evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: Шашмагюл в Октомври 02, 2013, 10:53:19Титла: "Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 02, 2013, 10:53:19
http://www.raiatzadstraha.blogspot.com/ (http://www.raiatzadstraha.blogspot.com/)

Просто искам да добавя моите заключения към книгата, след като най - накрая я разбрах напълно - и книгата, и Елена Шахънска:
1. Относно това да вярваме в Божественото - дали ще вярваме в себе си, в логиката на психолога си или в нещо "над нас", няма абсолютно никакво значение. Във всички случаи сме на прав път, защото в нас има "частица от божественото". Затова вярвайте в това, в което ви е ИЗГОДНО да вярвате.
2. Елена Шахънска е чудесен човек. Най - ценното, което тя може да даде на хората, го е оставила да се чете и упражнява напълно безплатно. Това е нейният житейски и практически опит. Тоест личните преживявяния и медитациите, които на нея лично са й помогнали.
3. Специално в упражненията й има комбинации от много неща, ако не се лъжа каланетика, йога, упражненията на Мирзаким Норбеков.
4. Във всички случаи, четенето на книгата й ще ви е полезно, защото освен всичко друго това е синтез на около поне 20-30 книги, пълни с личния опит на хората плюс нейния собствен.

И сега да си се обърна към Елена Шахънска като към приятелка: ;D Ленче, душо, едва не ми отлетя душата на някъде с тази нова ера, вярвай!  ;D И съвсем на шега, макар да си е жива истина "новата ера" дойде най - после и при мене! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Тоест, открих какъв рай е да спреш да се страхуваш по детски и много. :P


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 02, 2013, 10:57:44
Относно това да простим на всички останали и да ги обичаме... Моля ви се не приемайте нищо толкова буквално. Преди всичко, обичайте, благодарете и простете първо на себе си! Едва тогава може да обикнете някой друг истински. Ако ще цял живот да обичате само себе си, ок, направете го! И все пак ще видите, че напълните ли душата си с обич, благодарност и прошка първо към себе си, ще може да направите същото и с другите. Ама не бързайте, бе, имате достатъчно време за всичко.


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 02, 2013, 10:59:07
Позволете си да се влюбите. Ако щете ей така, виртуално, платонично... Споко, минава. Важното е във всеки един момент да се чувствате добре. Най - накрая ще се влюбите в живота си. :) Опа, това беше съвет към БАР-овци! ;D Стига се стискахте, стига се подтискахте бъдещи четящи ме БАР-овци! Ама наистина сме си баровци! ;D


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: lotxen в Октомври 02, 2013, 01:43:22
    Ох,Шашмагюл/обичам да го пиша,и произнасям,наистина е най-истинското,мелодично и смислено прозвище/,и аз тези дни трябваше да направя избор/не знаех,че трябва,когато го направих,се усетих,че това правя/,да обичам,да мразя,или да съм важна/горда/,че така е най-лесно за понасяне!
  Е,избрах си да обичам,най-добре се чувствам,макар и да не е най-лесното!
  Май нямаше връзка с горенаписаното,но за мен си има!
  А това с обичането на себе си,и с уроците,и с приемането и прошката,си е задача за цял живот!И хем е спираловидно натрупването,хем от време на време количественото натрупване,води до качествен скок!
   Целувки!


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 02, 2013, 03:56:32
Голям кеф, Лотхен, ще знаеш! : )


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 03, 2013, 08:33:35
Лотхен, какво си избирала тези дни? Че някак не разбрах за какво става въпрос? Докато си говорим с метафори... :)
Какво да ти кажа и как да ти го кажа... Бих попитала Дзен кога ще ме води в Тибет? ;D Това отразява положението вкъщи днес сутринта.
И се крие много зад всичко това.
Ако до две години не се разведа, ще е цяло чудо.


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 03, 2013, 08:34:12
 :P


Титла: Re:"Раят зад страха" - Елена Шахънска
Публикувано от: Шашмагюл в Октомври 03, 2013, 08:34:44
Телефона ми е изключен, за да ти звънна. Но няма да ти се обаждам, за да ти се оплаквам. В никакъв случай вече.  :P Намерих си центъра. ;D Казвам, каквото имам да казвам, с тона, който заслужава човека отсреща и се връщам към спокойствието.
 :)


SimplePortal 2.1.1