evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: coolboy в Август 13, 2013, 11:01:10Титла: ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: coolboy в Август 13, 2013, 11:01:10
Здравейте! Аз съм момче на 18 години. Моите проблеми с паническите атаки започнаха преди около 6-7 месеца, като сутрин при ставане ми се виеше свят около 1 час. След това световъртежа се засилваше докъто не стана постоянен, появи се и пищене в ушите. Преди 2 месеца ми прилоша в училище след цигара ходих при сестрата и ми каза, че кръвното ми било ниско 90/60 чувствах се адски зле, отдадох го на това, че предната вечер бях пил малко 3-4 големи водки. След това отново след вечер с приятели, пихме както правим по принцип всеки петък и събота пак ми прилоша ходих в бърза помощ кръвното ми беше 150/90 сложиха ми система и ми мина... ии така след това започна и без да съм пил да ми става така - ту вдигам кръвно ту го свалям. Ходих в болница в България правиха ми всички видове изследвания казаха, че нищо ми няма физически. Преди 2 седмици бях и в болница в Германия в момента съм там и на ново правиха ми изследвания всичко е ок. Ходих при психиатърка българка и ми обясни как стоят нещата. Да ви кажа какви ми са симптомите все пак:

-Пищене в ушите
-Световъртеж
-Парене в сърцето (вече го няма)
- Напрежение, болки в главата
-Изтръпване на ръце, крака
-Страх ме е, че ще получа инсулт (вече страха намаля, но още го има)

По време на пристъп започвам да треперя, да заеквам и вдигам кръвно чувството е УЖАСНО!!! Само който го е преживял знае какво е. Вече успявам да ги увладявам тези паник атаки, но все още ми е трудно. Та въпросът ми е - цигарите и алкохола пречат ли понякакъв начин? Цигарите ги спрях от 1 месец не пуша, но в момента съм в германия и не излизам вечер и не пия алкохол (преди пиех около 500мл уиски за няколко часа, не съм алкохолик просто по дискотеките е така), а почна ли да пия ще пропуша 100%. Предстои ми операция на кракът счупих го преди година и го видях как се беше огънал буквално и ми сложиха планка, сега ще я махат, ако има нещо общо.


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: Dimcho в Август 14, 2013, 01:45:36
Здравей, приятел, чувствам и те разбирам напълно. Искам да ти кажа само , че това което изпитваш няма да ти навреди, няма да ти се случи нещо лошо.Причината, според мен разбира се, да изпитваш това, е стресът от счупването на крака.
Съветът ми е - не пие алкохол. Пий си лекарствата и всичко бавно ще си дойде на мястото.


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: coolboy в Август 14, 2013, 05:01:03
Здравей Димчо. В момента не пия никакви лекарства, психиатърката каза, че нямам нужда, защото не съм в депресия. Преди пиех сеталофт беше ми го изписал невролог, но се чувствах отпаднал от него по цял ден ми се спеше и нямах сили за нищо. Пих го една седмица и го спрях. Преди месец пих хомеопатични капки аконит и като че ли ми помогнаха малко, а може и да е просто внушение.  Повече антидепресанти нямам намерение да пия това са отвратителни хапчета. И да и аз мисля, че всичко това стана от счупването 6 месеца не можех да вървя и се изнервих. Но това счупване е нищо сравнение с това което изпитвам в момента, само да ме заболи глава и край значи, че умирам :D даже един път кризата беше толкова силна, че щях да припадна не можех да виждам за около 1 минута и се изпотих целият всякаш ме бяха заляли с кофа вода. Биха ми натрийбром или нещо такова беше и се оправих плаках като малко дете, че ще умра и не знам защо, но не можех да спра :D сега ми е смешно, но тогава не ми беше въобще. Ама дошло е, ще се кара и аз ще му правя атаки. :D


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: Dimcho в Август 14, 2013, 07:48:34
Ама дошло е, ще се кара и аз ще му правя атаки. :D
Това ми харесва, приятел, ще се справиш, чувствам, има хъс в теб, колкото и трудно да е ще му намериш цаката! swordfight


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: coolboy в Август 14, 2013, 09:19:59
Благодаря!  :) Ще се справя сигурен съм в това, просто се иска позитивно мислене, а не да се отчайваш, защото така нещата се влошават! Малко ми е зор без уискито петък вечер и цигарите, но да се чувствам добре е по - важно.


