evropea.com - форум за паническо разстройство

Тревожни разстройства => Паническо разстройство => Темата е започната от: t.todorov в Май 31, 2012, 01:57:48Титла: Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 01:57:48
hpjon заповядай :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 02:13:44
Споделям че, тази тема се казва "споделям че" и се предполага, както е традицията повечето теми да започват с този израз.
Споделям че ти направих нова, адреналинска тема, давай.

По принцип нова тема се открива тогава, когато имаш да кажеш нещо по въпроса, засегнат в името и.

Менторското ти и реферско поведение е похвално, приближава ме до идеята, че форума е или твой, или по някакъв начин имаш влияние върху администрирането му.
Само по себе си това въобще не е лошо, напротив - похвално е, когато терапевт има форум, в който да си почива докато си набира нови клиенти.

Само че това трябва някъде да е упоменато или изяснено. Аз ако знаех, че пиша в твоя форум вероятно не бих се месил толкова много в консултациите, които даваш, колкото и невероятно грешни и подвеждащи да са те.

От друга страна пък е интересно терапевт да кани клиент на друг терапевт в личния си форум да пише по ключов въпрос при ПР и фобии.
Ще го приема като оферта, здрав интерес и едва след като се разберем за съответния хонорар ще изложа материята по начин, по който сме се разбрали в граждански договор, на базата на който ще ми бъде и платено.

Разбираш, че когато давам обяснения на съфорумци е едно, а когато трябва да обяснявам във форума и специална тема на даден терапевт то това е вече поръчка.
Очаквам да се свържеш с мен на лични или по е-майл, за да се договорим за подробностите около гражданския договор.

П.П. Копирам това мнение и в двете теме, за да не увисне нито едната.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 02:20:10
Литъл овненце те попита, а на мен просто ще ми е интересно :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 02:24:05
Литъл овненце те попита, а на мен просто ще ми е интересно :)

Лош мениджмънт на форума явно - другия път си съгласувай действията.

Сега, в тази тема ще има включване от мен с адекватно мнение по въпроса с адреналина едва след като се уговорим за условията в договор.

И на мен ще ми е "просто интересно" да гледам Мъже в черно 3 на 3D, но ще трябва да платя.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 02:44:44
Добре,щом не искаш на Тодоров да отговориш,отговори на мен?? Аз те попитах наистина. Или ще ми искаш и на мен пари?Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 03:05:09
Здравей и тук, Little Овненце!

За пари говоря само с тодоров - той е експерт, а поръчва материал, с който да се донаучи.
На теб или на който и да е друг съфорумец с проблем нямам никакво право - нито законово, нито морално, да искам и една стотинка.
Но ако пък тодор вземе, че плати ще има чудесна тема.

Преди няколко седмици ти написа:

Само слаби характери като теб биха се подали на такъв вид терапия,толкова сте слаби и беззащитни,че много мъничко му трябва да човек да ви омае и превъзпита. Ето защо ,ние, никога няма да се излъжем да те последваме,защото сме силни. Не вярвам на нито една твоя дума, помолих те безброй пъти и на лични да ме оставиш на мира,да не ме коментираш. Исках да бъда въпреки всичко учтива. Но ти не,ти си толкова нахален и много много опасен.  Мило момче,скрий се докато е време.Прибери си отровните пипала от този форум докато не си пострадал.

И днес:

Добре,щом не искаш на Тодоров да отговориш,отговори на мен?? Аз те попитах наистина. Или ще ми искаш и на мен пари?

Не знам какво и как да си говоря с теб. Всъщност, когато коментирам нещо, постнато от теб аз го правя заради останалите четящи, защото, както вече се разбрахме, макар и форума да е на един терапевт, той е публичен - чете се от мнозина ежедневно - щом пишеш публично, презумпцията е, че може да се очакват публични коментари. Т.е. на примера на теб за останалите четящи се изясняват аспекти, които може би не са им ясни. Примера за адреналина и вафлата е точно такъв, макар че сбърках в известна степен, че постът ми бе като отговор на теб, а не отговор по принцип. Моля те, извини ме!

При декларацията ти, която цитирам по-горе няма как да отделя време, за да обясня лично на теб. Ти самата не го желаеш, дори ме заплаши, че ако продължа да говоря за твоите конкретни случаи ще пострадам.

Разбирам, че ти е зле, съчувствам ти, но се сърди на тодоров за това, че няма да получиш адекватно обяснение на случващото се с теб.
Макар че и това не е толкова важно, защото за адреналина съм писал поне 10 обширни поста тук в европея.

Ти беше много близо до източника на справяне с проблема ти - нали не си забравила? И преди това колко лични разменихме, за да се решиш да направиш крачка към възможно успешно решение.
Но се подаде на манипулациите на тодоров с големите лъжи за дъновизма и сектите и затова продължаваш да си зле.
Така ти помогна тодоров.
Аз нямам какво повече да направя за теб.Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 03:08:30
  Безсмислено е да се повтарят едни и същи теми в различни форуми свързани с ПР.
  Който се интересува от действието на адреналина, ще намери достатъчно материал и в други форуми и в нета.

