, ще Ви оставя на спокойствие, за да не си причините нещо сериозно.

Който се интересува наистина от метода Биофийдбек, ще ме потърси. Дори в желанието си да спамите, за да се откриват трудно моите коментари, повярвайте и не подценявайте хората - може да имат заболяване, но не са глупави.

Поздрави!Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 07:53:59
Аз пък само ще побързам да информирам поне четящите тук, които не са запознати с ДЦП, че ДЦП, хваната на време е лечима до голяма степен. В по - леките случаи, тези, които са хванати на време, тоест, от значение са първите месеци след раждането, та тези, които са хванати на време имат съвсем леко загатнато ДЦП, изразяващо се в инвалидност само на едната ръка, със запазена способност да вървят, говорят някои и то съвсем разбираемо, докато при други е засегната способността да говорят, но вървят сами... за ръцете не помня как беше.
Във всички случаи, не е невъзможно да вземат някое дете, което е излекувано на време, за да се възползват от трагедията на хората.
Г-не или г-жа, че не разбрах мъж или жена сте, не съм сигурна дали на мен ми е кривнало очето, или вие един път се представяте като жена един път като мъж, но... ако бяхте убеден в качествата на продукта, който рекламирате, опа приятелката ви де, виждайки колко агресивна съм аз, щяхте да ме затапите като ми осигурите безплатно лечение за детето, за което съм се замислила и едва в последствие, след видени резултати да си вземете парите и да ми вземете акъла с предлаганото чудо.
Иначе този разговор естествено разбуди асоциативната ми мисъл, карайки ме да се замисля дали в  рехабилитацията след определена възраст, примерно 6-7 години има някакъв смисъл, ако детето продължава да няма подобрения в двигателните способности, ама това е друга тема на разговор...
Има много хора, които са все още животни.   


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 08:14:53
 ;D Хайде сега да ви хвърля още една "ръкавица", дет се вика ще ви обявя дуел, ама такъв с наддумване, опа кой ще може да пише повече и по - смислени неща.
Вие ми уреждате безплатно лечение, или лечение, в което се плаща едва накрая, при много положителни резултати, аз в последствие ви уреждам среща с много специална личност, която ще ви рекламира точно и на място, пред такива хора, които имат нужда от това. Представяте ли си каква потенциална пълна банкова сметка съм ви аз като ви казвам, че... може да съм безработна, но за такива хубави неща разполагам с връзки не само на обувките си?
Само си представете колко богата ще направите приятелката си, на която толкова много държите, ако излекувате това дете?
Едно безплатно лечение за неопределен брой платени...  ;D Завършила съм маркетинг и като че ли най - после взе да си личи.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 09:05:54
Значи, г-не или г-жа... направо се чудя защо още умувате и не сте приел предложението ми.
Лечението на това дете би трябвало да е в рамките на 2-3-5 хиляди лева с вашата апаратура.
Ако вие успеете, ще си получите всички пари. Освен че няма да работи приятелката ви де, безплатно в крайна сметка, ще имате:
1. Достъп до хиляди други деца с подобни проблеми, които хем ще можете да излекувате, хем ще си получите парите. Ще бъдете рекламирани от достатъчно авторитетно лице, за да дойдат всички деца с ДЦП от страната... а и чужбина.
2. Най - важното е, че аз като едно лице, обсебило тотално форума и прогонило дори добрите ;D, ще бъда на ваша страна, ще напиша тук благодарствени слова, дори ще представя решения случай пред администратора на форума, за да се включи и той във ваша подкрепа. В резултат всичките 100 000 психично болни, доколкото знам толкова били в България по официални данни или не толкова официални, ще идват при вас, плюс още неопределено количество хора с ДЦП и други подобни заболявания.
А лицето, чрез което ще ви рекламирам, е достатъчно стабилно и авторитетно, пак повтарям.
Ако откажете тази оферта - 5000лв, които се получават след като излекувате пациента, плюс около 100 000 000 в най - добрия случай, ако всички психично болни вярват, а до момента смятам, че всеки прочел ме, вярва, че съм истинска, а не подставено лице, плюс неопределено количество други деца с ДЦП....
Кой би отказал такава оферта?