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: EvaRAngel в Август 17, 2013, 10:22:14
ПР е един вид нервно разстройство. При изострени нерви цигарите и алкохола влошават нещата още повече .Една от причините за сутрешното прилошаване са кафето и цигарите . От друга страна ако се откажем от всичко , това съвсем ще ни побърка . Четох че е хубаво да се замени кафето с билков чай , а за алкохол и дума да не става . Аз лично мисля , че в умерени количества не е толкова зле :) За съжеление много хора се алкохолизират , в следствие на ПР . Това са много вредни навици , но в никакъв случай не са причина за една ПА . Кризите идват от главата ни . От как получих ПР живея повече от здравословно . Храня се три - четири пъти дневно + хранителни добавки , но това също не помага .


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: Dimcho в Август 18, 2013, 12:49:35
Според мен не трябва да се превръщаме в светци, защото всяко ограничение в прекалена форма води до други затормозяваниия.


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: ANONIMNIQ в Февруари 01, 2014, 03:00:57
Искам да добавя по тази тема, че алкохола в малки количества и в редки случаи не е вреден... но това може би зависи и от лекарствата и дозата, която приемате. На мен лично лекарка в психиатрична клиника ми е казвала, че малко алкохол няма да ми навреди. Сега, когато значително съм намалил дозата съм си позволявал да пия и малко повече, но гледам да не прекалявам. Все пак - не търсете утеха на проблемите си в алкохола!
Друго, което искам да напиша е, че има наркотици, които могат да отключат панически атаки. Аз лично втората си паник атака получих, след като пуших някаква трева, в която имаше и нещо друго. Не съм някакъв тревоман, но и преди съм опитвал и никога не ми е действала така. Бяха ми казали, че тази е доста силна... и наистина първоначалното и действие беше доста различно. След няколко минути обаче попаднах в някакъв ад. Започнах да изпитвам параноя. Бях насред центъра на града, посред бял ден, сред тълпи от хора. Имам си социална фобия от много време ... и тревата отключи в мен паническа атака. Сърцето ми започна да бие силно, изпотих се, пребледнях.... легнах на една пейка, а хората минаваха край мен,а аз стисках здраво очи и се молих това да отмине. Имах чувството, че ще получа инфаркт. Това беше най-кошмарното ми преживяване в живота. Не знам как успях да се изправя и да си стъпя на краката... поливах се с вода от едни фонтани. На няколко пъти атаките пак се връщаха в по-слаба форма и така в продължение на 2-3 часа. От тогава не съм пушил трева ... но въпреки това, след няколко месеца се появиха нови паник атаки, след които започнах да се лекувам.
За сега от цигарите не съм видял такива ефекти, но аз и не пуша много. Като цяло обаче, в един момент, когато състоянието ми беше доста зле и страдах от безсъние, мисля, че цигарите дори повече го засилваха.


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: Шашмагюл в Февруари 01, 2014, 04:05:27
Нищо в малки количества не е чак толкова вредно. С цигарите, когато се прекали са възможни и дискомфорт, и затормозено мислене, липса на апетит... Ако се придържаш в малки количества обаче, не - личен опит. Даже боледувам по - малко от непушачи.
Алкохола - същата работа. Стига да не е всеки ден, не е проблем.
Марихуаната - нямам наблюдения, защото не съм пушила. Но имаше и други хора във форума, които са развили ПР в следствие употребата на марихуана.
Можеш ли да разкажеш или в съобщение, или тук, какво точно е усещането под въздействието на марихуаната, какви мисли ти се въртяха в главата. В подробности. И след като премина действието, какъв страх ти е останал от тази случка.
 :)


Титла: Re:ПР - алкохол и цигари
Публикувано от: ANONIMNIQ в Февруари 01, 2014, 04:25:15
Ами, аз съм пушил марихуана няколко пъти, и действието е било различно, но трябва да се отбележи, че има различни сортове... а и в днешно време я пръскат с допълнителни неща и ефекта е доста различен. Пушил съм и не ме е хващала, но след това съм пил алкохол... и след тази комбинация не спрях да повръщам няколко часа. Пушил съм и след като съм бил пиян вече и просто ми е ставало по-весело. Без лоши чувства след това. Последния път обаче, както казах, беше доста особен. Самия ефект беше необичаен - около 2-3 минути, след като пуших, улицата започна да ми се струва като река - всичко се люлееше и хората по нея, което предизвикваше смях в мен... до момента, в който не започнах да губя фокус над обектите - не можех да задържа погледа си никъде, всичко ми се разфокусираше, започна да ми се струва, че всички хора ме наблюдават... чувствах, че изглеждам странно в очите им.... и после последва паник атаката. Следващите часове и дни бях под леко напрежение, да не би ефекта да се повтори... но с времето, когато нищо не се случи, се успокоих. Все пак страхът, който остана е именно този - да не получа нова паник атака и за това не съм пушил вече трева и не смятам да пуша, макар да са ми предлагали.


SimplePortal 2.1.1