   Психотерапевтите знаят най-добре това взаимодействие, което е в основата на паниката.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: dnil в Май 31, 2012, 03:10:42
Не съм ви следила сагата. Предполагам, че в тази тема се търси връзката между адреналин и ПР. Бих искала да се изкажа:

Адреналина е боен хормон. Той има за задача да ни подготви за справяне с опасности от какъвто и да е вид. Задачата му е да даде енергия на мускулите на краката и ръцете, но до китките, така че човека да се бори или бяга. Какво практически прави адреналина – свива всичките мускули, но най-силно това се усеща в корема. Така кръвта от корема, поема към долните крайници и идва едно от първите оплаквания - стягане в стомаха. Но другите кръвоносни  съдове също се свиват и сърцето започва да работи срещу по-голямо налягане. Затова и учестява съкращенията си - да компенсира съпротивлението и човека има усещането, че то буквално ще изскочи. Стягат се и всички мускули които не участват в реакцията на борба или бягство - дъвкателни, на гръдният кош, на китките и т.н. Понякога усещането е като топка в областта на шията.
Стяга се и кожата - в нея има много кръвоносни съдове, а кръвта трябва за борбата. Така идва усещането на стягане и болка в главата. Може някой от вратните или другите мускули да се стегне повече от останалите и това да ограничи подвижността на отделни части от тялото-ръце, крака, врат.
Често зрението се замъглява-адреналина разширява зеницата на окото и пречи на фокусирането. Отделно той блокира част от невронната мрежа на мозъка- целта е не да се мисли, а да се бяга.Това блокиране частично нарушава и възможността за фин анализ на вижданите обекти. То води и до блокиране на паметта и субективното изживяване за ,,невъзможност’’ да се мисли . Хората с ПА често казват ,,Аз не мога да мисля ‘’.Това е така и вниманието и паметта участват в мисловният процес, а те са частично блокирани. ,,Виенето на свят’ също е продукт на това нарушаване на връзките кора-подкорие.
Възможно  по време на криза температурата да се повиши до 39 -40 градуса. И това е нормално. Свитите и треперещи мускулни влакна отделят топлина, повишената глюкоза също дава енергия  – субективното усещане обаче може да е за студ  и втрисане.
При свиването на кожата се дразнят потните клетки – така, че изпотяването е нормално. Настръхването на космите също.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 03:15:06
Ще опитам заради литъл овненце да го обясня по-изчистено и без термини кой знае какви.

"Страхът е комплекс от негативни чувства, емоции и характерни поведенчески реакции у хората и животните, които се активират от "обект", тълкуван като заплашителен."

 Този обект може да идва, както от външната обективна реалност /земетресение например/ така и от интерпретацията на външната реалност /субективно пречупена интерпретация, например ... кучето се държи странно, значи приближава земетресение/. Така страха по отношение на външната среда може да е обективен, или субективен. Тези страхове са горе-долу ясни и не са загадка за човека, който ги изпитва от къде се появяват.

Обекта на страх обаче, може да идва и от вътрешната реалност, голяма част от която е несъзнавана. Давам прост пример, без някой да се идентифицира с него.
Ако човек има някаква потребност, която морала, етиката, концепта и т.н. забраняват да бъде удовлетворена, тя най-вероятно ще бъде изтласкана, в съзнанието на човек просто ще изчезне, няма да я има. Така неудоволствието от преживяване на фрустрация /неудовлетвреност на потребността/ ще бъде спестено на човек. Чудесен механизъм. Това обаче задейства вземане на постоянни мерки, тази изтласкана потребност да си отам където е, в несъзнаваното , за да се чувства човек ОК и да не страда от това, че не е удовлетворена. Тези мерки се наричат защитни механизми. Те най-силно се задействат тогава, когато тази неудовлетвореност има опасност да се осъзнае. Ако аз силно искам да имам дете примерно, но съм изтласкал това желание, просто защото трябва да постигна други успехи в живота си, всеки път когато има опасност да осъзная истинската си потребност, че искам дете, това за мен ще е опасна ситуация, защото ще попречи на развитието ми в другата област, което е моето съзнателно желание. Всеки път, когато аз видя малко дете, или детска играчка, или бременна жена, детско филме /и каквито примери ви дойдат на ум/, се задейства несъзнаваният защитен механизъм и алармира за някаква опасност, съответно се поражда страха. Определени области в мозъка реагират мигновено на тази емоция /амигдала и хипоталамусът/ и привеждат тялото в готовност, или в синхрон с чувството на страх и предизвикват телесен отговор. Този телесен отговор главно се състои в изливането на адреналин и кортизол в тялото, благодарение на които тялото е подготвено да се бори срещу опасността. Което е супер, само че от опасните обекти идващи от вътрешната ни реалност няма как да се избяга, нито има как човек да се бори с тях, защото за него те са загадка, не съществуват. В крайна сметка човек се оказва с актуална еоция на страх, с тяло мобилизирано за опасност в синхрон със емоцията страх, без да може да разбере, каква е тази опасност. Това е сериозно състояние на неудоволствие, а то не се "котира" добре от психиката. Появява се още един чудесен механизъм, който намира логично обяснение, т.е. локализира обекта на страх, който е невидим - това са страховете от болести, от припадане, от кръвно и изобщо тези страхове, които са субективна интерпретация на нормалният телесен отговор на чувството страх. По тази причина те се наричат и производни. Така в цялата тази "каша" съзнанието си има логично обяснение, логичен страх, от който да се предпазва и организма преминава в хомеостаза, т.е. равновесие, а обекта на страх е изместен от несъзнаван и вътрепсихичен в съзнаван и локализиран извън психиката. "Врага" е видим и човек се втурва да се бори с него ... ако е залитане почва да се бори с него, ако е сърцебиене опитва да се пребори с него. Така леко "подхлъзнато" от несъзнаваното, съзнанието започва една борба с грешния "враг", която е обречена. Това е все едно да набием комшията от вторият етаж че ни краде вестника и роблема да се реши, след като комшията от първия етаж е крадеца. По тази причина методи, които се насочват към производните на страха, няма как да имат ефективност. Паническата атака е най-нормалната психо-телесна реакция и показател за здраве, кондиция и адекватно взаимодействие на психика и тяло. Терапевтичният въпрос е да се разбере каква е несъзнаваната вътрепсихична опасност. Това е сериозен въпрос, защото тя е различна за всеки и няма твърдение под общ знаменател. Останалото обяснение добре прави и КПТ, която описва модела, т.е. последиците от всичко това.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 03:32:09
тодор,

благо ми е да чета от теб за адреналин и амигдала, но като стигнеш до осъзнаването изгубваш нишката. Разбирам защо ти трябва още обучение.

Невронауките не са залък за всяка терапевтична уста.

