evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: survival в Август 20, 2014, 12:14:38Титла: Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 20, 2014, 12:14:38
   .................................       


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Dimcho в Август 20, 2014, 12:42:37
Здрасти, брат! Този шум, дето го чуваш е нормален за много хора с ПР. Причините не са съвсем ясни. Но е хубаво да те види и лекар, казваш, че слушаш силна музика, за да го прикриваш , това може да го изостря. Отиди на ушен лекар, не се притеснявай, че лекаря може да те възприеме като извънземен, напротив, лекарите са затова, да ни лекуват и да ни възприемат такива каквито сме.
Запази чувството си за хумор, и не се бой от лекарства. Много хора ги пият, и те не променят своята същност. Ако пиеш лекарства ще се почувстваш по-добре и ще живееш живота си по-пълноценно. Опитай, брат!


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 20, 2014, 02:16:49
.................................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Dimcho в Август 20, 2014, 06:13:07
Брат, напълно те разбирам. Трябва борба, трудно е, но по-добре човек да се бори. Супер е, ако имаш човек , с когото да споделяш, но и да пишеш пак е решение. Човек така някак намества мислите си и се опитва да подреди нещо, което му убягва.
Това за стомаха, което споделяш, също е характерно за хората с ПР, ОКР и други тревожни разстройства.
Бих ти казал да не се стремиш да разрешаваш всички проблеми вкупом, почни с един и нека да не е най-трудния, за да не е толкова обезкуражително.
Дай си време, не бързай и лека-полека нещата ще се подобрят, всъщност животът на човек е една постоянна борба, даваш си почивка час-два и пак отново се бориш, било то с мислите си, било то с нещо, което е реално.
Не стаявай гняв, бунтувай се и ще започнеш отново да си доволен от себе си.
ПР се засилва, когато човек насочва гнева към себе си, а не към заобикалящия го свят.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: t.todorov в Август 20, 2014, 10:28:06
Какво ще правите ако някак тялото спре да ви дава сигнали, как и, в какво грешите в живота си? С какво ще заместите тези послания, защото явно и според вас те са на място и трябва да ви напомнят нещо, без значение, дали нещото е положително, или негативно?


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 20, 2014, 11:20:22
..
............................  