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 09:45:42
Колкото и малоумен да става един човек, когато има психичен проблем... съдейки по себе си, такава, каквато бях едно време, когато стъпих тук... надявам се, че е очеизвадно, когато не пишеш нищо под такова атрактивно предложение, че не става въпрос за стопроцентов метод, а за поредната измишльотина.
Наистина е удоволствие обаче такива раз - прас да се поставят на мястото им.
Чак направо чувствам чувство на вина, че не оставям някое младо чадо - терапист да се позабавлява малко с подобни чудесии.
 love
Достатъчно серотонин си докарах по този начин... време е, време е да се оттегля, че имам един билюк работа вкъщи.
Освен това... имайте предвид, че мелатонинът зависел от витамин с. Колкото и да се друсате с витамин с, стряскате ли се прекомерно, неговото количество намалява мигновено.
Изводът е, че си терапевтирате страха, поставяйки го в нормални граници, а дали ще пиете най - обикновено витамин с или ще си хапвате ябълки си е ваше решение.
 love
Дори си мисля, че това глупаво повишаване на серотонина с хапчета е безсмислено, след като витамин с-то участвал в синтеза на мелатонин, съответно е свързан по някакъв начин и със серотонина.
Интересно как сега серотонина ми е в пъти повече, за много повече дни, отколкото например преди малко повече от две години?
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 08, 2016, 09:58:23
Освен това, предполагам, че си се почувствал гадно, тъй като все пак си чувстващ нормален човек... за съжаление, както казах, държавата ни е в такова положение, че ни поставя в положение на животински взаимоотношения, а не човешки. ДЦП е сериозно заболяване и няма да е честно да "смучете" родителите на децата, решили да си ги гледат вкъщи.
Това са постоянни, 24 часови грижи.
Също така... аз все още си вярвам, че евентуално превръщането на едно дете с ДЦП от десничар в левичар и обратното е шанс дори с липсващи мозъчни центрове или увредени такива, някои дейности на тялото да бъдат поети от останалите здрави центрове.... Ако е вярно твърдението за левичарите, че дейностите в мозъка не са разпределени строго по дялове.
Тоест с превръщането на детето в левичар или десничар изкуствено, постепенно се играждат допълнителни мозъчни връзки, чрез аксоните ли беше, което може би във времето ще доведе до подобрение в сръчността.
Не е зле да се опита, кажете бе хора, кажете им... поне е безплатно и няма шансове за увреждания, а само потенциални ползи.
За музиката... съм на мнение, че въздейства на подсъзнанието, също на мозъка, но този метод, представен по такъв начин ми е абсолютно разхищение на пари. Ако някой иска да се докаже пред всички, ще го направи дори на първо време безплатно.
Пример е... моята психотерапия тук...
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 10:57:48
Запазена марка ми е да пиша под чужди творби за нещо не по темата, макар че следващото е спорно...  ;D Когато препускате във виртуалното пространство, да имате едно на ум ако срещнете някой такъв, че може да съм аз.  ;D
Крис де Бърг
Джипси Кинг
Хулио Иглесиас
на мен лично ми действат прекрасно, слушани рано сутринта. За честотите де, за настройка.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: в Януари 09, 2016, 11:41:12
Да се пише само по темата!Без спам! Последно предупреждение
Администратор