Въпросното осъзнаване не може да помогне да се изградят нови невронни пътища, които са алтернативни на съществуващите до момента, които са причина за мислене по определен тип и като следствие от това - проява на страха. А точно това трябва да се случи - да се изградят нови взаимовръзки между невроните, което може да стане по специфичен начин, който обаче за твое съжаление няма нищо общо с, да речем, един 3 или повече годишен опит за осъзнаване пред терапевт - услуга, която ти предлагаш.

Ако логиката ти беше вярна, то пожарникарската професия щеше да е най-лесната - пожарникарите вместо да гасят пожарите щяха да обмислят и осъзнават няколко години откъде е дошъл пожара и така да го потушават.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 03:43:23
Да, НЛП разчита на това. Само че какъв е проблемът тук: хиляди символи от ежедневието и реалността, могат да "събудят" защитните механизми срещу осъзнаване. Така ние за всеки символно означаващ елемнет от реалността, трябва да правим нова невронна връзка. Човек и виждайки калинка може да развие ПА, ако тази калинка символно се доближава до изтласканото съдържание, предполага преживяване на неудоволствие при осъзнаване и включва защитните механизми срещу него, а от там тръгва и всичко останало.
Относно дали могат да се създават невронни връзки - категорично да. Казах ти че има вече невроанализа и тя се занимава с тези изследвания, които потвърждават това. Разликата между НЛП и анализата в случая е че при осъзнаване се разбира изтласканият материал, преживява се с тревожност, това води до преработване на този материал така че в крайна сметка се интегрира по удачен начин. Той престава да се свързва с фрустрация, съответно няма нужда към него да се предприема несъзнателна защитна мярка, не се свърва символично с елементи от реалността, които биха могли да подпомогнат осъзнаване на нещо лошо /защото то е преработено вече/ и няма никаква нужда да се задейства механизма борба/бягство.
При НЛП изтласкания материал си остава там, а се обработват символите, които предизвикват страх от осъзнаване - несигурно /винаги могат да се появят други, неоработени символи... символичното е безгранично/ и така всичко от начало.

Къде е мястото на всеки метод в цялата схема? Ако поради определена символична връзка се влошава твърде много социалното функциониране би било много удачно това да се отработи с НЛП /за жалост нямаме качествени такива в България все още/. Това означава, например ако аз работя като шофьор, но всеки път като застана зад волана получавам ПА, рано или късно ще избягвам тази ситуация. Тъй като процеса да се осъзнае защо в колата получавам ПА е по-дълъг, може директно да се обработи този аспект, който предизвиква ПА. Така ще мога да работя. Това че ако се разхождам мога да получа ПА, или във влак например, не е толкова фатално за моето функциониране и то търпи анализ, т.е. отлагане във времето за да се стигне до несъзнаваният материал.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 03:53:32
"При НЛП изтласкания материал си остава там, а се обработват символите, които предизвикват страх от осъзнаване - несигурно /винаги могат да се появят други, неоработени символи... символичното е безгранично/ и така всичко от начало."

  Тодоров, вече се разбрахме: първо тук ще съобщя, ако нещо друго се появи и започне всичко от начало.

  Но вече ЧЕТВЪРТА година нямам  "онези" страхове, hpjon ще направи година, струва ми се, както и другите, които някога са писали тук, но са свършили терапията си и вече не пишат с оплаквания.

   Не забравяйте, че между тях има  и хора, които  преживяват земетресенията,  което никак не е малко като стрес.

По-рано зададох въпроси за форума и вашето участие в него и не ми отговорихте: плаща ли ви се, защо не се поканят и  други психотерапевти....?
 


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 04:00:05
Първо- благодаря на Тодоров за изчерпателния отговор.
Второ- Георги,не съм те молила за помощ,полюбопитсвах за адреналина,но както написа Ема, тема, за която мога обстойно да прочета и от други източници. Та,не си мисли сега,че си открил топлата вода ти и видиш ли ако не си ТИ,няма оправия.
Това,до което /по твое мнение/ съм била близо,всъщност е нещото,от което аз винаги съм се пазила.И изобщо не е виновен Тодоров за това,знаеш ли всъщност кой е виновния? Твоят терапевт драги мой. До сега не съм го коментирала, защото мисля,че не е редно,но подходът на този човечец е повече от непрофесионален.Отблъсна ме още с първото си включване. Така беше и с Орлин. Така,че Жоре, ще те помоля пак най учтиво, не засягай пак темата. Радвам се,че си се "излекувал".Изключително се радвам и за другите твои "колеги",които са повярвали и също са добре,наистина.
Няма и да задълбавам в това,защо все още или по точно защо отново съм зле. Това си е цяла наука,хората неслучайно години наред изучават....но най важното е,че аз знам защо пак ми стана зле.
И никой не те е карал да ме коментираш пак и пак,започвам вече да мисля,че се кефиш тайничко за това,че не съм добре,защото не избрах ТВОЯ път. Пиша в темата "споделям че" не случайно. Там намирам утеха и помощ. Защо се намеси,щом няма какво повече да направиш за мен? Или грешката ми беше,че те попитах за адреналина тук??
Нямам нужда от твоите нападки и заключения ,които си позволяваш по мой адрес. Била съм груба с теб,съжелявам,заслужаваш си го. Прекаляваш тук ,отдавна премина границата.Така,че не ми вади мои постове от архива,за да ме сочиш с пръст,ами се замисли над собственото си поведение. Престани да поучаваш този и онзи,какво стана с литературата,която си изчел и толкова умело споделяш тук с нас? На практика май нищо от  това,което постваш не прилагаш....на нищо не си се научил. Ще се окажеш май най "болния" от всички нас тук....