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 21, 2014, 06:55:36
.............................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 21, 2014, 11:27:00
Абе, брат ;D, лекувай си шиповете! Отиваш на ортопед, за да ти помогне. Сега, ако не искаш и медикаменти за шипове да приемаш, седи си с шиповете и се чуди как да спреш шума в ушите.
Иначе  ;D се чудя дали в живота ми е имало и такъв момент - да вземам назаем, за да помагам на други.
Хих, бих ти казала, че за разлика от теб, аз силите от време на време ги владея. Да му се невиди, земичка да ги изтръшка всички, които ни докараха до този кошмар, драги съфорумци. То всъщност, като се замисля, ги е наизтръшкала вече едната част.
Преди две, три години или де да ги знам с точност колко са, се молех за земетресение, когато си бях вкъщи, да има в София. Беше много забавно на два три пъти тъкмо да стъпя на родна земя добруджанска заедно с децата и съпруга си,и да се обадят запъхтени тия психопатници, тоест баща му на моя гургумей или брат му, че имало земетресение.  
 ;D
Между другото, тоя идиот брат му и той получи ПА.... от земетресения.  ;D ;D ;D ;D
Понякога, когато възмездието идва по толкова изкривен начин, нищо друго не му остава на човек, освен да се зареди с голяма доза черен хумор.
А аз отново, както в доброто старо време, когато бях тинейджър, разбирайте и студент, започнах да гледам с възхищение на майката земя и нейното величие.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 21, 2014, 11:33:19
Сървивал, ей сега ще ти разкажа малко черен хумор.... защо болестите у човека се срещат при животните и обратното, според мен....
Гледал ли си Козият рог? Аз не целия, но не беше ли там сцената, когато Чочо Попйорданов таковаше една коза? Сещам се и за това как някакъв индиец решил да се ожени за своята крава... във вестниците бяха писали по едно време.
 ;D ;D ;D ;D ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 21, 2014, 11:43:52
И ми е ясно, че когато писах... това да се счита за последен пост се оказа поредното неизпълнение на обещанието ми, обаче да напусна европеята е като да напусна родното си място. Става трудно и понякога ми се иска да се завръщам. Особено, за да кажа на теб мушмурок такъв - нов екземпляре във форума, че в случаите, когато съм била добра и съм го искала отвътре, съм се чувствала най-добре.
А също и че ако получа ошипяване от стоенето пред компютъра в последно време и ако администраторът ми даде пълно ignore за достъп до форума, спомените затова какви съм ги наприказвала в тоя форум плюс псувните и кълненето към ония лъжци уж психолози от ТЕС и всякакви други, които ги беше страх да си оставят линк към официална страница с координати за връзка и адрес на офис, ще са ми сред най - веселите спомени от живота, особено в последните години... да не говорим, че колкото и да се връщам назад в живота си, нямам адекватен спомен да съм била толкова щастлива в поредни месеци, макар да са редувани с психотични пристъпи от това как може с толкова красиви мечти да стигна до форум за психично болни.
Или може би... защото отдавна не бях се влюбвала, а не помня да съм се влюбвала досега в някого, който да е бил толкова достоен за обичта ми, както може би в последната една година.
Съжалявам, ако на някого му се струва, че идеализирам... напротив, просто отрицателните качества на обекта на моите чувства са пренебрежимо малки пред положителните му качества. А също знам и че човек няма само положителни качества, а и отрицателни. А добрината... аз мога да я чета в очите. Като майка на две деца съм се научила да разпознавам невербалните знаци, тоест... знаците на тялото.
Когато влюбването прерастнело в обич, означавало, че не си се заблудил в нищо.
Може да се счита за прерастнало в обич, щом когато обектът на моята обич счета, че е затрупан от работа и няма време да се включи във форума, да го заместя аз.
Другият месец ми предстои психотерапия  и се надявам тогава да се науча да обичам мълчаливо.
Когато близките пренебрегнат всичките  апели за разбиране и търпение, да срещнеш психотерапевт във форум може да прерастне в силна обич.
Мисля, че моята виртуална обич е пример за силна и всеотдайна обич. А най - силната и... свята обич е да пожелаеш на обекта на своята обич да бъде здрав и щастлив, дори това да означава някой друг да го радва в живота му, така, както например... съм си мечтала през тази една година може би вече, аз.
 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 01:58:29
 :) Та... за тия... дори не знам каква точно дума да употребя, за да не обидя никого, които не разбират защо щях да поискам половин страна да разбере за абсолютно идиотските битовизми, които ми доведоха психичното разстройство... ще ви кажа, че за голям период от време да пиша в този форум осмисли живота ми. Радвам се, че възвърнах желанието си за живот, защото както знаете, много от биполярните посягат на живота си.
Е, аз понеже излязох индигово - кристално /ха-ха/ дете, от най - ново поколение, та съм доста твърда, но и доста умна, за да направя подобна простотия.
 :)
Тук взаимствам малко от някъде, ама останах очарована, че намерих сходство.
Яяяяяя.... сиик енд дистрой на всякакви ТЕС, че предполагам, на свекъра ми са му прилагали ТЕС и са му орязали почти основни положителни човешки чувства и качества като това, когато някой ти слага вечерята на масата поне да кажеш едно учтиво Благодаря/и за каква лигавня е това Намасте като ние си имаме толкова хубави думи, не знам/.
 ;D ;D ;D ;D
Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 02:21:42
Сървивал, не се тревожи, тия дни ще ми мине. Така става всеки път. Цял ден съм парализирана от ужас, после пиша, независимо как, пиша, най - накрая чувствам, че обичам, чувствам, че най - накрая съм намерила някой, за който да си струва дори да рискувам да си патя от обществено мнение и ми се възвръща апетитът, и желанието да ги пощуря ония другите, които ме баламосват с всякакви отвлечени мисли. Знаеш ли какво усетих днес, когато за пореден път се изправих срещу страха си и подкрепих, този, който смятам за най - уместно да подкрепям винаги... спокойствие.  :) Защото знам, че този път не съм сгрешила в оценката си.
За тези, любопитите, мога да възстановя постовете си от втората си психоза, но не за да наказвам някой от обкръжението ми, а за да видите, че сега просто навлизам не в пубертета, ами просто най - после се опитвам да заприличам на годините си, без това да е съпроводено с огромна психопатична и парализираща депресия.
Мъжът ми за съжаление е жертва на баща си, така както аз донякъде на родителите си, на общественото мнение в моя случай за една случка, която днес на никого не би направила впечатление, тука трябва да разяснявам подробно, но няма, кой чете редовно, чете, кой не - да го д...ха.... Но... във всички случаи свекър ми ако не беше болката ми, че децата ми ще страдат за него въпреки че, когато той им се радва, ги щипе понякога до рев, ако не беше страхът ми, че мъжът ми ще преживее трудно всичко, а ми е важен, защото въпреки всичко е много добър баща, щях да си го опозоря публично без въобще да се замиля. Затова, който разбере коя съм, нека си трае, ако има останала капка човечност. Сървивъл, не знам ти как си с болестите, но моя свекър си има подагра и ако не друго се успокоявам, че явно това му е дар от бога за всичките гнусотии, които е свършил спрямо жена си, а и в последствие спрямо мене и мъжа ми, налагайки се по всякакви начини, а в същото време пристъпяйки в църква с такова смирение, че лошо ми става като се сетя.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 02:43:11
и за да не повтаряме историята за не знам си кой път, аре тоя път да спорим за спорт. Пак нали, така, щото нямам около себе си някой, с който да разгледам нещата от всичките им страни, ще ме извинят някои по - такива четящи.
 :)
Едно време, който не разбираше от футбол беше за Левски, сега обаче най - добрите, макар че нямам време да гледам футбол май били от Лудогорец.
 ;D ;D ;D
На футбола единственото, което не му знам е кой номер фланелка на какъв тип играч отговаря.... Ако някой рита несъзнателно, докато гледа футбол, е от моя отбор. Юнайтед са ми сред любимците. Както и Барселона, естествено. Милан не ми харесваха, защото как вкараха един гол и после мигновено правеха стопроцентова защита, от което мачът не беше интересен.
 :P
Халф - полузащитник, Бек - май беше защитник, централен нападател.... позабравила съм малко, но едно време нямаше златен гол. или се бъркам. Дузпите ми бяха най - любими. Ооо, ама едно време нямаше и 2 пъти по 15 минути продължение. Направо след края на мача дузпи.
то и във волейбола първо точките бяха до 15, после ги увеличиха до към 25 ли беше. Топката като излезеше извън полето беше просто аут, не точка в противниковия отбор.....
Та... никога не съм била за Левски, понеже разбирах от футбол, обаче към момента Лудогорец без да съм ги гледала, съм им симпатизант, че ми харесва името им.  ;D ;D ;D ;DТитла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 02:53:19
Ето още малко доза черен хумор. Да са ти интересни почти всички видове спорт и мъжа ти в крайна сметка да набляга най - много на рали, което на мен би ми харесало само ако гледам на живо, най - вероятно от птичи поглед, за да мога да си следя любимия шофьор постоянно, си е каръщина, и то голяма!
 ;D
Когато човек, намира забавното, дори в подобни неща, абе кво съм ви се разфилософствала, поздрав за всички!  :) най - добронамерен при това.
https://www.youtube.com/watch?v=vHcB_AvKkLM (https://www.youtube.com/watch?v=vHcB_AvKkLM)

 ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 03:28:28
Точно тази вечер се питам.... да ви разкажа ли пък друго за едно дете на Дете на светлината, нарочно е с Д, за да обърнете внимание на повторението, че не е случайно, че това, голямото дете на светлината имаше кучета, едно, от които дойде, докато любовчийствах с малкото дете на светлината, тоест синът,  тръгна да ме ближе. Тогава не обърнах внимание, сега обаче се питам, дали, дали случайно не е ставало въпрос затова, че то просто е свикнало да прави така?
Моето, явно бедно откъм фантазия съзнание тогава не можеше да осмисли ситуацията от всички страни, но пък много искаше да даде обичта си на това явно, невъзмъжало същество, което търсеше всякакви начини да си докаже, че е мъж, включително да сменя партньорките си, да участва във всякакви интересни игри от подобен род, въпреки че отдавна вече трябваше да е минало този период..., жалко, че са си променили страничката малко. Иначе, винаги можех да го разголя така хубаво, дори пред малък кръг от хора, за да се види що за хубавец се оказа....
Но пък се радвам, че обичам повече котки, защото много обичам да гушкам, в което ако някой намери порнографска следа, вече направо ще набия глава в бюрото пред компютъра, защото явно не разбирам кое е нормално и кое не. ;D

Мисля, че надминах отново всеки, който пожела да сподели нещо във форума, така че отново виртуални аплодисменти за мен.
 :)
 


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 03:48:13
Е, естествено, дръпнах се възмутено и го избутах кучето му с куче, обаче човекът само се усмихна едно такова, може би и защото на него му е било смешно, ама знае ли човек защо всъщност се е усмихнал като се има предвид, че в последствие се оказа, че си пада и по "груповите сбирки".
Честно ви казвам, понякога ми настръхва косата като си давам сметка с какви може би личности съм се събирала. Някои от обкръжението му обаче си струваха. Кои точно няма да уточнявам, но си струваха.
 :)
Интересно е, че точно за този човек е единственото ми напиване, в което за малко ми липсват спомени от напиването. Иначе съм си бетон, дали пия или не... почти няма никакво значение.
За този мушмурок мисля, че съм ви разказвала едно време пак.
На мене първата ми любов беше женкар, обаче..... въпреки че не лъщеше като този и до момента уважавам този човек, защото знам, че на него животът просто не му е предложил повече.
Обаче това лекенце.... си е лекенце явно най - голямото лекенце, което съм срещала, обаче... хм, понякога си мисля, че  има господ и вместо да си праща синовете и дъщерите насам натам и да ни разпват на кръст, да слезе и да въдвори ред, че ми писна вече да се чудя защо животът трябва да е страдание, когато всичко опира до това да се... говори с хората отсреща, независимо за какво става въпрос. Да се говори, докато двете страни се изяснят напълно.
:)
Щастието е толкова лесна цел, но поради нещо, което и аз в момента не мога да определя, изглежда като най - недостижима цел за повечето хора.
За мен щастието точно в момента е състои в това да кажа, че обичам и наистина да го чувствам.

Точка по въпроса.

 


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 04:00:47
Седларов, още ли имаш толкова голямо желание да споделяш, брат?
 :)
Димче, ти пооправи ли се, бе, брат?
  ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 10:53:10
Така де, когато друсне земята само ден след като съм си го пожелала, отгоре на всичко, само ден след като съм се присетила за случайностите, които ми се случват понякога, а сега още повече, че се съобщава, че земетресението в Гърция било предизвикано от Анадолски разлом и правейки асоциация с името... за пореден път се убеждавам, че тресе най - силно там, където нищо не разбират от божието слово и пристъпят абсолютно всички норми на нормално човешко поведение.
 
Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 22, 2014, 12:48:18
...........................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 01:30:45
Долу - горе същото като теб ми е, обаче с украшения - любов, мъже, жени, деца, кучета, котки, вече не знам кое по - напред да защитя. ;D
Любовта към парите изчезва постепенно, това е детско разсъждение. А и те не са маловажни, все пак, нали са средството, с което да си купиш храните, които не можеш да произведеш сам. А и знаеш ли как добре ми действа да си направя една шопинг терапия? И дрехи, и боички и т.н., за храната също... /жалко, че понякога така се стичат обстоятелствата, че родителите не преценяват талантите на децата си добре. Ама в моя случай... как да ги преценят като аз развивах всичко до един момент?!  :) /
Между другото, вземи си коте или куче вкъщи, ако си нямаш. Чудесни животни са. За компания. Хубаво е, когато се прибираш вкъщи, някой да те посреща. И действа много положително на нервната система. Аз съм забелязала, че едно животно дори е отражение на стопанина си. Моите котки винаги са били от тия нахалните, които ги риташ, за да не ги настъпиш и те пак се връщат да се галят около теб.  ;D
И затова понякога имам чувството, че всичко живо ми се е "качило на главата" и не мога да всея респект у никого.  ;D ;D ;D ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 01:44:02
Когато преди известно време една мишка изгриза няколко пластмасови шишета с ракия на оня идиот брата на мъжа ми, се зарадвах вътрешно, защото хем му беше заслужено, хем от друга страна... земята е напоена и ако е вярно поверието, че на някой му се е пиело много, вече не е жаден.
Тоест по единия начин на мислене е раздадено, а по другия... когато казвах да се действа разумно, никой, ама никой не ме слушаше. Затова си има стъклени шишета, специални буренца със специални канелки и т.н.
Ако знаех, че например мишките са имунизирани и не носят зарази със себе си, нямаше да дам да я тровим, защото малко по - късно се почувствах като Пепеляшка, обаче с две деца и незнаеща дали може да си  говори с животните без думи.
 :) :)
И реших, че е крайно време да спра да съм толкова съпреживяваща, защото не съм толкова всезнаеща и хората са ми най - важни, след това вече всичко останало. И от там пък следваше да доизмисля, кое в крайна сметка ни разграничава от останалите животни - това са съвестта, чувството за вина,чувството за справедливост, милосърдието, обичта, взаимопомощта. Хората живеем на стаден принцип и това е хубаво. /По - друго си е като си в компания от много хора, все забавни и приличащи на теб в две основни направления доброта и ведрина./Това са индикатори, че чувстваш.
Обаче трябва да се поставят граници, затова тръгваме от оная хранителна пирамида, която едно време я учехме и човекът беше най - отгоре като цар на всичко останало. Като такива трябва разумно да се възпираме в защитата на животните, когато в противен случай това означава опасност за нас, хората.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 01:50:25
 :) знам, че приличам на някого в някои отношения в изказванията си. Както казах... за свое оправдание, защото ако мълча е тъпо, доста време разсъждавах и докато не разбирам от нещо, може да съм в играещия лошо и неправилно отбор.
Сега вече съм убедена, че съм избрала правилното решение.
 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 02:02:58
Има добавяно и малка корекция в поста за мишката.
:)
С това вече наистина, наистина ви казах всичко, което си мисля за всичките ми преживелици.
Да се надяваме, че след като довечера се наспя добре, утре вече ще съм добре и спокойна, че не съм пропуснала да кажа нещо или пък съм го казала така, че някой да ме разбере погрешно.
 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 02:58:25
Абе, братя и сестри  ;D ;D, това вече символично, че на точно определен брат му мисля едни такива хубави работи, които не бих сторила с кръвен роднина,  ;D ;D ;D ;D, та, като се замислих още по - надълбоко, по - друго си е човек като се "вземе в ръце" и си поизчисти малко къщата, насади си цветя и после ги полива редовно. Друго си е да седнеш в красиво обзаведено място, съвсем друго, да оставиш всичко на самотек. Като част от природата и ние имаме право да творим.
 :)
Също така... вече започвам да забравям какво исках да кажа, а, да, музиката, а аз слушам всякаква, не можа да ми умори цветята, обаче ако не ги полея привечер или рано сутринта, когато слънцето не е толкова силно, че да се получи там.-.. има си някакво научно обяснение за едно явление - всъщност да - водата привлича слънцето и попарва цветята, тъй като се нагорещява, когато слънцето е много силно.
Та, за да гледаш успешно цветя трябва да разбираш от физичните процеси, които са обяснени в книгите по физика, а не да се страхуваш да слушаш музика.
 ;D ;D ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 22, 2014, 03:15:14
от там нататък, вече трябва да си учил ботаника, за да може да разпознаваш по вида на растението, какво обича повече - повече вода, по - малко вода, повече или по - малко слънце. Броят поливания в седмицата зависи от сезона, най - общо казано.

