evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Шашмагюл в Август 31, 2014, 12:00:32Титла: Обобщение :)
Публикувано от: Шашмагюл в Август 31, 2014, 12:00:32
Кратката версия:
През годините съм дискриминирана за:
- килограмите си - бях по - едро дете.
- заради прическата си, защото пипнах въшки/ако тогава знаех, че това ще е модерно...  ;D/.  ;D
- защото съм левичар по природа, но левачка станах заради всички, които са грешали много пъти по отношение на мен.
- на няколко пъти лекарски грешки решават живота ми за дълъг период от време в негативна посока./но пък други ми помогнаха да родя живи и здрави деца. И този тук, мушмурок, Тодор Тодоров удържа положението, за да не взема да свърша някоя голяма глупост заради абсолютни глупости.  :)/
- заради висшето си образование
- заради цвета на слънчевия загар, който съм получила, напоследък.
- заради зъбите си, респективно външния си вид.
- заради пола си, нерядко.
- заради селския си произход.
- заради приятелите си, които са от най - различен произход, но мисля, че във всички ни тече по мъничко далечна, далечна роднинска кръв.


Незавършената дълга версия:


Които не ме разбират, да направят следното:
Да си дадат сметка, че едно време съм била по - едра и от момчета, и от момичета, още при раждането си. И това е продължило да бъде достатъчно дълго време така. Сега пък съм по - слаба от всички около себе си.  ;D
Това означава, че мога да разбера всички в това отношение, защото знам какво е да се чувстваш комплексиран, а после пък другите да се дразнят от нормалното ми тегло. И от двете страни съм била, така че.... :)

После, фунтанелата ми се е затворила малко по - късно. Което дало основание на лекарят ми да ме обяви за болна едно време.
Идваме в София, на лекар, за да ми каже, че нищо ми няма, просто приличам на баща си, затова съм по - едра, а от там пък фунтанелата ми се затваря по - трудно.  ;D

Най - лошото обаче е, че аз си спомням всичко това. Имам откъслячни спомени от всеки един момент, в който съм виждала, че възрастните се държат неадекватно.
---------
Ако сте десничари, пробвайте да пишете с лявата ръка. Учителките ми са ме карали да пиша с дясната. Даже имам снимка от детската градина, за която много добре си спомням, че недоумявах как така ще ме карат да пиша с дясната ръка, едновременно да искат да рисувам нещо и едновременно да гледам  напред, във фотоапарата?! ?! ?!  ;D

Аз нямам нищо против, уредите да са направени за десничари, аз доста добре се приспособявам към всичко, въпреки левичарството си, обаче... като за капак на всичко обичам науката, все повече си милея за страната, а ме обявиха за мешана, неправедна.

5-6 килограма да дръпна нагоре, един месец сън нощно време, поне 8 часа, ядене, пиене на вода, някой, който да ми помогне да почистя вкъщи всяка една стая така, че после само да трябва да поддържам реда.... толкова ми трябва, за да си възстановя напълно контрола над себе си.

:)Титла: Re:Обобщение :)
Публикувано от: Шашмагюл в Септември 01, 2014, 06:05:11
И още:
- стигнете ли до психоза... омъжени ли сте.... веднага щом се освестите си задайте въпроса:
Дали не съм жертва на тормоз от страна на съпруга ми, респективно всички, които живеят с него?
Ако се окаже, че сте... - мигновено или семеен психотерапевт или развод. Другият вариант е кошмар. И съсипване.
- за да не се повтаря психозата, веднага щом възстановите мисленето си на някакво по - нормално ниво, а този момент със сигурност ще дойде до месец или два максимум, усилена психотерапия, е моят съвет.
- Общите съвети от темата Излекувах се от паническо разстройство: - храна, вода, сън, спорт. Поне две хранения на ден и поне един плод.
:) Купих си дарц - да си центрирам малко погледа, че се пошашавих вече.
Излизане сред много хора, редовно. Самата шумотевица раздвижва... абсолютното затваряне в себе си, когато някой реши да те отрови/в моя случай/ с хапчета, визуализирам първата си психиатърка, която ми изписа максимални дози. Пусто, че съм забутала или хвърлила някъде рецептата.
 


Титла: Re:Обобщение :)
Публикувано от: Шашмагюл в Септември 01, 2014, 07:55:06
Не се оставяйте да ви вменят чувство за вина. Това, че сте направили грешката да се омъжите за насилник... не означава, че нямате право да поправите грешката си като се разведете. Зависи от конкретния случай.
---
Трябва да намерите... НОРМАЛЕН човек, насред тази лудница. И да споделяте с него, ако сте получили психично отклонение. Някъде, насред въпросите, зададени ви от психотерапевта, ще започнете да улавяте болестното у себе си. При мен лично, дотолкова съм се затворила в себе си, дотолкова съм вглъбена в мислите си, че понякога забравям, друг път пък дори ми е трудно да следя нечия мисъл в разговор, а от там се получава нещо като "счупен телефон". Ти ми казваш едно, аз разбирам друго... Става особено "забавно", когато се опиташ да се излекуваш, когато около теб са в същото положение. :)
 ;D Лирично отклонение... Въй, въй, въй, след четири години някъде в изолация, разговори предимно с психопатни личности, и предимно с две деца, от икономическия ми речник вече... ама съвсем нищо не е останало, ни терминология, ни нищо, да му се невиди.
 Не съм се отчаяла въобще. Просто си мисля, че в скоро време ще ми сложат родителски контрол на интернета.  :D


Титла: Re:Обобщение :)
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 02, 2014, 09:50:48
Обобщение, ....найсто по ред... Моята точна диагноза би трябвало да е ОКР плюс изкривяване на окото в следствие от стрес плюс наченки на фациалис, или някакво предфациалисно състояние.... Не винаги съм споменавала, но всяка криза е съпроводена задължително с настинка - грип или бронхит, а това задължително дава отражение на вестибуларния апарат като цяло, който доколкото четох е разположен нейде по ушите, очите......
 :)
При условие, че преди няколко дни, вече успокоена, но все пак... имах няколко минутно леко схващане на дясната страна между горната и долна челюст...
Та.... симптомите са в следствие от различни заболявания.
ОКР-то си е едно, проблемите с очите - друго, с ушите, получавам и кънтене по време на криза - стрес, грип, в комбинация...
Да се благодаря на щастливата случайност, че не съм направила фациалис, че се е случвало в родата ми....
Също така, при по - ранните ми "кризи", съм получавала кръвоизлив в едното, или и в двете очи... Всъщност, още преди първата психоза, получих кръвоизлив в едното око, защото на дъщеря ми й бяха били сериозна ваксина, а мъжа ми, поради някаква причина преди ваксината я беше водил до тоалетна той, а не аз,  и не ми беше казал, че имала разстройство, и след това вдигна температура, а аз веднага изпаднах в потрес да не се случи нещо сериозно...
А биполярното... аз се радвам, че имам доста от характерните черти на биполярните, макар и не толкова добре развити.
 love
Та, мили ми г-н Тодоров, с един очен и един ушен специалист под ръка, мога да разбия митовете и легендите за шизофренията и биполярното на пух и прах!  :) :)


SimplePortal 2.1.1