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 11:59:43
 ;D Ако имаше опция за редакция на коментари, тук щеше да има на половината половината мои коментари.
Темата е: "Има начин да се справим с паническите атаки!".
Значи това е процес, няма начин да се случи от раз... за новопостъпилите.
Първото, което трябва да се направи е да се открие вътрешният конфликт.
Второто... веднъж да се изправиш и да се скараш с някого, на който държиш е достатъчно, за да увеличиш емоционалната си интелигентност. На мен тогава ми се отвориха очите, че независимо колко те обича някой, първо ще защити себе си, дори понякога това да е в твой ущърб.
Третото е... да осъзнаеш собствената си ценност. Това върви ръка за ръка със смъкването от пиедестала на всяка една личност, която си възприемал като авторитет.
Четвъртото е да знаеш, че когато изпитваш паническа атака, означава, че някой те е засегнал.
Петото... да можеш да различаваш различните си чувства.
Шестото... веднъж откриеш ли със своя психотерапевт вътрешния си конфликт, после лесно можеш да си провеждаш психоанализата и сам\а.
Потърсете информация за емоционалната интелигентност. Съвсем скоро и аз ще направя това.
Когато става въпрос за тревога за собственото здраве... Един пълен профилактичен преглед, в който ако ви кажат, че сте в отлично здраве е достатъчен, за да се доверите на лекарите.
Може да работите за здравето си, хранейки се относително здравословно, пиейки вода поне 500мл на ден, спейки между 6-8 часа задължително, дните с недоспиване трябва да са максимално малко, правете два пъти седмично упражнения - аз смятам, че каланетиката е перфектно решение, тя се съдържа като загряващи упражнения във всеки боен спорт, два пъти упражнения седмично е напълно достатъчно.
Ябълките да присъстват през ден, през два в менюто ви. Бях чела, че витамин с участвал в производството на мелатонин. Същевременно не предозирайте витамин с, ако решите да пиете хапчета, вместо ябълки, понеже съм чувала, че се отлага някъде, макар да казват, че излишното количество се изхвърляло с урината.
Според мен, за всеки един психичен проблем ви е нужен поне приятел, най - добре е психотерапевтът да си възприемете като такъв.
Докато преборите вътрешните конфликти, ви е нужна морална подкрепа.
Друго важно е да намерите "вътрешния стълб", "вътрешния си полицай", или да очертаете някакви рамки на вашето нормално и да се водите спрямо него.
Две години под влиянието на Тодоров и вече мога да тълкувам идеално психозите си, разбирам ги, освен това, както не веднъж съм посочвала, развих всичките си способности за две години - рисуване, музика, научих се да шия, струва ми се, че възстанових способността си да помня бързо... ще проверя в най - скоро време.
Би следвало, ако моето състояние е БАР или шизофрения, или ОКР, да си дадете сметка, че ако ПР е по - леко състояние, една година по "моите стъпки" ще е достатъчна, за да разберете ПР и да се справите с него.
 love
За вас администраторе.


Титла: Има начин да се справим с паническите атаки
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 12:20:36
 ;D Относно чувството си за вина... Някои идеи ми идват след разговори, тоест много мои идеи, са всъщност прозрения и на други... не знам дали трябва да го посочвам това, все пак реших, че е важно.
За свои грешки от миналото може да си кажете: "Била съм дете. Поведение, което преди съм позволявала на околните, към днешна дата ако можех да върна времето назад, не бих позволила." Научете се да си прощавате.
За грешки на родителите: "Никой не е идеален, а родителството не е нещо, за което се учи предварително. Всякакви грешки са възможни".
Да речем, че... с един мушмурок си говорихме, че много неща, които е правила в миналото, сега ако му се отдаде възможност за същите неща, не би ги сторил.
В моя случай... щях още да съм девствена.  ;D ;D
Казах... ако имаше възможност за редакции, това щеше да си стои като пето, шесто, седмо.
 love