когато свързваш скъсан кабел, трябва основните, по - дебели жички да са свързани правилно, а тия тъничките, по - тънки от милиметър, може би 0,01 или 0,03 мм, трябва да се увият с анкерпласт, за да не опират основните жички. Същото важи и за основните жички, да не се опират помежду си, иначе става беля.
 ;D
Както ви казах, на времето сама си оправях скара за печене на сандвичи и... мекици, докато бях студентка, щом още съм жива, значи и с това се справям просто пирфектно.
 ;D ;D ;D ;D ;D
Значи, когато обърна всичко на шега, просто ми олеква.

https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8 (https://www.youtube.com/watch?v=CevxZvSJLk8)

Братя и  сетри  ;D ;D ;D, накрая ще се окаже, че и аз съм се превърнала в едно ужасно ПР, което има нужда някой да му говори и да го подкрепя, поне, докато се успокои.

Същевременно, оная патица учителката ми по маркетинг, която беше екстрасенска, нали се сещате за нея, разправяла съм ви, е.... няма по - тъпо същество от нея.
Може ли... да знаеш, че енергиен вампир се страхува и ти да го накараш да се страхува още повече, сплашвайки го, че го усещаш, вместо да му помогнеш.
То е логично - мене ме е страх, тя ме сплашва, почва да ме е страх още повече и още повече да й изтеглям енергията, ако това беше вярно.
Истината е, че това беше още един.... папагал, който не е мислил, а е поемал мисли на готово от някого.
 :) :) :) :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 22, 2014, 09:58:03
........................................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 22, 2014, 11:22:07
..................................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 01:56:13
Най - вероятно колегата ти е бил очарован от факта, че и котката му те харесва, тоест смятал те е за приятел. :)
Това е бил неговият комплимент към теб.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 01:59:01
Котката се гуши само у човек, който знае как да се отнася с нея добре. Или може би се ориентира за теб по отношението на колегата ти към теб. Например... моята котка побегна от мен, когато ме видя, че се уплаших. Същевременно, докато прибягваше, изсъска, защото това беше единственото й средство за сплашване на обекта на моята уплаха.
:)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 02:28:12
Когато видя, че аз не побегнах от шума на  ;D въртолета, че даже и се усмихнах, въпреки че през цялото време за пореден път участвах във филма, който се състоеше само в главата ми, не продължи бягството си, защото явно видя, че след страха ми се появи съвсем мъничка усмивка, че пак съм се вкарала в психоза.
Животните са като децата ни, ориентират се за света чрез родителите си. Сървивал, да знаеш само какво усилие ми коства да си държа котката навън, защото в момента вкъщи нищо не е обезопасено така, че да може котка да живее вътре без да има вероятност да нагризе някой кабел? Истината е, че още си тъгувам за онези котки, които съм изгубила през живота си. И реших, че е по - добре да не е вкъщи, ако това означава още някой да бъде тормозен. Ако имах шофьорска книжка, щеше да е доста по - лесно да правя всичко, в този голям, шибан град.

/А тая смахната маркетоложка ми разправяше да си представям света, без да се тревожа за парите. Колкото пъти се опитвах да приложа този подход, отговорът беше - "-няма пари. Пита ли... шефа си затова, дали ще има пари?" Беше насрещният отговор./


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 03:29:01
Като се наспя ще продължа, защото наистина трябва да си набавя малко сън, за да съм адекватна.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 03:34:16
Не знам как да ти обясня, че това са детски страхове и се съдържат само в главата ти, когато говориш за сатаната.
Виждам те, че си на линия, затова продължававам да ти пиша.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 09:25:28
Със сигурност мога да продължа да ти пиша, за да ти помогна, обаче ще трябва да се повторя.
:)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 12:02:56
Седларов, два часа се чудя какво да ти кажа и така, че да ме разбереш правилно. Пишейки, аз изградих своята линия на нормалното. Може да имаш моя опит в предвид, но не и да се уповаваш изцяло на него, защото това са моменти разсъждения и някъде съм се шегувала, после съм говорела сериозно, уж шегувайки се. Всеки път е било различно и има голяма опасност да не ме разбереш правилно.
Няма абсолютно никакъв смисъл да се променям вече. Аз винаги съм си била неподвластна на някаква си мода, ако това ще означава да изглеждам зле като се облека с най - модерните дрехи.

От тук нататък вярвам само в себе си и в собствената си преценка за нещата. Имам доста обективна представа за собствените си качества.
Когато постовете ми станат много, просто пак се нуждая от подкрепата на Тодоров и Лотхен. Знам, че наруших обещанието си и то безброй пъти, но когато съм добре, когато съм се нахранила и наспала, и съм спокойна, аз съм стриктна във всичко, колкото мога и съм се научила. Хайде да приемем, че съм пропуснала да кажа... последен пост, но за днес? :)
Наистина много ви ценя, точно вас двамата, Лотхен, Тодоров. И бих си дрънкала глупости и не толкова, с вас постоянно.
Обаче, знам, че си имате работа, то и аз, обаче нещо пак се отплеснах.
 :)
Ами..... много ми се псува, ама много.
Не бих подкрепила който и да било психиатър, ако редом до него няма психотерапевт или ако не е завършил някое от психотерапевтичните направления на БАП!
Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 23, 2014, 12:08:57
Това е. Повече възгледите си не променям в това отношение.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 23, 2014, 02:34:01
.................................