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 04:04:22
" hpjon ще направи година, струва ми се, както и другите, които някога са писали тук, но са свършили терапията си и вече не пишат с оплаквания. "

Да, сега целия форум се оплаква от него, но той няма никакви оплаквания :) Именно по тази причина много трябва да се внимава, какво се заработва с НЛП, защото несъзнаваният материал може да си остане скрит и да започне да причинява други "вреди". Местенето на симптомите не винаги е в различна по вид ПА. Може да се измести в нещо доста по-различно, което да не се преживява като симптом, но само благодарение на симптом може да се стигне до несъзнавани значения. Така се отрязва пътя за по-задълбочена интерпретация, както често се казва нещата се замазват. И пак подчертавам че лечение на ПР или излекуване не означава липса на ПА. Това наистина финалната цел, но въпроса е как и по какъв начин се стига до нея. В единия случай човек е отрязал достъпа си до симптоми, които биха му помогнали разбере нещо в себе си, а в другия го разбира и симптома изчезва именно от интерграцията на стария, несъзнаван и изтласкан материал, като преработен и вече осъзнат.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 04:15:40
   Тодоров, по този въпрос е безсмислено да се разговаря с вас! То е все едно да говориш с телевизор - през деня казваш едно нещо, през нощта го повтаряш. Лишено е от смисъл.

  Работете така, както знаете. Никой няма да ви учи на нищо.
 

  Това, което казвам, са факти.

  Здрави и нетревожни хора са, това е.

 


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 04:19:09
Само че не тревожността определя здравето. Психичното здраве е компонент от много неща.
Самоубиецът-атентатор в Ирак, не изпитва и грам тревожност. Здрав ли е той според нашият критерий за здраве? Не е.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 04:21:12
Твоят терапевт драги мой. До сега не съм го коментирала, защото мисля,че не е редно,но подходът на този човечец е повече от непрофесионален.Отблъсна ме още с първото си включване.  

 Искаш да кажеш, че си се срещала с него, говорила си и затова си недоволна? Така ли е?  Разкажи за срещите и разговорите. 

 Ако  пък само  сте си писали, публикувай това, което  сте си писали.  Нека и ние се убедим в неговата непрофесионалност


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 04:33:11
тошко е набрал нещо на НЛП-то :)

Той си намери ново 5 за "разбиване". Това със сектите, дъновистите и с Ериксон май му поомръзна.

Да го оставим да си вентилира напрежението във форума. Все пак изглежда той командва тука :)Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 04:40:47
Само че не тревожността определя здравето. Психичното здраве е компонент от много неща.
Самоубиецът-атентатор в Ирак, не изпитва и грам тревожност. Здрав ли е той според нашият критерий за здраве? Не е.

  Това, което казвам, са факти. Нищо повече.

  Не разбирам защо се опитваш да ни изкараш луди или психопати? Може би така ти е удобно?

 Примера, който даваш, означава, че нещо започваш да се объркваш.
 И този ли човек е луд или с нарушено психично здраве?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

 За всеки атентатор, останалите са врагове. (Нима на теб не ти се иска да убиеш д-р Първанов, ако ти падне, дори самоубивайки се?) ;)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 04:43:45
тошко е набрал нещо на НЛП-то :)

Той си намери ново 5 за "разбиване". Това със сектите, дъновистите и с Ериксон май му поомръзна.

Да го оставим да си вентилира напрежението във форума. Все пак изглежда той командва тука :)
[/quote

 Прав си!
 Без наличие на други психотерапевти, от други школи, форума е постен откъмто избор. 
 Нека вентилира!


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 04:50:12
Никой никого не командва,вие сте тези,които завзехте форума и започнахте наред да поставяте диагнози на хората и да ги убеждавате да се доверят на човека "излекувал" вас. Но забравяте факта,че за да има ефект  даден метод,човек първо трябва да повярва или поне в човека,който го прилага. Как да повярвам на човек, който отказва да се види с мен лично, при положение,че съм помолила за това и ме кара да му описвам историята си подробно на емайл. Какъв терапевт е този човек, щом дори не иска да ме излуша?? След,което много ви моля ми казва така: напишете ми всичко от начало до край след което изкакайте един ден и ми се обадете на еди кой си номер..." Съжелявам наистина,за мен това е непрофесионално. За Орлин съм казвала как подходи пък той с мен. Аз на него съшо първо му писах. Той най учтиво отговори на писаниците ми. След което посочи телефон на който да се обадя за час. Забележете ,че ми настрочи час за след 10 дни,при положение,че аз "умирах". Вече бях на предела,тогава даже и не подозирах какво се случва с мен.Но се съгласих,без да мрънкам. Вътрешно обаче,не се чувствах добре,нещо ме глождеше. Някой го наричат 6-то чувство. И когато му се обадих ден преди срещата,просто за да потвърдим още веднъж и да няма грешка,той ми затвори телефона най брутално с изказването- не знам за такъв записан час и бам....Сигурно пак аз нещо съм объркала тук. А според вас абсолютно в реда на нещата ли е да взима по 60 лв на час,като първоначалната сесия е от 2 до 4 часа? Според вас сумата от средно 200 лева за първо посещение нормална ли е,при положение,че той около 1 час говори само за себе си и подвизите си,за които не можем даже да бъдем сигурни,че е постигнал?? Кажи ми Ема,кажи ми и ти Георги, споделяте ли това на хората,че ако нямат възможност да плащат по 60 лв за час,терапията може да се провежда по скайп,като тогава сумата е 50 лв за час? Кажете ми и ме поправете ако бъркам,но това метод на професионалист ли е???
И сега ако не сте разбрали защо не избрах вашия път,просто мисля,че аз се спасих,но вие......те първа има през какво да преминавате!!!


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 05:01:15
Днеска явно е вентилационен ден...


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 05:11:12
 ;D може и така да е  ;D
Това потвърждение на поста ми ли е? Или?


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: track в Май 31, 2012, 05:11:50
Това със заплащането е хубаво да го помисли още веднъж доктора, защото наистина е непосилно за доста хора да си дават цялата заплата за месеца наведнъж и то за нещо, за което не е сигурно, че ще помогне. Може би затова се обещава тази 100%-ова сигурност, за да са убедени хората, когато вадят парите, не знам. Не е много честно. За професионално и непрофесионално няма какво да говорим, защото той си е психиатър, не е психотерапевт и дори няма правото да се пише за такъв. Може да изпише медикамент, да следи медикаментозното лечение и дотам. Другото не би следвало да е в правомощията му.

