evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:32:42Титла: Помогнете ми, моля!
Публикувано от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:32:42
Преди няколко дни случайно се натъкнах на една статия в интернет за Биполярното Разстройство. Видях симптомите и започвам да се притеснявам, че съм Биполярна. В един момент съм ужасно щастлива, а в другия депресията ме обхваща. Повечето пъти без никаква причина започвам да плача...притеснявам се за неща, които повечето хора биха нарекли незначителни. Имам моменти, когато се мисля за велика, че мога да направя всичко и че моя ум няма граници. Говоря бързо, мисля бързо...заемам се с непосилно силни задачи, които докато не изпълня, не мога да спра да ги върша. Просто ми помогнете, дали не е, че просто съм прекалено чувствителна или е възможно да съм Биполярна?


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: Dimcho в Юли 22, 2012, 02:41:39
 allylegacy,здравей. Ако по време на приповдигнато настроение осъзнаваш това, не си биполярна. Обикновено хората с биполярно разстройство, когато са в манийна фаза не осъзнават това. Може би по-скоро си чувствителна.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:45:17
Ох, дано е така, защото взех, че психясах. Започнах да ме облива студена пот и т.н. Като бях на осем някъде, преживях лична трагедия и се притеснявах, че може оттам да идва цялата работа с депресиите.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: Dimcho в Юли 22, 2012, 02:48:26
Често ли изпитваш депресиите, ако си имала тежко преживяване, може да си развила тревожно разстройство, а не непременно биполярно разстройство.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:50:45
Ами не знам как точно да го определя. На няколко пъти съм се замисляла за самоубийство и такива неща. Лошото е, че аз не съм такъв човек. Иначе доста често съм в малки депресии, продължават по няколко дни до седмица-две...след това ми няма нищо и примерно някоя вечер, се започва с плаченето. Странното е, че имам проблем с врати и такива неща. Ако не проверя едно нещо пет милиона пъти, няма да мога, да заспя.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:54:50
Както и да е, достатъчно срам ме е, че споделям с напълно непознати за проблемите си, защото самата аз не мога да се оправя. Мерси, все пак за помощта...поне разбрах, че не съм Биполярна. Може би съм просто прецакана.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: Dimcho в Юли 22, 2012, 02:55:04
В какъв смисъл имаш проблеми с врати?


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: allylegacy в Юли 22, 2012, 02:57:27
Ами когато съм си вкъщи, вечер е всички спят и т.н. Аз по принцип си лягам към 3-4, и започвам да проверявам дали всяка една врата е затворена. (външна, между стаите, на терасата, гардеробната врата, шкафовете) не знам защо.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: Dimcho в Юли 22, 2012, 03:08:01
Може би така се чувстваш по-сигурна и защитена. Постоянното проверяване те прави сигурна. Това тревожно разстройство се нарича обсесивно компулсивно разстройство. Аз също проверявам дали съм заключил вратата на външната врата по 100 пъти. Понякога съм изпитвал натрапливи мисли.


Титла: Re:Помогнете ми, моля!
Публикувано от: Мегатрон в Юли 22, 2012, 03:56:50
Преди време ми казаха че съм болен от БАР, уви аз вярвах и даже мислех да се пенсионирам по болест.

Сега вече зная че това от което страдам е някаква си депресия. :) :)


SimplePortal 2.1.1