evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: tanq toncheva в Август 11, 2013, 05:41:50Титла: Отново с антидепресанти
Публикувано от: tanq toncheva в Август 11, 2013, 05:41:50
здравейте на всички бях решила да спирам антидепресантите и взех да пропускам да пия през ден,през два чувствах се добре,но имах пак леки атаки и реших пак да си ги пия всеки ден. Пия вече 22 дни без да пропускам и днес съм от атака в атака усещам постоянна тейест в гърдите
изтръпване на лявата част на тялото и това е постоянно цял ден ужасно е и нищо не помага.  Според вас кога ще спрат пак атаките? 


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: kasanena в Август 11, 2013, 05:57:23
Танче, днес има магнитни бури и това е една от причините за атаките и на мен не ми е добре. Времето горещо, магнитни буря, слънчевата активност се засилва в последните 4-5 месеца на годината.Пий си лекарствата и ще видиш, че ще се чувстваш утре по-добре. Днес два пъти се обливах с хладка вода в банята, за да се почувствам по-добре. Горещото време активизира нашите страдания, мила. Днес сутринта със събуждането ме удари на плач  и на напрежение, успокоих се като разбрах, че напрежението ми е и от магнитните бури. Ти какъв антидепресант пиеш? Аз в момента взимам деанксит.


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: tanq toncheva в Август 11, 2013, 06:04:45
здравей касанена аз пия citalopram 10mg надявам се наистина да е от магнитните бури защото днес ми е много гадно и нито мента глог нито ксанакс нищо не ме успокоявано аз бях започнала уж да ги спирам може сега пак да им усещам страничните ефекти.


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: kasanena в Август 11, 2013, 06:11:26
Не се притеснявай, сигурно не е от страничните ефекти. Вчера днес и утре има повишена слънчева активност, няколко дни подред и става напрегнато на по-чувствителните като нас хора. И аз пих успокоително, заедно с деанксита, защото и на мен адски ми е напрегнато. Има такива дни, когато напрежението достига максимум, днес и пуших, направо не мога да се понасям, но гледам нещо да разсее състоянието ми.Когато е топло, всеки август почти, се чувствам по-зле от нормалното, както и през някои пролетни дни. Зимата съм по-стабилна. При теб как е?


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: tanq toncheva в Август 11, 2013, 06:22:23
Ами аз имам ПР от 3 години антидепресанти пия от 2 години но пиех 20 мг преди сега съм на 10мг от 6 месеца и преди пак си имах атаки немога да кажа че съм била напълно спокойна.  Аз по принцип живея в Англия сега съм си тук за почивка и бях решила да ги спра, но незнам какво да правя те и без това не ми помагат много.    Немога да кажа дали зимата съм по добре май по всяко време на годината си имам такива периоди,но днес ми ужасно просто и все са ми в главата инфаркти и инсулти а преди 1 седмица бях на кардиолог и каза че всичко със сърцето ми е ок и на белодробен бях защото мен много ме мъчи задух и той почти не е изчезвал но днес е доста по силен.  Ти от кога си с ПР?


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: kasanena в Август 11, 2013, 06:30:32
Ох, от 4-5 години. Ама, не винаги ми е зле. Миналата година през лятото имах тежък период. И сега през август не съм съвсем ОК. Но знай, и смяната на климата влияе. Ако от скоро си тук, може и това да ти влияе. Но днес определено се чувствам най-зле в последно време. Не съм постоянно с ПА, но има пристъпи на талази. При нужда взимам ривотрил. В Англия има ли ривотрил, че тук ще спират вноса, другото му търговско наименование е клоназепам, ако се не лъжа? Опитвала съм с ксанакс, но не се чувствам добре от него.


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: tanq toncheva в Август 11, 2013, 06:41:16
Аз ривотрил никога не съм пила,нп са миказвали че е добър аз пия ксанакс,но от 0,25 четвърт а тук в БГ съм от месецж Англия рядко дават  Такива бензодаепини аз си нося от тук.


Титла: Re:Отново с антидепресанти
Публикувано от: kasanena в Август 11, 2013, 06:45:21
Искаш да кажеш, че в Англия не изписват бензодиазепини ли? Може и от промяна на климата да ти влияе. Нашето състояние се влияе от промяна в метеоролигчна обстановка, смяна на сезони, нещо като язвите:) Казват, че нивата на хормоните се променят от смяна на климата и тази промяна на хормоналните нива обостря ПР.


SimplePortal 2.1.1