evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Шашмагюл в Ноември 06, 2014, 09:34:14Титла: Какво е насилие над дете.... или моят опит.
Публикувано от: Шашмагюл в Ноември 06, 2014, 09:34:14
Насилие над дете е:
- когато възрастен си играе с дете - щипе го, хапе го, стиска го и това продължава, докато детето не се разплаче... Едно действие е игра, докато и на двете страни им е приятно. Сега... някой да не вземе да отиде в другата крайност и да обяви педофилията за нормална.
- само човекът, който се грижи за детето, има правото да го оставя да плаче, защото.... аз получих възпаление на бъбреците, защото не смеех да оставя голямата си дъщеря сама, първите шест месеца, и по инерция стисках до последно. /Е трябва да добавя фиксирането върху един болящ ме зъб, чрез ТЕС и в последствие възпаление на още два, три зъба, нещо като ноцебо ефект въпреки засиленото потупване тук и там. /Също така.... няма начин да си свършиш домакинската работа, ако си постоянно около детето си. Затова към края на първата му година, къщата се обезопасява максимално, за да може детето свободно да се разхожда в нея и дори и да падне някъде, да няма ръбове, все пак... деца, които падат, стават с по - стабилна походка след това. Също... с лазенето се развиват мускулите и на ръцете, и на краката. Полезно е, затова подът трябва да е дезинфекциран добре.
- насилие е да го насилваш за свободноизбираеми предмети. Най - добре се получава, когато детето за известно време има възможността да наблюдава за малко свободноизбираемият предмет и само да изяви желание за него. До момента това е моята успешна стратегия, детето ми да учи това, което аз искам.  ;D Прилича на манипулация, но всъщност е желание от детето ти да стане свестен човек.
- насилие е да изискваш от детето си максимални оценки. За един родител целите трябва да са подредени така: здравето и щастието му, после всичко останало. Работата трябва да е балансирана със забавления. Затова свободноизбираемите предмети са по желание на децата! Би било хубаво, в училище, в детската, навсякъде... да се организират нещата така: в продължение на 2-3 седмици за по час на седмица се предлагат различни свободноизбираеми предмети и децата вече си избират кое им приляга най - много.
 :)

Това е моето мнение. По - късно ако ми хрумне още нещо, ще пиша.


Титла: Re:Какво е насилие над дете.... или моят опит.
Публикувано от: Шашмагюл в Ноември 06, 2014, 09:42:24
Шамарите през лицето.... са като да си изпуснеш телефона, който е с финна структура... Това е.
Шамарите по дупето... пак не са за препоръчване и ако ги има, пак си търсете вината у вас и пенсионерите около вас.
Ако някой иска да възпита сина си като мъж да го направи доблестен по характер и да го запише на боен спорт.


Титла: Re:Какво е насилие над дете.... или моят опит.
Публикувано от: Шашмагюл в Ноември 06, 2014, 03:17:59
Насилие над дете е и някоя бабичка или дядка задължително да искат детето да ги целуне, да дойде при тях... Ако внучето ви не иска да дойде при вас, не е зле да си зададете въпроса "защо?", пенсионери.


SimplePortal 2.1.1