Същото важи и за теб, hpjon. Съветите, които с готовност даваш из форума, дори се опитваш и да налагаш мнение, не са на мястото си. Гледай си работата - това, за което си учил и се разпростирай дотам. Най-вече не се дразни с хората във форума, още повече с г-н Тодоров. Да, интересно ми е да ви чета, защото ме разнообразяват скандалите понякога, но не всеки го приема така. Или поне се ограничи да не използваш обидни думи и да не се опитваш да иронизираш излишно.  :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: track в Май 31, 2012, 05:13:47
Ема, двамата с hpjon изобщо не давате вид на хора, лишени от тревожност. Дори напротив. Или поне това, което демонстрирате във форума  :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 05:20:08
Да и аз често се чудя,какво прави човек излекуван от ПР,без оплаквания вече 4 години постоянно тук?? Не ми изглежда много сериозно. Аз самата,когато бях добре,изчезнах от тук. Има хора,които ще го потвърдят. А и познавам куп други такива,които се оправиха и не стъпват повече тук. Не знам,всеки си знае за себе си явно. Но ако е така,тогава нека престанат тия спорове и дискусии.
Нека видим дали някой от тях ще потвърди това за заплащането. Защото много ми е интересно- никъде не го споменават....


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: dnil в Май 31, 2012, 05:22:21
Да и аз често се чудя,какво прави човек излекуван от ПР,без оплаквания вече 4 години постоянно тук?? Не ми изглежда много сериозно. Аз самата,когато бях добре,изчезнах от тук. Има хора,които ще го потвърдят. А и познавам куп други такива,които се оправиха и не стъпват повече тук. Не знам,всеки си знае за себе си явно. Но ако е така,тогава нека престанат тия спорове и дискусии.
Нека видим дали някой от тях ще потвърди това за заплащането. Защото много ми е интересно- никъде не го споменават....
Огромното ми желание по някакъв начин да помогна на някой, който е бил като мен ме държи тук.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Май 31, 2012, 05:41:46
Не визирм теб с този пост. Теб съм те чела и преценила  ;D Писали сме си. Поздравления за успеха ти и за желанието да помагаш.  bouket


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: track в Май 31, 2012, 07:49:12
Ей, лешпери, къде избягахте. Скучно ми е  :( ;D


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Май 31, 2012, 09:59:50
  Литъл овненце,
 По същия начин съм се свързала и аз със доктора – по имейл. Поиска ми ясно описание на проблема и цялото ми лечение  до момента. Прави това за да може да е наясно с проблема и възможно ли е той да помогне на човека със знанията си и уменията си. Като психиатър него го търсят често и хора с тежки психически заболявания, които  не подлежат на психотерапия. Има ли смисъл  човек да пътува от единия край на България до другия, за да се види с него при положение, че заболяването му не е подходящо за психотерапия? Илияна е пътувала от Бургас, например.  Доколкото си спомням сме си разменили 3 или 4 писма с него преди да се срещнем.

Другото, което беше важно при мен е каква е мотивацията ми за справяне. Ако не съм мотивирана, не би ме взел за терапия.

За цената:  ти говори ли с него за цената?
Аз съм се лекувала преди 4 години  Вече го казах, но накрая на първата среща той ме попита разбирам ли логиката на това, което ще правим и дали ще работим или не. Ако не- не плащаш. Аз наистина се убедих в логиката  на това, което щяхме да правим и приех.  Това, че ми е разказал за успехите на други пациенти на мен ми действаше много мотивиращо и зареждащо. Щом  друг човек може, защо и аз да не мога? От бялата книга най-дълго е лекуван  hpjon – 10 срещи  и ако това е цената , както ти казваш, за 4 месеца-  значи това е цената на лечението на  ПР с давност 10 години. Днил е имала 4 срещи, смятай и там колко е цената на ПР.А има и двама от форума, дори едната е тази, чиито пост ме стимулира да се обърна към доктора – Илияна, тя е имала една 4-часова среща и се е справила. А е била с паника 7 години. Ейнджъл пише за 4-5 срещи- смятай и там. Греен казва за  4 месеца – и там са около 8-9 срещи. Цените сме ги коментирали с Трак на лични, защото никой не ме е питал.

 Питайте тодоров за броя на срещите и цената на среща и смятайте.

Ето, ти ходиш на терапия и плащаш. Можеш да съпоставиш сумата, която ти си дала до сега и резултата, който си постигнала до момента.

 Ако има някой,  който  се е излекувал от ПР за по-малко пари и по-кратко време, нека да го сподели.

   По-интересното е нещо друго – срещу цената не роптаят тези, които са се справили с ПР и са платили тази цена, а тези, които или не ходят на терапия, или ходят на доста по-ниска цена , но без особен ефект. Аз съм сигурна, че за този никакъв ефект много от тях са дали доста повече, отколкото аз, hpjon и другите.
 И понеже от толкова писане и четене на тодоров, вече мога дори да попитам в негов стил дали това несъгласие с цена и срокове не е несъзнавано отричане за справяне с ПР?  Не съм сигурна, че е така, но е възможен вариант. Зависи как ще се погледне.  ;)

 За  скайпа- не съм работила и не знам. Ако те интересува, питай доктора..

Мога да говоря за паниката си, не се страхувам и не бягам от спомена за нея. Аз знам, че тя  няма да се върне. Пиша тук активно от февруари месец по повод негативното и категорично  отношение на тодоров към някои методи от психотерапията, които могат да помогнат и са помогнали на доста хора. Това е.
Колкото до паниката  - всеки има глава на раменете си, на никой не е опряно дуло в челото и да му каже „лекувай се“  Моят спор не е с никоя от вас. Всеки тук е пълнолетен и  сам взема решенията  за себе си. Изказвам  гледната си  точка по въпроса, който иска- да я приеме, който не иска- да не я приема. Това няма да  промени резултата от лечението ми.