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 12:43:03
Преместено мнение.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Dimcho в Януари 09, 2016, 04:05:32
лоанда има ли противопоказания, например мигрена. Кажи как точно се казва метода.  Аз съм любопитен да го изпробвам.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 06:11:37
Димчо, бе ти полудя бе душо.
Първо, по спомени каквото съм чела, честотите, които не чуваме, но все пак ги има, могат да бъдат вредни.
Честотите над допустимото, пак.
Не че не сме заобиколени от такива постоянно, но... да речем че преминаваме през тях, а не стоим на едно място, за да има кой знае какви трайни последствия.
Аз не бих рискувала с нещо, което най - вероятно не се подвизава в държавни медицински центрове.
Дори и да се... напоследък рейтингът на лекарите при мен е много нисък, да не кажа отрицателен.
Музиката наистина въздейства в по - малка или голяма степен. Имам си едни любими, които не са ми омръзнали и слушам през ден през два. Представяш ли си? Това вече две години. Въздействат ми все така да работя, работя, работя с настроение.
 ;D
Да не е чак такъв спам.... Димчо, от едно ПР да не си докараш триста дивотии на главата...  ;D
Да речем, че... донт уори, Шашмагюл е все още жива, може ако прескочиш в биполярното поне да те докарам до еуфория. Че и да те науча да я задържиш.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 08:30:09
Значи аз бях тръгнала да критикувам Тодоров, обаче в последствие се сетих за нещо.
Понеже, когато стъпих тук, бях внимателна и гледах да не споделям подробности от личния си живот, отстрани е изглеждало сякаш съм загрижена само за себе си ли? Понеже си спомням "повратния" момент, след който започнах да разбирам кризите си, когато осъзнах колко глупаво е да правя нервни кризи заради това, че мъжът ми не реагира мигновено с качване в колата и тръгване към магазин за детски обувки. Не че съм била педантична в повече, той не е осъзнавал колко е важна правилната походка, а също и че първите обувки на детето трябва да са чисто нови и т.н.
 ;D
И най - вероятно щуротиите му за "скритата враждебност" на майката са били преди това?
Не ги чувствам като конкуренция за мъжа ми, никога не е било така.
 ;D
Със сигурност обаче има майки, които могат да изпитват чувство на неудобство, ако бъдат поучавани от децата си с времето.
Мъжете обаче се дразнят, когато майката е обсебена от децата. Виждала съм го.

Г-н Тодоров, БАП... все ми се струва, че в терапията има момент с вменяване на чувство за вина, за да се види реакцията на клиента и да се работи в посока на преодоляването й или пък в посока човек да е по - снизходителен към себе си - според случая индивидуално. Бъдете внимателни, защото ако след терапията следват травмиращи за клиента ви събития, може да реши, че отгоре на всичкото е психопат, който не заслужава да живее.
Зад натрапливостите по - често се крие нормално мислене според мен, отколкото психопатия.
Психопатията... е свързана с много, много особен вид егоизъм, според мен и е по - характерна за мъжката половина от обществото. Не че не е възможно и от жена, обаче по - често, даже в миналото винаги, жената е била възпитавана "да бъде в услуга", а не човек, на който някой е "длъжен", както жената е длъжна по традиция да слага масата.  :)


 


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 08:32:41
Всъщност то и това трябва да бъде преместено. Жалко, че няма възможност за корекции. Знам, че чувствате и се дразните сигурно малко, понеже чувствам чувство за превъзходство и се разпореждам като лице, управляващо форума. Много добре си знам мястото, да ви кажа.
Просто пробвах да видя дали пък няма да оправите опциите.
Нейсе. Л ще има тревожности още.
Админе, като онази ми ти маг Селена сте, тя думаше, че човек трябвало да си дава сметка за последствията, ама надали някой, който е с нервни кризи преди терапия, може да си даде пълна представа какво може да следва от това или онова.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 09, 2016, 10:18:53
Здравейте, Dimcho!