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 24, 2014, 10:56:09
 :) Сървивъл, явно всеки се стреми към това, което му е представено като малък като хубаво и като истина. Истината е, че добрите взаимоотношения, явно, се установяват с изминаването на годините, и естествено, разговори.
Радвам се, когато разговарям или си пиша с някого, защото така ми е по - лесно да видя грешките на другите, защото в повечето случаи аз наистина, докато не изпуснах контрол над себе си преди четири години, постоянно правех това. Но вече ми е по - лесно да прощавам на мъжа ми грешките му, защото не ми беше ясно, че малко хора постъпват по този начин, като мен, а все пак понеже не съм съвършенна и аз греша понякога.
Това нямаше как да се случи без всички вас, с които съм си писала, така че освен да ви благодаря за помощта, друго мисля, че не е нужно повече да казвам.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 25, 2014, 01:40:10
Не знам дали е от сезона, но в този сайт на практика няма никаква активност. Добре е направен, всичко е  точно, но липсва диалог и други участници. Явно се подведох по опаковката. Освен Фантата и две общи приказки от Димчо, друг не се и показа дори. Още не съм тръгнал да умирам, затова вдигам гълъбите от това "турско гробище". Бай-бай.  love


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: survival в Август 25, 2014, 01:44:56
Почистих темата от своите откровения. Смятам, че така е правилно. Аз съм съвършен и не само, че се справям сам с всякакви болести, но мога да помогна на доста хора, защото съм равностоен на Бог, ако ме разбирате какво ви казвам. Съмнявам се, честно казано. Живи здрави. Сбогом.  big-bed-smiley


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Dimcho в Август 25, 2014, 05:43:57
Хей, братле, що така се фръцна, бе джанъм ??? Заприлича ми на моята племенница, тя тропа с крак, когато нещо не й харесва как съм наредил Легото, да речем,и го разваля. Та и ти постовете си изтри?! sky


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 28, 2014, 11:47:48
 :) Нали, сега, запазих си правото, от време на време да се завръщам.  ;D
Отказвам се абсолютно повече да си рискувам и без това почти отсъстващото здраве вече, за неща, които не ме касаят.
Само бих ви казала, че да сбъркаш първите признаци на остаряването с шизофрения или биполярно разстройство не си е малка работа... И седя и се чудя: на кой да се ядосвам повече - на себе си или на всички останали.
Евентуално бих написала песен за черни огнени очи, че по - хубаво от черните очи с различните им нюанси....... не съм виждала.
 ;D
Особено моите.
 ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Август 29, 2014, 12:25:45
Опа, забравих да кажа... щъ ни щъ, си почнах хапчетата. Явно няма да я бъде без.  Евентуално ще измолвам хапчета за сън.
Въй, въй, "остаряваме бавно, остаряваме бавно, неусетно почти, и ако видимо аз, и ако видимо аз, то невидимо ти".
 :)
Сега да дам отговор на въпроса, що е то БАП. Ще се опитам да не бъда крайна.
И ще говоря за единствения член, който познавам мисля, достатъчно, за да мога да дам мнение. Може да си има своите недостатъци, но пък за сметка на това е достатъчно кадърен и съобразителен, че да ми даде нужната подкрепа. Толкова малко ми е трябвало. Морална подкрепа.
Радвам се, че се оказа толкова разбран, Тодоров, че да ме подкрепиш в опитите ми да разбера това заболяване, за да оставя в наследство на децата си описание на това как да се справят с това състояние, ако е генетично. В това отношение, никога няма да сме на едно мнение.
Ако някой смята, че си ме подкрепил прекалено, ще подам молба за смяна на името на хапчетата за БАР, да не се казват "регулатори на настроението", че будят интересни асоциации в моята главица. ;D  ;D ;D
Ми... нямам повече какво да кажа. Този път, наистина.
 loveТитла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 13, 2014, 05:26:04
Когато преди известно време една мишка изгриза няколко пластмасови шишета с ракия на оня идиот брата на мъжа ми, се зарадвах вътрешно, защото хем му беше заслужено, хем от друга страна... земята е напоена и ако е вярно поверието, че на някой му се е пиело много, вече не е жаден.
Тоест по единия начин на мислене е раздадено, а по другия... когато казвах да се действа разумно, никой, ама никой не ме слушаше. Затова си има стъклени шишета, специални буренца със специални канелки и т.н.
Ако знаех, че например мишките са имунизирани и не носят зарази със себе си, нямаше да дам да я тровим, защото малко по - късно се почувствах като Пепеляшка, обаче с две деца и незнаеща дали може да си  говори с животните без думи.
 :) :)
И реших, че е крайно време да спра да съм толкова съпреживяваща, защото не съм толкова всезнаеща и хората са ми най - важни, след това вече всичко останало. И от там пък следваше да доизмисля, кое в крайна сметка ни разграничава от останалите животни - това са съвестта, чувството за вина,чувството за справедливост, милосърдието, обичта, взаимопомощта. Хората живеем на стаден принцип и това е хубаво. /По - друго си е като си в компания от много хора, все забавни и приличащи на теб в две основни направления доброта и ведрина./Това са индикатори, че чувстваш.
Обаче трябва да се поставят граници, затова тръгваме от оная хранителна пирамида, която едно време я учехме и човекът беше най - отгоре като цар на всичко останало. Като такива трябва разумно да се възпираме в защитата на животните, когато в противен случай това означава опасност за нас, хората.