И  понеже  съм убедена, че единственото лечение на ПР е психотерапията, смятам, че в този специализиран форум, трябва да участват  поне 3-4 ма терапевти от различни школи, за да бъде картината пълна.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 11:20:17
А, извентилирало се е :)

Надявам се сега всичко е на мястото си.

На въпроса, вече не помня на кого какво правим във форума 4 години след като сме се справили - с три думи - СПОДЕЛЯМЕ УСПЕШЕН ОПИТ.

Това, че някакво хард ядро не му харесва, че има начин за справяне с ПР мен лично кой знае колко не може да ме трогне. Аз знам, че в резултат на писането ми тука още десетки хора ще заживеят живот без паника и страхове.
Това е важното, другото е али бали (по t.todorov circa 2012) :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Май 31, 2012, 11:45:07
" Пиша тук активно от февруари месец по повод негативното и категорично  отношение на тодоров към някои методи от психотерапията, които могат да помогнат и са помогнали на доста хора. "

Първо искам да кажа че психотерапията и психотерапевтичният договор не е концерт по желания. Няма как да има 6 часова сесия. Поради една проста причина. Човешкото внимание, по адекватен начин може да се задържи едва 40-45мин. По тази причина и часовете в училище са с такава продължителност и нужната почивка. Да се държи човек 6 часа в терапия, означава да се приспи неговата критичност към ставащото. С всяка изминала минута, когато критичността се приспива се увеличава внушаемостта. За трениран човек във внушения, това не е проблем. Проблема е за нетренирания. По тази причина, без значение от метода, времето е фиксирано в нормални граници.

Мнението на Тодоров, не е лично мнение, а изказва цялото научно становище на цялата гилдия на психотерапевтите в България, която е съсредоточена в БАП. Не Тодоров, а цялата световна психотерапия не приема методи основани на шарлатанство. Това че аз съм се появил тук, в лицето на някаква фамилия и професионална роля, не означава че още 100 терапевта няма ще потвърдят думите ми /както вече се и случи със съвсем различен друг терапевт/. Защото в психотерапията разногласия няма. Вече, признава след извествно световно сработване, няма и разногласия между школите. 90% от терапевтите от целият свят определят себе си като еклектични, т.е. такива които използват много и различни методи и техники в своята практика. Най-ефективни обаче са тези, които са изучили поне два метода в тяхната ортодоксалност, и тогава са започнали да изработват психотерапевтична еклектичност, или цялостност.
Въпросната група, както и Първанов, нямат психотерапевтично образование, следователно нямат психотерапевтични рамки и личностно съзнание, което само по себе си, дали тук името е Първанов или Драганов, няма голяма разлика - еднакво е рисковано. Медицина, психология и психотерапия вече са три отделни научни дисциплини. Нито едната не може да предполага адекватни знания в някоя съседна.
Нормално е да го търсят психотични и психопатни пациенти доктора. Защото той залага "примката" за такива. Което е много тъжен факт. Аз за това казвам че НЛП специалисти в България няма. Хпджон, както и преди съм ти писал аз съм обучен в НЛП в далечната 1999г. Естествено до някъде.  Така в България в момента няколко неща се смесват - НЛП, медитация /под всякакви звучни, обикновено звучащи добре на чужбински диалект наименования/, трансперсонална "психотерапия", така веселите за мен и наречени "духовни практики" и като за по-голяма екстра и една магистратура по психология.
Така целият този бъркоч, по един интересен и за специалистите смешен и блудкав начин, се превръща в една амалгама, която видиш ли лекува на 100%.
С това скоро ще се приключи. Излъганите са много повече от случайните повлияни.
Ема, нали не мислите че един терапевт, който от 15г. се движи в психотерапевтични среди, общува с колеги, ходи на поне 2-3-4 ежегодни конференции, където всички терапевти от всички школи си говорят и общуват ползотворно, както и в някой други със световно участие, ще се съгласи с няколко форумни изяви, както кадифе каза на един "грозд" от хора. Няма психотерапевтични методи, срещу които Тодоров застава! Аз заставам срещу нещо, което се пробутва за терапия, а то е нещо друго. За мен не е важно как ще се нарече това нещо, но то не е психотерапия. Също така не ме вълнува дали помага или не. За мен е важно да се разграничи това, че има психотерапия, като наука с точно определени граници и стройна организация, и много други неща, които излишно се опитват да се пробутат за психотерапия. Излишно, защото ви гарантирам, че това никога няма да се случи. Така че спете спокойно.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Май 31, 2012, 11:47:45


  ... 6 часа с терапевта ми... мммммияуу!   :laugh:


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Май 31, 2012, 11:55:30
Заформи се нова, набързо скалъпена лъжа:

Кой твърди, че сесията е 6 часа? Някой от вас, тодор, кадифе седял ли е на 6 часова сесия? Ако не, можете ли да посочите достоверен източник, който е седял 6 часа? Защото при мен такова нещо не се наблюдава.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 12:01:45


   При теб като цяло така или иначе, се наблюдават малко неща, хъджъпъджъ. :)

  Аз само мога да мечтая за тези 6 часа...  хаххха - сега сериозно - не са 6, но са 4  по 60 лв., прави 240.... ъъъх, че на кой терапевт ще му дотрябва да лензи клиентите си  със седмици, че и дълбинно да ги сондира, то след такова начало не остава много.

  Да влезе следващият!  :laugh:


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:03:08


   При теб като цяло така или иначе, се наблюдават малко неща, хъджъпъджъ. :)

  Аз само мога да мечтая за тези 6 часа...  хаххха - сега сериозно - не са 6, но са 4  по 60 лв., прави 240.... ъъъх, че на кой терапевт ще му дотрябва да лензи клиентите си  със седмици, че и дълбинно да ги сондира, то след такова начало не остава много.

  Да влезе следващият!  :laugh:

Кадифе, ти толкова ли плати?
Защото аз платих малко по-различна сума.