След като имате мигрена, по-скоро ще се установят причините за това и може да се работи и в тази посока. Както споменах по-горе, само аудио-визуалната стимулация не се препоръчва за хора с фоточувствителна епилепсия.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 09, 2016, 10:29:26
Методът се казва Биофийдбек. Целта е усъвършенстване функциите на централната нервна система. Ако желаете да потърсите повече информация, търсете Biofeedback.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 09, 2016, 10:40:37
Аз пък да ви кажа, ей така без да задълбавам много, че допускам, че зад фоточувствителната епилепсия може да се крие предозиране с хапчета за гъбички, или разни видове антибиотици, също така може да е временно състояние, а също може и зад това да се крие нелекуван конюктивит? Понеже конюктивитът прави човек чувствителен към светлина.
Също така, човекът беше казал, дали това не може да предизвика мигрена, не че има.
Усъвършенстването на централната нервна система става с музика, рисуване, рисуване с ръката, която не е водеща, интелектуални занимания като четене, кръстословици, судоку или пък игра, в която си избираш една дума и трябва да измислиш възможно най - много думи с буквите, които съдържа, по възможност на ум и думата, от която и думите, които се образуват като се стремиш да запомниш всичките, за да не ги повтаряш. Математически задачи....
 :)
А можете ли да чипирате някой като му налеете ум моментално, то така излиза?
По принцип, усъвършенстването на нервната система, тоест паметта става и когато  поставяйки телефона си на нетипично място вкъщи, часове по - късно успееш да върнеш "лентата назад" и да се сетиш къде си го метнал. Успееш ли да се сетиш... ето това е нова невронна връзка, вярвайте ми. За да запомните, важно е да си направите целенасочено "мислена картина" къде го оставяте.
 :)
Пак вдъхновено от нервните ми кризи.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: kendy в Януари 10, 2016, 12:02:56
Според мен няма нищо лошо човек да се интересува от нови възможности, които да  повлияват тревожните разстройства. Лоанда, ти след колко време се почувства по-добре след като прилага Биофийдбека? Аз съм малко притеснителна и към всяко ново нещо ми трябва време, докато го опозная и се престраша да се подложа на терапия. Но това не означава, че не съм отворена за нови неща. Все пак медицината се развива и човек трябва да следи всички новости. Прочетох, че Биофийдбека се намира във Варна. Затова те попитах за какъв период от време ти се почувства по-добре, защото трябва да се пътува. Но повлияването ако е в рамките на десетина въздействията, човек може и да си наеме квартира.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 10, 2016, 12:36:10
На мен ми хрумна следното:
- Държавата е оставила всичко на самотек, дори изследванията за СПИН не се спонсорират. Това означава, че този мушмурок може едновременно да си събира пари за експерименти, и същевременно да ви взема пари, затова, че сте му опитни зайчета.
- Мисля си, че това със споменаването на ДЦП е маркетингов трик... Не е невъзможно да заблудят някой, че са излекували на 95 процента ДЦП. Дори си мисля, че аз съм била цел, защо някой ще си мисли, че толкова лесно ще увътрям хора, не знам. ДЦП е с различна инвалидност, има някои, на които само ръката им не е ок, и лечението е открито преди над 30 години, за да е толкова малко инвалидността. Най - вероятно хваната на време.
- Освен това, аз също съм си мислела дали музиката, честотите и прочие не влияят на човек. Влияят със сигурност, но... пак бих била скептична, тъй като функциите на мозъка не са известни все още, някой може да експериментира какво ще стане ако ви увреди част от невроните... това с джаджите по главата ми се струва, че е провеждане на слаб ток? Бъдете внимателни, шизофрениците едно време пробвали да им засягат мозъка, за да спрат психозите. Цяла трагедия е било лечението на шизофренията, към днешна дата също.
Бих изследвала тези хора от - до, преди да се подложа на такава манипулация, най - малкото, защото ПР се лекува с обикновена психотерапия и смяна на околната среда.
Иначе... аз ако можех да докопам такъв апарат, заедно с изследванията към него... нямаше да излизам откъщи със седмици. Мислела съм си, че звуковите вълни могат да лекуват и тумор, но всъщност по - скоро лазер би свършил такава работа, плюс някакви хапчета за абсорбиране на гнойта.
 ;D
Имайте предвид и че офертата, която предложих на момченцето беше достатъчно атрактивна...


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 10, 2016, 05:36:34
Здравей, kendy!

Знам, че съм твърде подробна и споделям всичко в детайли, но не е толкова страшно, колкото изглежда. Аз също много се страхувах в началото, въпреки, че ми е приятелка и й имам сто процентово доверие. Но когато сърцето ти се свило като на врабче и подскачаш от всичко, напълно нормално е да се страхуваш от неизвестното.

Освен, че се занимавам с уеб сайтове, аз съм основно художник - това съм завършила. Аз специално се страхувах, да не си загубя таланта. Но тя обяснява всичко много подробно, преди и след всяка процедура. За това съм така добре информирана. В началото ми обясни с прости думи, че в момента стойностите на мозъчните вълни са така объркани, че дясното полукълбо на мозъка е взело надмощие, а това е свързано с неконтролируемо поведение. За да си уравновесена личност и де се чувстваш добре, трябва лявото полукълбо да е водещо. И след като зададох няколко въпроса, тя ми посочи следния пример: Ако в момента имам безброй творчески идеи, нямам концентрацията да ги осъществя. Да изградя скица, проект, фините линии и контури, това наистина ми беше невъзможно. След като поговорихме, аз се престраших. Като един добър хипохондрик, аз се приготвих за всичко лошо - да ме заболи глава, да ми стане лошо. Нищо подобно, ти слушаш едни ритмично подавани от апарата звуци, а очилата мигат синхронизирано. Това е всичко!