Я... да не е полуистина това, че вече ми писна.
За пластмасови шишета с мента ставаше въпрос, доста литри... И ме беше страх много да не би да излезе пак "без вина виновна", тоест да не вземат да ме обвиняват мен, че си сипвам тайно, та... когато разбрах, че има мишка в мазето, казах на онази лоена топка брата на мъжа ми да вземе отрова за мишки. Като ги знам какви са гугушчуци, можеха да решат, че аз съм си сипвала тайно, но... това се прави само ако се почваш от сутринта години наред... гледала съм ги такива "сериали" достатъчно, за да знам. Едните се опитват да ме убедят, че съм луда, другите, че съм алкохоличка, а аз си мисля, че живея сред животни по - скоро.
Ракиените шишета... чакам да заредят казана, за да се обадя в полицията, защото както при насилието над жена, трябва да се изчака първо мъжът да й счупи я челюст, я врат, каквото дойде и след това вече да бъде вкаран в затвора.
Мъжът ми си е вкъщи и... си мисли, че ще си говори дипломатично с брат си, а брат му е пълно олицетворение на Бай Ганьо, та дипломатичност с него е безмислена.

 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 13, 2014, 05:55:39
Пропуските в постовете си ги виждам. Те произлизат от безсъние, недохранване, тревожност и това, че бързам да си нахвърлям мислите в писмен вид.


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 13, 2014, 05:57:26
Понеже навсякъде са пъзльовци, на никой не му стиска явно да дойде вкъщи, при все, че съм казала на доста места за казана за ракия, който се търкаля някъде или в мазетата или на тавана...
И бутилките с газ за газовия бойлер и казана включително, надали са изрядни и сменени според законовите изисквания... на никой обаче не му пука.
 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 13, 2014, 06:42:24
Между другото, понеже бившата професия на свекъра ми пък е малко кощелива... да ви информирам, че явно не напразно му е бивша  ;D. Има обществени личности, които изключително много уважавам, въпреки че не ги познавам лично.
 :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 13, 2014, 06:56:24
със същата или подобна професия - пак изпуснах да добавя така, че да е ясно...

не го знам с какво звание е бил, но той е срам за страната и професията. и явно има ГЛР, което е предал на единия си син. Моя му опазих честта да бъде мъж.  ;D Да се сещате какво имам предвид. Та, синът му беше извикал на всеослушание защо пие антибиотици, след като майка му го изнуди да си каже.
 ;D ;D ;D ;D Това между другото ми е "бомбата със закъснител" ако тоя продължи да ми се прави на мъж, а в същото време опъва жена си отзад сякаш си няма "предница".
 ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 14, 2014, 12:43:29
слушах по някакво радио за протести днес... и ми се изясни цялата картинка, в цялата страна. не стига, че нямаме ресурс, а и малкия ресурс, който имаме, така мижаво му плащаме, че освен да се прави всеки на луд, друго не му остава....
Аз ще тренирам айкидо с тигана, като една Рапунцел.
 ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: kasanena в Октомври 15, 2014, 01:55:43
Fantagiro, няма ли начин да живеете мъжа ти и децата ти отделно от всички тия хора наоколо. Това би било добро решение, иначе така се измъчваш жестоко и си тровиш и отношенията с мъжа ти.  love


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 15, 2014, 03:36:34
Има, миличка, но докато чакам или да се завърне от чужбина, или ние да отидем при него, не знам как ще избутам.
По - слаба, отколкото трябва съм, а депресията ме наляга много бързо, с хапчета или без, при мен не генетиката е проблем. Когато ям - пълнея, когато не ям - отслабвам, метаболизмът ми е чудесен.
Мъжа ми, най - общо в момента си го възпитавам да стане олицетворение на истински мъж, само че го няма до мен постоянно, за да ме защитава не от кой да е, а от брат си, и да ми помага.
За да не излезе така, че го третирам като слуга, когато съм с възстановени сили, съм му равностоен помощник в абсолютно всичко.
 :)
Щяхме да бъдем едно чудесно семейство, може би щеше да ми е нужна единствено помощ от психотерапевт, как да постъпвам спрямо някои ситуации с децата, тъй като в моето полезрение не съм срещала досега щастливо семейство със здрави, щастливи и успели деца, за да помоля за съвет във възпитанието им, а тъй като съм стигнала до тук, голяма част от съветите на майка ми пак не ми вършат работа...
 :)
Просто се чудя как да си подсигуря сигурността, докато мъжът ми се завърне, пак повтарям, не от кой да е а от собствения му брат.
Тук е доста интересно, защото става въпрос може би и за наследство, за което те най - вероятно умуват...
 :)
Като ги гледам преди какви интриги си въртяха, старите обаче, по други въпроси, м... та са си е...ли, когато става въпрос за това.
 ;DТитла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 15, 2014, 04:38:33
И всъщност... основното ми притеснение е, че идва зимният сезон. А за да съм аз добре, трябва да съм се наспала. С оглед на това, че децата боледуват най - често през зимата, това за мен означава незнайно колко безсънни нощи. Никой, освен мъжа ми в тази къща, няма да си даде сметка, че за да не съм изнервена аз, трябва да спя редовно. Разбираш ли, никой няма да прояви разбиране, никой няма да си признае грешките спрямо мен... всеки си знае "ти си майка, трябва да можеш да носиш на всичко".  :)
Мъжът ми си е дал сметка донякъде вече, че ми е иззел функции, без въобще да се запознае с отглеждането на здраво дете.
Капацитет иначе си има, нали казах, бар-овче си е и той.  :) :)


