evropea.com - форум за паническо разстройство

Полезни статии => Общи теми => Темата е започната от: Мегатрон в Юни 27, 2012, 11:43:18Титла: Има ли извънземни
Публикувано от: Мегатрон в Юни 27, 2012, 11:43:18
Има ли извънземни?
Сами ли сме във Вселената? :) :police: :police: :)
Какво мислите по този въпрос. Още от пантивека хората се интересуват дали сме сами и има ли нещо отвъд нашето съществуване. shutup2 hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm hmmm


Титла: Re:Има ли извънземни
Публикувано от: Метатрон в Юни 28, 2012, 12:05:58
Ето и отговора : http://www.vbox7.com/play:cdbe7b4b (http://www.vbox7.com/play:cdbe7b4b)


Титла: Re:Има ли извънземни
Публикувано от: anonymous в Юни 28, 2012, 10:45:39
Определено това е въпрос, с който много се спекулира.
Вследствие на емпирични наблюдения, учените доказаха, че вселената непрекъснато увеличава своя обем. При това тя го увеличава с огромна скорост-по-голяма от тази на светлината. Това се явява и причината да не можем да видим края и. Реално погледнато вселената нараства по-бързо отколкото се осветява.
При такъв огромен обем, шансът все някъде там да съществува живот е доста голям. Ще се обоснова с пример защо това е така. Представете си, че вземете зарче и целта ви е да хвърлите 6 два пъти подред. Шансът за това да се случи е 1/36. Естествено шансът за всяко едно космическо тяло на него да съществува живот е много по-малък но ние условно приемаме този.
Представете си сега, че имаме само 5 хвърляния (малка вселена). Не е невъзможно да уцелим две шестици подред, но шансът е прекалено малък. Представете си сега, че имаме 100 хвърляния(по-голяма вселена). Най-вероятно ше уцелим един два пъти две шестици подред. Но отново може и да няма такава поредица, както може и да съвпадне четири пъти например. Представете си сега, че имаме 10 000 хвърляния (много голяма вселена). Тука шанс да нямаме две шестици почти липсва.
Изводът е, че колкото по-голяма е вселената, толкова е по-голям шансът да има извънземен живот. И тъй като нашата вселена непрекъснато се разширява шансът за съществуване на извънземен живот се увеличава всеки ден.
Има две теории за това как ще се развие вселената. Едната е теорията за пулсиращата вселена. Според нея след големия взрив вселената се разширява като достига определен обем и започва да се свива като един ден се свие до такава степен че се получи нов голям взрив и това се повтаря.
Другата е, че вселената ще се разширява до безкрайност. Ако това е така то по горната логика не е възможно да не съществуват извънземни ( ако хвърляме зарчето безброй много пъти все някога ще се случи желаната комбинация).

Друг е въпросът, че човечеството е доста ограничено в своята възможност да изселдва вселената. Освен чисто техническите ограничения, ние сме възпрепятствани и от самата същност на нашите сетива.
Факт е, че очите виждат, пречупвайки светлинния лъч. Но гледайки в космоса ние виждаме обекти, които са намират на огромна дистанция от нас. На светлинните лъчи им отнема доста време докато стигнат до нас. Поради това ние всъщност виждаме миналото и колкото по-надалеч гледаме, толкова по-назад във времето виждаме.


Титла: Re:Има ли извънземни
Публикувано от: Шашмагюл в Януари 10, 2013, 10:52:38
Има... във филмите.


Титла: Re:Има ли извънземни
Публикувано от: hazel в Ноември 16, 2013, 06:50:21
Кой знае, вселената е необятна. Нищо чудно да има и други форми на живот.. някъде там


SimplePortal 2.1.1