И, ааааааааа, разбирам. Сега от 6 станаха 4. Посмали още малко - помниш ли приказката? :)
Ако говорим за тонове злато - между 6 и 4 има огромна разлика, не мислиш ли?


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Юни 01, 2012, 12:04:31
хпджон, то това е  ... едно от нещата. Всеки терапевт трябва да има "визитна картичка", в която да може по лесен начин да се намират няколко неща:

1. Име и професия.
2. Път на обучението и специализациите
3. Място където се приема.
4. Координати за контакт.

Всеки терапевт се налага да обновява своето членство в терапевтичните среди всяка година. Там поне двама други терапевти трябва да решат, че е годен. Защото 1г. е много време. Случват се много неща. И ред други работи, които дори и да звучат, като малко подробности, не са случайни и имат своят смисъл. Мога да те осветля, какви са те в най-малка подробност. Един терапевт никога не е сам със себе си, в работата си. Винаги е в терапевтична общност. И това е задължително. А вече едно от задължителните условия /нещо което до сега беше препоръчително след определен стаж/ всеки терапевт да има супервайзор, без значение от неговият опит и стаж като психотерапевт.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:07:00
Цитат
Няма как да има 6 часова сесия. Поради една проста причина.

тодор, да разбирам ли, че твърдението ти е грешно или най-малкото непроверено от твоя страна?

Защо отказа да отговориш на този въпрос преди малко?


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 12:11:49

  Кадифе не ходи в Бялото братство, няма какво да посмалявам - ако ви смаля още малко и съвсем няма да ви забелязвам. :)

п.с. цитат на г-н Тодоров "Да се държи човек 6 часа в терапия, означава да се приспи неговата критичност към ставащото." Добавка от Кадифе - не само критичността ще приспи, обещавам! :)))


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:13:46
Вероятно е станала някаква грешка... Не ставаше въпрос за Бяло братство, а за терапия.

Но няма значение, неадекватността на отговора показва, че информацията, която се тиражира от потребител кадифе не отговаря на истината.

Жалко.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 12:15:35


  Да влезе убитият!    :laugh:


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Юни 01, 2012, 12:15:40
Не, моето мнение че нормален и обучен психотерапевт има строг сетинг, без значение от школата:

1. Индивидуална сесия - 45-55мин.
2. Фамилна терапия - 60мин. - 1ч.30мин.
3. Терапия с деца - 30мин. с дете и 20мин. и/или анализ с родител.
4. Групова терапия - до 3ч.
5. Групова терапия в тренинг-семинар - до няколко дни с осигурени паузи в процеса.

Това е положението. Няколко часово наддумване не е терапия.

/Има някои методи при които самата методология налага по-различни сетинги, напр. Лаканянска психоанализа/.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:19:25
Цитат
Няколко часово наддумване не е терапия.

На мястото на признаване на старата лъжа се поставя нова, за да не е капо потребител тодоров. Около новата лъжа се гради с малко кирпичени тухли истина и така се замазват нещата.

От 6 часова сесията стана няколкочасова.

Извод: потребител тодоров (зовящ себе си психотерапевт) тиражира във форума съдържание, неотговарящо на истината.

Обобщение: Потребители тодоров и кадифе за 20 минути тиражираха информация с невярно съдържание.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 12:21:15


  4 часа по 60 лева са си 240 - независимо от тиражите. Дано са по-малко ужилените, разбира се. А на "печелившите" честито. :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Юни 01, 2012, 12:24:06
" На мястото на признаване на старата лъжа се поставя нова, за да не е капо потребител тодоров. Около новата лъжа се гради с малко кирпичени тухли истина и така се замазват нещата."

Това резюмиране на събитията може да е адекватно само ако обхваща процеса "отгоре", например от администратор. Не е нужно да се обяснява динамиката в разговорите след всеки пост. Всеки тук е разумно същество и разбира кой, какво пише.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:29:00
" На мястото на признаване на старата лъжа се поставя нова, за да не е капо потребител тодоров. Около новата лъжа се гради с малко кирпичени тухли истина и така се замазват нещата."

Това резюмиране на събитията може да е адекватно само ако обхваща процеса "отгоре", например от администратор. Не е нужно да се обяснява динамиката в разговорите след всеки пост. Всеки тук е разумно същество и разбира кой, какво пише.

Ха-ха :)

Разбира се, че не е нужно - та нали така лъсват всичките лъжи.

Няма разумно обяснение за това как от 6 часова стана 4 часова, а после няколко часова първата сесия, освен моето настойчиво включване и избистряне на истината.

Сами знаете, че няма как да чепкаме една по една всички лъжи.

Затова обобщението е необходимо, за да може току що влизащ потребител да е наясно кой лъже и кой не.

Ето, аз съм бил на терапията, знам какво ми е струвало и колко е продължило. Въпреки това не си позволявам да споделям това в нета. Вие обаче пишете, а като ви пришпори малко човек започвате да посмалявате лъжата.

Това е само за пример. Всичко останало написано от t.todorov  следва същите гръмки лъжовни действия.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Юни 01, 2012, 12:31:44
" Няма разумно обяснение за това как от 6 часова стана 4 часова, а после няколко часова първата сесия, освен моето настойчиво включване и избистряне на истината."

Не тази разлика я има наистина, някой 4, някой 6ч. за това става объркване. Явно зависи от сметките на ЕОН и други подобни. Вече даже ми става неприятно да пиша. И в единия и в другия случай е пладнешки обир за наивници. Тука е мястото да бутнете 100%-вата ефективност и почваме отначало :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 12:32:42
Благодарение явно на форумен бъг се получи краткотрайно осветляване на личната кореспонденция между тодоров и кадифе.

Лъжите изглежда се съгласуват.

Смятам, че няма какво повече да кажа при така създалата се ситуация. Ще поизчакам още малко извентилиране, макар и с лъжлив привкус.

Цитат
Не тази разлика я има наистина, някой 4, някой 6ч. за това става объркване.