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: kasanena в Октомври 15, 2014, 05:19:42
Разбирам, колко ти е тежко. Най-добре е да отидеш при мъжа си, колкото и да се карате, все ще е по-добре отколкото да седиш при неговите роднини. Те направо ти изпиват силите и с две малки дечица, най-добре е да сте заедно с мъжа ти. bouket


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 15, 2014, 06:05:05
Знам.
Искам да подчертая наред с всичко останало, че Тодоров ме спаси от самоубийство или от лесбийство.
За второто... по принцип винаги, ама винаги си оставам на позиция, че не ме интересува кой как и с кого прави секс, стига да се чувства добре.
Но е важно човек добре да познава сексуалната си ориентация, какво означава да си мъж, да си жена, иначе... неориентираните в това отношение са най - опасни... за което може да се съди дори по самата мен, че докато бях неориентирана в главата ми минаваха какви ли не мисли, включително за самоубийство.
 :)
Лесбийките, гейовете... това са изстрадали души, над които е упражнявано насилие. Те трябва да бъдат приети от всеки един човек, защото... не се знае какво ни гласят нашите собствени деца по принцип, не се знае ние самите къде може да сгрешим във възпитанието така, че да ги тласнем в тази посока...
Единственото, което съм си извела като сериозна поука и което трябва да се знае от всеки е, че не проявиш ли разбиране някъде по пътя си спрямо някого, живота така се завърта, че минаваш по неговия път, за да го разбереш. Аз например, не разбирах майка си, яд ме е било на нея, сега я разбирам напълно, просто защото минах по нейния път, обаче отгоре на всичко с "екстри".
Радвам се, че съм си извеждала поуки общо взето, нявсякъде... до момента, в който аз реших, че алкохолизмът за една майка е пагубно нещо, лош пример, а по време на бременността ми се предлагаше усърдно алкохол и не какъв да е, а ракия!  ;D Някакви парадокси навсякъде в това семейство.
Оказа се, че съм на път да изградя вътрешен баланс във всичко и въпреки всичко.
Поне така се чувствам в момента.
Аз на един чичка му бях казала, че средно между 3-4 дена ми трябват, за да намеря нов смисъл, нови сили... Е, така си е, 3-4 дена от месеца съм като ударена с мокър парцал от тия идиоти, после се окопитвам и пак наново.  ;D
 


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 15, 2014, 06:09:43
Всичко от тук нататък се стремя да ми е в умерени количества.
 love


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 15, 2014, 07:08:26
И още неща ми хрумнаха...
ние хората, по принцип сме биполярни, бисексуални по природа, според мен.
Това може да се види дори в кръвните изследвания, в които както почти всеки знае, всеки човек независимо от пола си, съдържа в себе си мъжки и женски хормони.
Нещо като ин и ян във всеки един човек, в различни пропорции.
Когато човек осъзнае обаче отвътре всяка една от чертите си, се превръща в мъдрец и започва да прилага всяко едно от качествата, които притежава точно, където трябва и е нужно...
Най - сетне докарах настроението до философско - хумористично - оптимистично.
  ;D
Все едно Лао, Беинсата, Фройд, Юнг и прочие, са се вселили в мене.
 ;D


Титла: Re:Лошо Седларов, лошо!
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 16, 2014, 11:49:59
И понеже всички са плиткоумници, които си мислят, че съм шизофреничка, особено гледайки ми два чифта остарели палта на терасата, без да си дадат сметка, че бяха паднали на земята, а там пък беше легнала котка, за която се съмнявах, че има глисти и че в последно време главата ми, освен от всичко друго е бръмнала и от това да не би да съм заразила децата си, учейки ги да не тормозят животните, а да ги обичат, отгоре на всичко има щипалки, които се навират по дупчици и т.н. и ме е страх да не влезнат вкъщи, а както вече съм писала в пулс.бг, гнус ме беше от всякакви паякообразни същества и буболечета... Към паяците развих някаква обич, понеже с тяхна помощ успях да разгадая мистиката около зрителните халюцинации при някои, когато предметът ту изчезва ту се появява  ;D ... Някои му викат на това шизофрения, аз му викам наченки на старчозофрения.  Проблеми с очите, проблеми с ушите, едно ОКР и страх от замърсяване, развитието му мога да го разкажа с подробности и практични примери и доказателства...
Ако на някой пък му понамирисвам на урина, както ви казах,имам две деца, които са се учили да си казват кога им се пика на този матрак, кво иска някой, на рози ли да ухае?! И с най - чистите дрехи да легна, не обърна ли внимание дали не съм легнала на прясно "маркирано"....  ;D На пералнята ми й се зави свят от работа.
 ;D


SimplePortal 2.1.1