Още след като приключи първата аудио-визуална стимулация, аз усетих че съм по-добре. Беше странно, но за да съм сигурна трябваше да проверя. Когато имам пристъпи на паника, не мога да пия изобщо кафе. Разтреперва ме и ми докарва панически атаки. Веднага си направих кафе. Изобщо не се усетих кога съм го изпила. Подложих се на всички дейности, които се страхувах да върша, когато имам пристъпи. Справях се :)

Всичко е много относително, защото моят мозък реагира незабавно, но има случаи, когато отнема повече време. Ще добавя, че аз имах много силна мотивация. Не може до преди няколко дни да съм била напълно здрава и да се радвам на живота, а след това да прекарвам дните предимно в леглото. Исках по-бързо да си върна нормалното си състояние, докато си спомнях какво е. При мисълта, че ще се мъча месеци с лекарствата преди да се почувствам добре, аз реших, каквото ще да става, аз искам бързо да се оправя. След първата стимулация, както казах светът си дойде на мястото, но все още не можех да се возя в кола (там получих силния си пристъп). Но не се отказах, започнахме с малки стъпки с моя приятел. Първо стояхме на запален двигател на едно място. После до близкия магазин и постепенно всеки ден разширявахме периметъра. И така докато стигнах от Варна до София :) (това се случи в рамките на два месеца, като междувременно не съм имала панически атаки).

Аз съм от Варна и доколкото знам тук има само един пастор в Католическата църква, който прави Биофийдбек тренинги на групи. Но, само това - без предварителна диагностика, без-аудиовизуална стимулация, която е много важна за бързите резултати. Също така, резултатите непрекъснато трябва да се следят чрез замервания, а той няма такава практика и апаратура, което е много важно за контрола на процедурите. Аз ходех в София при моята приятелка, която разполага с цялата необходима апаратура. Непрекъснато се интересува от нови неща. Посещава семинари, пътува в чужбина, за да се информира за новостите в апаратурите. И като цяло аз и й имам пълно доверие, защото знам от колко години се занимава с това и колко добър професионалист е, както и на колко много хора е помогнала. Няма никаква нужда от допълнителна реклама, тъй като има доста пациенти изцяло от лични препоръки.

Ако желаеш координати, аз ще се свържа с нея, за да разбера графика, тъй като е много натоварена в момента. За повече информация, можеш да ми пишеш на лични съобщения.

Поздрави!
Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Dimcho в Януари 10, 2016, 06:58:59
loanda, благодаря за отговора, постни смело адреса на биофиидбека. bouket


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: evridica в Януари 11, 2016, 02:49:13
Лоанда, казваш , че си имала проблем с пътуване  с кола. И аз имам такъв проблем и ми е много трудно. Чувствам се зависима и несвободна. След тази терапия ти можеш ли да пътуваш вече сама в градски транспорт или кола. При мен този въпрос е много сложен.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 11, 2016, 04:35:31
Здравей, evridica!

Разбирам те много добре. Още в началото на терапията ще се почустваш по-уверена и можеш да започнеш с опитите да се возиш в кола. Моят съвет е в началото да бъде с малки стъпки, на кратки разстояния и да не излизаш от зоната си на комфорт. Не се насилвай. Със всяко пътуване ще се чувстваш все по-уверена и желанието да достигаш все по-далеч ще се появи от само себе си.

Да, в момента се возя безпроблемно навсякъде. Сигурна съм, че и ти ще успееш :) Трябва да имаш силна мотивация, да си повтаряш, че не желаеш да бъдеш повече зависима и искаш да си свободна. С помощта на терапията ще изчезнат много страхове, ще престанеш непрекъснато да се самонаблюдаваш, защото симптомите ще изчезнат.