А на това по някои краища на родината му викат замазване с голямата баданарка. Смях :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: t.todorov в Юни 01, 2012, 12:34:08
:)
Поствай кореспонденцията без проблем. Естествено само тази част, която засяга само мен. Всичко останало би било поредната подлост.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 12:34:22
  Хъджъпъджъ, виж се отстрани. Сега аз ще се държа както ти. Наблюдавай внимателно.

 Абе, каквото и да говорите - 4 часа терапевтични по 60 лева правят 240 и това е доста сериозно начало, една приказка с много бърз край, разбира се, колцина са издържалите! :)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: track в Юни 01, 2012, 06:41:54
Защо винаги спя, когато се случват най-интересните неща във форума  ;D


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 07:32:43
:)
Поствай кореспонденцията без проблем. Естествено само тази част, която засяга само мен. Всичко останало би било поредната подлост.

Не е в мой стил да поствам нещо чуждо - ти изкарваш чат пат лични на показ, но аз не бих си  позволил.

Видял съм - за мен си е. Достатъчно е, че аз знам.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Юни 01, 2012, 10:33:59
Искам да направя и аз една вметка:
Моят терапевт е член на управителния съвет на психиатрите в България.Възрастен мъж с около 25 годишен опит в психотерапията и психиатрията.Психотерапевт и психиатър. Моля господин Тодоров да ме поправи ако съм сгрешила наименованието. Та той никога и никъде не е чувал за доктор Първанов. Нещата, които пише в нета за него са неща,които и аз с лека ръка мога да напиша за себе си,да си дам скайпа и да започна да терапевтирам за скромната сума от 50 лв.

Георги,аз мога да ти посоча няколко сигурни източника, с които Първанов е работил по този начин, но за съжеление,не мога да назовавам имена. Тези хора, знаят също какво се случва тук,но не искат да дават мнение. За което аз също много много съжеляавам.

Първата сесия наистина продължава от 2 до 4 часа,всеки от които е по 60 лв. Не знам ти каква толкова различна сума си платил, сигурно те е таксувал на едро. Моят терапевт ми каза колко ще ми струва на първата среща и ме попита дали съм съгласна с тази цена. Сигурна съм,че ако не бях,можехме да го обсъдим. Така постъпва човек,за когото не най важното е да ти одере кожата. Личи по начинът, по който подхожда още при първия ни телефонен разговор,че е заинтересован да ти помогне. Съжелявам нито Първанов нито колегата му Баев успяха да ми дадат това усещане.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: kadife в Юни 01, 2012, 10:38:14


  Личната кореспонденция между кралицата и граф Бъкингам... аууу, какъв срам!  :laugh:

  Литъл Овненцеее и Траааак, вас ви обичам някак непреодолимо!:)))


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: hpjon в Юни 01, 2012, 10:46:25
Без да имам някакво намерение да прекъсвам вентилационната вълна искам само да отбележа, че каквато и тема да се отвори, от когото и да е, по какъвто и да е повод се стига пак до името на моя терапевт...

Някак забавно е :)

По отношение на членовете на управителни съвети - разбира се, че те да са там са най-добрите от най-добрите от най-добрите в бранша, госпожо :) Не се съмнявай в това. Моите съмнения ги остави, все пак аз съм един бивш ПР-ец.

  Личната кореспонденция между кралицата и граф Бъкингам... аууу, какъв срам!  :laugh:
  Литъл Овненцеее и Траааак, вас ви обичам някак непреодолимо!:)))

Срамувайте си се - има за какво.
Обичайте си се, пак има явно за какво.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Юни 01, 2012, 10:48:58


  4 часа по 60 лева са си 240 - независимо от тиражите. Дано са по-малко ужилените, разбира се. А на "печелившите" честито. :)

Но Илияна е решила проблема.


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Ema в Юни 01, 2012, 10:55:00
  Смятам, че тодоров започва всичко да повтаря отначало и разговора се обезмисля.

 

  Всеки да прави каквото пожелае, да ходи на какъвто иска терапевт, да търси дипломите им, членствата им  и т.н.

  За мен това беше решение на проблема и съм доволна- не ми беше скъпо и най-важното - ТРАЙНО!

 


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Юни 01, 2012, 10:59:11
За да се стига до името на терапевта ти Георги,допринасяш ти и твоето поведение тук.
Аз не искам нищо да изтъквам,споменах само за моя терапевт,не защото искам да кажа,че най добрия от най добрите. Както виждаш,не налагам на никого да ходи при него,нито пък някъде съм написала името му. Така,че това,че горкия ти терапевт бива спряган тук постоянно,си виновен само и единствено ти.

А като не желаеш да бъде така,не се натискай във всяка тема и не си налагай мнението постоянно,ама на теб точно това ти е целта.На повечето вече ни стана ясно,а даже на новодошлите. ;)


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: dnil в Юни 01, 2012, 11:04:49
Предлагам наистина да спрете.
Всеки си е направил сметка, кое е най-доброто за него. Ние, които сме се "избавили" в стремежа си да помогнем очевидно натрапваме на другите информация, която те не желаят да получат толкова настоятелно. Достатъчно е, че сме споделили пътя по който сме минали и как сме се справили. Който иска да го последва - който не иска да му пожелаем успех в избора на неговия си път. Нека не превръщаме форума в "бойно поле".
Нека не се нападат методи от различни школи ако мога така да се изразя.
Дано наистина спре това безумие с препирните!


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: Little Овненце в Юни 01, 2012, 11:11:49
Напълно те подкрепям dnil. Дано те чуе и този , който трябва!!


Титла: Re:Адреналинът и ПР
Публикувано от: track в Юни 01, 2012, 12:25:52
Кадифе, и аз ви обичам двете с Мус  arms huglove arms

Моля ви, не слагайте край на споровете. Пак ще стане скучно. Можете поне репертоара да смените, че се поизтърка малко, но каквото - такова  :tease1:


SimplePortal 2.1.1