Има и още нещо, много важно. Ти можеш ли да се движиш пеша навън? Имам предвид, страх ли те е да излизаш навън, например до магазина? Ако нямаш проблем с това, моят съвет е да се движиш много и на големи разстояния. Движението, ходенето пеша, страшно много помага. А по този начин, когато седнеш в колата, ако те хване паниката, ще знаеш, че винаги можеш да се прибереш и пеша. Следващия път ще си кажеш: "Сега пък защо да слизам като мога да стисна още малко зъби и да се приберем с колата." И постепенно нещата ще се получат. Уверена съм!

По същия начин и с градския транспорт. Първо стоиш и наблюдаваш пристигащите и заминаващите автобуси. Първата крачка е една спирка. Ако се наложи повтори няколко пъти един и същи маршрут само до една спирка. Нека бъде наблизо и в района, който живееш. Постепенно увеличавай спирките, според начина по-който се чувстваш. Ако усетиш, че не можеш, върни се отново до една спирка или само до наблюдаване на автобусите. Само не се отчайвай и не се отказвай. Когато си по-спокойна, опитай отново. Рано или късно ще се получи, защото желанието да се развиваме, да се движим напред, ще надделее в крайна сметка. Искрено ти пожелавам успех!

Ако решиш да опиташ с Биофийдбек терапията, ще ти изпратя координатите на лични съобщения.

Поздрави!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: evridica в Януари 12, 2016, 12:27:06
Искрено благодаря, loanda! Нямам проблеми с движението навън, но ми е доста трудно да пътувам с кола, получавам сърцебиене, прескача ми сърцето и се чувствам зле , докато пътувам. Не мога да го преодолея този страх.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 12, 2016, 02:27:43
Аз пък смятам, че страхът ти е нормален. Когато се качвам в превозно средство, винаги съм на тръни и готова за катастрофа. И не е никак странно - в София карат като луди. Според мен... е "орязване на страха" от катастрофа  ;D и не е логично да се орязва чувството за самосъхранение... вместо това трябва да се намали работното време и да се увеличат РЗ, за да няма толкова бързащи хора.
Не е нормално в дъждовно, зимно време да се кара с превишена скорост, нали? Всеки път, без изключение, винаги имам мисъл, в която се сещам, че винаги може да ми е последното пътуване.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 12, 2016, 04:36:54
Здравей, evridica!

Аз се чувствах по същия начин, преди да ми поставят диагнозата и не знаех какво е. В началото ми изписаха ципралекс и след 7-8 месеца, придобих смелост да правя опити да пътувам с кола.

Сега след последния пристъп, който беше много силен, не исках да чакам действието на лекарството толкова месеци. За това се реших на тази терапия и сега се радвам, че го направих. Не знам, при теб е възможно отклоненията от нормите да са съвсем малки и резултатите да са по-бързи, но не се наемам да изказвам предположения. Сигурна съм, че след терапията, ще си добре. Ще се установи причината за твоя страх и ще се работи за достигане нормалното състояние на мозъчните вълни. След, което страхът ще изчезне. Не знам какво да те посъветвам. Просто трябва да се направи диагностика и да се проследят причините, но решението за това е изцяло твое.

Ако имаш допълнителни въпроси, винаги съм на разположение.

Поздрави!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: Шашмагюл* в Януари 12, 2016, 05:14:35
Затова нямам недоизказани слова... всеки, на който държа, знае за това.
На мене ми казаха, че подходът ми на мислене бил самоубийствен, но за мен, при такива шофьори из София, всяко излизане с автомобил ми изглежда като лек опит за самоубийство.
Това, че съм малко по - силна физически, донякъде ме успокоява, винаги гледам да има дръжка, за която да се хвана, общо взето, дори в безопасност на труда едно време, имаше абзац, в който се казваше, че при влизане в една сграда винаги трябва да се огледат схемите за аварийно излизане, къде се намира пожарогасителят и подобни... по мои спомени.  ;D
Когато имам поне ориентировъчен план за действие, съм спокойна.
Казала съм на хората, които обичам, че ги обичам... и това ме спаси преди няколко месеца от момент, в който да ме гложди, че не съм обърнала внимание, че не съм прегърнала и прочие.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: evridica в Януари 13, 2016, 02:39:22
Лоанда, благодаря за помощта ти. Искам да те попитам ти първата ПА в кола ли получи? Аз, да. В колата получих деперсонализация и това много ме стресна, започна едно сърцебиене, изпитах голям ужас. Още не мога да се отърва от него.


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 13, 2016, 04:41:36
Здравей, evridica!

Ще ти разкажа как беше при мен първата паническа атака.
Трябваше да пътуваме до съседен град и се бяхме натъпкали в колата като сардели. Аз бях на задната седалка по средата. Още на първата минута получих силно сърцебиене. Но не ми беше за първи път и знаех, че трябва да легна и да дишам дълбоко и след малко ще мине. Така и стана, но това за първи път ми се случи в кола и след това започнаха атаките. При всяко пътуване сядах с треперене. В даден момент паниката ме обземаше и започваха симптомите - присвиване на стомаха, задушаване, учестен пулс. Просто ти се иска да изскочиш от колата и да бягаш. Постепенно започнах да избягвам пътуване с кола. Опитах да заменя с автобус, търсейки в това спасение, но не се получи и накрая спрях изобщо да пътувам, намирайки си все оправдания. Това доведе до влошаване на отношенията с всички около мен, които смятаха, че нарочно се преструвам. Започнах да ходя при кардиолози и всякакви други лекари, с желанието да ми открият нещо. Просто исках диагноза, да знам с какво да се боря. И така, останалото го знаеш. Надявам се, че с моя разказ съм успяла да ти бъда полезна.

Поздрави!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: evridica в Януари 14, 2016, 01:03:27
Лоанда, благодаря ти. Много е неприятно. И аз се изолирам от пътуванията. Най ме притеснява сърцебиенето и прескачането на сърцето. Тези симптоми ги получавам в кола и изпадам в див ужас, че може да ми стане нещо. научих се да регулирам пулса с кашлица, но пак не се чувствам сигурна. Зная, че всичко това е симптом на тревожното разстройство, но не мога да се отпусна. На теб преди биофиидбека изписваха ли ти някакви лекарства за учестения пулс?


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 14, 2016, 10:57:13
Не evridica,

Изобщо не съм взимала никакви други лекарства освен ципралекс. Доста време го пиех и да си призная, много добре се чувствах. Но тъй като доста покачих килограмите, а и останалите странични ефекти, реших да го спра и така след 10 месеца получих този сериозен пристъп. Всъщност, моите панически атаки се получаваха следствие на страха ми да не получа сърцебиене. При най-малкото прескачане на сърцето и аз застивах в страх. Следствие на което, адреналинът се покачва, усилва се пулса, задушаването. Въпреки, че бях наясно защо става така, не успявах да се справя. Знам, че има хора, които сами успяват да се справят с паническите атаки, дори да ги премахнат напълно. Аз лично себе си смятам за силна и борбена личност, но все пак не се справих сама. Сега след като знам какви са причините за това, как точно са изглеждали данните от първата ми направена диагностика и последната, разбирам че е било почти невъзможно. При мен сривът е бил доста сериозен, разминаванията и отклоненията от нормите бяха доста стряскащи, но е факт, че след няколко терапии се оправих. За това и бързам да съобщя тук за метода Биофийдбек. Просто защото на мен ми помогна.

Поздрави!


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: evridica в Януари 15, 2016, 03:20:09
Първата ти паническа атака, вследствие на сърцебиене ли беше?Аз получавах деперсонализация и това много ме плашеше, особено ако я получех на място където не мога да се измъкна веднага. Сега не получавам вече деперсонализация, но сърцебиенето остана. tarkal


Титла: Re:Има начин да се справим с паническите атаки!
Публикувано от: loanda в Януари 17, 2016, 04:08:40
Здравей, evridica!

Както споменах, отдавна получавам сърцебиене, но не се страхувах до момента когато се случи в колата пълна с не дотам близки хора. След това започнаха паническите атаки. Може би следствие на това. Не знам. При мен страхът беше дали няма да получа сърцебиене. Ако това може да бъде отговор на въпроса ти.

Поздрави!


SimplePortal 2.1.1